Lena Lindgren Schelin blir ny GD på Integritetsskyddsmyndigheten from 1 mars 2018

3
464

Regeringen har i dag beslutat att utse chefsjuristen Lena Lindgren Schelin till ny generaldirektör och chef för Datainspektionen [Integritetsskyddsmyndigheten]. Anställningen gäller från den 1 mars 2018 till den 29 februari 2024.

Pressmeddelande: Sofie Rudh (Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson ), Regeringskansliet

Lena Lindgren Schelin - Foto: Statskoll.se
Lena Lindgren Schelin – Pressfoto: Statskoll.se

Lena Lindgren Schelin är doktor i processrätt och har sedan 2011 arbetat som chefsjurist och chef för rättsenheten vid Ekobrottsmyndigheten. Hon har en djup och bred juridisk kompetens samt erfarenhet av att som chef leda och utveckla myndighetsverksamhet i förändring.

Tidigare har Lena Lindgren Schelin bland annat varit biträdande chefsjurist vid Skolinspektionen och hon har också arbetat som sakkunnig vid Kriminalpolitiska enheten på Justitiedepartementet.

Lena disputerade 2006 på en avhandling om processrätt vid Stockholm universitet.

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. @stenbj
    Det är inte snällt att stjäla fokus från artikeln.
    Finns säkert andra klotterplank alternativt skriv en artikel i ämnet. Gräv lite o gör lite intervjuer med politiker i ämnet.

    LeifB

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här