Tips om hur du kan anpassa dig till generation snöflinga

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 januari 2018
- NewsVoice redaktion
Generation snöflinga - Bild: ICYMI

Denna video på Youtube-kanalen #ICYMI (In Case You Missed It) tipsar dig om hur du kan träna dig i att bli kränkt för att bättre kunna anpassa dig till generation snöflinga, som idag dominerar många debatter i samhället.

Om du upptäckt att du är en person som inte blir kränkt av historia, litteratur, statyer, TV-program, sexuell identitet, biologiskt kön, köttätande, åsikter om migration och bananer är ICYMI:s guide som gjord för dig.

Generation snöflinga

Generation snöflinga är ett förolämpande ord som syftar på unga människor, vanligen gymnasie- eller universitetsstudenter, som så långt möjligt försöker undvika emotionellt känsliga ämnen, eller som avfärdar andra idéer eller åsikter som inte överensstämmer med deras egna, som kränkande och upprörande.

Författaren Claire Fox redogör i boken ”I find that offensive” för en händelse vid Yale University i november 2015 då en konfrontation mellan dekanen Nicholas A. Christakis och en ”skränande, nästan hysterisk studentmobb” blev viral på internet. Filmklippet orsakade omfattande reaktioner gentemot studenternas uppträdande och de omnämndes snart som generation snöflinga. Händelsen inträffade efter att studenterna ombetts att inte bära Halloween-dräkter som skulle kunna uppfattas som kränkande för minoritetsgrupper.

Generation snöflinga blir definitionsmässigt extremt upprörda över idéer, tankar och liknande som går emot deras världsbild och uppger oftare än tidigare studentgenerationer att de lider av psykiska åkommor, skriver Claire Fox i artikeln ”Generation Snowflake: how we train our kids to be censorious cry-babies”.

Fox anser att generation snöflinga skapats genom att de överbeskyddats som barn.

En undersökning som utfördes av UK Higher Education Policy Institute bland universitetsstudenter 2016 konstaterade att 76% ville förbjuda talare som hade åsikter som gjorde studenterna upprörda medan 48% ville att universiteten skulle klassas som frizoner där debatter endast får hållas enligt ett strikt regelverk.

I Storbritannien anlitades Tom Bennett av regeringen för att hantera beteendeproblematik i skolorna. Han noterade att generation snöflinga kan bli överbeskyddade från verkligheten, något som leder till problem då de kommer till universitetet och möts av verkligheten. Detta leder till att de blir intoleranta mot människor och åsikter som de tror skulle kunna kränka någon.

Källor: Wikipedia och #ICYMI

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq