Katerina Janouch: Hotet mot yttrandefriheten – Så riskerar det fria ordet att dö

25
Katerina Janouch - Foto: Thron Ullberg, Wikimedia Commons
Katerina Janouch – Foto: Thron Ullberg, Wikimedia Commons

DEBATT. Hade någon för tio, kanske för fem år sagt att Sverige i framtiden skulle ha något som påminner om hädelselagar samt lagförslag och regler som starkt påminner om censur så hade jag skrattat. Inte mitt fria Sverige! Inte det älskade land där vi kunnat diskutera fritt, även sånt som var känsligt! Men nu konstaterar jag att snaran dras åt. Det fria ordet stryps. Snart kan alla kritiska röster bli tystade.

Jag ska försöka sammanfatta vad som händer just nu, det vi alla tvingas bevittna. Jag kallar det för nedmontering av yttrandefriheten och en avveckling av vår sekulära demokrati. Här är första delen av skildringen av hur det fria ordet riskerar att dö.

Text: Katerina Janouch | Källa: Katerinamagasin.se | Katerina skriver om samtidens Sverige. Bidrag till hennes arbete med Swish: 073-3289122. Katerinas nästa bok heter “Bilden av Sverige” som släpps 28 feb 2018. Bevaka på Bokus.

Nu närmast, den 1 mars träder en ny lag i kraft, nämligen Förordning (2018:32) om statsbidrag för insatser som motverkar hot och hat i det offentliga samtalet, som Samhällsnytt rapporterade om tidigare i veckan.

I mainstreammedia är det väldigt tyst om saken. Här kan du läsa själva dokumentet om Förordning 2018:32: Av förordningen framgår att skattemedel kan tilldelas organisationer för att motverka ”hat och hot i det offentliga samtalet” utan att det preciseras vad som exakt menas med hat och hot. Att döma av nätverket #jagärhär:s tidigare verksamhet kommer all form av kritik från höger mot regeringen och den förda migrations- och integrationspolitiken tolkas som hat – och kunna rensas bort från sociala medier med hjälp av bidraget.

Ett annat användningsområde av Förordning 2018:32 är att stödja ”opinionsbildare som kan utsättas för hot”. Syftet med statsbidraget (enl § 4)  är “att minska förekomsten av hot och hat i det offentliga samtalet och att stärka utsatta opinionsbildare och andra som deltar i det offentliga samtalet.”

Samtidigt är det intressant att förordningen även skulle kunna användas omvänt:

2 § Med hot och hat i det offentliga samtalet avses i denna förordning hot, våld och andra kränkningar mot en enskild person eller en grupp som en reaktion mot att personen eller gruppen har använt sin yttrandefrihet genom att uttrycka sig i en samhällsfråga, bilda opinion eller på annat sätt kommentera samhället och samtiden, i medier, på internet, i sociala medier, i något annat forum som är allmänt tillgängligt eller annars där yttrandet får stor spridning.

För visst skulle till exempel en opinionsbildare som jag stämma in på beskrivningen av en person som kränkts och hotats när jag använt min yttrandefrihet genom att jag uttryckt mig i en samhällsfråga eller kommenterat samtiden i medier och på internet?

Det som är skrämmande här är dock att en person som jag knappast kommer att omfattas av den nya förordningen, eftersom det ligger stort godtycke bakom vem som ska skyddas av staten – troligen inte dess kritiker. Stora delar av förarbetena till förordningen är nämligen gjorda av Johanna Granfors, samma departementssekreterare på Enheten för demokrati och det civila samhället som tidigare gav råd till #jagärhär:s Mina Dennert om bidrag.

Granfors skriver även om påstötningar från ”flera organisationer” om finansiering, vilket förstås leder tankarna till #jagärhär. Elisabet Modée, före detta kansliråd på Kulturdepartementet som numera arbetar med liknande frågor på Justitiedepartementet, förnekar dock att bidraget skulle vara utformat med #jagärhär i åtanke.

Johanna Granfors är själv medlem i #jagärhär, och verkar ha god och förtrolig ton med MIna Dennert, vilket givetvis gör henne till en partisk bedömare. Men inte bara #jagärhär, får stöd av regeringen med pengar – även till exempel Näthatsgranskaren är en av de organisationer som kommer få finansiellt stöd.

Något som används som argument för att #jagärhär, ska få pengar är att nätverket är så stort, 75000 medlemmar. men enligt en oberoende granskare är det tveksamt om alla dessa 75000 medlemmar verkligen är äkta. Att man kan köpa följare på Twitter och andra sociala medier är inte nytt, men frågan är om även #jagärhär, kan ha manipulerat sitt medlemsantal?

Enligt s k Ajax-request (graph search) som kan göras i Facebook ökade medlemsantalet anmärkningsvärt snabbt i december 2016 – från 8000 medlemmar till över 30000 över just julhelgen, en tid då det brukar vara låg aktivitet på sociala medier då folk hellre umgås med familj och vänner än sitter och glor in i en datorskärm. Denna stora ökning av medlemmar visade sig innehålla en rad dolda profiler, vilket väcker en misstanke om att dessa skulle kunna vara falska.

Katerina Janouch - Foto: Det Goda Samhället
Katerina Janouch – Foto: Det Goda Samhället

Det är såklart bara en spekulation och i dagsläget är det inte längre möjligt att göra en graph search på #jagärhär:s medlemmar, men nog är tankegången spännande, särskilt som det bara är en högljudd liten kärna av censurnätverket som ständigt syns i medierna.

Tittar man till exempel på Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarskis följare på Twitter, så har han över 200000, men av dessa är över 120000 falska följare, enligt tjänsten Twitter audit. https://www.twitteraudit.com… vilket säger en del om ärligheten hos personer online. Kanske fuskar även #jagärhär? Att ha många medlemmar skapar intrycket av att vara en mäktigare organisation och berättigar därmed till mer bidrag.

Men låt oss gå vidare. Den 21 febuari skriver Dagens Media om Facebooks samarbete med svenska myndigheter inför valet. Bland annat skärper Facebook åtgärderna för politisk annonsering under 2018.

“Vår roll är att säkerställa att det goda överväger de krafter som kan äventyra de sunda diskussionerna, säger Peter Münster, Facebooks kommunikationschef i Norden”. (Min kursivering).

Vad är en “sund diskussin”? Vem avgör vad som är “sunt”? Det här är väldigt flytande frågeställningar, som dock snabbt kan komma att missbrukas.

I samband med helgens åtal mot 13 ryska medborgare uppgav Facebook att de tänker göra stora investeringar för att förhindra att desinformation sprids och särskilt förebygga propagandaattacker på plattformen. Men vad är då desinformation? Kan desinformation vara något som strider mot den av regeringen påbjudna politik?

Enligt Facebook kommer man börja kräva utförlig dokumentation från annonsörer som är kopplade till politik eller valrörelser, för att kunna verifiera deras identitet och plats. Bland annat kommer Facebook samarbeta med FBI för att förebygga valpåverkan från externa parter.

“Som ett globalt företag är vi fast beslutna att motverka negativa influenser och säkerställa att vår plattform är en källa för goda demokratiska möjligheter. Det finns mycket att bygga på i det här avseendet, från den kraftfulla rollen sociala medier har i att ge folk en röst i den demokratiska processen till dess förmåga att leverera information i en skala utan motstycke”, säger Peter Münster till Dagens Media.

Mellan raderna går att utläsa att det är åsikter som inte är politiskt korrekta, som härigenom ska filtreras bort. I alla fall kan jag inte tolka detta på annat sätt. Tidigare, den 21 januari, kunde vi läsa en annan nyhet om Facebooks ambitioner. Då berättade Dagens Media om Facebooks nya drag: Att man ska börja ranka medier, en strategi för att stoppa “fake news”.  Eller det man väljer att kalla fake news. Det vill säga, kanske sånt man inte vill att folk ska känna till?

Det går till så att Facebook ska låta användarna rangordna medier runt om i världen. Det rapporterar bland annat Breakit.  Facebook hoppas att arbete med de så kallade betrodda källorna (“trusted source”) ska hjälpa “trovärdiga kvalitetsmedier” (mina citattecken), genom att ge fördel för de medier som får högst ranking av användarna. Det betyder i klarspråk att man ska försöka strypa alternativa medier och ge större utrymme åt mainstream-medier. De “godkända”.

“Förra året arbetade vi hårt för att minska falska nyheter och clickbait och för att förstöra de ekonomiska incitamenten som spammare använder för att generera dessa artiklar i första hand. Men det finns mer vi kan göra”, skriver Facebook i ett pressmeddelande.

“Det finns för mycket sensationalism, felinformation och polarisering i världen i dag. Sociala medier gör det möjligt för människor att sprida information snabbare än någonsin tidigare, och om vi inte specifikt tar itu med dessa problem så kommer vi förstärka dem”, skriver Facebooks grundare Mark Zuckerberg på sin Facebooksida.

Polariseringen används alltså som ett argument. Men återigen – vem har mandat att avgöra relevansen av nyheter för just dig och mig?Är vi fråntagna det egna ansvaret? Anses vi inte kapabla nog att avgöra vad vi mår bra av att läsa och känna till? Det hela stinker förmyndarsamhälle och censur och är ett effektivt sätt att döda yttrandefriheten.

Jag har redan börjat fundera på hur vi ska kommunicera när våra profiler släcks, våra grupper raderas och våra konton elimineras. Kanske blir det till att sitta i en källare och skriva på skrivmaskin, flygblad som sedan klistras upp på stolpar nattetid. Det är dags att köpa en walkie-talkie och en vevradio. Det kalla informationskriget är här.

Nästa del: Så kommer åsiktskontrollen från EU att slå till mot dig

Text: Katerina Janouch | Källa: Katerinamagasin.se

Katerina skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Bidrag till hennes arbete kan ges som donation via Swish på 073-3289122. Katerinas nästa bok heter “Bilden av Sverige” och släpps 28 februari 2018. Bevaka den på Bokus.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

25 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Edvard B. L
Edvard B. L
Gäst
2 mars 2018 kl 13:57

Amerikanska media imperiet styr världens alla “Fake News” Se bilden och ägarna.
https://swprs.org/the-american-empire-and-its-media/
Always follow the money. Vart tror ni Bonnier (Expressen, DN, hela TV4 gruppen) och Schibsted (Aftonbladet, SvD mm mm mm) får sina falska nyheter ifrån och finns i denna hierarki. Samma här, följ pengaströmmarna…
Vakna !!!
Connect all dots !!!
Sverige ÄR redan övertagen av globalisterna (EU, Soros m fl.) och deras falska spel. Inklusive regering, riksdag därmed också SVT, SR !
Varför vill dom begränsa yttrandefriheten??? ???
Vi måste agera nu om ett halvår är det för sent. Dela så att människor förstår. Det är allvar för medborgare i Sverige och världen !

Leif of Godland
Gäst
26 februari 2018 kl 19:45

@ Öystein Rönne, då man är mitt inne i något är det inte lätt att se det för vad det är, men bevisen för den akademiska kultens filosofiska bedrägerier finns i hyperdialog : Ola Alexander Frisk – This Is How The State Fucks Your Mind http://hyperdialog.blogspot.com/p/section-1.html .  Strikt formellt är scientismen och akademia avslöjade som en religiös kult.

Det är inte jag som har “en sekt”.  Jag visar på vägen ut ur en religiöst styrd kult.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
26 februari 2018 kl 18:30

@ Öystein Rönne, jag kan bara instämma. Leif of Godland förefaller leva i sin värld och han sätter tydligen en ära i att inte folk skall förstå vad han pratar om. Suck !!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
26 februari 2018 kl 17:58

@ Leif of Godland,

Jag ber om ursäkt för detta, men jag har sällan eller aldrig läst så mycket snömos som ditt sista inlägg.

Fordras det något inträdesprov för att inträda i din sekt, eller räcker det bara att blint lyda dig utan att förstå vad du vill ha sagt?

Leif of Godland
Gäst
26 februari 2018 kl 16:32

{Det blev ett fel 14:59, och min rättade version blev sedan borttagen istället för den felaktiga, så jag sänder om ännu en gång.}

@ Öystein Rönne “Eh… ok, och vad anser du att vi ska göra åt saken???

Det arbete som pågår, nämligen att formellt, stringent och konkret förbereda bevisen för hur psykterrorn i flera lager är uppbyggd, så dessa bevis kan vara möjliga att ha som grund inför domstol.

Dvs. göra terrorn till ett legalt faktum.  Efter det kan ingen skylla legaliserad terror på väljare/folket.

Vidare, att de som förstått hur man tar sig ur terrorn, och att det alls rört sig om terror, bygger ett system byggt på full respekt.  Se här t.ex. de 14 parametrarna av Godlanders rättigheter som är beskrivna i Baltic Sun Model och innefattar kärleksmatriser av – arbete, lagar, säkerhet, oxa (pengar), beväpning, balans, fertilitet, identitet, resurser, energi, utbildning, nätverk, kontroll, och kärlek.

Att det romerska bedrägeriets dödsläger avvecklas.  Formellt gjordes detta redan 11.06.17, av Godlands diarker, men det administrativa arbetet har knappt börjat.  Inget ska nedmonteras vårdslöst, allt ska hanteras varsamt och utan att skada någon enstaka människa.

Kjell Holmsten
Gäst
26 februari 2018 kl 14:39

När FB modererar är det censur när NV modererar är det mot nättroll. Samma retorik som FB, Aftonbladet mfl MSM använder sig av.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
26 februari 2018 kl 13:53

Ur Olaus Petri och hans domarregler, däri om vi vill, lära oss mycket i “lagens namn”…Bra att ha hemma också på sitt eget skrivbord, även om som jag, inte är jurist…Tack till Dig Leif Bengtsson.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
26 februari 2018 kl 12:44

@Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 24 Feb, 2018 at 00:02
Jag vet inte hur du hamnade där men eftersom du frågar.

Brottsbalken handlar väl mest om brott mot regler och ibland är människa till människa inblandad.
En regel är väl inget rättssubjekt?
Har jag gjort något dumt mot någon får jag rätta till det med regler som borde sitta i hjärtat o inte i nån bok.
Jag vill gärna veta vem som lider skada om jag kör i 100km/tim förbi en fartkamera inställd på 90
på en i övrigt tom landsbygdsväg. Eller vem har lidet skada om jag betalar dej 1500kr svart för att du fixade min bil. Jag kan istället påvisa att eventuellt undanhållna skattemedel förhindrat att summan gått till stöd för IS eller att beröva Libyerna sitt land.

För övrigt vill jag gärna slå ett slag för Olaus Petri o hans domarregler från 1734. Dom borde ligga på
varje jurists skrivbord.
http://www.tffr.org/articles/olauspetrisdr.htm

LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
26 februari 2018 kl 11:51

@ Leif of Godland,

Eh… ok, och vad anser du att vi ska göra åt saken???

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
26 februari 2018 kl 11:45

@ Martin Gutavsson,

Kan du förtydliga din fråga? Vad menar du?

Leif of Godland
Gäst
26 februari 2018 kl 11:16

{ Jag har tidigare, 26 Feb, 2018 at 10:25, svarat på artikeln och andra kommentarer. }

@ Martin Gustavsson, det var den romerska eliten som ursprungligen för att administrera sina inbördes affärer införde en legalistisk bokstavlig lag.  Här hade vi då istället Ting, där en domar-ring diskuterade allvarligare övergrepp.  Givetvis är det vad som är i Hjärtat som då bedöms, inte vad en romare skrivit på ett papper.

Leif of Godland
Gäst
26 februari 2018 kl 10:25

Instämmer med Ulf Bittner, Leif Bengtsson, Linda, Öystein Rönne, och givetvis med Katerina Janouch.

Att det som påminner om hädelselagar är på väg att införas beror på att samhället för närvarande styrs enligt dolda religiösa regler.  Formellt Platonism.

Om följande relation inte förstås av dem som står bakom dessa dolda religiösa regler så är det väldigt lätt för dem att kräva att lydnad påtvingas, när detta är det enda sättet att tvinga offren att acceptera och lyda det härskaren har bestämt:  Vad som i dag t.ex. kallas oansvarighet är en konsekvens av att konkreta dynamiska relationer har eliminerats för att förbereda offret att endast ha ett enda ansvar, och det är att acceptera och lyda härskaren.

Platonism tar bort alternativ.  Det finns lösningar på allt, endast fantasi/imagination begränsar, och det är just detta Platonism begränsar!  Platonism är det största överlevnadshotet alla kategorier, då den innebär oförmåga till anpassning till förändring, oförmåga att tolka verkligheten.

Ett exempel på hur Platonism begränsar den politiska klassen:

Enligt den politiska klass som är helt övertygade om att de administrerar en demokrati ska man enligt deras protokoll för envar av den långa rad democice- och depopulationskrigföringsteknologier beskrivna t.ex. av Kevin Galalae i hans Depop Secrets engagera ett politiskt parti i frågan.  En Platonistisk regering administrerar enbart de beslut som de politiska partierna i riksdagen har enats om.  Och om en fråga inte av de politiska partierna i riksdagen anses för tillfället viktig så engagerar dessa sig inte.  Då kommer enligt detta protokoll inget någonsin att hända.

Eftersom inget av partierna agerar mot den multispektrala democice- och depopulationskrigföringen så är detta folkmord enligt Platonismen således den demokratiska folkviljan.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 februari 2018 kl 00:02

@ leif bengtsson
@ Öystein Rönne
Föredrar ni ett land där ingen brottsbalk finns eller ett land där ingen följer den eller ingen upprätthåller den? Har ni verkligen tänkt över den saken djupare?

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
23 februari 2018 kl 09:21

jag har märkt att personer med stor-TV har svårare att ta in fria media än folk som ingen eller liten TV har.
Kan det vara så att en stor-TV ersätter den verkliga verkligheten med den TV-intagna “verkligheten” helt, eftersom storbilden även skymmer bort den verkliga verklighet som bakgrunden utgör? Eftersom människan i första rummet tänker i bilder, som sedan i sinnet omvandlas till ord kan man i princip ersätta hela individens tänkande med falska bilder.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 februari 2018 kl 09:06

För Katerina Janouch vill man bara göra vågen om och om igen. Tänk om vi inte hade henne i vårt i stort i övrigt hjärntvättade land…. snälla, överge oss inte!!

@ leif bengtsson, du skriver som vanligt klockrent, tack också för länken!

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
23 februari 2018 kl 08:40

@ Linda Svar på den sista meningen.

Sportresultaten, väderleksrapporten och vissa hårda fakta som inte har någon politisk betydelse.

Linda
Linda
Gäst
23 februari 2018 kl 06:48

När man vaknar bör man veta att det inte har varit bra i Sverige sedan länge, men när man inte drabbas själv tror man att allt är bra för bilden av det perfekta Sverige och lögnerna i våra statsmedier, allt från anslagstavlan till Bonniermedia et al, som sitter i samma båt, har mörkat och förvrängt och sysslat med Cherry Picking sedan flera decennier. Läs boken “Dömd utan rättegång” av Dorothy Andersson t.ex. En rysare utan dess like. Vi har inte ställt upp på modiga dissidenters sida utan bara trott på statspropagandan och oftast offrat dem som talat sanning. Eller utan dåligt samvete skickat dem till dårhuset. Vilket är hemskt för det är resten av samhället man ska sätta tak över för den är extremt dysfunktionell. KJ gör ett bra jobb nu när hon har vaknat och vi borde bli fler. Innan det är för sent. Det blir väl aldrig för sent men det blir svårare att vända för var dag som går. Är det NÅGON som tror på NÅGOT som kommer från t.ex. DN och SR och SVT längre?

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
23 februari 2018 kl 03:31

@Martin
hets mot folkgrupp
antisemit-kortet
rasist-kortet
nasist-kortet
klimatförnekare
andra-förnekare
är bara jokrar i maktens kortlek.
Dom har inget värde när spelet är slut o poängen skall räknas.
Se dom mera som “SvartePetter” i det riktiga spelet.

LeifB

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
23 februari 2018 kl 03:18

Tack KJ för din insiktsfulla o klargörande artikel.
Som vanligt sköt Löfven sig själv i foten när man siktade på budbäraren i samband med hennes framträdande i TV.
Vi har över 300 mellan gilla-tryckningarna sovande politiker, ytterligare ett knappt femtiotal ingår i showen på “Paradise Hotel”. MSM:s filterbubbla döljer effektivt att folket bytt kanal för ett bra tag sedan .
Att ytterligare filtrera verkligheten utanför MSM-hotellet gynnar endast dom som har rättigheterna till
showen. Efter valet kommer dessa stackars aktörer att stå rödrosiga o utan kläder då lyset tänds.
Kanske körs filmen https://www.youtube.com/watch?v=iERLyAxddVE på kabelTV:n då det är dags att checka ut.
Bara en dåre vill se en repris av hotellet.

Med risk att hamna som registrerad i #metoo vill jag ändå säga att jag gärna vill se mer av KJ och andra av hennes skribenter här på NV.

LeifB

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
22 februari 2018 kl 23:22

CIA:s sociala medier är och har alltid varit spionerande små programvaror (scripts) på folks datorer, även de kommersiella operativsystemen och hårdvara är idag byggda för total kontrollmöjlighet misstänker jag, men det verkar finnas några goda alternativ att tillgå, men jag är ingen expert. Det kan vara en illusion.

men mitt tips är att lämna de sociala medierna som ägs av fel folk! Att bli utsparkad från Facebook är en stor gåva, något som kan liknas vid att få sin bok bränd på Goebbles bokbål. En stor ära i de flesta fall.

I Katerina Janouchs fall är det dock tveksamt det var en äre-fråga. Det är min uppfattning att hon faktiskt bröt mot brottsbalken vad gäller hets mot folkgrupp, något hon inte bett om ursäkt för … än … tyvärr.

Men ok. Alla gör fel. När du lämnat spion-nätverken så berätta för alla vänner och din familj om saken och meddela dem på vilka alternativa medier med öppna kommentarsfält som du hellre befinner dig! (Om ditt meddelande går fram till alla via dessa spion-progravaror är nämligen inte alls säkert.)

Ulf Bittner
Gäst
22 februari 2018 kl 21:49

Det fria ordet är uppenbart ett hot emot den makt- och myndighetskorruption som i Sverige är väl utvecklad och på mycket bred front etablerad inom stat, landsting och kommun.

Detta korrupta maktetablissemang är uppenbart DESPERATA och vidtager därmed vansinniga åtgärder som att kränka de grundläggande mänskliga rättigheterna

Nu visar den etablerad makt- och myndighetskorruptionen sin rätta färg och agenda, men kom ihåg;

Den som gräver en grop åt andra faller oftast självt däri

Kom också ihåg om terrorisering av folket;
Terrorbrott handlar om att ingjuta en allvarlig fruktan hos allmänheten/befolkningen

Att “terrorisera” och förtrycka svenska folkets yttrandefrihet kommer förmodligen visa sig vara ett mycket stort misstag. Svenska folk kraften finns, se vad som hände i ÅDALEN nyligt, där ÅDALINGARNA åter gick man ur huse för att protestera emot förtrycket!

Valåret 2018 är ett år som kan komma gå till historien och det kan förmodligen bli så att svenska folket går man ur huse ty all makt utgår från svenska folket i Sverige. Ådalingarna visade på CIVILKURAGE!

Katerina Janouch är en god medmänniska med ett enormt CIVILKURAGE och MOD och visar vägen fram emot att frigöra civilkuraget hos hela svenska folket.
All heder, uppskattning och respekt till Katerina Janouch

Ulf Bittner
Gäst
22 februari 2018 kl 21:27

Katerina Janouch(KJ) har mod, insikter och erfarenheter som få, KJ är ett föredöme och därtill har KJ civilkurage, och ska för detta såklart respekteras, MYCKET BRA ARTIKEL!

Citerar vad som kan ge en insikt utöver artikeln, citat;

“I tidningen Journalisten (2/1) säger Hanna Hjärne, Svt:s VD att hon önskar sig ”konkreta handlingar som får verkliga konsekvenser” mot desinformation. Ska staten få ta sig rätten att införa statliga tankepoliser för att bestämma vem som ska tillåtas yttra sig och vad den ska få säga, t ex i politiska och kulturella inlägg? Vem ska tystas i åsiktskorridoren?

Det fyller mig med onda aningar. Ska den som uttrycker åsikter eller beskriver verkligheten på ett sätt som misshagar makten bestraffas?

Är det förenligt med en demokrati?

Vänsterregeringen gör redan nu allt för att brännmärka och hänga ut den som ger en korrekt beskrivning av svensk verklighet.

Vem kommer inte ihåg Löfvens kritik mot Katerina Janouch, som i tjeckisk TV gav en bild av Sverige som majoriteten av oss kände igen?”

LÄS MER
källa till ovan citerat
http://blogg.vk.se/asasuh/2018/01/14/regeringen-och-fake-news/

Grace Ziqver Xavier
Grace Ziqver Xavier
Gäst
22 februari 2018 kl 19:47

Det kanske är dags att skaffa sig en sånär gammal hederlig skrivmaskin. Vi har snart ingen frihet i yttrande eller i ens tänkandet. Och det börjar att bli mer och mer lik filmen 1984.

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
22 februari 2018 kl 19:43

Desinformation: Because pigs in power are more equal than all other animals they also provide the good information while opposition animals provide desinformation, the reason they must be punished. Gorwell.

Peter
Peter
Gäst
22 februari 2018 kl 19:04

Via den här länken kan man se hur de försöker strypa det fria ordet. Även om det benämns som någonting annat.

https://newsvoice.se/2018/02/22/newsvoice-forhandsmodererar-kommentarer-for-att-stoppa-troll-och-konflikter/