USA:s statsapparat kollapsade i natt – Trump får skulden

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 20 januari 2018
- NewsVoice redaktion
The Capitol, Washington
The Capitol, Washington – Foto: Martin Falbisoner, Wikimedia Commons

NOTERAT. På ettårsdagen för Donald Trump som president i USA kollapsar delar av den amerikanska statsapparaten. På lördagsmorgonen kl 06.00 svensk tid kom beskedet från USA att landets myndigheter stängs ner – på “obestämd tid” eftersom man inte kommit överens om ekonomin.

Orsaken är att den amerikanska senaten inatt röstade ned förslaget som skulle förhindra att federala myndigheter står utan finansiering. Trump får skulden. Donald Trump hade behövt få minst 60 av 100 röster, men antalet republikaner i senaten är 51. Trump behövde stöd från ett antal demokrater, men de ville inte.

Den bakomliggande orsaken till nedstängningen är att USA inte har råd att finansiera stora delar av statsapparaten. Skuldtaket slogs i redan förra året, men tillfälliga lösningar har tidigare förhindrat en nedstängning, fram till nu.

Regering, försvar och polis omfattas inte. Försvarsministern Jim Mattis har dock meddelat att runt hälften av Pentagons tjänstemän kommer skickas hem utan ersättning. Viss underrättelsetjänst kommer att tillfälligt avblåsas.

Detta hände även 2013 under Barack Obama. Då fick 800,000 statsanställda gå hem under drygt 2 veckor dagar utan ersättning och Trump-administrationen har lovat att samma situation ska undvikas denna gång. Sedan 1990 har den amerikanska statsapparaten stängts ner 4 gånger när kongressen inte kunnat enas om budgeten. Då kunde man inte skylla på Trump.

Enligt DN handlar det om en debatt om invandrare vilket stängt den amerikanska staten.

Dagens Nyheter skriver:

“Bortom den akuta frågan om finansiering har båda partier politiska krav man vägrar att vika från. Demokraterna kräver framför allt en lösning på frågan om de så kallade ”Drömmarna”. I höstas upplöste president Trump ett program, Daca, som skyddar omkring 700,000 barn till papperslösa invandrare från deportering. I mars går skyddet för ungdomarna ut och de blir laglösa. Många är uppvuxna i USA och djupt rotade här.
Trump, å sin sida, vill loss pengar för sin mur mot Mexiko, det vallöfte han är starkast förknippad med.” – Delar av den amerikanska statsapparaten har satts ur spel

Therese Larsson Hultin på SvD kommenterar i sammanhanget att ingenstans är motståndet så stort mot Trump som i Kalifornien. Ledande politiker menar i delstaten att presidenten förstör USA. Västkuststaten har till och med hunnit stämma administrationen i Washington 24 gånger förra året. Trump anklagas därefter för att ha startat ett krig mot Kalifornien.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Washington
 • Michael tog upp den allt ökande fattiga delen av USAs befolkning. 30 – 40 miljoner fattiga? Det finns en strategi även här, som jag ser det. Det kan mycket väl komma dit hän, att USA får välja mellan strata det III WW eller att betala tillbaka sin enorma skuld. Cirka 30 % av USAs statsskuld är USD, resten i utlänks valuta. FED trycker upp USD till sista centen och reglerar statens skuld till utlandet. Då skulle USD sjunka till 3/4 av sitt värde och hela världsekonomin skulle sjunka lika mycket. En katastrof för alla utom för USA själva. Alla amerikanska företag skulle flytta hem. USA har alla resurser för att bli kunna självförsörjande. Miljoner jobb skulle skapas. När FED har reglerat sin skuld försvinner även alla pengar som skapas via skuld. FED trycker nya enorma mängder USD till den amerikanska staten, som stimulerar ekonomin. USAs fattiga befolkning sitter på en enorm tillväxtpotential. På samma sätt som Sverige gick från den fattigaste land till det rikaste landet på 100 är. Därför att tillväxtpotentialen är enorm i ett fattigt land. Likadant var läget i Kina för 40 – 50 år sedan. Den amerikanska fattiga befolkningen borgar för en enorm tillväxtpotential. Sedan börjar det om med att USA, som nu har världen snabbast växande ekonomi köper billiga varor från utlandet och dessa vinster investera i? USD.

 • Jan Norberg, inte heller jag är någon nationalekonom, men det är inte knepigare än att man förstår det STORA flödena. Enligt mitt förmenande är alla system, slutna system. Jämför om du ska räkna och designa ett komplex ventilationssystem för ett helt kvarter. En enda jättefläkt förgrenas och förtunnas då ut i alla rum, i alla hus som skapar ett undertryck. Detta konstanta undertryck tvingar in ny frisk luft i alla rum. Betraktar man ett sådan flödesschema, fattar man inte mycket om man inte samtidigt förstår detta med riktning. Då blir det lättare att se att alla luftmolekyler inte har något alternativ än att något hålla samma kurs. Det likadant med nationalekonomi. Tänker man så, faller bitarna lättare på plats, nästan likt filosofi i sin egen logik. Tycker mer det verkar som om dagens nationalekonomer gör allt för att vi inte ska förstå de stora flödesscheman.

  När världen största och rikaste land handlar, är dem samtidig världen största köpare, som genererar världens största vinst för de länder som får sälja till världens största kund. Vad ska omvärlden göra med världen största vinst? Dels skydda vinsten samt dels får vinsten att mångfaldigas? När USA köper, utanför sin egen nation, gör dem samtidigt andra länder stormrika: Kina, Saudier och alla så kallade tigerekonomier har alla enorma kapital bundna i USD. Det är ett slutet system. Vem eller vad skulle ha råd att ge ränta på dessa enorma belopp som Kina vill och behöver investera? Det tvingar alla tillväxtekonomier, likt luftmolekylerna, att flöda till värden rikaste och stabilaste statsobligationer. Allt annat vore ren ekonomiskt idioti och dessutom extrem riskabelt.

  Ska man ersätta USD, måste man ersätta hela infrasystemet och allt vad bankers inflytande heter – helt enkelt vända på flödena. Det vi vet om kryptovalutor, är att dem införs som en undergrundrörelse. Gräsrötterna är först ut, och för dem kostar kryptovalutan knappt något alls. Sist ut är stater, som måste betala omvänt mest: 100 000 % mer. Kina har öppna upp för Bitcoin. Du kan i dag växla in bitcoin mot Yenen. Det betyder att kryptovalutan borgar för en förmögenhetsförflyttning, och vänder upp och ner på flödena.

  FED styr den amerikanska militärens alla interventioner, i syfte att säkerställa att dessa flöden inte rubbas. Därför är det också logiskt att den amerikanska försvarsbudgeten är lika stor hela omvärlden militärbudget tillsammans. Detta förhållande säkrar att USA förblir det naturliga alternativet för omvärldens ekonomiska flöden. Jag tror att det är driven till NWO strävan att riva ner nationsgränser för frihandelns blomstrande; att säkerställa att flödena ökar och vinsterna återförs till USA. Ett slutet system.

 • @Erik, jag måste medge att jag nog inte förstod din kommentar fullt ut när jag läste den första gången, å andra sidan är jag ingen nationalekonom.

  Det finns en passus som jag verkligen tagit fasta i din kommentar, och som jag vid närmare etertanke verkligen instämmer i.

  “systemet fungerar så längre de rikaste i omvärlden, utanför USA, vill återinvestera sin rikedom i USD – i from av amerikanska statspapper.”

  Detta liknar i allt väsentligt ett veritabelt pyramidspel och vi vet ju alla hur det normalt slutar, dvs i kaos och ruin.

  Det jag funderar lite på ur principiell synpunkt är om inte hela NWO diskussionen därmed har fått sin förklaring, jag har tidigare aldrig riktigt förstått varför så många är så upprörda över att folk med pengar placerade i USD är så oroliga att de t om försöker lägga sig i andra staters politiska angelägenheter.

  Vad den nya sidenvägen, osv visar är ju att om man utmanar USD så måste man kunna erbjuda ett fullgott och lika säkert alternativ till USD. När Nixon (tror det var han) tog bort kopplingen mellan USD och guldmyntfoten så drogs ju proppen ur för alla vilka satt på USD.

  Det har tagit ganska lång tid innan vi nu ser de fulla konsekvenserna av detta, men är då en kryptovaluta verkligen svaret på detta amerikanska misstag?

  Trump har ju anlagt en mycket protektionistisk politik vad beträffar handelspolitiken men med ca 300 miljoner egna invånare vilkas köpkraft går på steroider lever han farligt om USD tappar ytterligare i värde.

  USA är ju i ett läge där man är mycket beroende av att få tillbaka amerikanskägda företag så att de investerar i USA (något som oroar globalisterna), men räcker det verkligen?

  Drar sig utländska intressen pga av handelshinder ut ur USA och vänder sig till övriga världen så är ju den samlade globala köpkraften så enormt mycket större varför det borde innebära långsiktiga risker för USA att eskalera sin protektionistiska politik. Detta bygger förstås på att den övriga världen kan erbjuda ett realistiskt alternativ till USD (typ en värdesäkrad alternativ valuta).

  Klarar den övriga världen verkligen av det?

  Det finns ju politiska ambitioner som inte alltid är så logiska som du förutsätter med ditt resonemang om kryptovaluta.

 • Det som skulle behövas göra är skapa en kryptovaluta, där antalet valutaenheter är fastställd från början. Man begränsar alltså mängden enheter kryptovaluta redan från start. Det innebär att efterfrågan avgör stiger värdet – steg i värden ju fler som ville gå över. Poängen med med USD, är att det går trycka upp så mycket man vill ha. Detta innebär endast att man gör tryckpressägarna omätligt rika – framför allt som man bara trycker upp nya USD via lån, med ränta. Det systemet fungerar så längre de rikaste i omvärlden, utanför USA, vill återinvestera sin rikedom i USD – i from av amerikanska statspapper.

  Med en på förhand fastställd bestämd mängd valutakryptoenheter (om BRIC-länderna kommer överens om detta) innebära att värdet på valutan skulle vara lika med efterfrågan och då stiger värdet så länge fler och fler väljer att gå över. Ju fler som går över, ju med stiger värdet. Då alla behöver pengar och dessutom vill tjäna än mer pengar (girighet) skulle värden stiga hela tiden. Gick alla över, skulle dess värde stegras ekvivalent med den totala summan av alla varor och tjänster i hela värden och till slut plana ut. Efter det skulle kryptovalutan aldrig drabbas av inflation eller värdeminskning, då den aldrig mångfaldigas, utan bara visa totala värdet av all världens alla värden och ränta skulle inte behövas, för nya kryptovalutaenheter trycks aldrig upp – det skapas aldrig mer pengar.

  Det stämmer det Michael skriver att USD sjukt i värden, men det är inget problem, så länge alla vill investera i säkra amerikanska statsobligation. Sjunker dollar i värden, trycker man vara upp fler. Som sagt styrkan i USD ligger i att alla vill invester ai det säkraste som finns. Nämligen amerikanska statspapper. Den sstyrkan kommer att allt jämt fortgå, så länge USA kan backa upp FEDs intressen världen över sin USAs överlägsna krigsmakt.

 • Talet om att USA är ett fattigt land är inte inkorrekt. Den korrekta beskrivningen är att landet idag har en större förmögenhetsspridning än tidigare. Alltså att de rikaste av de rika har blivit allt rikare på allt fler andra människors bekostnad. Räknat på BnP är USA i dag rikare än någonsin varit med sina dryga 18 biljoner dollar (en biljon = tusen miljarder = 1 000, 000 000 000) år 2016. Rikast i värden alltså. Siffrorna för 2017 är ännu ej publicerade men veterligen.

 • Får att återgå till artikeln, detta inlägg har jag publicerat tidigare, men vill använda delar för att kommentera Michael inlägg. Han är både intelligent, verbal, modig och driven och jag har både respekt samt beundrar honom. Michael har flera år i rad varnat för att USD kommer att falla innan årets slut samt uppmanat till att sälja av allt, och alltid haft fel. Michael förstår kanske inte sig riktigt sig på nationalekonomi, eller att vi har olika förklaringar till att USD är starkare än någonsin? Detta då han sitter fast i ekonomins egen språklig tvångströja, och klarar inte riktigt att tas sig ur den. Michael ser alltså inte flöden för allt vatten: dvs han ser bara skulden, och tror att att en statsskuld är som vilket banklån som helst. Lite siffror.

  Kring 1980 var USAs federala statsskuld ca 30% (av GDP) och i dag långt över 100%. USA har inget problem med sin statsskuld, då den är till 100% i USD – för USA kommer aldrig att betala tillbaks sin statsskuld. USA kan betala sin statsskuld vilken dag som helst. Eftersom hela skulden är i USD kan USA (eller rättare sagt FED) ge ut precis så många dollar som behövs för att betala tillbaka vartenda cent. Det är bara trycka nya dollar. Ingen kan hindra USA. Skulle USA betala tillbaka sin statsskuld skulle världsekonomin krascha totalt.
  Som alla på detta forum vet skapas pengar via skuld. Det hänger ihop i en lång men enkel kedja av ”trusts” (förtroende). Banken förvissar sig om att du klara av att amortera dit lån, och skapar då de pengar du behöver för att köpa din bostad. Det innebär att mängden pengar ökar i samhället med varje lån. Hur mycket pengar som helst kan skapas. Skulle däremot alla betala tillbaka sina tagna krediter och lån, skulle omvänt alla (av banken) skapade pengar upphöra att existera – man dödar så att säga krediterna och då försvinner pengarna också, då dem är fiktiva och imaginära förtroenden om framtida värden som skapas via arbeta av något slag. Petrodollarn var därför inte skapad av USA för att dominera världen. Saudiaraben får sälja sin olja i vilken valuta de vill, och så sker också. De enorma vinster som t ex Saudiaraben gjort under så under lång tid – var skall saudierna placera alla sina pengar? Likt Karl von Anka i ett egen kassavalv? Nej, naturligtvis investerar dom sitt kapital i världens största ekonomi. Det bästa och mest stabila landet att investera i är naturligtvis USA. USA har aldrig, aldrig missat en utbetalning av sina statsobligationer. Det är styrkan i USD. Affärerna görs ju i USD så klart. Om alla skulle betalas tillbaka på ett bräde skulle dollarn förlora kanske 3/4 av sitt värde. Alla utlänningar som hade lånat ut skulle förlora 3/4 av allt dom lånat ut. Resultatet skulle dock bli en katastrof för alla, utom för USA själva. Kina skulle förlora en stor del av sin valutareserv. Brasilien och Taiwan antagligen hamna på obestånd. Den kommunistiska diktaturen skulle falla. Så USA kommer aldrig att betala sin statsskuld. Alla kommer under överskådlig tid fortsätta köpa amerikanska skuldbrev. Alla hoppas att USA inte kommer att få ordning på sitt budgetunderskott.
  Det finns bara ett sätt att stoppa massinvandring, globalism, NWO osv, och det är att hugga huvudet av odjuret, nämligen genom att göra USD värdelös. Det kan bara göras på följande: Att Kina, Ryssland Indien, Iran osv blir klar med sin nya sidenväg. Dels blir klar med sin nya världsbank samt sist och viktigaste av allt: unisont, orkestrerat och samtidigt går över till en kryptovaluta.

 • Detta är ingen sällsynthet i USA. Det har inträffat tidigare, innan Donald Trump blev president. Trump kan inte stoppa det ekonomiska fall som kommer inom ett par års tid troligtvis i höst eller tidigt under år 2019. USA har numera en statsskuld på över 20 biljoner dollar och de privata lånen är även de höga. Det amerikanska folket är skuldsatt och till råga på allting så har USA sedan år 2008 tryckt upp omkring 5 gånger så mycket dollarsedlar som det då fanns. Dollarn borde alltså ha fallit rejält i värde, men eftersom dollarn är världshandelsvaluta och världsreservvaluta så har värdet kunnat hållas uppe på en stabilnivå, även om dollarn under det senaste året har tappat mer än 15 % i värde.

  USA har inte pengar över till statsfinanserna. I vissa stater i USA uppbär hälften av den arbetsföra befolkningen bidrag och går på matkuponger. I hela landet är den siffran omkring 20 %. USA är numera ett fattigt land som dessutom har enormt stora klyftor mellan rika och fattiga. Problemet är att det är mänga som är fattiga. Uteliggarna blir fler om består numera av hela familjer som inte har råd med tak över huvudet. och inte heller med mat. Många områden i USA har gator som numera ser ut som kåkstäder. Folk bor och lever under presenningar och skynken och under mycket svåra sanitära förhållanden. Sjukdomar florerar i stor utsträckning i sådana områden. Parasitsjukdomar, löss och andra sjukdomar som beror på dålig hygien frodas.

  Det kanske inte blir i USA som den stora krisen startar. Japan är den nation i världen som har den högsta skuldbördan och där står allting still sedan början av 1990-talet. Efter Fukushimakatastrofen har Japan stängt många av sina kärnkraftverk och det påverkar kraftigt ekonomin.

  Börserna rusar fortfarande. Kurserna pumpas successivt upp och ligger nu på nivåer (p/e-tal) som är högre än strax före börskraschen 1929, men ingen verkar vara orolig. Det handlas aktier som aldrig förr. Derivaten går åt som smör i solsken. Obligationerna säljs utan prut. De finansiella bubblorna är nu många och de innefattar samlarföremål (bilar, konst med mera), men snart kommer kraschen och den här gången kommer inte bara bolag att gå under, utan de här gången kommer myndigheter, institutioner och länder att gå under. Alla är i dag skuldsatta och det är inbyggt i det finansiella systemet att det ska krascha, och det kommer det snart att göra.

 • Janna: “Tidigare i tråden fick jag skit för att jag använde någon annans definitioner och inte hittade på egna”.

  Det var tråkigt, för det är aldrig roligt att få skit!

  “Att använda andras/gemensamma definitioner sågs som symtomatiskt för individer som inte tänkte självständigt”.

  Det är via gemensamma definitioner, som vi förstår varandra.

  “Jag skulle definiera hat som en extrem och fientlig avision mot något, ofta sprungen ur ilska eller rädsla”.

  Det är en bra definition. Frågan är när hatet syns, finns eller på annat sätt går att identifiera i språket. Men det var du som först använde ordet. Hat, har jag mig veterligen aldrig stött på, under alla år på Newsvoice (under olika alias) men osvuret är kanske bäst? Däremot upprördhet över remarkabla avslöjanden om makten usla, falska och smutsiga spel.

 • @Janna, mitt svar på vad som kan definieras som hat är i alla fall inte densamma som din.

  Att känna aversion är för mig att känna avsmak och indignation över hur tex vänstertroll som Janna ständigt kommer tillbaka till sina väl inövade floskler som aldrig slutar upp flöda ur Trollfabrikens floskelgenerator.

  MEN hat vet jag inte riktigt vad det är, möjligen är det ett uttryck för hat när MSM med hjälp av Afa/Expo medelst kriminella våldsmetoder söker upp oliktänkande och försöker chikanera ett utvalt offer för att med våld eller hot om våld skrämma andra till tystnad.

  Ursprungsfrågan om en nedstängd statsapparat i USA kan givetvis bära tecken på visst hat om det visar sig att demokrater drivna av rent hat är beredda att fortsätta sin obstruktion mot demokratin.

  De har nu köpt sig lite tid fram till i början av Februari, men sedan får vi se hur demokraternas hat mot oliktänkande slutligen får sin upplösning.

  Detta då mer sagt för att försöka få ämnet tillbaka till vad det handlade om i från början.

 • Tycker det är för lite ren hat i denna tråd. Letar och letar men finner inte mycket alls. Men ännu mindre tjärlek finns det. Dock undrar jag vad som sker bakom ridåerna i vita huset. Jag har inte koll på vad Trump och CO sysslar med. Som vanligt får man veta först i efterhand om man inte är smart nog att läsa mellan och bakom raderna av vad som kommer fram. Det känns om om precis allt är fejkerier, troll, FF (fokus förflyttningar) och mest rena lögner. Jag har sysslar med omvärldsbevakning på fler fronter sedan 2009 och jag är inte närmare att ha koll på något alls. Sån koll har jag.

 • @Janna, fick du inte en grundkurs i svenska innan du började agera troll åt den trollfabrik där du jobbar??

  “Jag skulle definiera hat som en extrem och fientlig avision mot något, ofta sprungen ur ilska eller rädsla.”

  Vad är avision ??

  Något inom flygindustrin??

  Kryp nu fram ur ditt trollgömsle så att vi får chansen att bemöta ditt trolleri.

  Kanske du kan ta fram några prefabricerade klyschor från lagret vid Trollfabriken??

 • @Erik: Tidigare i tråden fick jag skit för att jag använde någon annans definitioner och inte hittade på egna. Att använda andras/gemensamma definitioner sågs som symtomatiskt för individer som inte tänkte självständigt.

  Jag skulle definiera hat som en extrem och fientlig avision mot något, ofta sprungen ur ilska eller rädsla.

 • Men eftersom vi tre fortsätter försöka plocka isär detta uppenbara knep så kanske vi inte behöver oroa oss över att själva bli avlivade om ovannämnda ideologi tar makten. Eftersom vi då inte tillhör avlivningsmålgruppen. Sensmoralen i detta är att ”man ska inte kasta sten när man sitter i glashus”, som jag gjorde i mitt förra inlägg.

 • @Erik

  Väl skrivet. Det är ju så att ”hat”, och alla dess derivat som ”rasist”, ”högerextrem”, ”nazist” mm. bara är simpla försök att avfärda argument de själva saknar såväl motargument som egen kapacitet att bemöta. Hat-anklagaren tror inte ens själv på denna anklagelse. Utan det är ju bara ett retoriskt knep för att försöka smeta skit på motparten. Det tragikomiska i det hela är ju att det är dessa debattörer som själva gnäller om personangrepp så fort de får ett motargument de inte kan bemöta.

  Men det är väl vad man kan vänta sig av en ideologi som attraherar de enklaste själarna och som även har som rutin att avliva intelligentsian vart de än tar makten. En ideologi som är tvungen att ta död på de intelligenta nog att se igenom den är ju en rätt självförklarande ideologi.

 • @ Janna,

  Jag har inte använt begreppet hat. Förstår inte vad du menar. Dessutom skrev du tidigare (22 jan, 2018 at 11.29) att ..//.. ” Jag kommer inte att fortsätta diskutera i denna tråden nu.”

  Så du är tillbaka nu? Inse att du inte är trovärdig.

 • Janna: “Det konstatrerades tidigare i tråden att det var symptomatiskt för individer som inte kan tänka självständigt att hänvisa till en definition”.

  Där ställdes jag inför något jag aldrig mött tidigare. Att göra sig av med definitioner (inget förstår vad någon menar – för det existerar inget facit = inga definitioner för någonting) samtidigt döpa detta förvirrade tillstånd för självständighet? Det var något nytt Janna, eller missförstår jag dig? Låter mer som en regression. Alltså en tillbakagång till ett tidigare utvecklingsstadium, där begreppet definition, eller begrepp överhuvud taget, var något okänt.

  “så jag tror jag avstår”.

  Ok, du avstår att definiera anklagelsen i ordet “hat” som riktat mot oss. Återstår inte i så fall en förklaring vad du menar – speciellt om du avstår från att definiera ordet? Anar jag inte en motsägelse här? Hur skall vi som anklagats veta vad du egentligen menar, om du inte kan definiera orden? Saknar du själv definition på ordet hat? I så fall, hur vet du vad du vill säga oss? Jag menar om du saknar definition för vad ord egentligen betyder?

  Kom igen nu Janna: tycker att det är på sin plats, att vi övriga får veta vad det är du anklagar oss för, ty det är inte roligt att bli anklagad.

 • Det konstatrerades tidigare i tråden att det var symptomatiskt för individer som inte kan tänka självständigt att hänvisa till en definition, så jag tror jag avstår. Öysten kanske har något förslag så tillvida inte även hat är ett förlegat begrepp för vilken termer inte längre existerar.

  Kan bara konstatera att haters gonna hate!

 • Hoppas du hade det skönt på kryssningen, Öystein. Med Östersjökryssningar får vi vanliga dödliga en kort inblick i hur det kan tänkas vara att leva som: “the super, super rich people”.

  Janna har väckt ett intresse, genom att ta upp hat. Hat är intressant. Vad är hat egentligen? Finns det en definition på hat? Den som anklagar andra att hata, bör även ha bevisbördan på sin sida. Finns det ingen definition på hat, kan ju vem som helst anklaga vem som helst för att hata. Då blir det upp till den, som anklagas för att hata att motbevisa anklagelserna. Då är vi tillbaka till medeltidens rättsuppfattning med omvänd bevisbörda – likt häxprocesserna.

  Själv tror jag hat är lite olika saker på olika nivåer: dels att det är något som kan liknas vid ett tankesystem eller teknik, där vederbörande medvetet avleder sina egna misslyckanden och genom att beskylla och hata andra för sina egna tillkortakommanden. Att slippa ta ansvar. Man hatar alltså sina egna svagheter, när man hatar andra. Hatet involverar alltså känslor, istället för förnuftet.

  Har även skummat en del studier på områden. Hat är tydligen lokaliserat i samma delar i hjärnan där kärlek antagas vara lokaliserat som i sin tur kopplas till njutning. Fast här sker tydligen en övergång till aggression. Vissa individer kan inte heller skilja på njutning och aggressivitet – typ borderline personligheter (instabil personlighetsstörning) och sadister. Låter ju inget vidare, om nu hat skulle vara den inverterade formen av kärlek, men bägge dessa tillstånd antas beröra samma passion. Passion är ett religiöst ord som betyder lidande. Jag tror alltså att vi väljer att hata. Hatet kräver att det närs, likt en växt var dag för att hatet skall bestå.

  Tror hat också har med förakt att göra. Förakt är ett annat ord för rädsla.
  Slutsats: den som inte är rädd för sina egna känslor och är förnuftsdyrt, istället för känslostyrd, och dessutom är öppen till att lära nytt och förstå och ta än mer ansvar, kommer därför inte att hata. Därför är endast de svaga och rädda människorna som hatar, som inte klarar av att se sina egna misslyckanden och ta ansvar för dem. Det gör att dem aldrig kommer att bli omtyckta eller älskade, som bara leder till än mer avund och hat.

  Att kritisera och avslöja, är det hat? beror kanske på vem som är föremålet för avslöjandet och kritiken?

 • Det var så mycket skrivet under det dygn jag var borta så jag inser att jag inte kan kommentera allt utan att låta som en papegoja utan självinsikt.

  Dock vill jag ändå säga att jag tycker att de inlägg som skrivits av främst Jan, Peter, Erik, Martin och Kim håller en mycket hög kvalitet även om det mest handlat om Janna. Inte desto mindre är det viktigt att “hantera” nättroll. Särskilt gillar jag Eriks inlägg 22 jan 13:15:
  ..//”Nej, det är inte åsikterna jag vill ta upp, utan bristen på logiskt bemötande i språket som är det oroväckande. Det är avsaknaden av kommunikativ förståelse. Kalla det för osammanhängande, osakliga språkreaktioner, som närmast liknar nonsens, som är svårt att bemöta. Det är också ett sätt att effektivt försätta motparten i affekt. Kallas på psykologiskt fackspråk för ”överföring – motöverföring” eller ”projektiv identifikation” fast här sker det medvetet, inte omedvetet”..//..

  Även Stella tycker jag skrev ETT bra inlägg i denna slinga (dat. 21 jan 10:40).

  Ok, visst, det flyger en del vassa ord i luften då och då men det får man räkna med. Jag håller helt med Peter där, när han säger att det är sakinnehållet som räknas.

 • Janna: “Jag har inte pratat om kvinnohat. Jag har sagt att Stella får ta emot hat av diverse män här i tråden. Alla invektiv talar för sig själv”.
  Berätta, så vi förstår vad du menar med hat!

 • @Kim Lundgren
  Jag undrar, hur ska man kunna nå denna kritiska massa på förmodligen över 50%? Jag har försökt att “upplysa om till exempel ” hur skadlig vår trådlösa teknik är, har då uppvaktat politiker i vår kommun, och vet hur svårt det är, har också “hängt affischer” i ämnet, som rivs ned, det verkar som läget är ganska svårt, det jäser i vårt samhälle i vissa kretsar, det gäller att hålla en balans i kommunikation, och vara “påläst” samt att hålla “jämna steg” eller gärna steget före “samhällseliten”, att vara “överrumplad” är ju inte så bra…Under ridåerna pågår det mycket som “samhällseliten” inte vill vi ska veta, det gäller att hålla rätt fokus. Till sist Kim, så ska Du ha Tack för Ditt svar.

 • @ Kerstin Carlsson

  Jag tror vi är i ungefär samma ålder och har många liknande erfarenheter.

  När det gäller att stoppa samhällsförfallet, tror jag att vi fortfarande är i Fas 1: folkupplysning.
  Det är mycket svårt att motverka en förtryckande samhällselit som byggt upp sina resurser under århundraden. Det krävs en kritisk massa i befolkningen – förmodligen över 50%

 • @Kim Lundgren
  Jag håller med Dig, Lars Bern är en klippa, där får vi veta sanningen…Sverige får man väl räkna med är ett “lillebrorland” till USA, såklart att man får ta “debatten” angående vårt lands möjliga kollaps…tror Du inte att med denna insikt som vi nu har om våra politiker, vilka vi inte kan lita helt på, tror Du inte då att det vore på sin plats att tala om för dem att folket har börjat se igenom systemet, att göra dem medvetna om detta? Men det är klart då kommer väl deras “änglar” från “penningeliten” och “ska rädda dem” vilket dom gör hela tiden…Den svaga, den sjuka, den som ingen kunskap har, är villebråd idag för industrin inom läkemedel,telekom,kemikalieindustrin etc. Ja, käre barn vad det är mycket som är sjukt, men det är dags nu att verkligen visa missnöjet utanför sajter! Samtidigt tycker jag att värden är fantastisk som kan visa så mycket vänlighet, att det fortfarande går att ta steg och njuta av skog och landsbygd i vårt land.Det finns som sagt mycket att glädjas åt. mitt minne går tillbaka till 1956, då vi tog emot många Ungrare i vår lilla stad, det ordnades yrkesutbildning till dem, många familjer hade barn som började i våra skolor, unga men fick jobb, gifte sig med våra flickor och fick barn, jag känner ingen det gick dåligt för, även om det var en socialdemokratisk kommunledning, men det var kanske en annan mentalitet då, vi var inte så “tuffa som nu”…

 • Nu är jag tillbaka efter en synnerligen avkopplande kryssning på Ålands hav med Spa osv. Åh vad skönt det var!

  Men oj vad det har skrivits mycket i denna slinga under detta dygn! Kanske lite tyvärr, att det inte tycks handla om grundartikeln, men jag tror att det innehåll som ändå blivit är minst lika viktigt och intressant.

  Jag kommer nu att noggrant gå igenom inläggen och sedan återkomma med mina kommentarer. Om det inte blir idag så blir det i morgon.

  Kämpa på… eller simma lugnt!

 • @Erik: Kort klargörande: Jag har inte pratat om kvinnohat. Jag har sagt att Stella får ta emot hat av diverse män här i tråden. Alla invektiv talar för sig själv.

 • Kim,

  Det var precis det jag menade. Tack för kompletteringen! Därför rekryterar dessa ”svenskfödda” psykopater (industrieliten) politiker som röstar fram system som de själva tjänar på. De är alltid vinnare i varje kris. Jag är glad att L.Bern lägger numera sin tid på att avslöja dem – psykopaterna än på hets mellan folkgruppena.

 • En välanpassad invandrare är den som säger vad ni vill höra och bekräftar er verklighetsbild. Problemet är att ni ligger steget efter psykopaterna vid makten, eller iaf några av er. Om någon kom för 10 år sedan och sade till er att invandringen skulle bli ett problem så skulle ni skratta åt denna människa – haha, din undermänniska kolla statistiken. Eliten genomför sin totala övervakning och chip-kontroll bakom ryggen på er, men kan man inte tänka lite outside the box, får man faktiskt skilja sig själv när man väl sitter med byxorna nere. Nu orkar jag inte längre sjunga för de döva. Kom ihåg vad jag och några till försökte säga:
  Om 6 år – Cashless Sweden (det är redan bestämt)
  Om 10 år – RFID chip inside the Brave New World or hunger outside the walls of the mega cities.

 • @Kim Lundgren, man blir lätt vattögd när en väl anpassad invandrare så väl ger uttryck för vad många oss (oavsett ursprung) tycker om dagens situation i det svenska samhället.

  Katerina Janouch driver en envis kamp för det sunda förnuftet, ivrigt påhejade av alla kategorier med sitt eget förnuft i någorlunda behåll.

  Katerina Janouch for president!!

 • Kim, om människans natur är att leta den kortaste vägen är det de nyanländas fel eller politikernas budskap? Man måste kräva motprestation om man öppnar sitt system för nya människor. Även för en svensk i bidragsberoende är det jättesvårt att komma ur den onda cirkeln. Svenskfödda gör stora vinster på välfärden då de innehar kompetensen att utnyttja systemet på ett lagligt sätt. Numera verkar ideen att köra sönder välfärden helt för att kunna säga till väljarna ”det funkar inte då alla fuskar”. Vi kan inte vara utan välfärd men det ända sättet att hantera all form av brottslighet blir total övervakning. Eller så chippar vi alla som vill delta i välfärdssystemet. Det är redan på gång inom vården vill jag berätta. Det är den egentliga agendan bakom konflikten. Fusket skulle kunna lätt lösas genom att granska verksamheten och utesluta de som missbrukar systemet. Numera med politikernas generaliserade idiot-lösningar bör alla bestraffas för att några fuskar. Och chippet är huvudsaken – slutmålet och lösningen, men ingen tänker på det i bråket om bidragsfusk, kriminalitet, överlägsenhet och kulturskillnader. En psykopat använder alltid känslomässiga konflikter för att få igenom sin vilja. Psykopaten (industri- och bankeliten) är alltid steget före. De har en helt annan tankesätt.

 • Janna:

  “Jag är ledsen att du får ta emot så mycket hat från dessa män” Vari består kvinnohatet? Aha …Ge oss då ex på kvinnohatet du refererar till.
  “Jag kommer inte att fortsätta diskutera i denna tråden nu”.
  Varför inte då?

 • Erik,

  Det finns inga irrelevanta fakta. Det finns fakta tagna ur sitt sammanhang. Världen och samhället idag är komplexa och globala därför kan inte någon betrakta fakta eller statistik utan att relatera till helheten. Problemet är att människor är programmerade att tänka fragmentärt och teknokratiskt, och inte kreativt och progressivt. Därför brister logik ut i agression när man helt plötsligt påpekar att fakta skall betraktas med etik som är större än nationell lojalitet. Här är det ingen som förnekar fakta. Jag vill visa att allt här två sidor och invandringen är mer än pizza och våldtäkter som högermedia vill måla upp den. Sedan har man faktiskt lite fel att döma när majoriteten av svenskarna som svartmålar och skuldbelägger invandingen för allt ondo i landet, har faktiskt aldrig försökt tala med just de som man stoppar i en föraktansfull grupp. Jag kommer från Balkan och sköter mig, men det finns kanske 5% av invandrarna från Balkan som fuskar eller sysslar med tveksam verksamhet. Skall alla invandrare från Balkan bära skulden eller de 5% som begår brott? Det finns 5% av svenskarna som också är kriminella på olika sätt men högermedia vägrar skriva om det medan vänstermedia vill berätta för oss hur fantastiska alla professionella tiggare är. Varken det ena eller det andra är sant.
  Som en klok man sade: ”Om Johan begår brott dömer Sverige Johan. Om Ahmed begår brott, dömer Sverige islam och invandringen”. Den så kallade etniskt svenska befolkningen som är väldigt blandat har fostrats i slaveri och timid lydnad i hela sin historia. Era 5% kriminella är i riksdagen och i frimurarlogens. De bor i slott och parasiterar er. Våldtäkter och bråk finns och har funnits länge bland svenskar men inte uppmärksammats i media. Jag har både bott bland och jobbat med dessa människor. Därför skall man vara väldigt försiktig att bilda sin uppfattning om brottslighet via media. Denna hydra är en propaganda aparat från vänster till höger.

 • Någonstans måste man börja kalla olika företeelser för vad de är. Jag blir sällan eller aldrig upprörd eller hamnar i affekt för att människor inte har samma åsikter i olika frågor. Snarare tvärtom. Det är alltid trevligt när man möter likasinnade, men än mer stimulerande om dem är oliksinnade. Är dem dessutom pålästa och kan sin sak, kan man lära sig ett och annat om t ex debatteknik, språk samt retorik osv. Trots att man tycker fundamentalt olika, har man både respekt och aktning för sin meningsmotståndares förslagenhet och passion. Likna det vid en rättslig tvist, där man möter motparts juridiska ombud, och märker omedelbart att vederbörande är oerhört skicklig i sitt förvärv. Det är stimulerande och riktigt roligt, och man lär sig massor, framför allt när man blir övertrumfad. För ingen är väl så naiv, att man tror sig kunna ändra på en annans människas åsikter, bara för att man redogör för signa egna och dissar andras?

  Nej, det är inte åsikterna jag vill ta upp, utan bristen på logiskt bemötande i språket som är det oroväckande. Det är avsaknaden av kommunikativ förståelse. Kalla det för osammanhängande, osakliga språkreaktioner, som närmast liknar nonsens, som är svårt att bemöta. Det är också ett sätt att effektivt försätta motparten i affekt. Kallas på psykologiskt fackspråk för “överföring – motöverföring” eller “projektiv identifikation” fast här sker det medvetet, inte omedvetet. När kommunikationen inte följer logiska resonemang, utan där en part aktivt trasar sönder alla försök till ett utbyte, genom att ömsom påstå (i sammanhanget) irrelevanta fakta eller genom indirekt komma med svepande dolda anklagelser, istället för att bemöta sakfrågorna. Ömsom bemöta alla argument med tystnad. Aldrig svara på frågor. Ömsom ge uttryck för korthuggna påståenden, som inte står i relation till någon som helst gemensam referensbank eller på annat sätt går att härleda till något som liknar något man känner igen. Total faktaresistens. Till slut uppstår ett vakuum, där den som utsätts för den typ av lingvistisk påverkan gör uppriktiga försök att nå sin meningsmotståndare, men misslyckas. I dessa uppriktiga kommunikationsförsök, blottats den ena partnern sanna övertygelse och värderingar – men inte motpartens.

  Blir man utsatt för denna teknik, går det att känna igen den samma, av den egna känslan av att man blivit bestulen.

  När så den rationella samtalspartner hamna i affekt, strömmar andra kommentatorer till, för att dels klassa detta som ett kollektivt hat mot kvinna och invandrare.

 • @Stella Tormanoff

  När du försöker att lära mig kultivera mina känslor och att vara lite ödmjuk så är det bara ytterligare ett uttryck för din navelskådande narcissism. För eftersom du inte är en ärlig människa så har du precis ingenting att lära ut. Sen kan du även skippa dina små amatör-psykologiska manipulations-försök. Som jag tidigare nämnde så spelar du och jag inte på samma nivå och då denna nivåskillnad inte talar till din fördel, så faller dina försök platt. Du är genomskinlig som glas och likaså mer dryg än vass. Håll dig borta från mig.

 • Peter,

  Det är inget fel på andra. Som sagt vi har alla en god och en ond sida – du liksom jag. Överlägsen är den som kan kontrollera dem båda. All annan överlägsenhet är en illusion. Vi är menade att komplettera varandra och inte kriga. Man kan komplettera varandra oavsett kön, hudfärg, etnicitet, ekonomi. Så ser världen ut idag oavsett om vi vill det eller inte. Det vi kan välja är krig eller samarbete. Att stoppa globalismen kan du inte ens med krig. Hitler försökte och misslyckades. Du kan inte komma åt de som styr utvecklingen genom att hacka upp dig på varken sig feministerna eller invandringen. Jag är helt säker på att du är mycket intelligent och har en massa fantastiska färdigheter och egenskaper, men du måste lära dig att kultivera dina känslor och vara lite ödmjuk.

 • @Anders Larsén

  Tack för att du är den motpol som lyfter trådens kvalitet. Men förvirrade människor som i sin inbillade godhet är medhjälpare i en agenda som skapar lidande för andra människor, då ser jag dessa förvirrade människor som ”onda by proxy”. Speciellt när sanningen stirrar dem rätt upp i ansiktet och hur de då ändå, i något sjukt bekräftelsebehov där de inte vågar sticka ut från mängden, fortsätter att hjälpa till att sprida denna falska agenda genom att förpesta varje tråd som skrivs.

  @Erik

  Håller med dig i det du skriver och det är väl samma slutsatser jag själv dragit även om jag redovisat dem med lite andra ord. Men jag har inte skrivit för mitt egna egos skull och inte heller ens för att ”motbevisa” ST. Jag har skrivit för andras skull och det är inte menat som från något inbillat arrogant ovanifrån-perspektiv. Alla människor är ju inte hopplöst förlorade och kan man bidra till att förtrollningen bryts hos en av dem så är det värt varje skrivet ord som blodigt stångad panna.

  @Jan

  Jag har ju sett hur de försökt flytta fokus in på menlösa ting i såväl den här tråden som i den om ”Sverigebilden-boken” som i de flesta andra trådar. Mitt tålamod är stort men samtidigt kan jag till slut känna ett barnsligt nöje i att trycka till dem. Speciellt med tanke på hur lätt det är att göra så och hur de själva tiggt om denna tillplattning. När man får det man ber om ska man inte gnälla.

  @Stella Tormanoff

  Ja du. Du har rätt. Det är bara fel på alla andra.

 • Hedras den hedras bör, jag ber om ursäkt för min felskrivning. Givetvis var det Eriks analys som jag hyllade, även om Peter kommit med en hel del bra inlägg så var det Peter som denna gång skulle bemötas.

 • @Janna
  Några kommentarer ovan är inte så trevliga kan jag hålla med om.
  Men samtidigt glad att dom får finnas. Man behöver inte ta åt sig.

  De flesta kommentarer till artiklar här är oftast kloka och har oftast en vinkling
  eller poäng för att skapa mervärde till artikeln.
  Mot den bakgrunden funderar jag fortfarande o säkert fler än jag,
  Vad var din poäng med din första kommentar, dvs. hur tänkte du?

  Egentligen är det väl det här allt handlar om
  Sverige ett totalt förvirrat land numera
  Arg blatte har sammanfattat det bra
  http://russia-insider.com/en/sweden-approaches-failed-state-status-anti-russian-hysteria-used-scapegoat-ruling-elites-video

  LeifB

 • Kim,

  Tack för att du vågar. Jag menar inget illa. Jag bär inte på någon form av negativa tankar och känslor om någon här. Man måste få uttrycka sig – frågan är hur man gör det. Jag är medvetet provucerande ibland för att bevisa hur lätt folk tappar balansen, att steget till krig är svårade att ta än steget till fred.

  Jag är helt riktig människa med jobb och familj, som älskar att läsa och gräva på djupet. Jag är filantrop pch medveten om att var och en har en god och en ond sida. När man har lärt känna sin onda sida, bara då kan man börja bli en genuint god människa. Tills dess är man styrbar av okunskap och rädslor. Vår globala elit vet detta mycket väl därför de håller människor omedvetna om att det finns en liten empatilös psykopat i var och en. Därför är det så lätt att tafram den. Varje krig där människor i flock dödar är bevis för det jag säger. De dödar någon som inte har gjort dem illa oftast. Empati är det som bryter människan från djuret.

  För det mesta skulle alla dessa avatars med falska namn och utan bild knapt våga stå öga mot öga med mig och säga det de skriver. Det är lätt att vara tuff bakom en skärm. 😉

 • @Stella: Jag är ledsen att du får ta emot så mycket hat från dessa män när du bara bemött mig med en civiliserad ton. Förhoppningsvis är du stark. Jag kommer inte att fortsätta diskutera i denna tråden nu.

 • Till alla trevliga gentlemen i tråden,

  Ondskan sitter inom var och en. Här med enkla medel bevisas hur lätt man tar fram den, och hur praktiskt omöjligt det är att ta fram ens goda sida. Det har inte med ursprung att göra – det är människans natur. När du säger till Pavlovs hundar att någon kan ta deras lilla belöning (som dessutom är falsk), så gaddar de ihop sig i flock och angriper det första som inte se ut att tillhöra flocket.

  Den som inte kan se skillnad på kommunism och medmänsklighet bör i tysnad återvända till sin grotta och fundera. Eller kanske är ett livslångt lidande där vrede och frustration, rädslor och hat som torterar en till vansinne den mest naturliga lösningen. Det är ett val man gör.

  Den ”svenska överlägsenheten” som Peter påpekade för mig en gång och jag ifrågasatte blev tändstickan som startade denna hat-explosion av anklagelse och personangrep. Det har också beviset att hat, förakt och vrede leder till allt annat än överlägsenhet.

  As good as it gets med Jack Nickilson bör ses av samtliga debattörer med utbildningssyfte.

 • Nu har jag hamnat i den konstiga situationen att jag vill ta Stella i försvar!
  Jag har också polemiserat emot henne i skarpa ordalag men
  det betyder inte att jag avfärdar henne helt!
  Hon har goda sidor också och alla vettiga människor på Newsvoice har chansen att fortsätta föra en konstruktiv diskussion på denna blogg och ibland inkludera även Stella.
  Det dåliga är när en provokatör tar över en hel tråd.

 • @Peter, du har i allt väsentligt åstadkommit en gedigen analys av ST. Jag brukar vänta med att avfärda någon innan jag helt har fått grepp om vederbörande, men när afa-aktivisten Janna kom in här utsänd från någon av de etablerade trollfabrikerna så röjde sig ST då hon i sign Janna såg en bundsförvant. Då var råttet mågat!!

  Jag har alltid en mycket enkel grundregel som jag försöker följa, dvs att bara säga vad jag kan stå för och att aldrig uttrycka något jag kan bli tvungen att stå för i en rättsprocess.

  Att jag använder ett lite rakare språk och att jag inte är överdrivet artig mot mina meningsmotståndare känns alltid lika befriande då svensken i gemen är uppfostrad att alltid vara artig, tillrättalagd och lågmäld.

  Det är just denna artighet som vänstertrollen alltid kräver av andra som gör att de själva blir svarslösa när man lägger bort artigheterna och talar klarspråk, ofta med anklagelser om att man ska acceptera att samtalet förs på deras villkor.

  Jag är motståndare till denna tillgjorda och överdrivet förstående samtalsteknik mot vänstertroll av olika kategorier, vi behöver elda på polariseringen i samhället. Annars får vi aldrig slut på vänsterns massiva försök till hjärntvätt av de lättledda, man behöver ibland peka på tokigheterna i samhället med bedövande tydlighet.

  Och visst Peter, jag liksom alla andra har svagheter. Att falla för frestelsen och verbalt platta till motståndare på vänsterkanten är en av dem, men å andra sidan är det ju oftast öppet mål då de endast kan använda vad andra definierat för dem i deras socialistiska handböcker för debatt teknik.

  Men jag lovar att jag skall undvika ST härefter, hon förtjänar inte min uppmärksamhet.

 • Peter, Jan Norberg och Öystein Rönne: ödsla igen möda på henne. Förstod ganska snabbt vem Stella Tormanoff var, trots att pusslet var svårt att lägga och få alla bitar på plats. Det hon gör, är att försätta sina medmänniskor i olika effektiva tillstånd, medelst att utmana äkta sanna övertygelser genom att konsekvent vara emot. På så sätt livnära hon sig av små skvättar av mänsklig äkthet.

  Betänk att få har kunnat fått Peter och Jan samt Öystein att öppet redovisa sina sanna innerst värderingar. Därför har hennes syftet hela tiden varit att låssas inta (äkta) växlande attityder: ibland av ologiska motargument. Ibland genom att inte svara få frågor och ibland genom ställa sig helst oförstående i texten för att på så sätt provocera och få fram än mer av Er. Målet har hela tiden varit att kartlägga era svaga punkter. För ens sanna övertygelse, är också den svagaste och känsligaste punkten hos en människa, och det skall man vara rädd om. Hon säger sig (genom språket) vara emot svensk kultur. Sverige och svenskarna. Ifrågasätta bildning, forskning och lärande osv.

  Människor med karaktär och sanna övertygelser låter sig nämligen inte duperas och ändrar inte på sig bara för att majoriteten blir vilseledd. Man vet innerst inne vad som äkta och rätt/fel oberoende vad andra anser, men man kan tvivla ibland. Sådan människor ett hot mot makten, för man är inte korrupt. Makten överlever bara genom att gynna svaga och korrupta människor. Dem är beroende av att ha dessa människor kring sig. För det är de enda mänskliga egenskap som makten uppskattar, för att dem kan de kontrollera fullt ut. Stella Tormanoff driv är mänsklig avundsjuka, på grund av frånvaron av egen autenticitet. Man kan aldrig förändra en annan människa (som inte vill) bara förändra sig själv (om man vill) så släpp henne bara. Hoppa över hennes kommentarer bara.

  Möjligen kan de också vara så att hela hennes närvaro här, är just ett sätt att klarlägga människor som är icke korrupta, rakryggade omutade samt hederliga. Hon kanske förmedlar uppgifterna vidare till någon myndighet, om än passivt genom att Ni öppet redovisar dem? Jag vet jag? Får bara insikter om detta, till mig.

 • @Rascasse

  Din profilbild ska du ha bredvid ditt namn och jag tror du klarar detta helt på egen hand, då du såg rätt intelligent ut med glasögon.

 • Riktigt låg standard på några av inläggen i den här tråden.
  Att komma med oresonliga personliga påhopp pga att
  man inte kan hantera att andra personer har åsikter som
  går på tvärs med de egna, andas ordentligt med omogenhet.

  Intrycket jag får av @Jan Norbergs & @Peters inlägg
  är snarare att ni uttrycker er på ett sätt som ger belackare
  av den fria pressen öppet mål när de pratar om den låga
  nivån i kommentatorsfälten .
  Är det anledningen till att ni uttrycker er som ni gör eller
  behöver ni bara tänka ett varv till ?
  Tycker helt enkelt att ni sänker nivån så pass att ni påverkar
  uppfattningen av Newsvoice på ett negativt sätt.
  Varför inte prova Flashback, tror ni passar bättre där.

  Det står väl klart för de allra flesta att strategin för att
  genomföra den stora invandringen är att vädja till våra
  bästa sidor.
  Vem vill väl inte vara medmänsklig i tider av krig och
  svåra omständigheter.
  Det är lätt att trilla dit, som @Janna verkat göra, om man
  bara tar del av msm:s vinklade reportage och inte förstår
  att krigen och flyktingströmmarna är planerade sedan länge.
  Och att det egentliga syftet med invandringen mer handlar
  om att söndra och härska.

  Hittills verkar det mesta gå enligt plan. Tilliten i
  samhället minskar, kraven på mer övervakning
  och fler poliser ökar. Visst, vi har varit lättstyrda och
  förutsägbara, men nu räcker det inte längre då läsarna
  av fri media bara blir fler, utan vi ska nu bringas att tro
  på en massiv rysk valpåverkan enligt USA modell.

  Tror nog att regimen skjuter sig själv i foten med den
  larviga vinklingen då en genomsnittslig svensk är
  några snäpp mer allmänbildad än folket på andra sidan
  pölen.

  Den genomskinliga och alldeles uppenbara lögnen
  med rysk valpåverkan kan tvärtom få fler att öppna
  ögonen för de orsakssammanhang som bidragit till
  vårt lands gradvisa förfall.

  Ber artikelförfattaren om ursäkt för att inte jag heller kunde
  hålla mig på mattan.

 • @Rascasse

  Är fullt medveten om att hästarna har rymt och att ladorna gapar tomma. Men som tur är har ju tomtarna flyttat in på det loftet. God Jul

 • @ST
  Du får ursäkta men denna Din förvirrade stämma påminner som en hickande AI vilken fått lite för många trojaner och virus i sig. Be din hanterare anlita en kompetent tekniker som kan rensa systemet och lägga in lite fräschare samt uppdaterade algoritmer så kanske man inte behöver skaka på huvudet varje gång man prövar att läsa det Du häver ur dig. Uthålligheten med antalet inlägg tyder på ett maniskt beteende som står i god klass med det genuina trollet Sylthammaren. Den andra blåpillrade godhetsknarkaren vill jag inte ens kommentera mer än att man lider allvarlig brist på självinsikt när man inte inser att alla hästarna rymt och stallet står tomt.. Skulle inte detta handla om den kollapsade statsapparaten i USA?

 • Stella, detta var ett vackert slut
  “”ha en underbar dag” sade jag och log. Vet ni vad han svarade ”dra åt helvete”… jag log bara och gick förbi. En del skapar sitt eget lidande. Prova visa respekt och omtanke så får ni se verkligheten kommer att spegla er själva.”

  Kunde inte låta bli, sorry för det.

  LeifB

 • @Faithbringer

  Skulle du inte hålla dig borta från mig? Sen är din bulgariska förklaringsmodell, av vad vi i Sverige är och inte är, HELT DJÄVLA OINTRESSANT. Du ska inte försöka applicera din kommunistiska inlärda hjälplöshet på oss. Vilken del av detta är det som du inte förstår?

  Har man sen världens högsta djävla skatter så är det enligt den förbannade överenskommelsen meningen att man får någonting tillbaka för alla dessa djävla inbetalningar. Dessa inbetalningar var inte avsedda att försörja fraktlösa snyltgäster från världens alla hörn.

  Men varför åker du inte till Bulgarien och där har din bolsjevistiska kärleksrevolution samtidigt som du med dryg stämma förklara för dem vad de är; och inte är; om och om igen; till dessa att deras öron också blöder. Du som vet allting; om precis allting; och alltid är den som har rätt; och ensamrätt; som patent på sanningen. Säger bara: Halleluja – Guds son har återvänt som kvinna och Stella var hans namn…

 • Peter,

  Den som älskar sina medmänniskor behöver inte frukta ålderdomen. Sedan finns något som heter familj.
  Ni är så besatta av att välfärden skall försvinna. Varken Janna, Jan, du eller jag kan hindra ekonomiska kriser. Men resten av mänskligheten saknar nästan all form av välfärd förutom familj. Din maka och dina barn är den naturliga välfärden och älskar man brukar de älska tillbaka. Tror du att gamlingarna i resten av världen dör i sin avföring? Nej. Men den där välfärdsillusionen som sossarna har skapat att varje svensk skall ha en egen skattefinansierad ängel vid sin säng när hon dör i lyx kanske man bör släppa. Ni har blivit lurade. Njut så länge Babylon varar. Den som bryr sig om den hjälplöse är en som du själv get kärlek till. Problemet blir att i den överrationella, ekonomiska och överlägsna västvärlden kan folk tydligen räkna vad alla kostar men få kan definiera vad kärlek är. Man förlöjligar kärlek och medmänsklighet, belönar psykopater och tror sedan att man kan köpa sig lycka… och dessa rädslor om framtiden och döden. Ni skapar ju er egna mörker.

  En härlig historia: en gubbe på ett äldreboende nära mig satt och rökte ute på altanen hela tiden. Personalen undvek honom för han var så otrevlig och sur. Jag hälsade en gång ”ha en underbar dag” sade jag och log. Vet ni vad han svarade ”dra åt helvete”… jag log bara och gick förbi. En del skapar sitt eget lidande. Prova visa respekt och omtanke så får ni se verkligheten kommer att spegla er själva.

 • @Janna

  I din skadeglada kärleksillusion så glömmer du att detta samhälle, vars utveckling vi enligt dig inte kan hindra, också kommer att bli ditt skitsamhälle. För inte heller du kommer kunna undfly detta ”lilla paradis” du är med och skapar. Om du inte drabbas av en barmhärtig hjärnblödning eller får alzheimers och glider in i dimman när du blir gammal, så kommer även du en dag att hasa runt i oombytta vuxenblöjor under den korta tid du blir vanvårdad till döds.

  Men jag håller med Jan om att du är en lägre stående livsform. Du vet att det du representerar inte är något bra för de människor det drabbar. Men eftersom du är en svag människa har du inte kurage nog att stå upp emot detta system och som en misshandlad hund kan du inte heller sluta slicka den hand som slår dig. Sitt fint, vacker tass och VOFF VOFF

 • *lågt intellekt
  *äcklig kommunistisk samhällssyn
  *representat för AFA

  Prova som oväxling att ge dina medmänniskor lite kärlek i morgon. Då kanske du kan finna viss frid i det här samhället som gör dig så bitter, men vars utveckling du knappast kan hindra.

 • @Janna, för att verkligen försöka få dig att förstå din okunskap och ditt låga intellekt så citerar jag följande:

  “Jag har vid upprepade tillfällen klargjort att jag inte definierar mig som vänster och jag stälelt mig oförstående till varför jag skall ges denna etikett. Å andra verkar många av kommentarerna här bekräfta min initiala teori att det faktiskt finns många högerextrema (enligt majoritetssamhället definition) sympatisörer här.”

  Vad du än själv definierar dig som är i allt väsentligt av subordinerad betydelse, det är vad du uttrycker i sak som du blir bedömd efter.

  Och i det sammanhanget vädrar du mycket tydligt en mycket äcklig socialistisk/kommunistiskt samhällssyn, så hur många ggr du än försöker friskriva dig från denna vidriga samhällssyn så springer du dessa vidrigheters ärenden med dina inlägg.

  I detta forum kammade du och trollfabriken noll, och det känns ju rätt så bra att kunna platta till en tydlig representant för Afa. Här har du inget att hämta som troll.

 • @ Janna,

  Att jag anser att höger- vänsterskalan är hopplöst förlegad innebär ju inte att många andra hänger sig kvar vid denna synnerligen ålderstigna metod för att boxa in folk i fack. Du tycks ju tillhöra den skaran. Så visst finns det dem som därför har sin definition, särskilt för sin “egen” tillhörighet. Men varför skulle jag stå för den definitionen? Hör du inte hur tokigt det låter. Att jag ibland själv använder begrepp vänster-, höger- är för att det är det enda som vissa förstår..tyvärr.

  Tyvärr Janna så är jag t.o.m. övertygad om att du är ett nättroll. Vilket de flesta här genomskådar som du märker.

  Har du läst ditt andra stycke ovan en gång extra. Där lyckas du med bragden att återigen hänga kvar vid att jaga ifatt och sedan boxa in de som enligt din definition (förlåt Expos) är “högerextrema”, utan att själv märka det. Det kanske det finns här, än sen, det finns individer här med ett flertal olika sympatier. Det är t.o.m. troligt att det även kan finnas någon som du definierar som “högerextrem”.

  Så surfa vidare du, för om du tror att du ska lyckas boxa in någon här så har du gravt misstagit dig. Varför inte försöka med Flashback i stället, där finns säkert mycket av vad jag tror att du söker.
  https://www.flashback.org/

 • Janna,

  Man får inte ta åt sig anklagelserna. Det är som att sätta hjärtat i ett skydd som kan släppa ut kärlek men inte ta in hat. 🙂
  Debattklimatet är väldigt agressiv idag när folk behöver aldrig möta varandra på riktigt. Det är svårt men när man väl lyckas att göra det kan man även lyssna på de som man ogillar. Sanningen är att alla har något gott att bidra med. Vi måste lära oss att stimulera just den sidan hos varje individ – att lyssna på sina motståndare. Detta innebär inte att vi skall sopa problem under mattan. Man måste kunna debatera rasbiologi, invandring, känslor, polarisering, kvinna-man konflikten utan att alla flippar ur, blir sura och gömmer sig i en grupp av likasinnade som bekräftar ens känslor.

  Du och alla andra skall känna dig värmt välkomna i debatten! Det är redaktionen som bestämmer om någon kommentar bör tas bort och hittills har vi de fria ordet vilket är fantastiskt. Det har de inte i Kina till ex. Njut av friheten! 🙂

 • Kan bara tilägga eftersom vi ändå hamnat utanför “topic”.
  På olika sätta tas NMR upp och deras eventuella brottslighet.
  Flera av dessa NMR-brottslingar har blivit dömda för händelser som
  jag skulle fått sitta inne för. Men eftersom jag inte har samma emblem
  på jackan så går jag fri. Detta trots att jag varit med i andra demonstrationer
  med samma händelseutveckling bortsett från att “motdemonstrationer” saknades.
  Men tolkningen upplopp görs aldrig om inte NMR finns där.

  Lika med min kniv “Swiss army” som jag burit i fickan sedan kanske 50år.
  Medlemmar i NMR blir dömda men jag klarade visitering vid ett par tillfällen
  då jag befunnit mej på fel plats eller stoppad i trafikkontroll.
  Man glömmer lätt bort att nämdemännen i våra domstolar är politiskt
  tillsatta. Att gissa att exempelvis nämdemannen Janna skulle fria en
  kille från NMR från åtal är inte sannolikt. Även om denne som jag bara haft sin pennkniv
  i fickan. Flera från NMR har blivit stoppade av polis och haft sina arbetsbyxor på sig med
  verktyg med annorlunda utgång än när jag har det.
  Det är bara emellanåt det dyker upp någon artikel att etniskt ickesvenskar
  får hårdare domar. Aldrig hörs det röster då en etnisk svensk hamnat utanför PK-korridoren
  Sverige är ingen rättsstat vilket även EU påpekat, möjligen en regelstat
  som kan ändras lite hur man vill beroende på situationen.

  Att inte slåss för NMR:s och andras demokratiska rätt att föra sin talan har
  förvandlat det trygga Sverige jag föddes i till nåt galet.
  Om NMR skall diskuteras så läs deras “Vår väg” och bjud in dom
  på en ärlig debatt. Detta händer aldrig man talar om dom istället.

  Till sist
  Stella “Sådant gjorde Stasi och KGB genom att belöna de trogna som rapporterade och spionerade på sina grannar. Idag behöver man inte göra det. ” Hallå!!! i vilket land lever du?
  Betalda troll googla “sossarna troll på tvitter”
  o du Stella ang Fria Tider,. Peka på någon av deras artiklar o visa var det är galet.

  Att man öppet redovisar att man är kritisk mot invandringen är en agenda naturligtvis.

  O Stella vakna, att en som aldrig deltagit på NV kommer med insinuationer och utmaningar
  enligt regelboken för troll måste få alla att vakna till, även du Stella.

 • Märkligt att anklagas för att vara vänstertroll från någon som nyas sagt att höger-västerskalan är hopplöst förlegat och att det därför inte existerar någon definition av högerextremism.

  Jag har vid upprepade tillfällen klargjort att jag inte definierar mig som vänster och jag stälelt mig oförstående till varför jag skall ges denna etikett. Å andra verkar många av kommentarerna här bekräfta min initiala teori att det faktiskt finns många högerextrema (enligt majoritetssamhället definition) sympatisörer här.

 • @LeifB

  En lärares välskrivna och pedagogiska beskrivning av situationen. Att du sen visar stort tålamod och har en god hand med #jagärhär-Janna måste vara en naturlig följd av att du arbetat med barn med särskilda behov. Själv har jag inte haft dessa yrkeserfarenheter och saknar även det pedagogiska tålamodet, men har tillräcklig självinsikt för att ta åt mig av din reflektion om det ”hårda tonfallet”.

  Men om någon försöker styra diskussionen med manipulation och lögner så förgiftar det hela debatten. Sen är även detta medvetna manipulationsförsök en ren kränkning av motpartens intellektuella integritet och man har då rätt att bli förbannad. Ska man lyckas finta någon är det en fördel om man står över manipulationsobjektet såväl språkligt som intellektuellt. Gör man inte det så gäller plan-B där man försöker styra in diskussionen i en massa irrelevanta stickspår.

  Men oavsett vilket så är det djävligt tröttsamt då diskussionen inte leder någonvart och det är ju precis det som var tanken.

 • Jan,

  Jag har ingen aning om Janna är en ”hon” men namnet är kvinnlig därför vände jag mig med ”hon” till henne. Det är många som tror att folk får betalt att skriva och vara motståndare på internet forum. Sådant gjorde Stasi och KGB genom att belöna de trogna som rapporterade och spionerade på sina grannar. Idag behöver man inte göra det. Vi själva hamnar i känslomässiga fällor som gör att vi börjar anklaga folk för spioneri (via begreppet troll) och föräderi för det minsta lilla fundering de har. Om man tror att Fria Tider ger en objektiv sanning bara för att man har Upptäckt att Aftonbladet ljuger så är det lika illa.
  Jag utgår ifrån RESPEKT till alla människor/avatars tills deras handlingar har bevisat motsatsen. Janna har inte varit otrevlig, anklagande eller gjort personangrepp. Att folk vill tillta mobbnings- och utfrysningsmetoder det minsta lilla någon har avvikande funderingar eller ställer provocerande frågor, anser jag väldigt oroväckande. Det är anledningen att jag ägnar en hel del av min fritid för att balansera lite debatten. Om det är en ondskeful agenda att få folk att tänka eller stå emot grupptyryck som starkare individer, få var och en avgöra.

  Jag är mera offentlig med mitt privata persona här än själva redaktionen på Newsvoice, så att leta kalv under tjuren är något menningslös.

 • @Jan: Så mycket för åsiktspluralism… Klarar du kanske inte av en kvinna med egen stark åsikt som Stella?

  För övrigt fånigt av dig att slänga dig med trollanklagelser i tid och otid. Tagga ned lite och uppför dig.

 • @Leif Bengtsson, måste oförbehållsamt ta av mig den hatt jag tyvärr inte äger.

  Ditt inlägg härovan är inte bara personligt, det fokuserar också skickligt hur alla vänstertroll ligger ute och skannar av alla sk alternativa mediekanaler.

  När dessa trollfabriker märker att tex Newsvoice inte styr upp kommentarsflödet i en riktning som de anser korrekt så släpper man in ett troll för att söndra och attackera en alldeles utmärkt och neutral blogg som denna.

  Att Stella Tormanoff nu fått en likasinnad (Janna) vid sin sida gör ju att många andra av oss andra tyvärr faller frestelsen att debattera med dessa troll. Janna är ett troll och eftersom Stella T tycks känna till att Janna är en hon så faller misstankar om att dessa båda känner varandra sedan tidigare.

  Mitt förslag är att vi gemensamt bara bemöter dessa 2 med den bedövande tystnad som gör det ointressant för dem att fortsätta.

  Vad tycker ni andra??

 • Det verkar vara svårt och hålla ihop denna tråd som ursprungligen handlade om att demokraterna stoppade republikanernas budgetförslag.

  Trådens mest off topic inlägg kommer dock som ett alldeles briljant lysande och fullständigt dräpande svar på signaturen Jannas försök att medelst metaforer beskriva nödvändigheten av definitioner av höger och vänster extremism.

  Tack Öystein, you made my day.

  Öystein Rönne 20 Jan, 2018 at 20:05
  @ Janna,

  Att jämföra med en skiftnyckel känns inte så vidare intelligent. Att benämna en skiftnyckel för just skiftnyckel innebär kanske inte alltid att man vet hur den används. Även om man själv vet att det finns något som heter skiftnyckel.

 • Janna,

  Nejdå. Det brukar vara så att folk är dömda för misshandel på fyllan och i helt annat sammanhang än politisk. Sedan i fängelset (under pågående straffets gång) brukar NMR ta kontakt med fångar för att ge dem struktur och gemenskap med ett gott syfte. De gör det jobbet som Svenska Kyrkan bör göra med inte gör. Sedan brukar de aldrig utmana till våld i gemenskapet, men det kan lätt vända.

  Du vet att ju mer uppmärksamhet media ger till någon, desto mera folk kan finna ett gemenskap där. Att vifta med nazist och rasist stämplet gör att folk i sin frustration om utvecklingen packas just i oposition som kan vara destruktiv. På det viset är vänstern lika destruktiv som högern. Numera alla rikdagspartier har drivit en invandring som leder till både social och ekonlmisk oro. Detta är ett medvetet bedrägeri mot väljarna. Motståndet till denna utveckling är helt naturlig. Att hamna som svensk i NMR är inte svårt om man gräver sig nog djupt i problematiken. I ett fritt samhälle måste alla få finnas. Att överdrivet demonisera NMR eller Tyskarnas under Hitlers styre är inte heller korrekt. Sovjet var på väg att invadera Europa (mitt hemland blev invaderat och styrdes av Sovjet i 45 år) Kommunisterna dödade över 45 000 000 människor – civilla och fredliga. Hitler försökte stoppa invasionen och hade inga planer på att styra hela världen, men det är mycket som inte står i Bonniers historieböcker. Så det är inte alls svårt att hamna i nationalism och Hitler-beundran när man läser hur falsk hitorien är. Drt är dock ingen lösning.

  Sveriges f.d. kulturminister (m) skrev en bok där hon intervjuade på 80 och 90 talet en massa skin-headsvoch killar från arbetarklassen som hamnade i nationalist-rörelserna. Den boken är mycket kontroversiell men visar en nyanserat bild till skillnad av Bonniers skriverier.

  Angående svensk rättväsende: var skeptisk där med. Det finns korruption i landet och bara för att en man är en domare, åklagare eller polis betyder inte att det är en god människa. Staten har begått många brott mot sina medborgare.

 • Bra skrivet Leif B. Skönt med någon som har egen gedigen erfarenhet och kan kosten att fokusera och selektera rätt! Och framförallt genomskådar nättroll.

 • Leif,

  Visst är våra styrande psykopater smarta? Det du beskriver i skolan -att ställa grupp mot grupp en fantastisk teknik att ställa via missnöje och förakt de lägre samhällsklasserna mot varandra. På det viset hamnar all fokus på den konflikten och den väsentliga för landets oligarker agenda drivs i bakgrunden utan att någon lägger märke till det. Det finns en roman som heter Hunger Games som vissa samhällsanalytiker hänvisar till för att beskriva dagen multi-kulti urbanisering. De styrande vet att inget annat skymmer så bra det sunda förnuftet som föraktet för ett fiende. Och vill man dölja de riktiga fiendena så är det bara att importera. För inte ser man onskan bakom Wallenbergs och Bonniers affärer och inföytande i politiken som i den afghanske bidragsfuskaren. Det fulaste och äckligaste jag har sett sedan kommunisttiden är faktiskt hur eliten ställer just den svenska sjuka pojken mot den syriske flyktingbarnet i fråga om finansiell överlevnad. Speciellt när man vet att det är inte brist på resurser. Det handlar om ren sadism och människoförakt hos de styrande politiker och oligarker.

 • Nja, vad Aftonbladet redovisar är ju en sammanställning av antalet domar kopplade till våldsbrott. Men om jag förstår dig rätt är denna lista falsk och uppdiktad av tidningen och domarna existerar inte i verkligheten? Eller är de dömda på helt felaktiga grunder till den stora mängden våldsbrott?

  Att nazister ÄVEN kan syssla med välgörenhet eller vara duktiga i sina yrken är ju ingen nyhet. Det är ju bara att titta på 1930-talets Tyskland.

 • “leif bengtsson 21 Jan, 2018 at 07:25”

  Stort TACK för ditt uppfriskande inhopp i denna helt urspårade “debatt” — ett befriande LJUS i det tilltagande MÖRKRET….. ☺

 • God morgon Janna,

  Jag tror tyvärr ingen anser Aftonbladet och Expressen som trovärdiga medier här på Newsvoice. Båda ägs av koncernen Bonnier som är en ultrarik industrifamilj med närmast privat monopol av desinformation på allt mellan skolböcker som dagliga så kallade ”nyheter”. Du vet, när några oligarker har monopol på landets mest etablerade medier bör man vara väldigt skeptisk på hur objektiv deras rapportering är, för monopol är just vad det MONOPOL – ensam rätt på en sanning, så privat eller statlig – lika illa.

  Jag har givit flera intervjuer och skrivit en hel del artiklar för höger väl som vänster media, men även medier utan politisk agenda har en tendens att förvränga sanningen till en lögn utan dess like. Jag har sett mina ord vridas och vändas. En omformad feluttryck kan få en att bli knarkare, -ist, hatare… Denna erfarenhet har gjort mig väldigt skeptisk mot media och journalister. Jag finns här på Newsvoice just för att de är ett undantag.

  När jag har talat med NMR fick jag veta att dessa killar har aktiviteter likt Frälsningsarmen. De organiserar sig och hjälper både hemlösa, uteliggare liksom fångar som är svensktfödda. Detta förklarar stödet bland fångar för NMR. Dessa är inte dömda för brott kopplade till deras politisk åskådning. Det är senare i fängelset när de börjar ofta stmpatisera med NMR för att organisationen skickar sina medlemmar som visar dem medmänsklighet. Men det visste du inte och av någon märklig anledning har Aftonbladet glömt berätta just den delen av sanningen. Det är inte att ljuga, men när man inte berättar hela sanningen så blir det att vi hör en osanning. Därför finns folk med krminell bakgrund som stödjer NRM.

  Så om du vill veta om jag är kriminell, kan du först kolla med mig, sedan om jag är dömd läser du polisens rapport och med hjärta och hjärna gör din egen bedömning. Att läsa Aftonblaget är som att gå till byn elakaste kärring och fråga Vad hon tycker om byns vackraste kvinna. Då får du ett objektivt svar eller ? 😉 Vänta inte på att någon skall servera dig en färdigtuggat sanning – leta den själv. Ha en skön dag!

 • Gomorron.
  Vaknade just av att vår lilla på 1 år var hungrig. Nu efter välling somnade hon om.
  Lugnt i huset och öppnade datorn där NV låg uppe. Såg då bara Jannas inlägg o tänkte kommentera.
  Som tur var laddade jag om sidan.. OJ så många som nappade på Jannas inlägg.
  Det första jag tänkte var att detta var ett praktexempel på hur man tar över debatten i sk “fria medier”.
  Finns ju handböcker i ämnet tror att EXPO o Mina Dennerts grupper har delat med sig av metoden.
  I artikeln skriver TS
  “Enligt DN handlar det om en debatt om invandrare vilket stängt den amerikanska staten.”
  och klipper in från DN.

  Vet inte om Janna valt att kontakta DN. Men ur det som skrevs i artikeln göra kopplingen.
  …Märklig analys av Newsvoice…
  … Newsvoice har ett allt mer invandringskritisk anslag, där grupper ställs mot grupper, och bland läsarna i kommentarsfältet lyser hatet ofta igenom…

  Om inte ovanstående punkter funkar för att vrida till det så tar Janna för säkerhets skull fram utmaningskortet.
  ..En utmaning till redaktören..
  Ingen vill anses vara feg o den passningen plockar många medier upp trots att det ofta är helt irrelevant till det
  som diskuteras i texterna.
  Vad gäller Janna kommer jag inte ihåg att denna person kommenterat tidigare.
  Sökte därför på signaturen o hittade då bara Janna här i kommentarerna till just denna artikeln.
  Googla “janna site:newsvoice.se”
  Att bara kasta ur sig utan referenser till det man tar upp och dessutom pekar på helt irrelevanta
  saker är ovanligt här.

  För mej betyder detta trollvarning.
  Dessutom “grupp mot grupp” är det inte just detta vår partipolitik och numera invandringen handlar om.
  Jag som lärare under 40 år ser nu för första gången hur elever tvingas var just grupp mot grupp.
  Frågor som “Skall jag hjälpa kalle med dyslexi eller hjälpa Syrierna?”
  Skall vi sätta in resurs till Lena som behöver talpedagog eller till de tre somaliska pojkarna som inte förstår
  svenska.

  Börjar bli trött på alla dessa som stjäl samtalsrummet och samhällsdebatten för egna agendor.
  Jag är 65år med 5 barn, äldsta sonen på 40 och yngsta barnet på 16mån. Bor i djupaste småland.
  Lärare från och till under 40 år, då jag inte varit lärare har jag arbetat inom industriautomation och
  då fått möjligheten att arbeta i totalt 48 länder därav många muslimska. Som förälder har jag aktivt följt
  skolan under många år och även som ordförande för lokal “Hem och Skola” under nästan 17år.
  Jag känner att jag med fog kan påstå att jag på nära håll följt hur invandringen påverkat skolan och Sverige.
  Och från mitt yrkesliv (även som volontär) utanför landet kan jag påstå att jag hittat få saker att imponeras över i de muslimska länderna/kulturerna. I varje fall det som hänt under de senaste 500 åren. Tyvärr ser jag hur dessa värderingar/kulturyttringar som finns där implementeras i svenska samhället.

  Trots att jag är kritisk till hur vårt samhälle förändrats till en utopi hyser jag inte det minsta hat
  till någon enda enskild människa. Hat o respektlöshet sprids bara i de grupper som säger sig motarbeta rasism och
  främlingsfientlighet/antisemitism. Som här nu då Janna försökte hitta vägar att utmåla NV till något annat
  vilket Janna till en del lyckades med. I varje fall blev tonen i kommentarerna en annan.

  Om jag får önska något.
  Starta insamling genom crowdfunding så att alla PK-troll ges möjlighet att som volontär arbeta i andra länder söder om Medelhavet och känna gemenskapen och respekten för kön , etniciteter och andra kulturer.

  Kanske kan Janna eller någon förklara varför inte Samer/Indianer/Tibetaner mfl. benämns högerextrema.

  I all välmening

  LeifB

 • @Faithbringer

  Dina texter definierar ingen annan än dig själv och även detta går dig helt spårlöst förbi. Men om du håller dig borta från mig och mina kommentarer, direkt som indirekt, så lovar jag att visa dig samma artighet.

 • Jag säger fel ibland Herr Perfektion. 😉

  Tänk om ingen skulle reagera eller alla skulle vara överens – vilken oändlig tristess skulle råda. Livet är en skola och vi alla måste lära oss.
  Du vet att bland gentlemen som du kan man inte vara helt gullig och skör. Det om något skulle vara skadligt för den mentala hälsan.

  Angående ”svenskheten” som har framkommit i något samtal så är inte allt jag och redaktionen pratar om inspelat i podden. Jag brukar uppmuntra Tobbe att vara mindre kritisk till den svenska mentaliteten. Sedan med tanke på hur Sverige ser ut kanske man måste lära sig samtala med människor av olika kulturer utan att starta ett krig för varje olikhet man upptäcker.

  Var inte nu så överkänslig, som om hela din identitet hängde på att du är född i Sverige. Lyssna på något roligare än mig:

  https://youtu.be/f1sGSVta42w

 • @Faithbringer

  Din självbild och den bild som andra har av dig skiljer sig rätt kraftigt. En person utan självinsikt som försöker uppfostra andra har en förmåga att göra dessa andra ”en smula irriterade”. Sen ska du inte försöka dig på dina små psykolog-lekar, då du och jag inte spelar i samma division och denna nivåskillnad inte talar till din fördel. För övrigt så lyssnade jag några minuter av intervjun med dig och Torbjörn och du låter lika dryg i tal som du upplevs vara i skrift. Även Tobbe reagerade på din kommentar om ”att svenskarna måste lära sig” och då du då uppenbarligen skulle vara den som lärde ut. Precis som du försöker göra här med ditt osammanhängande svammel. Men jag hoppas du kommer till insikt då sjukdomsinsikt är ett första steg mot tillfrisknande. Önskar dig god mental hälsa…

 • Peter,

  Take it easy, man! Skulle du inte hitta på något trevligt denna helg som kan muntra upp detta mörker och vrede? Folk i Sverige är individer – finns mer eller mindre trevliga. Vilket fack väljer du?

  Jag har ingen besserwisser attityd men när folk frågar så ger jag mitt svar. Du kan väl ge ditt i en form som går att ta emot. Ibland så blir det lite som att sitta med farbror polis i förhör om brott man inte ha begått, när man skall tala med dig.

  Vad skulle jag kunna göra eller säga, så att du får må bättre? Jag vill inte att du flippar ur för att jag finns.

  I mitt inlägg pratar jag inte om svenskarnas folksjäl men om extremism allmänt. Motsvarigheten till NRM finns i nästan alla europeiska länder.

 • @Janna

  Varför är en definition av politiska villfarelser så viktig? Har du provat att googla? Sen tror jag inte att offren bryr sig så mycket om ifall liemannen har en förvirrad höger- eller lika förvirrad vänster-extremistisk livsåskådning. Tror det är hugget som stucket.

 • @Faithbringer

  Nu får du fan ta och ge dig med ditt djävla uppfostrande. Du och dina upplevelser är inte normen. Likaså är du själv väldigt duktig på att försöka få människor som inte tycker som du att framstå som mer ”etiskt lägre stående än du” och alla annan oärlig skuldbeläggnings-skit du håller på med. Sen är även din bulgariska förklaringsmodell av den svenska folksjälen helt djävla irrelevant som helt djävla ointressant.

  Vi är redan ett halvdussin kommentatorer som har påpekat en hel del brister i ditt resonemang som hela din besserwisser-attityd för övrigt, men du tar inte till dig någonting som någon annan skriver. Som en obotligt patient utan någon som helst sjukdomsinsikt fortsätter du inbilla dig att det är fel på alla andra. WTF?

