Ulf Bittner: Varför har bara Sverige tagit bort tjänstemannaansvaret och hur påverkas din vardag?

124
6625
Ulf Bittner - Foto: Arbetsgruppen AMBU
Ulf Bittner – Foto: Arbetsgruppen AMBU

En lång rad av lagvidriga övergrepp sker i Sverige mot olika kategorier av medborgare, men ingen ansvarig lagförs. Hur kan det komma sig att vi har en Stat i staten (Deep State)? Det frågar sig Ulf Bittner som ifrågasätter varför vi fortsätter acceptera det borttagna tjänstemannaansvaret som våra politiker och myndighetsrepresentanter åtnjuter i form av straffimmunitet.

Text: Ulf Bittner

En av den senaste tidens händelser har väckt stor uppmärksamhet, så också här ibland NewsVoice läsare. Nämligen att dagens politiker försöker ändra grundlagen till förfång för medborgarnas möjligheter att begära ut offentliga handlingar, det skall tydligen bara vara vissa förunnat.

Frågan vi alla måste ställa oss är: varför politikerna ytterligare vill begränsa medborgarnas lagenliga möjligheter att begära ut offentliga handlingar?

Debatten rasar med hänsyn till att man försöker stoppa fake news osv, men det handlar om betydligare viktigare saker än så. Politikerna vill med denna grundlagsändring ytterligare fjärma sig från sina medborgare och deras möjligheter att ställa dem och deras hantlangare inom myndighetsvärlden till svars, bortom räckhåll för oss alla medborgare.


Vi befinner oss redan, sedan Palme-regeringen 1975 tog bort detta tjänstemanna-ansvar, på ett sluttande plan ur rättssäkerhetssynpunkt. Om vi inte kan begära ut offentliga handlingar så kan vi ju heller inte ställa ansvariga till svars för sina gärningar. Bananrepublik?


Redan idag så löper svenska politiker och myndighetsutövare fri lejd med hänsyn till det borttagna tjänstemanna-ansvaret, en ynnest som inte tillkommer deras kollegor i Norge, Danmark och Finland. Man kan ju retoriskt fråga sig Varför?

Svenska politiker och tjänstemän inom offentlig sektor bryter dagligen mot en lång rad olika svenska lagar, men inget händer ur straffrättslig synpunkt, de åtnjuter straffimmunitet med hänsyn till det borttagna tjänstemanna-ansvaret. I de fall där det rent hypotetiskt (brottet skall då anses som grovt och rendera minst 2 års fängelse i straffskalan) är det möjligt att utkräva ett personligt ansvar, men dessa individer behöver inget frukta pga en omfattande korruption inom de rättsvårdande myndigheterna.

Skulle i extremfallet en åklagare göra något så ovanligt som att väcka åtal så litar vederbörande på att domstolskedjan friar eller bedömer brottet som ringa och att rättsväsendet därmed låter dessa illdådsmän och kvinnor löpa fria från straff.

Det eliminerade tjänstemannaansvaret – hur kan då detta få fortgå?

Det är nog tyvärr så att politiker och tjänstemän inom den offentliga världen själva bestämt sig för vilka lagar som skall gälla andra och att dessa lagar inte med nödvändighet också skall gälla dem själva.

Förklaringen brukar ofta landa i att det då skulle bli ännu svårare att rekrytera såväl politiker som tjänstemän inom offentlig sektor, att en vanlig medborgare eller privat företagare blir straffad direkt om denne bryter mot någon av de lagar som instiftats av dessa politiker, det är ju en helt annan sak. Var är likabehandlingen inför lagarna?

En djupare studie av denna mycket omfattande korruption inom svenska motsvarigheten till det amerikanska begreppet Deep State (Stat i Staten) eller visar att Sverige förmodligen är långt mer korrupt än USA.


Jag har varit i kontakt med en hel del av den svenska eliten inom förvaltningsrätt och de säger alla med en mun, ”återinför tjänstemanna-ansvaret”, annars kan vi bara se på när Sverige korrumperas i allt snabbare takt.


Våra grannländer

Tittar man på hur det fungerar i våra nordiska grannländer så ser man ju en betydande skillnad i respekten för sina medborgare, ta bara migrationskaoset och alla dess konsekvenser för olika kategorier svenskar.

I våra grannländer skulle tex Migrationsverkets tjänstemän straffas direkt om de så uppenbart bröt mot instiftade lagar eller varför inte ta Dan Eliassons illgärningar då han var GD för Försäkringskassan eller sin tid som GD för Polisen. Nejdå, han befordrades istället snett uppåt med bibehållen lön när kritiken blev för stor. Korruption så det förslår.

Det vore synnerligen intressant att få veta vad vi gemensamt kan göra inför valet i höst, förutom kravet på ett återinfört tjänstemanna-ansvar så blir kravet på en författningsdomstol mina bidrag. Vilka blir dina bidrag?

Text: Ulf Bittner

Relaterat


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
124 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
12 februari 2018 kl 13:54

Mycket bra och viktig artikel, kanske den viktigaste för att belysa vart Sverige är på väg.

Finns det något parti som vågar gå tlll val med löftet att återinföra tjänstemannaansvaret??? Det skulle vara ett viktigt och hyfsat trovärdigt besked för att visa att man inte vill tillhöra samma korrumperade pack, som vill utnyttja hela statsapparaten tillt syfte att cementera en totalitär stat.

Tege Tornvall
Gäst
12 februari 2018 kl 14:09

Utan eget ansvar följer tjänstemän regler, hur dumma dessa än är. Då kan de inte formellt angripas. Reglerna skrivs av politiker, som väljs i allmänna val. Men där är enskilda tjänstemäns beslut och handlingar ingen huvudfråga. Därför kan de styra och ställa som de vill. DET borde bli en valfråga!

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
12 februari 2018 kl 14:19

Lite pessimistisk så länge samma tjänstemän kan plundra Dig på dina tillgångar och politikerna skyddar sina tjänstemän.
Men, men när väl muslimerna kommer in i riksdagen på eget mandat blir det förhoppningsvis många enarmade socialister på gatan. Vem vet?
Artikeln utstrålar i alla fall så mycket hopp om att frågan i det hela taget blir analyserad, stort tack för det!

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
12 februari 2018 kl 15:01

Läser man de bifogade länkarna så framstår ju problemet med hur nervösa ledande tjänstemän blir när tex Prof Olle Lundin pekar på problemet.

Är vi som medborgare medvetna om att alla nivåer av offentliga tjänstemän inkl politiker nöjda med att bli avfärdade med argument som framförs av tex Anna Skarhed?

” – Det blir inte lättare att rekrytera politiker om de riskerar fängelse för beslut de varit med att fatta, sa Anna Skarhed.”

Vi har de politiker och offentliga tjänstemän vi förtjänar, men är vi nöjda när de, precis som i USA, bedriver en Stat i Staten, eller som man i USA kallar det Deep State.

Att gå på tvärs med svensk lagstiftning av rent oförstånd, osv är något Prof Göran Svensson i en av länkarna tar upp i sin kritik mot tex Stefan Löfvén, men tänk om det inte är enbart oförstånd?

Tänk om detta sker med uppsåt, ja då framstår bedrägeriet i dess rätta skepnad.

Dvs respekten för “lika inför lagen principen” är då helt satt på undantag, där tjänstemän och politiker är väl medvetna om sin straffimmunitet och agerar som om det offentliga skall skyddas till varje pris. Mot medborgarnas intressen, man tar sig för pannan och undrar varför detta får fortgå.

Känslan av vanmakt infinner sig och frågan inför valet måste bli, vilket parti tänker tydligt och klart åta sig att lägga fram ett lagändringsförslag så att vi får tillbaka det personliga ansvaret hos offentliga tjänstemän och politiker??

Det parti som lovar detta innan valet får åtminstone min röst.

ThomasJ
ThomasJ
Gäst
12 februari 2018 kl 15:10

Tja, ämbetsmannaansvar och författningsdomstol är de två viktigaste fundamenten för ett fungerande samhälle, period. Det svenska samhället befinner sig nu i en letal accelererande negativ spiral. Att O Palme såg till att ta bort det förstnämnda hade ett primärt syfte; att därmed kunna tillsätta hans ‘ideologi-konforma’ lakejer på ledande samhällspositioner, ‘lysande’ (av-)skräckexempel härpå är Dan Eliasson. SD har motionerat om återinförandet av ämbetsmannaansvar. T.o.m. Zimbabwe har författningsdomstol (‘supreme court’)…
Go figure – orsak verkan !

Anders Engqvist
Gäst
12 februari 2018 kl 16:02

Det beror på att Sverige är ett av Europas mest korrumperade länder!

Stella
Stella
Gäst
12 februari 2018 kl 16:05

Finns genom EU rätten att hämta skydd för en enskild svensk skattebetalare som är folkbokförd i Sverige.

Så länge rättsrötan råder inom rikets säkerhet är det möjligt att lura det svenska folket till att lyda korrupta cowboys som inte är lagligt registrerade utan verkligen är likvärdiga med noll = kalle anka.
Välkommen till den svenska ankdammen 🙂

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
12 februari 2018 kl 16:29

Jag tog mig för att kontrollera sign ThomasJ:s påstående om att SD motionerat om återinfört ämbetsmannansvar, och minsann har SD motionerat om detta så sent som 2017.

https://sd.se/wp-content/uploads/2017/05/Budget-2017-Utan.pdf

På sidan 33, under pkt 5.3 så återfinns följande:

“Sverigedemokraterna vill sedan tidigare återinföra en variant av det så kallade ämbetsmannaansvaret som avskaffades i Sverige 1976. Med hänsyn till att välfärdens verksamheter är offentligt finansierade bör ett sådant återinförande avse tjänstemän i sådana verksamheter, oaktat själva driftsformen. Om man därför av ”försummelse, oförstånd eller oskicklighet” åsidosätter sådant man är påbjuden enligt lag, förordning
eller motsvarande kan man bli straffrättsligt skyldig.”

För min del verkar det som att SD i nuläget förtjänar att övervägas som det parti vilket får min röst i höstens val.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander(@birgit)
12 februari 2018 kl 16:46

Det var redan klart för många år sedan att pga. borttagande av tjänstemannanasvaret var den svenske medborgaren rättslös, men få var medveten om detta. De som hade ” mage” att gå mot en myndighetsbeslut in i domstol kunde uppleva hur det fungerade. Även om vederbörande fick rätt i rätten, struntade myndigheten total i beslutet.Då det saknades en exekutive. Tyvärr visste bara de drabbade detta. Att anmäler då fallet till EU domstol måste går genom filtret av en svensk tjänsteman, vilket hade ett givet resultat, bara några kom genom. Skulle vara intressant om ett parti lovar i valet att återinföra tjäntemannaansvaret och verkligen håller sitt löfte, då får vi en migrationsström ut ur landet av alla korrupta eller domstolar måste jobbar på övertid i flera år framöver. För att kunna genomföra denna bedrift måste det finnas tillräckligt många som står bakom och försvarar det nya system, då kommer vi att se samma intriger som den nya administrationen är utsatt i usa.

Julius
Julius(@gyula)
12 februari 2018 kl 17:23

Det vore synnerligen intressant att få veta vad vi gemensamt kan göra inför valet i höst, förutom kravet på ett återinfört tjänstemanna-ansvar så blir kravet på en författningsdomstol mina bidrag. Vilka blir dina bidrag? – Det endaste sättet att göra uppror är att fixa till EN internet upprors sida som man ska sprida sedan till alla alternativmedia/FB/Twitter m.m. så att folk gemensamt kan skriva under och kunna kräva politikerna på ansvarsinförande. Annars jag ser inget möjlighet eftersom om vi enstaka personer försöker göra något ansvarkrävande, det finns inte på karta. Jag har mailat till nästan alla politiker att stoppa lagförslaget men jag ser inget resultat hittills. TILLSAMMANS ÄR VI STARKA !!!!

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
12 februari 2018 kl 17:28

Vådan av 200 års fred och resultatet av det är ett folk som inte har en susning om vad bedrägeri är för något!
Var vi ett pilotprojekt?

Micke
Micke
Gäst
12 februari 2018 kl 17:30

Inte bara tjänstemannaansvaret tog Palme bort. Han tog också bort ämbetsmannaansvaret och sedan tog Göran Persson bort politikeransvaret 2005. Men redan under 50-talet började socialdemokraterna att förbereda en ändring av lagboken. Och det skedde 1962. Man ändrade så alla svenskar blev skyldiga inför lagen. Med det kunde man skapa lagar och regler där tjänstemän kunde medvetet skada de svenska medborgarna utan att slippa straff själva. Även ämbetsmännen slapp straff då lagboken nu stred mot de mänskliga rättigheterna. De ska följa lagboken även om medborgaren har rätt i de mänskliga rättigheterna. Man gjorde så genom att benämna saker med olika benämningar. Även EU lagarna fungerar på samma sätt. Lagboken är en kopia av Sovjetunionens lagbok. 2005 blev politiker inte ansvariga för sitt agerande. Man lade över ansvaret på “direktörer” inom myndigheter, kommuner, landsting och staten. Vi är alla i grundlagen ett företag, även myndigheter är det. Det är därför man ser direktörer i dessa. Deras syften är att vara måltavla om något hamnar i en rättegång även om det är politikerna som bestämt.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
12 februari 2018 kl 18:50

Det stämmer att ansvar för den “som är ledamot av en beslutande statlig eller kommunal församling” verkar vara borttaget i Brottsbalken 20 kap. 1 § vilket är mycket besynnerligt.

10 kap. Om förskingring, annan trolöshet och mutbrott verkar dock gälla alla medborgare om jag har förstått saken rätt.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
12 februari 2018 kl 19:34

@ Martin Gustavsson, Micke, mfl, jag vill absolut inte verka mästrande på något sätt men en bedövande del av lagstiftningen som omfattar olika områden där våra korrupta politiker och myndighetshuliganer härjar saknar påföljdsdelar öht.

Tjänstefel som beror på en rad olika orsaker kan jämställas med att gå mot röd gubbe eller att cykla utan hjälm, dvs straffpåföljder saknas öht.

Det måste finnas uppsåt, brottet måste anses om synnerligen grovt om det ens skall kvalificera för åtal, något som aldrig sker.

Precis som den alltid uppmärksamme Martin G insett så saknas detta i Brottsbalken och därmed går dessa marodörer fria utan personligt ansvar.

Stella
Stella
Gäst
12 februari 2018 kl 20:46

[Denna pseudonym är inte Stella Tormanoff. Pseudonymen använder följande alias: Stella, Just Stella, enstella, En allmänt kallad stella, Saga. Pseudonym byter ständigt IP-nummer, uppger falska e-postadresser och länkar till egna sajter/konton som är tomma eller inte existerar. / NewsVoice] FOLKRÖRELSERNAS TID INFÖR VAL 2018. 8 februari, 2018 — Lämna en kommentar Det är valår i Sverige. Det är även dags att utkräva ANSVAR av både tjänstemän och politiker. Resultat är en nystartat folkinitiativ som vill precis detta och i Facebook Gruppen kan nedan läsas. Följ gärna utvecklingen. ”Inför valet 2018 finns det två sakfrågor som bör ligga i topp i det svenska folkhjärtat. – Tjänstemannaansvar och rättssäkerhet för beslutande. För den som inte ännu greppat hur det står till i den svenska statens förhållande till rättssäkerhet kan nedan redogörelse bidra med förhoppning om krav på politiker och tjänstemän att bli ansvariga för beslut. Riksdagen röstar på lagförslag och när en majoritet beslutat klubbas lag. Tjänstemän beslutar med orättssäker handläggning om människors liv. Att besluta vad som gäller som lag är ett stort ANSVAR. Dock finns inget ansvar att utkräva av de sk folkvalda för de är inga rättssubjket i Sverige. Många är missnöjda med politiker som inte lyssnar på vanligt folk eller ens bryr sig om att svara på frågor från enskilda och ändå innehar dessa individer makt att besluta fast på laglös grund. Enskilda individer (fysiska personer) krävs dock att följa Svensk Lag samt att identifiera sig vid tillfälle att rösta. Att ett laglöst kollektiv är utanför det fiktiva rättssystemet som enskild fysisk person röstar fram dvs två olika världar möts trots att detta inte är acceptabelt i andra fall inom systemet. Tex, du kan inte agera inom systemet utan Identifikation samt ett personnummer eftersom du då inte agerar som ett rättssäkert registrerat rättssubjekt. Varför accepterar Du att en politiker eller sk folkvald är undantagen från ansvar i systemet som för övrigt är den bolagiserade svenska staten? Bör inte en beslutsfattare med så mycket makt ha fullt kommersiellt och juridiskt ansvar för beslut? Drabbade av sjukförsäkring som nekas, ett dåligt fungerande rättsväsende, korrumperade beslag av egendom genom Kronofogden och banker som inte håller muntliga avtal, omhändertagande av barn av socialnämnd är bara några exempel på vad som kan ske när det inte finns ANSVAR att utkräva enligt svensk lag. Trots detta betalar enskilda individer skatt och bekostar denna korrupta laglösa ansvarslösa metod. TJÄNSTEMANNAANSVAR. Det som Olof Palme tog bort… Read more »

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
12 februari 2018 kl 20:49

” – Det blir inte lättare att rekrytera politiker om de riskerar fängelse för beslut de varit med att fatta, sa Anna Skarhed.”
Skarhed är tydligen ett av problemen, avgår hon möjligen frivilligt, helst utan att skylla på politiker som inte är beredd att skydda den svenske medborgarens LIV och EGENDOM???

Stella
Stella
Gäst
12 februari 2018 kl 20:58

[Denna pseudonym är inte Stella Tormanoff. Pseudonymen använder följande alias: Stella, Just Stella, enstella, En allmänt kallad stella, Saga. Pseudonym byter ständigt IP-nummer, uppger falska e-postadresser och länkar till egna sajter/konton som är tomma eller inte existerar. / NewsVoice]

Frågan att ställa sig kan vara att:

Varför röstar jag på politiska partinamn som INTE är rättssäkert registrerade på SCB med ett namn och ett organisationsnummer med styrelse och säte redovisat?
Varför är inte de sk folkvalda rättssäkert registrerade som medlemmar i ett politiskt parti?
Varför ska en enskild röstberättigad registread med röstkort identifiera sig för att ge bort sin makt till en kontrollmakt dvs orättssäkert svenskt politikst partinamn där laglös(a) korrupt(a) sk folkvald(a) får makt att besluta i Riksdag genom att rösta på lagförslag?
Hur kan en svensk lag vara laglig när laglösa kollektiv beslutar om lag?
Här ligger det fundamentala felet.

Kjell Holmsten
Gäst
12 februari 2018 kl 21:06

Stella gå in och läs på min blogg
http://checko.blogg.se/

Lång text men en mycket intressant synvinkel på hur livet ser ut från vår, röstboskapens horisont.

Karin Ferm
Karin Ferm
Gäst
12 februari 2018 kl 22:15

Du förväxlar Tjänstemannaansvaret (som finns kvar i revideras form) med ÄMBETSMANNAANSVARET som togs bort samtidigt som titeln “ämbetsman” togs bort 1975.

Ämbetsmannaansvaret gällde politiker, politiskt tillsatta tjänstemän och politiskt tillsatta styrelser.

Annars så har du fått med det mesta kring ÄMBETSMANNAANSVARET !

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
13 februari 2018 kl 04:22

@Jan Rosbäck Norberg
@Ulf Bittner

Tack för en bra bloggpost och en bra kommentar. Jag fann och översatte det här citatet till er som tack:

https://en.wikiquote.org/wiki/Lord_Acton

“Jag kan inte acceptera ditt rättesnöre att vi inte ska döma påven och kungen likt andra män, med ett gynnsamt antagande att de inte gjorde något fel. Om det finns något övermod, så är det åt det andra hållet, gentemot de som håller makt, vilket ökar när makten ökar. Historiskt ansvar måste kompensera för viljan av lagligt ansvar. Makt tenderar att korrumpera och absolut makt korrumperar absolut. Framstående män är nästan alltid dåliga män, även när de utövar inflytande och inte auktoritet: ännu mer när man ytterligare tillägger tendensen eller garantin av fördärv genom auktoritet. Det finns ingen värre irrlära än att befattningen helgar innehavaren av den. Det är den punkt vid vilken katolicismens motsats och liberalismens motsats möts och håller hög festival, och målet lär sig att rättfärdiga medlen.”
/Lord Acton

“I cannot accept your canon that we are to judge Pope and King unlike other men, with a favorable presumption that they did no wrong. If there is any presumption it is the other way against holders of power, increasing as the power increases. Historic responsibility has to make up for the want of legal responsibility. Power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men, even when they exercise influence and not authority: still more when you superadd the tendency or the certainty of corruption by authority. There is no worse heresy than that the office sanctifies the holder of it. That is the point at which the negation of Catholicism and the negation of Liberalism meet and keep high festival, and the end learns to justify the means.”
/Lord Acton

Och det är precis p.g.a. det som förmedlats av bloggposten, dig och mig här som alla är mycket varmt välkomna att medverka i Valsamverkanspartiet med ett eller flera partier.

Det är min uppfattning att den som inte medverkar till något bättre, efter bästa förmåga, med de slutsatser som de dragit, är en del av problemet.

Namnet “Lord Acton” är definitivt inspirerande i sig självt. Act on it!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
13 februari 2018 kl 04:25

@Stella
På val.se kan du läsa vad som gäller i Sverige vid val.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 februari 2018 kl 08:11

@ Stella,

Du nämnde en Facebookgrupp, fine, men alla har inte Facebook, som exempelvis jag.

@ Julius,
Håller med dig om “en internet upprors sida”. Vem drar igång och formulerar något klokt? Själva kravformuleringen blir oerhört viktig, och fordrar en kunnig och väl insatt person. Vi har ju några i denna tråd….

Cornelia Dahlberg
Gäst
13 februari 2018 kl 11:17

Under min tid som politiker för Sverigedemokraterna lämnade jag in motionen Återinför tjänstemannaansvaret till Landsdagarna 2013.
https://corneliadahlberg.wordpress.com/2013/11/17/aterinfor-tjanstemannaansvaret-motion-7/
Partistyrelsen avslog motionen, men blev nedröstade av ombuden! Med andra ord bör SD arbeta för ett återinförande, men vi får nog utgå från att det blir motvilligt gjort, eller inte gjort alls, eftersom partistyrelsen nog vill ha det så gott som de har det nu.

Sådant blev med tiden allmänt mitt intryck av SD:s ledande skikt. Låt bli att störa oss nu när vi fått så fina löner, så fina förmåner, så fina lokaler långt bort från våra tidigare kneg, men vi fortsätter så klart prata som om vi ville det vi en gång trodde oss stå för!

Med andra ord, mitt intryck är att de blivit som alla andra riksdagspartier – karriärister som är rädda om inte folket men sina löner.

Själv tror jag inget av nuvarande 8 riksdagpartier förtjänar vår röst. Jag skulle vilja ge min till den vakna och ärliga delen av folket! D.v.s. jag vet fortfarande inte hur jag ska lägga min röst, men har startat en Sanningskommission och ”riksrätt”.
https://corneliadahlberg.wordpress.com/sanningskommission-och-riksratt/

Du som vill lämna datorn för en stund och agera där ute i verkligheten – Välkommen att höra av dig antingen i kommentarsfältet efter texten eller på en FB-sida vi vill använda för ändamålet: MagMa-Direkdemokrati.
https://www.facebook.com/groups/154220944751046/

Gjorde nyss ett blogginlägg av kommentaren, om du vill läsa allt: https://corneliadahlberg.wordpress.com/2018/02/13/varfor-har-bara-sverige-tagit-bort-tjanstemannaansvaret-och-hur-paverkas-din-vardag/

Maria Brodd Hemmelin
Maria Brodd Hemmelin
Gäst
13 februari 2018 kl 11:42

Kristna Värdepartiet vill återinföra ämbetsmannaansvaret!
http://www.kristnavardepartiet.se/lag-och-ratt

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 februari 2018 kl 12:12

@ Cornelia Dahlberg,

Mycket intressant och tankeväckande det du skriver. Jag ska absolut titta närmare på dina bifogade länkar, men för mig kvarstår än så länge vikten av att rösta på det bästa alternativet utan att riskera att kasta bort sin röst.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 februari 2018 kl 12:42

@ Maria Brodd Hermelin,

Jag har läst innehållet på den länk du bifogade. Innehåller en hel del bra saker av vad man vill åstadkomma (däribland återinföra ämbetsmannaansvaret), men, ingenting, vad jag kan se, om den gigantiska invandringspolitiken som en “root cause” till många av problemen. Främst därför blir det alternativet inte trovärdigt. Tyvärr…

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
13 februari 2018 kl 13:12
Kjell Holmsten
Gäst
13 februari 2018 kl 13:16

@ Öysten Rönne – Med ditt försvar “vikten av att rösta på det bästa alternativet utan att riskera att kasta bort sin röst” är lite bestickande enligt mig. Vilket land bor du i egentligen? Det finns mycket att säga om detta med att göra sin “medborgerliga plikt?”. Det finns redan förklarat i denna eminenta blogg Fred & Frihet : http://fredofrihet.blogspot.se/2017/03/svenska-medborgare-ar-inte-svenskar.html

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 februari 2018 kl 13:27

@ Kjell Holmsten,

Jag ska läsa din länk och återkomma.

Kjell Holmsten
Gäst
13 februari 2018 kl 13:36

Sluta rösta på SD eller något annat parti i riksdagen, det är meningslöst, och befäster bara att du villigt låter dem ta din makt som människa och använda den hur de vill. Politiker arbetar inte för dig eller familj. De utför bara tjänster till de globalister som styr över dig och det du tror är ditt land. Här från min blogg beskriver hur inlåsta i en box alla är som tror att de har något att säga till om. “I själva verket är de flesta knarklangare mer dygdiga än någon regeringsföreträdare eller socialarbetare. Prostituerade har mycket mindre att skämmas för än politiska horor eftersom de enbart handlar med sådant som rätteligen är deras att handla med och enbart med dem som vill handla med dem. Den sunda, kyrkobesökande, laglydiga och skattebetalande medborgaren som röstar på det blå laget eller på det röda laget, är värd mycket mer förakt, och är ett mycket större hot mot mänskligheten, än den mest promiskuösa, lata och knarkande hippien. Varför?, därför att hippien är villig att låta andra vara fria, något som röstboskapen inte är beredd att göra.” Nåja det bränns i skinnet men det måste det göra för att få människor att kliva ur sin box, ta av sig sina bojor och halsband och frigöra sig.
Den skada som åsamkas samhället av dåliga vanor och slapp moral bleknar i jämförelse med den skada som orsakas av det självgoda våld som utförs i statens namn. Ni inbillar er att ni är givmilda och toleranta när ni i själva verket är varken det ena eller det andra. Till och med nazisterna hade bordsskick och etikett när de inte var sysselsatta med att döda. Tror ni att ni är goda människor för att ni säger ”snälla” och ”tack” Tror ni att det gör er ädla och rättfärdiga att sitta i en stor byggnad varje söndag? Skillnaden mellan en vanlig tjuv och er är att tjuven är ärlig nog att begå brottet själv medan ni gnäller på regeringen att sköta stjälandet åt er.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 februari 2018 kl 13:41

@ Kim Lundgren

Detta med avskaffandet av tjänstemannaansvaret är inte helt enkelt. Om du inte läst denna artikel på Newsvoice redan så kan jag rekommendera den. Den ger en rätt bra bild på hur komplext det kan vara.

https://newsvoice.se/2015/10/14/sd-politikerna-har-fel-tjanstemannaansvaret-ar-inte-avskaffat-brottsbalken-galler/

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
13 februari 2018 kl 13:51

@ Kim Lundgren, din länk är utan tvekan ett bevis på att korruptionen fungerar. Alla samtal till larmoperatörerna spelas ju in så bevisläget är ju gott och då kan inte ens Tingsrätten bortse från fakta, hur gärna man än velat. Problemet är ju att TR bedömde brottet som ringa och därför stannade det med dagsböter, inte fängelse som det borde ha gjort. Jag har iofs inte läst åklagarens inlaga men på skäliga grunder utgår jag i från att brottsrubriceringen INTE varit medverkan till mord alt dråp (kvinnan dog ju av skotten). Dvs påföljden styrs ju av åklagarens gärningsbeskrivning och det straffyrkande denne framlägger beroende på vilket lagrum som åberopas. Som jag förstår detta så skall ärendet nu upp i Hovrätten, och där kan vi lita på att HR sannolikt gör allt för att mildra domen mot denna kvinnliga larmoperatör. Vad många inte inser är ju att denna larmoperatör utövar myndighet när hon tar emot larmsamtal, hon skall därför vara tydligt medveten om att som en sådan skall hon känna till sina lagenliga skyldigheter gentemot allmänheten som av olika skäl ringer in till larmcentralen. Det är här det ofta brister, flertalet anställda inom offentlig sektor är inte ens medvetna om att de är underkastade svensk lag när de gentemot medborgarna utövar myndighet. De tror att medborgarna är till för dem och inte tvärtom. Vems skyldighet det är att utbilda och informera sina anställda om dessa skyldigheter kan man ju diskutera i oändlighet, faktum är dock att det är arbetsgivarens ansvar (tror det är §18 MBL) och därför borde egentligen arbetsgivaransvaret också prövas. Men det aktar sig åklagaren noga för att ens ta i med handskar på, då skulle han ju stöta sig med de bakomliggande huvudmännen. Eller för att uttrycka sig med Anna Skarheds ord: ” – Det blir inte lättare att rekrytera politiker om de riskerar fängelse för beslut de varit med att fatta, sa Anna Skarhed.” Att i undantagsfall som detta döma en outbildad, självgod och medborgarfientlig kvinna i låg ställning går ju möjligen an, men att angripa arbetsgivaren och de vilka inom offentlig sektor handlar upp denna typ av tjänster skulle ju rubba förtroendet för offentlig sektor. För att inte tala om vad som skulle hända om man anklagade de politiker vars ansvar det är att myndighetspersoner i offentlig sektor verkligen följer svensk lagstiftning. För ordningens skull förefaller det ju denna gång vara polisens egen larmcentral som varit… Read more »

Kjell Holmsten
Gäst
13 februari 2018 kl 14:22

Jan Norberg? Larmoperatörer behövs men inom verkligt mänskliga faror som vulkanutbrott som den L.Bern

skriver om här : https://anthropocene.live/2018/02/12/sveriges-obefintliga-beredskap/

När det gäller våra partier och politiker i riksdagen så är det som LB skriver om fullständigt horibelt och visar ju direkt att det jag skrivit om i tidigare kommentarer om slav vs stat (ledare, politikerelit) Läs LB för sjutton snacka om Larmoperatör som fungerar!!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 februari 2018 kl 14:54

@ Kjell Holmsten,

Nu har jag läst din länk, men också för första gången bekantat mig med din blogg. Jag måste säga att jag är imponerad av hur långt du kommit i dina insikter om medborgare, stat, organisation m.m. Det gav mersmak och jag kommer definitivt att läsa mer.

Tillbaka till din kommentar till det jag skrivit. Kan vara så att jag ändå inte riktigt förstår vad du anser att man ska göra, Trots att jag läst din länk. Jag tror att du är väldigt nära sanningen hur det hela hänger ihop, men jag anser att läget för Sverige är akut och att vi medborgare som ännu inte sover måste göra något radikalt till nästa val.

Om jag förstår dig ska vi inte rösta alls, utan bara leva vidare som individer på det sätt som går inom vissa ramar. Stämmer detta? Eller hur ska vi som lurade medborgare göra? Som jag ser det hela så riskerar vi att bli offer för en ytterligare cementering av ett bedrägligt system. Någonstans måste man ju då börja.

Kan du vänligen förtydliga och konkretisera vad du anser?

Kjell Holmsten
Gäst
13 februari 2018 kl 15:29

@Öystein Rönne, kul att du hänger med på det jag skriver. Jag har ju aldrig förutom 1973 och vid ett senare tillfälle röstat på något parti i riksdagen, jag har varit soffliggare där. Svaret på din fråga vad vi ska göra i stället är inte lätt och det är den frågan jag vill väcka med mina inlägg i stället för att som idag diskutera sekundära frågor om förhållandet slav vs ägare. Röstboskapen idag sover sig igenom 4 år av mental dimma. Bojorna är osynliga och drogerna TV, Film – Hollywood, Porr, folkförflyttningar, skuldslaveri som är intimt förknippat med löneslaveriet och långt mycket mer därtill måste upp till ytan och diskuteras.

Det är långt mycket viktigare att diskutera vår beredskap för kommande svältkatastrofer och krig än att käbbla om inhemska indoktrinerade slavar, men självklart måste alla väckas för vår allas framtid. En tanke eller idé jag har är att staten måste rivas ner och allt måste göras om från början. Den representativa demokratin? MÅSTE rivas ner och göra om från början. Visst vi har massor med kunskap idag om vad allt går ut på så där har vi vunnit många år i kunskapsinhämtning. Framtiden måste bli vår och inte eliternas eller slavägarnas.

Titta på det monetära system, där går det ut på att parasitera så mycket som det bara går på alla andra för att själv bli rik. Då finns ingen heder kvar längre när du parasiterar på andras arbete, skuldslaveri, löneslaveri eller innovationer.

Sverige har 290 kommuner som alla kan bli självständiga, styrda av folkdomstolar eller liknande. Ja det finns alla möjligheter till hur allt måste läggas upp den dag slavarna (vi alla 99,9%) blir fria och sanningen om staten är varje medborgares kunskap.

Rekomenderar alla att också läsa om hur parasiterna styr slavarna på https://parasitstopp.wordpress.com/
och http://den-stora-konspirationen.blogspot.se/search/label/Konspirationen.%20Hypotesen.%20Bevisen
och http://fredofrihet.blogspot.se/2017/10/en-drom.html

Ja det finns ju massor att läsa om hur vi alla ska bli fria, då menar jag verkligt fria inte som idag då vi alla har osynliga bojor men mentala bojor som ibland blir synliga men missförstådda.
Självklart kommer jag återkomma till detta i min nystartade blogg. Klicka på mitt namn så kommer ni till bloggen.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 februari 2018 kl 17:24

@ Kjell Holmsten,

Jag håller med dig i det mesta vad gäller status och nulägesbeskrivning. Men jag är en ganska otålig resultatmänniska och vill hitta en effektiv executiv väg ut ur detta elände som våra bedragare försatt Sverige i.

Det finns många vakna och kloka individer bl.a. här på Newsvoice och jag hoppas att vi genom dessa kan hitta en strategiskt klok väg ut.

Iofs tror jag att processen redan startat. Det ser man på politikers diverse mer och mer förekommande panik och klavertramp. Ur denna pågående process kan vad som helst hända, och det kan gå väldigt fort. Det jag väntar på är en katalysator, och den kommer att dyka upp snart. Det är jag övertygad om.

Tills vidare anser jag att man ska rösta i valet. Men beslutet behöver ju inte vara förrän på valdagen. Men likafullt får det egna valet inte vara en bortkastad röst anser jag.

Kjell Holmsten
Gäst
13 februari 2018 kl 17:45

@ Öystein Rönne – 7 330 432 personer röstberättigade. Valdeltagandet var 85,81 = 1 miljon 40 tusen 188 st människor i ett gigantiskt tåg utanför riksdagshuset på valdagen. Dessa tysta, kärleksfulla människor skulle göra långt mycket mer nytta och rädsla för eliten än de 85, 81% av valboskapen 2014! 2018 vad tror du 1.5 miljoner människor utanför riksdagshuset. Nåja men några tusen kan vi väl få ihop till den söndagen i september då 85% inbillar sig att det gör någon som helst nytta.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 februari 2018 kl 18:06

@ Kjell Holmsten,

Jo, teoretiskt har du rätt. Men i praktiken kommer (precis som du säger) bara en bråkdel. Känner jag svensken rätt kommer i bästa fall typ 500 st. Och för det andra är det för sent, om man ska kunna ha ett inflytande på valet. De etablerade politikerna kommer bara att hånle åt det hela och offentligt i media kränka dessa människor så att det aldrig mer riskeras att upprepas.

Nä, jag anser att det fordras något mer rejält. Jag tror att en del är på gång. Vi får se.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
13 februari 2018 kl 19:26

@ Kjell Holmsten, det är såna som du vilka drar ett löjets skimmer över seriösa debattörers försök att få igång en samhällsdebatt.

Ta nu tre djupa andetag och känn efter om det inte känns lite bättre, jag har nu precis som Öystein försökt läsa lite vad du eg vill säga och kommer ofelbart till slutsatsen att Du gör mer skada än nytta för att få olika ämnen seriöst belysta.

“En tanke eller idé jag har är att staten måste rivas ner och allt måste göras om från början. Den representativa demokratin? MÅSTE rivas ner och göra om från början.”

Så talar en sann och rättrogen revolutionär av den gamla hederliga skolan men nu i nya fårakläder, lägg ned denna revolutionsromantik och du kommer sannolikt att må bättre.

“Titta på det monetära system, där går det ut på att parasitera så mycket som det bara går på alla andra för att själv bli rik. Då finns ingen heder kvar längre när du parasiterar på andras arbete, skuldslaveri, löneslaveri eller innovationer.”

Så talar en sann revolutionsromantiker utan förankring i verkligheten, lägg ned Kjell H.

Vi har en demokrati och det är vår plikt att rösta för att demokratin skall fungera, dina fantasier skall inte få grogrund i breda folklager för då vinner ju dagens ordning. Dvs den ordning vi båda vill skall dra åt ett annat håll. Du åt ett håll och jag åt ett helt annat håll.

Du har enligt mitt synsätt din fulla rätt att uttrycka dig och dina åsikter helt fritt och jag accepterar att vi har olika syn på en hel massa saker men tro inte för ett ögonblick att Du skall få stå oemotsagd när du vevar igång din bullshit.

Som den rättroende demokrat jag är så respekterar jag självklart att vi alla har olika uppfattningar men du skall för böveln inte oemotsagd få denna blogg att bli ett forum för exkommunistiska fantasier men nu i ny och lite mer sofistikerad form.

Kjell Holmsten
Gäst
13 februari 2018 kl 19:51

Jan Norberg – Ja så dödar man debatt genom att använda kommunistspöket, vad är du rädd för? Att folk ska bli medvetna så att du inte kan fortsätta att kränga din falska retorik. Arbetar du för att SD ska få fotfäste i karriärröran riktigt eller overkligt. Jag drog till med försök att väcka debatt om vilken sorts framtid vi ska ha. För den skull menade jag inte att riva riksdagshuset eller förstöra allt vad “staten” Sverige byggt, nej då misstolkar du mig medvetet fel, varför? Sorgligt att människor som du vill döda debatter som stör deras drömmar om ett liv i en behaglig törnrosasömn. Jag fortsätter att debattera på mitt sätt utan att strebrar ska få fläka ut sig och sprida sin egen politiska dynga. Den dag när du upptäcker att SD inte alls står på folkets sida kanske, men troligtvis inte, kanske du vaknar upp ur den representativa demokratidrömmen, men det kommer bränna i skinnet.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
13 februari 2018 kl 21:08

@ Kjell Holmsten, anarkister med rosa/röda drömmar och fullständigt galna socialistdrömmar kan fortsätta drömma men mig övertygar Du inte med ditt dravel.

