MSB utmålar SD som fiende till Sverige – Övningsfilm inför SAMÖ 2018

57

MSB publicerade i januari 2018 en kontroversiell och intern video inför övningen SAMÖ 2018 avsedd enbart för övningens deltagare. Filmen läckte ut, enligt Nils Svartz, vikarierande GD på MSB. Filmen som är ett scenario där Sverige utsätts för hybridkrigföring tycks jämföra Jimmie Åkesson med nazism. NewsVoice publicerar den nedtagna filmen.

Expressen konstaterar att Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) anser att SD-ledaren Jimmie Åkesson kan jämställas med nazister från Nordiska motståndsrörelsen. Berättarrösten i MSB-filmen förklarar hur svenska folket 2014 utsattes för desinformation och påverkanskampanjer som indirekt kan spåras till “den potentiella motståndaren”.

Berättarrösten säger:

“Som en konsekvens av desinformationskampanjen polariseras den politiska arenan, och populistiska politiska krafter stärks” samtidigt visas SVT-bilder på Jimmie Åkesson och nazister från Nordiska motståndsrörelsen (NMR).

Jimmie Åkesson reagerar med avsky.

“Det är helt skandalöst, men tyvärr ännu ett tecken på att debatten om “påverkan” och så kallade “fake news” har udden riktad mot riksdagens oppositionsparti. Det är en obehaglig utveckling inför valet. “, säger Jimmie Åkesson till Expressen.

Filmen på drygt 5 minuter publicerades urpsrungligen av MSB på ett internt YouTube-konto den 15 januari 2018 för att användas inför myndighetens samverkansövning SAMÖ 2018. Filmen innehåller representanter från bla: regeringskansliet, riksdagen, försvarsmakten, försvarshögskolan, SOS Alarm och Lantmäteriet.

Enligt projektledaren Torbjörn Jonsson är syftet med den återkommande övingen att “öka kunskapen om och förståelsen för regelverk, samlade lägesbilder, informationsdelning samt larm och uppstart”.

MSB tog ned YouTube-filmen

Sverigedemokraterna generellt reagerar precis som sin partiledare med avsky inför hur Åkesson jämförs med nazister. MSB tog därför ned filmen från webben, men den sparades och har nu lagts upp igen på YouTube.

Nils Svartz, vikarierande generaldirektör på MSB, och överbefälhavare Micael Bydén. Foto: Thomas Henrikson för Försvarsmakten
Nils Svartz, vikarierande generaldirektör på MSB, och överbefälhavare Micael Bydén ska försvara Sverige. Foto: Thomas Henrikson för Försvarsmakten – Gemensam övning ska stärka Sveriges totalförsvarsförmåga

MSB förklarar sig på sin hemsida:

“Vi hade inte sett att det kunde tolkas på det sätt som nu skett och det var inte vår avsikt att det skulle tolkas så. MSB är en myndighet som står för objektivitet och tar inte politisk ställning, säger Nils Svartz, vikarierande generaldirektör på MSB.

Just nu uppmärksammas en film som beskriver ett fiktivt scenario. Den inleder övningen SAMÖ 2018 där flera myndigheter deltar. De aktuella filmklippen ska ses som skilda exempel på aktuella händelser i samhället den senaste tiden och ska inte tolkas ihop. Klippen och berättarrösten ska beskriva ett scenario med en orolig stämning i samhället.

Under färdigställandet av filmen uppmärksammades inte att klippningen kunde missuppfattas på det sätt som nu beskrivs i medierna. Övningsfilmen laddades upp på ett YouTube-konto som hör till MSB:s övningswebb och riktar sig till övningens deltagare. Filmen togs bort från Youtube då MSB uppmärksammades på att den spridits till andra än övningens deltagare och att den tolkades på ett annat sätt än vad som var avsett.”