 • EN UPPMANING TILL ER ALLA:

  Det här uppropet mot Nato-anslutning mot folkets vilja har jag hittat på Lars Berns blogg:

  https://secure.avaaz.org/en/petition/Vi_vill_folkomrosta_om_NATO_och_Vardlandsavtalet_Vi_vill_ha_fortsatt_fred_med_Ryssland_och_ovriga_varlden/?pv=0&fb_action_ids=10153531281161270&fb_action_types=avaaz-

  Så länge vi måste dras med de här egenmäktiga politiska ledarna är vi nödsakade att ta dem i örat och leda dem dit vi, folket, vill. Skriv på och sprid!

 • Janna,

  Det är jättekul med någon som ställer en fråga eller har förslag i en diskussion där alla vet allt. 😉

  Gränsen mellam Extremism och idealism är väldigt fin. Extremism bygger på ideal så stora och overkliga, så att man är bered att förakta och skada andra för sin ideal. Extremism kan handla om att offra människors liv och frihet för nationens bästa (höger extremism), för folkets bästa (vänster extremism), för planetens bästa (grön-eko extremism) eller för Guds skull (religös extremism). Med den definisionen kan du säkert se tusentals exempel på kollektiv galenskap och extremismens olika former. De har alla ett gemensamt drivkraft som enar människor starkare än något annat – FÖRAKT mot oliktänkande. Så om vi lär osshandskas med vår egna hat och flrakt som lätt lyser mellan rader, kan vi eliminera extremist stämplar från oss själva.

  Nordiska motståndsrörelsen har jag följt mycket och det finns vissa medlemmar som stödjer rasbiologi och drivs av förrakt, men många som driver organisationen håller en hög nivå på jurnalistiken. Det finns ett stort problem där och det är att de lägger skulden för allt elände i världen på judendomen, vilket är ett problem. Det är synd att ingen annan vågar forska i judendomens problematik numera, för kritik behövs. Jag tycker inte att NMR är extrema så länge de ingen skadar och de har hittills beteet sig mycket mera civiliserat än sin vänstra motpol. En gång i tiden drevs båda motpolen av en kamp och empati för Palestina, nu är vänstern (förutom Margot Walkström) tysta om genociden av Palestinier som pågår i Israel. Det är värt att läsa NRFs egna sida och bilda sin egen uppfattning än att lyssna på deras motståndre.

 • Jag säger som Kim Lundgren så träffsäkert sa i morse 10:52, börjar plötsligt att må dåligt. Får se om det hjälper att lägga sig en stund…. De flesta förstår nog.

 • Jag tror att folk har svårt att uppfatta sigsjälva från sidan.
  Att någon har hänvisat till EXPO kan man hantera genom förklara med respekt för människan att källan har tveksam finansiering och kopplingar till kriminella individer (AFA). Därefter bör hin ifrågasätta trovärdigheten. Man angriper inte och anklagar inte för”troll”, ”kommunist” och ”socialist” varje människa som lite avviker från er egna åsiktskoridor som verkar bli mörkare och mörkare.

 • @Öysten: OK. Ointelligent liknelse då, och tydligen inskränkt tänkande från min sida.

  @Peter: För Öysten existerar inte termen högerextremism. Det vore då intressant att höra hur han istället betecknar NMR ideologiskt.

  För stalinism och maoism har jag inget till övers.

 • @Janna

  Varför ska han definiera den Nordiska motståndsrörelsen?

  Hur skulle du själv definiera den kommunistiska människosynen, med avseende på antal mördade i Ryssland, Kina, Kambodja osv, och att vi då har ett parti med dessa kommunistiska rötter i vår riksdag? Tänk hur många som kommer att dö om denna styggelse skulle få egen majoritet.

 • @ Janna,

  Att jämföra med en skiftnyckel känns inte så vidare intelligent. Att benämna en skiftnyckel för just skiftnyckel innebär kanske inte alltid att man vet hur den används. Även om man själv vet att det finns något som heter skiftnyckel.

 • Öysten: Att hänvisa till någon annans/ en gemensam definition ju legio i de flesta discipliner och knappast ett tecken på inslränkt tänkande. Det förenklar i samvaron om en skiftnyckel benämns skiftnyckel av flera, och inte helt plötsligt saknar namn eller blir till en skruvmejsel.

  Har du någon bättre definition av högerextremism, trots att du anser att någon sådan inte längre existerar i dagens samhälle?

 • @ Janna,

  Robert Uschbergs Expo, jo jag kunde just tänka mig det. Bara rubriken – skola, kalla det gärna hjärntvätt i stället. Kunde just tänka mig din koppling dit. Det är ganska symptomatiskt med individer som inte kan tänka självständigt att man i stället hänvisar till “en definition” som någon annan har gjort. Ack så bekvämt, men oj så avslöjande. Men du är i gott sällskap bland många av dagens svenskar.

 • @Janna

  Du skämtar? Du kan inte komma dragande med en extrem vänsterorganisations definition av s.k. högerextremism. Hela ditt resonemang faller på sin egen orimlighet.

 • @Öystein

  Hat, rasist, högerextrem och så vidare är vuxenversionen av barnets ”du är dum”. Har du då riktig otur kan du bli en hatisk högerextrem rasist som är jätte jätte dum.

 • @ Janna,

  För mig existerar inte termen högerextrem eftersom jag anser att höger – vänsterindelningen är ett hopplöst förlegat synsätt. Jag resonerar sakpolitiskt. Jag sympatiserar dock ej med Nordiska Motståndsrörelsen.

  Du ställde en motfråga till mig som jag nu har svarat på. Men du svarade inte på mina tre frågor, undantaget att du inte anser att SD är högerextremistiskt. Tyckte du att de andra frågorna var svåra?

 • @Öysten: På din fråga antar jag att du inte anser Nordiska Motståndarörelsen vara högerextrem. Är det korrekt eller ej?

  Nordiska Motståndsrörelsen är militant nazistisk. Det sorterar enligt mig inder högerextremism.

  SD nuvarande politiska program betecknar jag inte som högerextremistiskt.

 • Jan,

  Genom att man berättar om sig själv öppnar man sitt hjärta så att folk ser att man är ärlig. Det är våe erfarenhet som gör oss personen vi är. Du skrev något om anonym rädsla på internetforum.

  Det är just när folk förstår att socialism och kapitalism, vänster och höger är produkt av samma maktelit som de kan förstå hur lurade de är. Tills denna insikt kommer (det är ett val) kan man spendera sitt liv i Platos grotta där man öser sin tid och energi för att se på en teater och tro att man är delaktig. Egentligen så blir man bara lurad av nästa illusion. Dikotomin är en oändlig rad av fällor i röd eller blå färg, även grön numera.

 • @ Jonna,

  Vad bildar du uppfattningen på att våra respektive definitioner av högerextrema organisationer/partier skiljer sig åt? Jag har ju inte med en enda bokstav nämnt vad jag anser här. Men jag har heller inte använt ordet högerextrem som du gjorde. Däremot drar jag mig inte för att använda ordet vänsterextrem då det i det lägret saknas demokratiska spelregler, samt att våld är ok för att nå sina syften.

  Du säger att du anser att Nordiska Motståndsrörelsen är högerextremistisk. Då kanske du kan svara på följande tre frågor:
  1. Varför anser du att Nordiska Motståndsrörelsen är högerextremistisk?
  2. Hur definierar du Högerextremism?
  3. Anser du att det finns några fler organisationer som är högerextremistiska, exempelvis Sverigedemokraterna?

 • Detta har alltså hänt förr även om historielösa policyskribenter inom MSM försöker insinuera att allt är Trumps fel.

  RT (idag): Here we go again: US government shuts down for the 18th time

  “The US government shut down at midnight Friday, the 18th such event in modern US history. RT takes a look at previous instances of congressional stalemate that brought the country to a standstill.”

  https://www.rt.com/usa/416494-us-government-shutdowns-history/

 • Jag blev nyfiken på en av kommentarerna här ovan så jag googlade lite och se vad jag fann.

  https://www.naturalnews.com/2018-01-19-releasethememo-goes-viral-as-america-demands-to-see-bombshell-details-of-the-secret-fisa-warrant.html

  Läser man detta så kan man ev tänka sig en del andra bevekelsegrunder för att demokraterna i USA nu fäller Trump administrationens budgetförslag, demokraterna vill flytta fokus från den nu annalkande skandalen som “releasethememo” rörelsen kräver skall upp på bordet för genomsyn.

 • @Öysten: Du har rätt våra definitionen kring vilka organisationer/partier som är högerextrema nog skiljer sig åt. Jag betecknar exempelvis Nordiska Motståndarörelsen som högerextremister.

  Fördelen med en Gallup är att var och en kan bilda sig sin egen uppfattning utifrån resultatet och egna defnitioner. Vad som redovisas är sympatier, något som knappast är kontroversiellt i MSN-media.

 • @Stella Tormanoff, jag har i det längsta valt att inte kommentera dina inlägg då jag inte får grepp över var du står och egentligen tycker. Av dina kommentarer att döma så verkar du, enligt mitt högst personliga förmenande, en aning förvirrad.

  Det finns enligt mångas uppfattning en vänster/höger skala i svensk politik, något som du inte tycks acceptera. Du för ofta ett högt och svävande resonemang på molnfri höjd som om du stod på droger med mentalt förflyttande upp i det blå som effekt.

  Du måste nog snart inse att många på detta forum klassificerar dina inlägg som rena rama gojan. Vill du bli tagen på allvar så är mitt råd, för att ta debatten framåt, att du släpper ditt von oben perspektiv och för en debatt som flertalet av oss andra kan förstå och förhålla oss till.

  Du framstår ofta som en veritabel drömmare och du framhåller ofta ditt ursprung som nån slags garanti för att Vad du säger har någon relevans, rena nyset om du frågar mig.

  Jag respekterar dock din rätt att framföra exakt vad du vill på detta forum men jag tror att många av oss inte tar dina inlägg på särskilt stort allvar, du verkar därtill en smula alltför förvirrad.

  Nivellera med oss andra och får alla en mer konkret debatt, till gagn för flertalet.

  Din kvasiintellektuella hållning baktänder endast därför att du med olika pekpinnar försöker verka förmer än oss andra med lite mer konkreta åsikter.

 • Lite roligt när många förståsigpåare tror sig gå emot någon sorts konsensus; samtidigt som de låter som en regimtrogen partipamflett; så det beror ju onekligen på vilken konsensus man syftar på.

 • Jan Norberg,

  Det är närmare 100 År det har byggds socialism i detta land. Tycker du att det är ok att anklaga folk för att de tror på den ideologin? Liksom att åka till Mecca och anklaga muslinerna för islam. Varför denna anklagande ton? Folk har olika ideal och de flesta vill sitt samhälle väl. Det kanske är så att när man förkastar idealen och accepterar att samhället och människans naturliga tillstånd är inte PERFEKTION, enbart då kan man börja respektera varanda för vår välvilja och egna handlingar.

 • @Janna, du är en av många som fortfarande inte ser himlen för alla socialistiska träd som skymmer sikten.

  Det är vanligt att socialister som Janna inte öppet erkänner sin socialistiska samhällssyn, på samma gång är de fega nog att inte våga sätta ut sitt riktiga namn.

  Vad du än säger Janna så avslöjar dina kommentarer dina vänstersåsikter, det är ju närmast patetiskt och se någon med så utpräglade vänsteråsikter förneka sin politiska hemvist.

  Jag respekterar allas olika åsikter men bara under förutsättning att man också står för dem, det gör inte du Janna.

  Sverige står inte inför en systemkollaps, den är redan här och nu är det mer frågan om när det riktiga förfallet ger sådana effekter att också vanligt folk tvingas inse att det socialistiska drömhuset redan har börjat rasa ihop.

 • Rascasse,

  Jag tycket att det är svårt att kolla faktafabricering idag, men kan man använda twitter och flashback som informationskällor? Desinformationen är total.

  Janna,
  Om det blir ett systemkolaps så spelar det ingen roll vad du och jag tycker eller tror. Det sker ändå. När man har sett nog många så slutar man dramatisera dem. Man kan se på kriser som en möjlighet att byta ut sina illusioner med nya. 🙂

  Angående konsensus: bara döda fiskar flyter med strömmen 😉

 • Oj, det var värst vad folk blev upprörda. Något nättroll är jag inte, ej heller socialist, men det märks att jag inte följer åsiktakoncensus här inne.

  Och nej, jag delar inte uppfattningen att vårt land står inför en systemkollaps.

 • Maj,

  Det finns en amerikansk professor som har skrivit flera, tydliga och billiga böcker i det ämnet, kolla hans namn på Bokus – Antony Sutton

  Skillnaden mellan socialism och kommunism är att socialismen bygger på att oligarker samarbetar öppet med staten. Kommunismen är proletärens diktatur och den diktaturen är styrd av samma oligarker men folk tror att det är folket som styr staten. Tänk mer på likhetena än skillnaderna – alla former av marxism handlar om centraliserat statsmakt – alltså makten kommer länge ifrån väljarna.
  Du måste alltid ge bort din bestämmande rätt till någon auktoritet… hmmm…
  Det som är gemensamt för alla marxistiska ideologier (där även nationalsocialismen infaller) är att i grunden för dem alla ligger Darwinism – att människan är likt djuren – utan själ, skapande förmåga eller fri vilja – en slav till kollektivet. Du skall offra dig för det allmäna. Det nya tentaklet som grenar sig ur samma ideologi är teknokrati. Man bör nog befria sig från alla dessa. Man behöver inte förvandlas till en egoist som skiter i andra, men man måste ifrågasätta om strukturen av den kommande 4 industriella revolutionen har något med människans naturliga tillstånd att göra.

 • 2 – 0 till President Trump. Schumer var (smart) nog att skicka hem parasiterande tjänstemän, helt underbart. Alltid en början. America Is Great Again, efter endast ett år, imponerande.

 • Öystein Rönne Jag har slutat rösta och hoppas att fler ska komma till den insikten. Ett dåligt deltaganderesultat är det enda som oroar politikerna. Om det blir katastrofalt dåligt måste hela landet börja diskutera varför och förhoppningsvis skulle nya idéer komma upp.
  Partiprogrammen är ju likadana, det ser du vad jag menar när min nästa kommentar kommer upp. Jag anser att vi lever i en borgerlig diktatur nu. Det finns inget parti som har mina ideal och jag deltar inte i humbug. Lika på jobbet jag kör buss, de tjatar på oss att fylla i en enkät tre gånger om året för de ska veta vilka frågor de ska jobba med för att förbättra för oss förare. En enkät kan aldrig ta fram de verkliga problemen. Så det är också en princip jag har att aldrig svara på enkäter.

 • @Janna
  Sanningen är INTE “högerextrem”. Är man INTE legalt invandrad så ÄR man illegal. Det är ett argumentationsfel som kallas ”Ad Hitelrum” eller ”Nazistargumentet” att bespotta en åsikt för att nazister har samma åsikt. Hitler var vegetarian, men inte gör det vegetarianism dåligt för det.

  Det har inte indirekt med ekonomin att göra i USA, men skon klämmer där Trump vill stoppa Demokraternas kortsiktiga signalpolitik som medför mer illegal invandring och mer hat, medan militärbudgeten mörkas.

  Republikanerna vill uppmuntra respekt för gränsen, något som kommer skapa enhet och respekt människor emellan på lång sikt. USA:s folk gillar inte ”svartfötter” som tar deras jobb. Det är därför de valde Trump.

  Det är inte “högerextremism” att upprätthålla lagen, men visst är USA extremt höger socialpolitiskt:

  ”Båda partierna har växlat ordentligt åt höger, Republikanerna är nästan utanför spektrumet.
  / Noam Chomsky (Källa: https://www.salon.com/2015/10/06/noam_chomsky_america_is_a_plutocracy_masquerading_as_a_democracy_partner/)

  I politik ställs alltid grupper mot varann, även floskler som, “man ska inte ställa människor mot varann” finns, men hat är inte demokratins grundidé.

  ”Intolerans, oartighet och hårda ord….. är tabu i alla goda samhällen och strider helt klart mot demokratianda.”
  / Mahatma Gandhi

  Jag tycker att det var oartigt, intolerant och hatiskt att kalla Newsvoice för “högerextremt”, speciellt eftersom kontrollordet är osanning och associerats med nazism i fulmedierna. Jag är “vänsterextrem” i dag eftersom vetenskapen pekar på att mer jämlikhet i ett samhälle sänker mordfrekvensen och sannolikt även hatet.