“1 miljon 40 tusen 188 st människor i ett gigantiskt tåg utanför riksdagshuset på valdagen.”

Det säger nog det mesta om ditt sätt att se saker, vakna upp och dra de där tre djupa andetagen. Du kommer att känna dig vederkvickt !!

Vilka partier som står på folkets sida eller ej är inte frågan Kjell H, vi har demokrati i Sverige och det är något vi alla har att förhålla oss till.

“kanske du vaknar upp ur den representativa demokratidrömmen, men det kommer bränna i skinnet.”

Jag föredrar den representativa demokratin framför revolutionära drömmares världsordning där hammaren och skäran utgöt ledstjärna för de styrande, släpp kommunistdravlet Kjell H.

Per Larsen
Per Larsen(@per-larsen)
13 februari 2018 kl 21:54

Till alla er som har så bra politiska idéer, varför går ni inte med i ett politiskt parti och verkar genom partiet? Som exempel kan nämnas att partiell vänstertrafik trotts allt bara är en social konstruktion och den kan bli verklighet om inte alla dessa mutkolvar och reaktionärer spelar under täcket med PK-maffian.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
13 februari 2018 kl 22:56

@ Per Larsen, vilket parti sympatiserar du med månne??

Per Larsen
Per Larsen(@per-larsen)
13 februari 2018 kl 23:40

@Jan Rosbäck Norberg, jag röstar borgerligt och respektera de flesta partierna i riksdagen. Dessa partier styr Sverige och partierna ger följaktligen den uppsättning möjligheter vi kan diskutera. Fria fantasier och önskedrömmar står var och en fritt att kreera men det påverkar inte sakfrågor som tjänstemannaansvaret. Om man skulle införa ett kommentarsfältansvar så skulle det påverka debatten mycket negativt, exakt det samma gäller för våra tjänstemän och det arbete de utför, ett tjänstemannaansvaret, som här efterlyses, skulle lägga krokben på dem staten tjänare vem vill det? Vi som arbetar och betalar skatt vill inte det!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
14 februari 2018 kl 08:44

@ Per Larsen,

Jag har nog sagt det förut, men säger det igen; du måste av våra styrande politiker anses vara den perfekta samhällsmedborgaren som så ofta försvarar “systemet”. Men vem vill vara populär hos våra kriminella politiker?

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
14 februari 2018 kl 09:17

Synnerligen informativ tråd måsta man säga….
….där t.ex. somliga verkar vara antingen verklighetsfrämmande eller hjärntvättade i olika stadier och/eller hitintills oupptäckta “troll”….

Rönnes inlägg synes ha en blodtryckshöjande effekt och rör om ordentligt i grytan….
Både intressant och roande…. ☺

Per Larsen
Per Larsen(@per-larsen)
14 februari 2018 kl 09:41

@Ulf Bittner, just det, om sådana som du fick råda skulle intet genomföras och alla initiativ skulle dö sotdöden i oändliga rättsprocesser.
Ett tips, du skall ge en replik i kommentarsfältet. Din länksamling skall du ersätta med några meningar som tydligt visar vad du avser och på vilket sätt det påverkar mitt resonemang.
Den här meningen är dålig härskarteknik: “Föreslår att Du sätter dig in i sakfrågan ordentligt, läs på mera;” den säger mer om UB’s förmåga att hantera frågan.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
14 februari 2018 kl 10:55

Oj Ulf, jag tror bestämt att du trampade på en öm tå där! Komiskt!

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
14 februari 2018 kl 11:20

@ Per Larsen, Per Larsen 13 Feb, 2018 at 23:40

Jag kan bara instämma med vad Öystein Rönne konstaterar, dvs du måste nog ses som etablissemangets i särklass bästa försvarare. Du försvarar oblygt i stort sett allt som dagens politiker hittat på och tänker hitta på framledes. Går du igång på att vara tvärsför i alla frågor??

Om jag minns rätt så är du också religiöst engagerad och som sådan antar jag att du saknar samvete och omdömet verkar du ju ha förlorat sedan länge.

I sakfrågan om ämbetsmanna och tjänstemanna ansvar så försvarar du rakt av dagens ordning med någon diffus antydan om att det skulle ske av samma skäl som att det skulle finnas ett kommentarsfälts ansvar, var ligger logiken i det?

Det är just den här typen av relativisering som är så utmärkande för socialister om än dåligt förklädda till borgerligt röstande som i ditt fall.

Nu diskuterar vi just ämbetsmanna och tjänstemanna ansvar inte kommentarsfälts ansvar, kan vi vara överens om det i alla fall.

Du skriver: “partierna ger följaktligen den uppsättning möjligheter vi kan diskutera.”

Du åsidosätter därmed medborgarnas egen rätt att välja sakfrågor och områden att diskutera, där ser du bara att det är partierna som skall ge oss “den uppsättning möjligheter vi kan diskutera”.

Du måste väl i ärlighetens namn själv inse att du med påståenden som dessa blir betraktad som en ärkereaktionär stöt vilken okritiskt ställer upp på etablissemangets dagordning utan någon som helst avsikt att ta av PK-glasögonen.

Din giftighet är dock imponerande då du avslutar med orden “vi som arbetar och betalar skatt”, jag förstod passningen men jag är pensionär OCH betalar svensk skatt. Dvs oroa dig inte över det Du.