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

57 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
27 februari 2018 kl 21:11

@#NoTooNatoo 27 Feb, 2018 at 17:32
Du trampade faktiskt på nästa mina.
Sverige och säkerhetsrådet.
Sverige lade officiellt 30miljoner eller nånting sådant på att få plats där.
Inofficiellt via andra vägar är svårt att sia om men billigt var det nog inte. Ett antal fester finns dokumenterade.
O Wa(r)llenberg har intressen i detta spel så gissa själv.
Vi har knappast något reelt att komma med eftersom all säkerhet inom landet är borta.
Men Sverige är ju en “bästa partner” med NATO och lovprisas som sådan av USA. Därför kan vår lojalitet med NATO behövas i säkerhetsrådet.
Sverige gör mer nytta för NATO utanför organisationen än i den misstänker jag.
Därför är frågan om medlemsskap mera som en dimråda att visa upp.
Så visst pågår ett krig om freden på alla nivåer.

LeifB

#NoTooNatoo
#NoTooNatoo
Gäst
27 februari 2018 kl 17:32

Vem håller räkningen här ?
Är det någon som vet om det finns någon form av rättsäkerhet kvar i landet överhuvudtaget, kan det till och med finnas ett eller flera “stay-behinds” förutom “stay-behind” ?? Krigar vi om fredssamarbete också ?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
21 februari 2018 kl 21:56

MSB fortsätter envist att med tunga fötter klampa i klaveret. Denna gång handlar det om tagande av mutor. Se Aftonbladets artikel:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3j5ALe/professor-strider-mot-grundlagen

Det börjar nu bli riktigt svårt för MSB att återställa någon form av förtroende för sin myndighet. Och snart dyker dessutom Dan Eliasson upp, och det kommer troligen inte direkt att underlätta den uppgiften.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
17 februari 2018 kl 17:55

Rekommenderad läsning: morpheusblogg nämnd ovan! Det är ju rena krigsförklaringen mot Europa som kulturnation. Och handlingarna är ju satta i verket vilket vem som helst med lite sav mellan öronen kan se. Att då svensk press med flera inte rapporterar om detta är ju rena quislingakten!
Sverige har tydligen avskaffat krigsrätten passligt nog, men det tycks vara dags att införa den igen.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
13 februari 2018 kl 18:37

@ Birgitta, angående Barcelonadokumentet…
Tack för tipsen till MSB… Här är ett annat tips i “ämnet Barcelona.” http://www.morpheusblogg.se 2017/10/30/barcelonadeklaratinen-och-medelhavsunionen/ se sidan 5 och 6 av 13 sidor…(appropå vem som äger Sverige som skrevs nyss…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
12 februari 2018 kl 13:03

@ JMM,

Så sant, det komiska, eller kanske hellre tragiska, är att de inte förstår att, vi folket, nu inser att det är så.

Deras tunga artilleri (i själva verket klent) kommer nu att successivt trappas upp inför valet. Ska bli lite spännande att se vad de har för påhitt.

JMM
JMM
Gäst
12 februari 2018 kl 09:42

Jag antar att det kommer att komma mycket fake news från MSB. Kanske är det så att statens myndigheter är de största spridarna av desinformation.

Birgitta
Birgitta
Gäst
11 februari 2018 kl 23:39

I Barcelona-dokumentet nämns bl a Agenda 2030. MSB har fått ett regeringsuppdrag om att säkra att flera av FN:s mål och delmål i Agenda 2030 blir uppfyllda. FN har ett janusansikte och talar sockersött om “peace and prosperity” men menar precis deras raka motsats. Deras högsta strävan är att komma i besittning av alla världens resurser för att kunna detaljstyra alla människor. Sverige verkar vara världsbäst på att anamma överstatliga åsikter. Med hjälp av Agenda 2030, som är vårt tids sekulariserade bibel, kan expertstyrets representanter leverera olika profetiska domedagsutsagor om vad som väntar oss om vi inte underkastar oss de olika berättelserna. MSB är en av historieberättarna.

MSB:s bidrag till en hållbar utveckling: https://www.msb.se/Templates/Pages/NewsPage.aspx?id=15602&epslanguage=sv

AGENDA 21 Infiltrator Spills NEVER Before Heard Secrets—The “Great Replacement” Has Kicked-Off: https://www.youtube.com/watch?v=fBp2ARF4cWI

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
11 februari 2018 kl 20:50

Om nu ett litet parti med etniska svenskar är ett så stort hot, blir då frågan hot för vem? Detta lilla parti håller sig till demokratiska spelregler och de är i huvudsak gammelsvenskar och nu blir de fiender till Sverige. Vem äger då Sverige? Är det redan övertaget? Och av vem i så fall?

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
11 februari 2018 kl 16:42

@Öystein Rönne
Tack för tipset om Thomas Wiberg, ska gå in och “kolla”…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
11 februari 2018 kl 16:13

@ Kerstin Carlsson,

Jag håller med dig, detta måste spridas. Här är en länk till Thomas Wibergs blogg. Han har en bra sammanfattning av Barcelonaavtalet och dess konsekvenser på Svenska där:
https://rosatraktor.com/2017/08/01/har-du-nagonsin-undrat-varfor-eu-har-oppnat-sina-yttre-granser-vidoppna-sa-att-horder-av-muslimska-flyktingar-kan-floda-fritt-over-vara-granser/

Det finns en hel del övrigt intressant där också.

Ale
Ale
11 februari 2018 kl 15:53

Olof: “Örebropartiet”?

Ale
Ale
11 februari 2018 kl 15:45

Media

Close interaction between the media will work in favour of better cultural understanding. The European Union will actively promote such interaction, in particular through the ongoing MED-Media programme. An annual
meeting of representatives of the media will be organised in this context.

Youth

Youth exchanges should be the means to prepare future generations for a closer cooperation between the EuroMediterranean partners. A EuroMediterranean youth exchange programme should therefore be established based on experience acquired in Europe and taking account of the partners’ needs; this programme should take account of the importance of vocational training, particularly for those without qualifications, and of the training of organizers and social workers in the youth field. The European Commission will make the necessary
proposals before the next meeting of EuroMediterranean Foreign Ministers.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
11 februari 2018 kl 15:14

@ Ale, angående BARCELONA AVTALET
Tack så mycket!
Har aldrig hört talas om detta avtal…Det stannade en cyklist vid sidan om vägen idag, när jag var ute och gick med hunden, och sa att detta avtal måste spridas…efter att googlat, och hittade en skribent i ämnet vid namn Thomas Wiberg, så förstår jag varför detta är viktigt att läsa…Det öppnar mina ögon mer och mer…Ändå tillhör jag kanske inte de mest novisa i vad som händer i vårt land Sverige, eller i världen…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
11 februari 2018 kl 14:22

Sorry, det blev lite fel här. Min kommntar ovan skulle ha adresserats till Olof och inte Emil.

Ale
Ale
11 februari 2018 kl 14:20

Kerstin Carlsson: “Är det någon här inne som är insatt i BARCELONAAVTALET”?
Självklart. Varför tror du min ikon ser ut som den gör?

Ladda ner:
http://www.eeas.europa.eu/archives/docs/euromed/docs/bd_en.pdf

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
11 februari 2018 kl 14:19

@ Emil,

Har du sett Moderaternas aggressiva positionering intill SD? Se länken nedan där tölpen Alex Schulman i sin krönika i Expressen förfasas över Moderaternas nu inledda offensiv. Jag tror iom detta, att din “Joker” kan komma att få det svårt att klara sitt uppdrag som du antyder.
https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/jag-ryser-in-i-margen-av-moderaterna/

Se vidare Moderaternas nya valfilm:
https://www.youtube.com/watch?v=BzsdCS2ZnAk

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
11 februari 2018 kl 14:07

Är det någon här inne som är insatt i BARCELONAAVTALET?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
11 februari 2018 kl 13:02

@ Ale,

Klok analys. Det blir en spännande tid fram till valdagen. Jag har en känsla av att beslutet vad man ska rösta på blir på valdagen. Dock ser det för mig hittills ut att bli SD.

Leif Helles
Leif Helles
Gäst
11 februari 2018 kl 12:24

Det blir allt tydligare att den svenska socialliberala regimen använder samma verktyg som USA´s motsvarighet; massmedial propaganda, lögner och förtal. Socialism och Islam används för att kuva Europa.
Queervansinnet är nu planterad i förskolorna. TV, radio och tidningar svämmar över av denna dårskap.
Teater och filmbranschen är nu helt i händerna hos sodomiter och det normlösa packet. Många journalister, debattörer, regissörer och författare som vågar gå emot blir persona non grata efter att först smutskastats.
Målet är ju självklart: krossa allt manligt och kvinnligt. Krossa familjen. Till slut är vi ett könlöst känslostyrt
boskap som överlåter våra barn till de degenererade.
Det är obegripligt att inte fler reagerar. Det är klart att 1/3-del av det svenska folket är så hjärntvättade att de ser Melodifestivalen som årets höjdpunkt. Något mer imbecillt är svårt att ens fantisera.
Jag vet inte hur men vi måste gå man ur huse. 500.000 mitt i Stockholm som kräver att kretinerna stoppas!