  Där har du min partisympati, Janna. De som står för massmigration fler våldtäkter och mer kriminalitet och/eller ojämlikheten i samhället har skapat hatet, även du idag Janna genom ditt eget hat, anser jag. Förr när vi röstade så var det inte så.

  Sverige var i stort sett enat i att migration av utvald arbetskraft inom Europa och fåtalet riktiga flyktingar från Chile var något bra.

 • På tal om stackars Trump och krisen i USA. Det är otroligt viktigt att skapa kaos och panik men att man jagar ”terrorister” världen runt. Det var någon som nämde det militära komplexet som kontrollerar världens oljereserver eller arabvärldens. Uttalandet kommer idag från det amerikanska försvarsdepartamentet:
  https://www.defense.gov/News/Article/Article/1420135/mattis-issues-guidance-as-federal-government-shuts-down/

  Genom att man har successivt förflyttat all tillverkningsindustri till asien, robotiserar den globalt, så att alla måste på något sätt försörja sig genom det offentliga så har man infört praktiskt taget kommunism med oligarker i toppen. Förenklar du systemet så är konstruktionen likadan i Kina, USA, Ryssland liksom EU. Var det som är NWO och förstår ni varför demokratin inte fungerar? Om alla skulle vägra rösta iår, vad händer då med statsmakten?

 • Den ideologi som ligger mig nära är socialismen och därför tycker jag att socialdemokraterna är de största svikarna. Vänsterpartiet borde jag väl rösta på men det är så litet, en svans på socialdemokraterna. När de tystade sin partimedlem om 9/11 var det finito med dem. 1994 röstade jag på socialdemokraterna för att de skulle komma tillbaka till makten. Jag trodde i min enfald att det inte skulle bli någon privatisering om de fick makten. Så hade jag uppfattat det hela. Var man emot privatisering såskulle man rösta på dem. Jag är busschaufför och kollektivtrafiken var bland det första som lades ut på anbud. När jag då frågade en kollega som arbetade på facket och som var med i socialdemokratiska partiet hur det kom sig. Varför stoppade de inte privatiseringen ? Då svarade han att det var beslut som redan var tagna. Lurad igen ! Totalt meningslöst att rösta.
  När jag gick i 5:e klass i mitten av 60-talet talade fröken om Sovjet och planhushållning. Det var så synd om de som bodde i Sovjet. De kunde inte gå och köpa sig en bil ifall de ville det. De fick stå i kö och vänta i flera år. I Sverige var det så bra , vi hade frihet och kunde köpa bil när vi ville.
  Tala om att lärarens åsikter färgade undervisningen. Eller stod det i läroplanen ?
  Att säga att kommunism är en snedvriden ideologi är kanske inte rätt. Nu är jag inte så påläst. Vad är skillnaden mellan socialism och kommunism ? Ingen vill väl ha det samhället som Stalin skapade men jag anser att Stalin från gick kommunismen. Socialism har i olika länder misslyckats därför att USA har lagt sig i och saboterat. Kapitalismen har skördat många mer offer än kommunismen. Kapitalismen står inte för en ideologi men den anammas av partier som kallar sig demokrater och liberaler med mera. Vi är inte på väg mot någon världskommunism utan det är världskapitalism.

 • @ Maj Rehnberg,

  Bra skrivet tycker jag. Men visst, vad ska vi göra, det är såklart inte lätt att veta för den enskilda medborgaren som i demokratins namn ska rösta fram det parti som ska styra Sverige.

  Jag tror att man först och främst måste definiera för sig själv vad som är viktigast. Därefter studera de olika partiernas plan för framtiden. Blunda för blockpolitiken, den är förlegad, och rösta på det parti som i största utsträckning uppfyller dina krav. Sedan är det bara att hoppas att detta parti lyckas, att det har ambitionen att just uppfylla sina löften. Det är nog detta som demokratin bygger på även om de partier som också kommer till makten skiter i sina löften. Problemet med svenskarna, som jag ser det, är att man av “tradition” fortsätter att rösta på “sitt” parti även om de sviker sina “vallöften”. Detta vet partierna mycket väl (gäller särskilt socialdemokraterna och vänstern). Sviker det parti man röstat på sina vallöften måste man byta parti, annars är den s.k. demokratin dömd att misslyckas.

  Alltså, den primära plikten att förhoppningsvis få den framtid man vill ligger hos folket, att rösta konsekvent, vilket också kräver att man sätter sig in i respektive partis program. Annars kan vi lika gärna ha diktatur.

 • Saxat från Jim Stones blog, tänkvärt vad det gäller demokraternas ovilja att hantera krisen.
  Läsvärt med tanke på hyr lärorikt det är att få se hur långt mer politik är än det som syns:
  During the election, the Democrats and other assorted filth misused America’s intelligence agencies to gather information on Trump so they could strategize how to destroy him. That’s far far worse than Watergate. The Fisa memo is deep and complete and will put Obama, Hillary, and the rest of the gang in prison. Republicans in Congress have read it. But when it was put in front of the dems, they would not even open it, every last one of them left it closed on the desk in front of them and did not read it AT ALL. Because they know it is the end of them.

  Ok, so to stall action against themselves which would use Federal powers to round them up and imprison them, they shut down the government with the last little bit of life they had left, and now, for some reason, because of the way they did it, the portion of the federal law enforcement that could round them up cannot go to work to do it!

 • Vi röstar inte på saker. Det får vi ju inte. Vi röstar på partier som när vi valt dem slår sig ihop med vilket parti som helst som passar för att de ska få mest makt. Vi fick rösta om vi skulle gå med i EU och jasidan vann knappt. Jag tycker att det måste vara mer tydligt än 50/50. Blir det så jämnt borde man väntat med att gå in i EU. Där blev vi riktigt grundlurade, det skulle ju bli så förbannat bra, fred och allting. Men nu har vi hot om ett tredje världskrig över oss. Jag vill att det partiet jag röstar på ska regera i hela landet på alla nivåer. Sen ska de ordentligt få stå till svars för sina beslut. För då skulle de nog tänka sig för innan de lovar så mycket. Partiet ska visa hur de ska genomföra sin ideologi. Alla partierna tycker säkert att de har en ideologi men de talar inte om hur de ska regera för att uppnå detta fantastiska som de beskriver i sin ideologi. Parlamentarismen är av ondo liksom kompromissandet.
  Vad menar du Jan Norberg med att stänga ner offentliga sektorn ? Det var på 90-talet som vi började privatisera. Allting skulle bli så bra. Vi skulle välja själva. Massor av elabbonenter hamnade hos kronofogden. Elevernas skolresultat försämrats. Sjuka ligger i korridorerna. Hemtjänsten räcker inte till för alla. Detta beror inte på att vi lever längre utan att vi har en sjukvård som behandlar symtomen istället för att bota oss. Just nu har det drabbat en kvinna som jag är god man för. Hon har själv anlitat mig för att hon inte klarar av att räkna . Att jag inte är officiellt hennes gode man utnyttjar en sjuksköterska och en enhetschef på boendet och förbjuder mig att vara med henne hos doktorn. Därför jag är besvärlig och ifrågasätter diagnoser och utskrivning av mediciner. Min alternativa terapeut har funnit att kvinnan saknar en signalsubstans Acetylkolin och som med en kur kan återställas. Doktorn som hon hade innan hon fick flytta tillfälligt till boendet menar att hon har problem med sköldkörteln och skrev ut medicin att ta tre gånger om dagen. Men hon har bara hemhjälp två gånger.
  Två alternativa terapeuter säger att problemet med sköldkörteln är att hon har bakterier i den och det hjälper inte medicinen mot, snarare göder den upp bakterierna. När hon hade hemhjälp fungerade inte det utan jag och en granne till kvinnan fick täcka upp. Jag blev botad från Borrelia med örter. Hade jag lytt skolmedicinen hade jag varit sjuk, fattig, utförsäkrad och legat samhället till last. Hur många Alzheimers har spärrats in istället för att enkelt bli botade ? Jag är trött på att betala skatt för denna värdelösa sjukvård. Okej till akutsjukhus för olyckor och allvarliga sjukdomar. All annan vård skulle patienten själv få betala vad det kostar för då skulle de söka alternativ vård och inte lägga sina egna pengar på sådana kvacksalvare. Det finns några bra läkare som visat hur fel skolmedicinen är och många naturläkare har gått en skolmedicinsk utbildning men sedan inte tagit examen utan utbildat sig ytterligare inom naturmedicin. Tyvärr är det stora flertalet rädda om sitt eget skinn och försvarar sin “vetenskap” med näbbar och klor. Det skulle vara intressant om någon ville gräva i vilken bakgrund beslutsfattarna i socialstyrelsen har. Är de med i någon klubb, frimurarna till exempel? Vad tänker ni om sjukvården som debatterar här ?

 • Här är en ny mycket tänkvärd intervju med Robert Steele om de kaotiska förhållandena i USA just nu:

  https://www.youtube.com/watch?v=1fA4aEKG74o

  En hel del av det som denna ärliga och enormt kloka före detta CIA-agent rekommenderar skulle med fördel också behöva appliceras här i Sverige, där stor del av exekutiv och legislativ makt befinner sig i Globalisternas järngrepp och där statsfinansierade massmedier terroriserar folket med industriellt massproducerad Desinformation.

 • @Racasse, jag förstår din poäng men jag vill inte tro att demokraterna för att undvika lagföring stänger ned stora delar av statsapparaten endast för en sån sak.

  Detta handlar om en systematisk obstruktion från demokraternas sida, de vill skada Trump och på politikers vis så struntar man i om landet tar skada eller inte. Den egna maktens betydelse övertrumfar omsorgen över landets utveckling.

  Det som är illa är att demokraterna ännu inte accepterat sin valförlust, man agerar nu mot nationens intresse och sätter därmed demokratin ur spel på sikt.

  Iofs betyder inte en temporär nedstängning av statsapparaten så mycket om den sker under en begränsad tid, det kan tvärtom vara uppfriskande och se att ett land faktiskt fungerar hyggligt utan att vissa myndigheter finns fullt bemannade.

  Demokraternas chickenrace sker bara för att skjuta över skulden på Trump och därmed försöka dra befolkningens vrede över på Trump och dennes anhängare.

  Om detta lyckas återstår att se men taktiken kan också baktända ordentligt om den folkliga vreden ist vänds mot demokraterna vilka var de som använde sina röster för att blockera republikanernas budgetförslag.

  I Sverige försökte ju 7-klövern sig på en annan variant för stoppa detta spel, man beslutade om den sk Decemberöverenskommelsen.

  Skillnaden mellan USA och Sverige är ju att USA har ett tvåpartisystem och att det i Sverige är 7 partier mot 1.

  Polarisationen i USA och i Sverige kan sannolikt bli orsaken till att alltfler väljare måste ta tydlig ställning för eller emot olika sakfrågor och med detta som grund lägga sin röst på de politiker som anses minst skadliga för landets samlade utveckling.

  Inför ett val måste väljarna kompromissa med sig själva vilket parti de skall rösta på så varför skall inte politiska partier kunna kompromissa med varandra?

 • Fan vad jag tycker alla dessa ärkekommunister är tröttsamma. Konstant håller de på och sprider beskyllningar om ”hat”, ”fientlighet” och ”höger-extremism” om allt och alla som inte delar deras egna snedvridna ideologi. Då kommunistisk ”vänster-extremism” håller något av ett rekord i antal dödade och förtryckta medmänniskor, så är denna totala avsaknad av självinsikt ett tydligt tecken att vänsterideologin attraherar de enklaste själarna.

 • Pussyking på Flashback hittade denna på Twitter:
  ”With the shutdown, article 1, section 6, clause 1; members of Congress are protected from arrest when in session. With the shutdown they are not.”
  Hehe, fritt fram för spekulation då, att det kanske tvärrtom är som så att Trump gillade detta beslut för nu är medlemmarna inte skyddade av immunitet längre och kan därmed arresteras. QAnon lär ju ha postat att inatt börjar “the ten days of darkness”

 • @Jan Norberg
  Det kan finnas anledning att se nedstängningen i ljuset av #releasethememo. Den hashtaggen skapades av republikanerna efter att ett fyra sidor pm från FISA lades fram för kongressmedlemmarna angående demokraternas försök att med olagliga metoder stoppa Trump från att bli vald. Konsekvensen av vad som står i memot kan vara att en massa demokratiska höjdare såsom BHO och HRC riskerar att dömas till fängelse. Som en sista desperat, men tillfällig, utväg att undkomma detta öde såg man till att släcka ned hela statsapparten och därmed den federala myndighet som ska beivra detta. Ska ses i kombination med förnedringen av att ha fått byxorna neddragna och blivit avslöjade med att fuska naturligtvis.

 • [Sylthammar]

  Det som Janna skriver är så förlegat, man ser knappt sådant på newsvoice att kommentatorer längre tror på och talar i sådana termer som partisympatisörer eller höger och vänster, osv. Hela den skalan av gammalt höger och vänster är nu för tiden oroligt förskjuten. Det som man idag gjort till “normal” politik var när jag var ung allt sett som vänster – för den agenda sjuklövern TILLSAMMANS har sett till att sabba landet med och trycka på folket är vänster, Marxism och vidrigt. Sådant som Tage Erlander sade på sextiotalet var då sett som sant och riktigt, det var vanligt förnuft. Säger man vad han sade då, idag – så sätts det fula stämplar på en, och man får ord som “alls lika värde”, tolerans, inkluderande, rasist, att man har olika “fobier”, osv, nedkört i halsen på en – och man tvingas pudla och säga att man ska anmäla sig till en av Partiet anordnad värdegrunskursvaccination.

  Det spelar ingen roll om partier kallar sig liberala eller gröna eller vad det nu kan vara, det är allt inom agendan att förstöra allt inifrån så världskommunismen kan skrida vidare.

  Gör man som Björklund gjort, helt tagit ifrån ifrån föräldrar möjligheten att ha hand om och få vara föräldrar för sina barn, och kriminaliserar hemskola/hemundervisning, då är det extremvänster. Många har lämnat landet på grund av honom och resten av Partiets övergrepp – då Partiet till varje pris ska han total kontroll och äga alla barn redan när de är bebisar, då är det för att förstöra folk så de alla tror det är normalt – men folk ser inte de små stegens tyranni, hade de gjort det hade man inte varit förblindad som Janna är.

  Det är kanske mest Martin ovetenskapliga partiet som sysslar med pysselterapin med höger-vänsterflumsnack. Han blir inte lycklig förrän alla får leva på Kolchosen/Kibbutzen. Han har skrivit; “… inkluderar alla dess medborgare, medborgare som vill inkluderas, kan inkluderas och inkluderas. … de ville inkluderas, de kunde inkluderas och de inkluderades. Vi delade på jobben, vi jobbade sida vid sida och skrattade tillsammans. Socialism på riktigt.”

  Skrattade tillsammans… – tala om att Sverige blivit en vårdinrättning, eller någon slags anstalt.

  Du sköna nya värld… Det skulle behövas en statskupp i Sverige, som kontrar den “statskupp i slow motion” (Dammegård) som det var då Palme försvann.

 • Detta är inget annat än ett påhittat politiskt tjabbel. En form av vapen som båda lägren i USA ständigt använder för att kunna driva förhandlingar kring.
  Det finns inget tak i praktiken. Det är bara något de hittat på för att kunna ha något att göra som politiker. En påhittad kris.

 • I en förlängning (om man bara tänker till lite) så skulle nog också den svenska budgetprocessen i Riksdagen behöva ha en automatisk nedstängning av offentlig sektor (undantaget de allra mest nödvändiga funktionerna).

  Som det fungerar nu så äskar alla mer än 500 myndigheter pengar till sin verksamhet ur statsbudgeten, om man undantar kommuner och landsting vilka har egen beskattningsrätt.

  För att behålla sitt grepp över medborgarna så matar politikerkåren dessa mer än 500 myndigheter med nya pengar från de medborgare det tycks så viktigt att ha under kontroll. Dvs skattebetalarna själva finansierar sina egna förtryckare, i regi av korrupta politiker.

  På många amerikanska polisbilar står det “to serve and to protect”, en formulering som utgör själva sinnebilden över vilken inställning en myndighet skall ha till sina medborgare.

  Men är det så svenska myndighetsutövare ser på sin egen roll?