Ale
Ale
11 februari 2018 kl 12:05

Det är i ljuset av detta som SD skall betraktas. Naturligtvis är inte SD det hot som MSB utmålar. Utan detta är bara ett sätt bland alla andra sätt att skapa och rikta frustrationen i befolkningen mot en konstruerad opposition. SD är helt ofarliga för makten. Det är därför som hela etablissemanget låtsas utmåla dem till fiender, så vi skall tro att den är ett alternativ. Tror inte för ett ögonblick att Dan Eliasson är korkad, som Löfven är. Varenda utspel han gör är noga tajmat, uträknat och har ett bestämt politiskt syfte.

Ale
Ale
11 februari 2018 kl 11:55

Etablissemanget måste betraktas som en pyramid. I toppen sitter arkitekterna med överblick och total medvetenhet och styr neråt. Det är en mishmash av både gammal och ny visdom: alltifrån 2400 år gammal kunskap av Sun Zis teorier om manipulation, manövrer och spioneri osv, till mera moderna teorier från Frankfurtskolans andra och tredje generation kulturmarxism till ren och skär neonekonomiska teorier. Allt uppbackad av en enorm propagandaapparat som genomsyrar hela samhället. Allt detta mynnar ut i PK. Drar man valsen baklänges och dekonstruerar det hela, benar man också upp allt. I regel är det som är mest förbjudet att kritisera, det som fungerar bäst i subversionen. Pröva att kritisera jämställdhet och jämlikhet mellan man och kvinna och lyssna på reaktionerna. Under detta plan agerar karriärister som vuxit upp i förskolan med dess genusteorier och gått på propagandan och anpassar sig till den politiska korrekta värdegrunden. PK är konstruerad på så sätt att avväpna all intellektuellt motstånd mot subversionen i sig. Svenska folket kokar och är frustrerade men vet inte vem man ska adressera sin ackumulerade kapacitans – de vill säga sin frustration mot.

Allt detta förljugna skapar naturligtvis motstridiga känslor och mycket frustration och uppgivenhet. Livsfarligt för makten vore om all opposition organiserades och upplystes. Därför är konstruerade oppositioner det bästa sätta att avväpna människor och det görs genom att splittra upp. Falang mot falang. Sätter en ny, ärlig och sann folkrörelse fart riktar subversionens blinda och döva soldater sig in på den med full kraft via en massiv antipropaganda. Sedan infiltration med splittring som mål. Till slut har hela rörelsen bytt riktning och rörelsen kidnappas och i slutändan går den etablissemangets ärenden.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
11 februari 2018 kl 11:17
leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
11 februari 2018 kl 01:14

Artikeln och kommentarerna beskriver ett allvarligt läge för folket i Sverige.
Ibland känns det som våra politiker borde kunna åtalas för terrorbrott.
i lagen står
*******
Det finns tre kriterier för att uppnå EU:s och Sveriges definition av terroristbrott. Det är handlingar som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om de syftar till att:
1. Injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp
2. Tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd
3. Destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer, enligt Säkerhetspolisen och Svensk författningsförsamling.
*************
Våra politiker kan väl ändå inte i hjärtat blunda för att Moder Svea ligger på sitt yttersta.
I varje fall om man jämför den Svea jag lärde känna i min ungdom och fram till 30-åring.

Olof har tydligen någon joker på lut vilket är glädjande.
Men vi får aldrig glömma att spelplanen o reglerna kan justeras efter behovet.
Vi vet ju redan hur den som jag ser “ogiltiga” makten behandlar NMR och dess medlemmar.
Joker är ju fint i poker men helt plötsligt kan det vara 31 som spelas.
Oberoende vilket är jag rädd att Olof avser något nytt parti.
Svenskarna är vana vid att jobba ideellt så det behövs nog inga stora pengar.
Vi borde befria oss från partioket och skapa något nytt där vi väljer dom skickligaste personerna
till posterna. Inte minst till våra ämbetsverk o myndigheter.
Tycker att NMR har en rätt intressant lösning. Att media och kända politiker menar att NMR:s vision
är odemokratisk visar att dom har svårt att tänka något utanför partipolitiken.

Oberoende vad Olof tänker på så anser jag att något nytt måste göra upp med förintelsen och banksystemet. Annars är vi tillbaka till ruta ett innan mandatperioden är slut.
Vi lyssnar Olof

Ale
Ale
10 februari 2018 kl 22:25

Det finns mycket man kan jämför i partier. T ex uteslutningar, som jag anser är ett tecken på bristande kunskaper om demokratiska processer. Partipolitiskt käbbel är en hörnsten i en demokratisk process. Det är inte meningen att en demokratisk process skall vara effektiv t ex. Toppstyrningen inom SD har väl gått längst av alla partier räknat i antalet uteslutningar.
En annan detalj är hur öppet ett parti är om sin egen historia. Där är moderaterna sämst och socialdemokraterna bäst. Det är fritt för var och en att forska i arbetsrörelsens historia. Bara att ta sig till LO-borgen och läsa på.

Ale
Ale
10 februari 2018 kl 22:06

Förr i tiden kunde man läsa om partistrider i etablerande medier. Nu för tiden är de etablerade partierna och medierna, så okunniga och obildade att kritiken enbart för i termer av värdestämpling: rasism osv, osv – man måste gå till nazistiska http://www.nordfront.se för att veta vad som händer i partiet. Där finns mycket intressant kritik och det händer mycket i partiet. SD är Sveriges absolut mest prosionistiska parti av alla. Där har det skett en kursändring på 180 grader. I begynnelsen var dem mot allt judiskt och sionistiskt. Nu måste jag väl säga också att jag inte sympatiserar med deras idélogi, eller någon ideologi över huvudetage, för dem gör oss bara dumma i huvudet, då ideologier finns till enbart för att ändra på våra hjärnor och få oss alla att omfattas ett idékollektiv. Ett tankekollektiv. Nordfron betonar enahanda etnicitet, som bara är en an många, många frågor.

Vad säger SD om balin in? Att vid nästa bankkrasch har bankerna rätt att ta dina sparpengar för att rädda sig själva? Nada.

Emil
Gäst
10 februari 2018 kl 21:42

Ale, jag håller med dig till fullo om att SD blivit väl “tama” eller fega och urvattnade sista tiden. Detta tappar de stöd på. Nickar instämmande också om deras idiotiska och PK-anstrukna sätt att handskas med SDU. De måste verkligen skärpa till sig och visa sig vassare än så innan valet för att få min röst…

Emil
Gäst
10 februari 2018 kl 21:37

För mig bekräftar detta att MSB utmålar SD som paria och samhällets fiende bara det som Jimmie Åkesson säger, att SD är riksdagens oppositionsparti (singularis). Vilken “joker” som denne Olof skriver om låter otroligt intressant må jag tillstå… (hoppas att det inte rör sig om för höga förhoppningar och/eller rena drömmerier bara…eller att det är frågan om någon slags “kontrollerad opposition” med enda syfte att stjäla missnöjesröster av SD bara…?…) Nåväl, den som lever får se…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
10 februari 2018 kl 20:07

@ Ale,

Visst ligger det mycket i vad du säger, men som jag sa tidigare så måste säkert även SD “styras upp lite” i vissa fall. Dock tycker jag hittills att de ligger långt före andra partier i de för mig avgörande frågorna. Vad är alternativet? Jag ser inte det.

En annan
En annan
Gäst
10 februari 2018 kl 19:37
En annan
En annan
Gäst
10 februari 2018 kl 19:33
Ale
Ale
10 februari 2018 kl 19:31

Repatriering skall det vara inte “predisposition” som har med anlag att göra.

Nåväl, i takt med att SD är pro NATO och ser Ryssland som ett hot som alla andra partier så förlorar dem i popularitet också. Lägg till uteslutningarna av SDU. Ett parti som inte har ett ungdomsförbund, har ju ingen framtid heller.

Ale
Ale
10 februari 2018 kl 19:21

Öystein Rönne: jag vacklar ena dagen hit och ena dagen dit. SD har givit upp den enda frågan efter den andra. I början gick jag på all propaganda om och mot SD av etablissemanget. När jag vaknade upp, hade SD givit upp 🙂

Jimmi Åkesson:
“Jag är för invandring, Sverige har alltid haft invandring och Sverige kommer alltid ha invandring, även när jag får bestämma”.

Borta är tanken om predisposition. Men kanske det bästa alternativet.

Ivan Björn
Gäst
10 februari 2018 kl 19:14

Tack Jan Norberg för påpekandet. Jag ville bara dra fram de magiska årtal och vädret var ett exempel p.g.a. att jag läste det i något uttalande och skrivna mål i politiska sammanhang. Lyssnar man på radio så hör man tydligt hur precis allt accelererar i sin intensitet så att makten kan börja införa de sedan efterlängtade restriktionerna. Här spelar det ingen roll vilka områden det gäller för att det gäller precis allt som berör livet och livsvillkor. Den nämnda filmen i denna tråd ser jag som maktens planer för att uppnå sina mål till dessa magiska årtal.

Jag håller med dig Jan och är väl medveten om att jag inte skriver alltid så enkelt men det beror på helt andra sammanhang som jag inte vill gå in på här.

Tack Jan för att du i en annan tråd delade av ditt liv i Portugal.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
10 februari 2018 kl 17:48

@ Ale,

Jag håller med dig, och jag själv gör ingen hemlighet att min röst i detta val går till SD. Det SD saknar får man jobba med genom klassiska demokratiska metoder. Jag ser ändå SD som det absolut bästa partiet med den trovärdigaste agendan /programmet för att styra skutan Sverige på rätt kurs igen. Att hitta ett parti, som i alla i mitt tycke avseenden, skulle ha ett ultimat partiprogram ser jag som en utopi. Även SD har såklart “utvecklingsområden”.

Ale
Ale
10 februari 2018 kl 17:27

Öystein Rönne: “Sveriges befolkning börjar mer och mer att vakna upp ur sin ”Törnrosasömn”.
Men en skock vilsna och arga människor utgör inget hot utan en ledare. Vem skall dem gå till? Det är här som subversionen slår till med skapande av kontrollerande oppositioner. För inte sitter etablissemanget och väntar på att bli utsläpade från makten boningar av en välorganiserad och väl upplyst massa inte. Ta fram ett riksdagsparti som gör en genomlysning av penning systemet (det monetära systemet) och vad som komma skall. Just det. Det finns inte.

Detta ser jag som ett skådespel, som kall oss att gå till valurnorna och lägga en röst på SD. SD är numera kontrollerad opposition.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
10 februari 2018 kl 17:24

@ En annan, tack för en synnerligen bra artikel som på ett belysande beskriver oron för vad som händer i Sverige idag.

När jag läst denna länk två ggr så gick jag tillbaka en tredje gång för att se om det någonstans i artikeln nämndes något om etnicitet kopplat till den extrema migrationen till Sverige från många länder där våldet får härja fritt av olika orsaker.

Såvitt jag kunnat se så är i vanlig ordning elefanten i rummet inte nämnd med ett ord, visst är väl det konstigt?

Att Jerzy Snickesnacki plötsligt blivit orolig tar jag med en stor nypa salt, han har helt säkert förstått sedan många år vad som händer.

Men det är nu först, då han ser ett delvis förändrat synsätt ibland ett mindre gäng politiker och MSM journalister, som denne Jerzy Snickesnacki under galgen tar till orda och försöker följa strömmen istf att vara den neutrale och icke korrupta myndighetsföreträdare han borde vara.

Värre proselyter än Jerzy Snickesnacki är svåra att finna i dagens myndighets Sverige, Dan “Knulla i Bangkok” Eliasson oräknad.

En annan
En annan
Gäst
10 februari 2018 kl 17:05

Tja, dom där stolpskotten på MSB skulle nog läsa detta istället för att slå blå dunster i ögonen på folk;
https://fof.se/tidning/2018/2/artikel/laget-ar-javligt-allvarligt#.Wn3dkXATjcF.facebook
Här står det svart på vitt, behövs inga dyra videoproduktioner, när t.o.m Jerzy proffskrimideologen är bekymrad år det nog allvarligt!

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
10 februari 2018 kl 17:04

@Kenneth Thorberg, iofs kan du ha rätt betr Ivan Björn men jag är så pass “enögd” att om jag inte förstår någons budskap så kan detta inte enbart ses som mitt fel. Det kan också bero på att den vilken framför sitt budskap inte skriver på ett sätt som gör så lätt att förstå.

Jag har sagt det flera gånger och jag tvingas upprepa mig, skriv så att man förstår och håll er till ämnet.

Vidlyftiga associationer till Chemtrails, osv har jag inget intresse av om artikeln i original handlar om hur MSB lanserar en politiserad video avsedd att hetsa till krig och samtidigt mycket tydligt peka ut tex SD för att vara en uppenbar säkerhetsrisk.

Min reflektion att detta tilltag från MSB i sig utgör en betydande fara för i vilken riktning årets val kommer att ta är nog det som borde diskuteras, inte vilken som äger vädret och hur detta ev påverkar effekterna av MSB:s video.

Att Ivan Björn i helt andra sammanhang får dra sin lans för vem som äger vädret och dess betydelse i olika sammanhang bör inte störa den här trådens huvudsakliga innehåll.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
10 februari 2018 kl 16:32

@ Martin Gustavsson

Huvet på spiken!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
10 februari 2018 kl 15:24

Videon är förmodligen skapad i syfte att skapa konflikt i vårt samhälle så att människor inte ska diskutera sakligt, men istället kasta glåpord på varann. På så vis kan monopolkapitalet och de ca 92% som sålt sig till detta monopolkapital sitta kvar och komma undan med sitt dåliga ledarskap för landet.

”Till Expo, Researchgruppen, kaviarvänstern och alla ni clowner som tror att ni besitter någon makt. Det gör ni inte, den sitter hos folket. Jag är här för att få folket att inse detta. För när folket har insett detta så kommer ni inte ha några jobb kvar. Ni lever på konflikt.”
/Bechir Rabani (Källa: Nya Dagbladet)

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
10 februari 2018 kl 15:23

@ Jan Norberg

Ivan klargjorde ju redan från början att han såg det på ett annat sätt. Och hans inlägg berörde ju ett antal andra saker än just vem som “äger vädret”. Att du inte förstår vad han menar betyder ju inte att det inte är relaterat till ämnet. Varför inte be honom utveckla det så kanske du rent av håller med ?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
10 februari 2018 kl 15:12

@ Olof,

Vilken optimism! Sådant gillar jag. Men du skruvar ju upp förväntningarna ordentligt. Mars är snart, jag väntar med spänning….

Olof
Olof
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
10 februari 2018 kl 15:37

Då är vi två! Välkommen i gänget

truthsinger
truthsinger
Gäst
10 februari 2018 kl 13:57

Det känns som om fienden redan är inne och styr inom MSB andra myndigheter och regering. Det visar deras lögner och skrämselpropaganda. Dags att gå man ur huse och protestera. Vill vi betala och stödja den här skiten?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
10 februari 2018 kl 13:04

@ Olof,

Jag måste erkänna att jag är lite nyfiken på vem din s.k. Joker är? Jag kan också tycka att din teori om att en “Joker” skulle komma in från ingenstans och få egen majoritet kan kännas som en lite naiv förhoppning. Rätta mig om jag har fel.

Olof
Olof
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
10 februari 2018 kl 14:48

Om det är rätt eller fel får tiden utvisa. Personligen är jag säker på min sak annars hade jag inte skrivit kommentaren. Jag har valt att sticka ut hakan eftersom det inte är så mörkt som det verkar. I själva verket är vi inne i en mycket hoppfull utveckling där de mörka krafterna får stryka på foten. Det kan gå mycket fort!
Vi har något spännande att se fram emot i mars när “jokern” presenteras. Sedan hänger det på oss alla att ställa upp och ge all den support, som vi klarar av. Nu får vi den chans vi har väntat/hoppats på och den får vi absolut inte missa! (Chansen kommer aldrig tillbaka!)
De nuvarande 8 riksdagspartierna har tillsammans ca. 2-300 Mkr i kassan för att driva valrörelsen. Ett inte försumbart problem för en ny aktör, vilket man kommer att försöka fixa via “crowd funding”. Men de åtta nuvarande riksdagspartierna kommer i bästa fall få dela på 25% av totala antalet avgivna röster.
Jag förväntar mig en “politisk Tsunami”.

Birgitta
Birgitta
Gäst
10 februari 2018 kl 12:52

Tack Nils Svartz , vik gd på MSB, för dagens flabb: “MSB är en myndighet som står för objektivitet och tar inte politisk ställning”. Nils är helt klart influerad av ett Orwelliansk språkbruk.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
10 februari 2018 kl 12:48

@ Conny Lundberg,

Du har helt rätt.

Sveriges befolkning börjar mer och mer att vakna upp ur sin “Törnrosasömn”, vilket såklart inte är vad regeringen har hoppats på. Tipset till regeringen blir: Förbjud all alternativ icke PK-lojal media! Detta skulle såklart iofs också bli ett Kamikazeverktyg som knappast gynnar ett syfte att vinna valet 2018. Snarare skulle det bli ett effektivt självmordsverktyg.

Men kanske att det i desperationen ändå lockar. Det sista man gör när slutet är nära, är att tillämpa grova chansningar. Chansningar som oftast brukar blotta tillkortakommanden – vilket leder till det oundvikliga slutet.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
10 februari 2018 kl 12:46

@Ivan Björn Björn, du får ursäkta men hur i hela fridens namn kan du komma in på frågan om vem skall äga “vädret” i den här tråden??

Jag har absolut inget otalt med dig och söker på inga sätt nån strid, men det framstår som synnerligen långsökt att trampa iväg från ämnet gm att börja prata om vem som “äger” vädret.

Generellt vill jag dra en lans för att vi som kommenterar här på NV försöker att hålla oss till ämnet, även om det ibland blir nödvändigt med lite utvikningar åt nåt oväntat håll. Men om man drar ur spår på en gång så tappar ju artikeln sin relevans då fokus på tråden flyttas till att bli en “väderfråga”.

Olof
Olof
Gäst
10 februari 2018 kl 12:43

Vi behöver inte vara så bekymrade för valet, eftersom valet inte alls att kommer att falla ut såsom det framställs i media och från partihögkvarteren. Det finns en joker i kulisserna, som lär stiga fram i mars månad och han kommer att sopa banan med de nuvarande 8 partierna i riksdagen. Svenska folket är på marsch mot det destruktiva etablissemanget och har tröttnat på att vara mindervärdiga medborgare i sitt eget samhälle.
Vi får en ny statsminister med egen majoritet i riksdagen och han är inte en av de befintliga partiledarna. Även om de tror att det ska bli någon av dem, ska komma ifråga.

Ivan Björn
Gäst
10 februari 2018 kl 12:31

Jag ser denna video på lite annat sätt.
MAKTEN som drar i trådarna i världen är skyldig att tala om i förväg vad de tänker göra om sina planer. Till detta har de MSM, filmindustri m.m. som hjälp.

MSB informerar genom denna film om vad som redan är förberett för Sverige och på vilka möjliga sätt vill man skapa kaos och peka ut som skyldig för detta en tilltänkt ”fiende”.

År 2022 och 2025 är mycket magiska år ur makthavarnas synvinkel. Många gånger har jag läst t.ex. att man ska äga vädret fram till 2025. För att uppnå sina mål måste man skapa rädsla och röra om ordentligt i samhälle. Ovanstående film pekar direkt på vad dessa planer består av.

Sen kommer givetvis en föreslagen räddning. Ur kaos skapar man något nytt. Antal offer och lidande är ointressant i byggandet av Salomons Tempel och intåg till den nya tidsåldern.

Tack MSB att du har informerat oss på ett sådant förträffligt sätt och maktens nästa möjliga drag. 9/11 kommer att framstå som en mild variant i jämförelsen mot den accelererade kaos som ni ämnar skapa.