  Det är nog snarare tvärtom i Sverige, där anser en bedövande majoritet av myndighetsutövarna att medborgarna är till för dem i sina roller som myndighetsutövare. Åtminstone förefaller det vara en mycket utbredd inställning, lojalitetsbanden mellan myndighetsföreträdarna och politikerna är mycket starka.

  Som medborgare och skattebetalare förväntas du bara vara tyst och fortsätta betala förtrycket du utsätts för dagligen.

 • Roten till det onda är kapitalismen. Vore bättre att vi alla försökte förändra det. Men jag tror att det hos folk är så att man är av den övertygelsen att det måste vara så. Att vi bara drivs av att vi ska göra en vinning. Kapitalismen kommer att leda till undergång för den större delen av mänskligheten.
  Politikerna sitter i knät på kapitalisterna för att få Sverige att gå runt. Vi ska ha sysselsättning och lön för att konsumera. Det ska massproduceras för att det ska bli vinst till kapitalisterna. Då tömmer vi jordens resurser. Maten vi tillverkar är näringsfattig och innehåller mer och mer socker. Människor blir sjuka även mentalt och då har vi en sjukvård som också drivs av kapitalistiska intressen. Alternativa mediciner (som inte använder gifter utan örter och nyttig mat utan tillsatser) botar. Media styrs också av kapitalistiska intressen och indoktrinerar folket att tro att vi har en fantastisk fin sjukvård men att vi är för många på jorden. Jorden(myllan) håller på att utarmas för att vi gödslar fel. Nanotekniken är frisläppt fastän vi inte vet hur det påverkar humusämnena i vattendragen. Geoengineering hur påverkar det allting? Det talar vi inte om. Trump är ointressann det är de som styr honom som är viktigt. Det spelar ingen roll vem som blev president Hillery Clinton eller Trump, bara ett annat scenario. USA leker världspolis som själv verkligen inte är någon demokrati. Vanligt folk vet detta men är maktlösa. Vi kommer att dras in i NATO och samtidigt bestämmer Sverige att vi ska införa allmän värnplikt. Våra barn kommer att bli utskickade att kriga mot något lands “snälla” diktator. Vi kan inte försörja oss så vi kommer att få gå med på allting. Den lilla rika klick som styr världen och som skapat och skapar problem för oss är jättenöjda med att vi bråkar och är oense om det lilla än att se den verkliga orsaken. Vad ska vi göra för att verkligen få demokrati?

 • USA:s gigantiska krigsmaskineri har försvunnit i debatten? Deras marin som inte egentligen behövs för att försvara sin ö kostar enorma belopp.

 • Jan,

  Det känns off topic om man fokuserar på vad politiker gör. De flesta som läser Newsvoice har upptäkt att alla politiker är bankernas och industriadelns marionetter, därför brukar debatten hamna där. Personligen missar jag inte att påpeka att vänster-höger kampen är två sidor av samma mynt. Även om någon röstar (som Brexit) lite motströms verkar de styrande finna sätt att driva igenom sin agenda och är väl de metoder man bör motverka. Politik är mera bedräger om vems lögner är mest övertygande än någon slags ”ädel konst”.

 • Ja, artikeln i sig är bra. C.N. Är mycket påläst angående bankerna.
  Varför skriver du ”hans” parti? Han är varken sig partiledare nu eller grundrare. Han äger inte partiet. I ett demokratisk struktur kommer makten underifrån och i sökandet på de mest objektiva svaren tillåter man andra synpunker och undangömer inte information som skulle kunna tillföra någon förbättring. I en auktoritär struktur som PDF och de flesta huerarkiska strukturen är kommer makten uppifrån.

  Varför tycker ni att det är att ”kasta skit” när man berättar någon ni kanske inte visste? Jag har faktiskt gjort min egna undersökning ang. PDF och känner många som är med eller varit med. För att man skall övertyga sig själv bör man göra egen undesökning (bli med i partiet kanske), tala med ledningen. Egen erfarenhet kan aldrig ersättas med någon annans ord.

 • Det blir en märklig debatt, lite off topic kan jag tycka. Artikeln handlar om att USA har en mekanism som med automatik stänger ned delar av statsapparaten om inte avgörande politiska beslutsförsamlingar gm majoritetsbeslut kan enas om budgeten.

  Dvs om inte den sittande administrationen kan få igenom sin budget så har oppositionen möjlighet att, med hänvisning till det parlamentariska läget, obstruera regeringens budgetförslag.

  En situation vi också kan komma att hamna i Sverige efter nästa val, om inte alliansen lierar sig med endera S, V och Mp eller om de lieras sig med SD. Så vad är detta att uppröras över? Så fungerar parlamentarismen och därmed demokratin.

  Vad som däremot vore intressant att diskutera är ju Varför demokraterna väljer att obstruera och vilka effekter detta får för USA:s ekonomi.

  Här kan man ju skönja vissa hämndmotiv mot en viss Trump, förståeligt möjligen men hur rationell är demokraternas strategi?

  Tar vi sakfrågan så tycker jag att USA:s teknokratiska regel betr budgeten är bra ur principiell synpunkt då den effektivt stoppar en icke finansierad budget, men om den används av populister i syfte att enbart skada landet så blir jag mera tveksam.

  Politik är ju kompromissandets ädla konst och med den polarisering som skett i USA (och för all del också i Sverige) så får man nog räkna med att scenarior som dessa blir allt vanligare. Det är ju fö inte första gången delar av USA:s statsapparat stängs ned tillfälligt.

 • @ Stella
  Artikeln är läsvärd! Tråkigt att du inte kommenterar innehållet i den utan kastar skit – som vanligt – på Carl och hans parti.
  [Jag företräder inget parti och fördömer inte något parti]

 • Kim,

  Jag hoppas verkligen att så få som möjligt faller i den fällan att skylla allt på invandringen. Debatten visar annat. Människor oavsett ursprung är bara brickor i schackspelet. Det spelet är uppbyggd på att vi alla individer på något sätt bidrar till dess existens och fall. Frågan är bara i vilken utsträckning.
  PDF är tyvärr en sekt som har stulit sanningen och selektiv väljer bort fakta om elitens inflytande i vissa område. Antar att tanken är att styra in sina medlemmar in i New Age. Många ärliga medlemmar, men alla kritiskt tänkande är avhoppare, tyvärr. C.N. tillåter inga oliktänkande. Det är oroväckande. Jag ville tro på dem ett tag.

 • Jag väntar fortfarande med spänning på Jannas svar på de frågor som hon liksom “valde bort” att svara på. Dock avstår jag ifrån att upprepa frågorna då de finns ovan i mitt första inlägg.

 • @ Stella
  SLUTA!!!!
  VI SVENSKAR LÄGGER INTE ALL SKULD PÅ INVANDRINGEN!
  Det är du som propagerar dina “invandrarrättigheter” alla frågor!
  Du och Janna har fullt av det i reptilhjärnan.

 • @ Kim Lundgren,

  Dina första två stycken – asgarv! verkligen skit kul skrivet!

  I övrigt tack för alla dina alltid så träffsäkra länkar, så också denna senaste!

 • Det som är intressant i välfärdsbubblan Sverige är hur lätt man skiljer på USA (att de har levt över sina tillgångar). Ni som älskar statistik kan googla på skulder per land. Sverige ligger etta i världen och här är dessutom skulderna spridda över befolkningen. Om till ex bobubblan spricker som i USA 2008 får folk gå från hus och hem skuldfria. Skulderna blir bankens. I EU (hela EU) ligger skulden på låntagaren och mellanskillnaden från nya värderingen är en skuld utan tillgång som man bär för livet. Men det återstår att se spektakeln i Babylons fall. Är det synd om folk eller inte?

  När man dock försiktigt försökte säga: lugna ner er folk, låna inte, bud inte över varandra, så skrattade alla i ansiktet på en ”dumma invandrare, vi blir ju milionärer, fattar du inte”… mmm, men men nog är invandringen roten till all ondo och Trump är en ängel från himmelen…

  Penningmängden och statsskulderna hänger ihop:

  Folk tror att de blir rika —> Penningmängden ökar när bopriserna stiger —> Statsskulden ökar och flyktingarna håller upp bopriserna —> Staten visar hög konjunktur pga ökat pennibgsmängd —> krisen kommer —> bankerna äger allt och staten jagar de skuldsatta (svenskarna) för mera pengar —> svenskarna lägger all skuld på invandringen —> staten och kapitalet firar tillsammans ett kapitulerad och grovt lurad befolkning som slår ihjäl varandra.

 • Janna@ Innan du kräver en redovisning av folks partisympatisörer så bör du börja själv. Visst är du vänsterextrem? Situationen i landet är långt värre än du kan föreställa dig – vi marscherar stadigt mot en samhällskollaps.

  I ett demokratiskt samhälle så ska kritiska analyser av rådande politiska situation inte klassificeras som hat.

  Betr artikeln så var kollapsen väntad. Den har inget med Trump att göra då landet alltför länge levt över sina tillgångar. Det är ju också anledningen till att de så gladeligen dragit ut på än det ena och än det andra rövarstråtet världen över, vilket i sin tur har orsakat dagens stora migrationsströmmar.

 • @Erik: Det enda begrepp jag använt mig av är högerextrem. Jag anser inte att detta är avhumaniserande.

  Och nej, jag hyser själv inga, av majoriteten definierade, vänsteråsikter.

  På vilket sätt vore en opinionsundersökning annat än klargörande?

 • @Janna

  “hat”?

  Du menar att kalla folk “främlingsfientlig”, “rasist”, “nazist”, “brunråtta”, “extremhöger”, etc? Är det denna avhumanisering du åsyftar?

  Eller menar du att motverka yttrandefrihet, misshandla människor, förstöra deras egendom osv som extremvänstern brukar ägna sig åt?

 • @ Janna,

  Det är inte jag som framförde idén om partisympatisörsomröstning, det var faktiskt du. Då kunde det ju vara rimligt att just du också lite djupare sätt också förklarar syftet. Vad för något konstruktivt som skulle kunna uppnås. Jag skrev aldrig “skadlig”, jag skrev irrelevant. Om du inte förstår skillnaden kan jag rekommendera exempelvis synonymer.se:
  https://www.synonymer.se/sv-syn/skadlig
  https://www.synonymer.se/sv-syn/irrelevant

  Att du inte sett något s.k. vänsterextremt anslag kan ju innebära att du lider av dyslexi, kolla upp det! Tycker du att ordet är svårt att förstå så skickar jag för säkerhets skull med en länk som förklarar det:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Dyslexi

  Svara gärna på mina andra frågor också. Det blir kanske lite svårare.

 • Janna,

  De flesta läsare på newsvoice är högerorienterade, men vem man röstar på har inget betydelse för alla leder till samma agenda. Även om det finns missnöje och hat bland folk så måste den fram. Dessa känslor får inte förtryckas eller tystas ner. Orsaken till missnöje är maktlöshet – maklöshet är ett bevis på att demokratin inte fungerar. Folk har blivit lurade att rösta på saker som har varit skadliga för dem, och genom att lura dem i vänster-höger fällan för man bort dem änne längre ifrån sanningen – den är att majoriteten av alla politiker är köpta och styrda av oligarker och industriadel. Jag tycker att media skall granska huruvida är politiker kopplade till vissa organisationer som The Triliteral Commission.

 • @Öysten: Anledningen till att jag inte nämner vänsterextrema är att det inte finns något vänsterextremt anslag i Newsvoice och jag har heller inte sett vänsterextrema kommentarer. Har du?

 • @Öysten: Det är på intet sätt irrelevant. Det vore belysande för var och en. På vilket sätt anser Du att denna informationen vore skadlig i det offentligas ljus?

 • “Janna 20 Jan, 2018 at 07:50 säger:
  Vågar du genomföra en partisymatisörsomröstning bland Newsvoice läaare, eller är du som jag övertygad om att högerextrema partier i en sådan omröstning skulle en pinsamt stor andel av rösterna?”

  Finner frågeställningen synnerligen märklig….
  För det första finns det mig veterligen INGEN fastställd definition på partitillhörighet “höger” — konstateras kan dock att uttrycket används anmärkningsvärt ofta av kulturmarxister utan kontakt med verkligheten samt faktaresistenta s.k. nät-troll.
  Sedan förstärkes “höger” med “extrem” — vad innebär “extrem” i sammanhanget?
  Och OM nu ett röstresultat skulle visa sig få en majoritet på Jannas imaginära “politiska färgskala” — VARFÖR skulle röstresultatet då vara “pinsamt”?

 • @ Janna,

  Det luktar nättroll lång väg om dig! Helt irrelevant med partisympatisörsomröstning. Du är uppenbart ute efter att slänga in Newsvoice i en fälla där alla klumpas ihop efter ev partitillhörighet. Sådant brukar totalitära stater syssla med. Tänk vad praktiskt om vi bara hade ett parti i Sverige. Och tänk vad praktiskt om bara kontrollerbara MSM fanns. Det är tydligt att du ser det fria ordet som ett hot.

  Och vidare, vad är ett högerextremt parti för något per definition? Och vem är det som avgör det? Och varför nämner du inte med en stavelse de vänsterextrema grupperingarna i Sverige. Det är ju trots allt dessa som är direkt våldsbenägna och samhällsfarliga.

  Nä Janna, där sket du allt i det blå skåpet!

 • @ Janna,

  Det luktar nättroll lång väg om dig! Helt irrelevant med partisympatisörsomröstning. Du är uppenbart ute efter att slänga in Newsvoice i en fälla där alla klumpas ihop efter ev partitillhörighet. Sådant brukar totalitära stater syssla med. Tänk vad praktiskt om vi bara hade ett parti i Sverige. Och tänk vad praktiskt om bara kontrollerbara MSM fanns. Det är tydligt att du ser det fria ordet som ett hot.

  Och vidare, vad är ett högerextremt parti för något per definition? Och vem är det som avgör det? Och varför nämner du inte med en stavelse de vänsterextrema grupperingarna i Sverige. Det är ju trots allt dessa som är direkt våldsbenägna och samhällsfarliga.

  Nä Janna, där sket du allt i det blå skåpet!

 • Jag visste inte att The Federal Reserve hade en skuldtak… (för de har de inte) Den privata banken som skapar pengar ur tomma intet för att finansiera statsaparaten bestämmer om det skall bli en kris eller inte. De har 100% kontroll och USA har ingen resursbrist för att inte kunna backa petro-dollarn.

  Efter mina många besök i USA har jag lärt mig en sak – om du inte arbetar där så dör du. Matkupongerna som delas till vissa sociala fall räcker ingenstans och det är ren lögn att invandringskostnaderna i USA skulle orsaka att en skuldtak nås. För det första finns ingen skuldtak. För det andra jobbar nästan alla invandrare i landet. Välfärden där är närmast obefintlig däremot infrastrukturkostnaderna kan man tänka sig skena iväg.

  Prof. W. Engdahl kallade Donald Trump för ”projektet Trump”. (Man kan läsa på The Eastern Outlook) Ett geopolitiskt projekt som likt Hitler en gång i tiden skulle packa invandringsfientliga, missnöjda, klimatskeptiker – all motstånd och opposition för att tillintetgöra den. När man har packat hela oppositionen bakom en 100% dåre som Trump så har folk i sitt naiva hopp på att en fräslare skall komma från ovan och lösa Babylons fall, så har alla målat in sig ett hörn. De tappar både ansiket och förtroendet – hela oppositionen som skrek ”Länge leve Trump!” Det är planerat att liksom Hitler både ekonomisk kris och krig skall skyllas på Trump. Ändå vägrar folk inse att det sista av alla sattyg som kommer ur Pandoras Ask är HOPPET. Det där naiva hoppet att någon skall trolla bort alla problem.

 • Märklig analys av Newsvoice att det skulle vara en debatt om invandrare som i sig skulle stängt ned delar av statsapparaten. Det handlar ju om att staten spenderat långt mycket mer än den budget man klubbat. För att gå med på en utökning i form av tilläggsbudget så har Demokraterna ställt en del politiska krav, bland annat att administrationen inte skall avskaffa det så kallade Dreamerprogrammet.

  Newsvoice har ett allt mer invandringskritisk anslag, där grupper ställs mot grupper, och bland läsarna i kommentarsfältet lyser hatet ofta igenom.

  En utmaning till redaktören: Vågar du genomföra en partisymatisörsomröstning bland Newsvoice läaare, eller är du som jag övertygad om att högerextrema partier i en sådan omröstning skulle en pinsamt stor andel av rösterna?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *