Expressen och DN stänger ner Granskning Sverige på YouTube

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 mars 2018
- Torbjörn Sassersson red.

Expressen och Dagens Nyheter anlitade advokatbyrån Danowsky & Partners för att idag stänga ned Granskning Sveriges (GS) huvudsakliga YouTube-kanal i samarbete med TU. Tidningarna hävdar brott mot upphovsrätten, då GS använt sig av vissa bilder. GS hävdar istället att de använt bilder enligt principen “fair use”.

“Fair use” är vanligt förekommande i USA och principen baseras på att det är okey att använda andra mediers foton och klipp för att kunna kommentera och analysera vad som kommuniceras i media. Även dokumentärfilmare använder “fair use”, annars skulle det inte gå att göra dokumentärer som granskar media.

Vid 16.30-tiden idag på tisdagen hade GS konto försvunnit, konstaterar Expressen.

Gransknings Sveriges YouTube huvudkanal fanns på adressen:
Youtube.com/channel/UCaZN7MS2Wv7ZR5fwxu-gh0g/videos

Bakom nedtagningen finns förutom DN, Expressen och Danowsky även Tidningsutgivarnas organisation (TU). VD:n Jeanette Gustafsdotter säger till Expressen:

Jeanette Gustafsdotter - Pressfoto: Jonas Hellsén
Jeanette Gustafsdotter – Pressfoto: Jonas Hellsén för TU.se

“Målet är att stänga ner samtliga konton som gör olagligheter, till exempel sprider olaga hot eller upphovsrättsskyddat material.” …

“Men detta är det bästa sättet att hantera olagligheter. Det blir en form av självreglering i stället för att man går in med lagstiftning”

“Vi tror på ett självreglerande system, det är det bästa för pressfrihet. Och det här är ett steg i rätt riktning”.

Fabian Fjälling på GS kommenterar

Fjälling tror att det handlar om att tysta oberoende kritik och röster inför valet 2018.

NewsVoice kommentar

Granskning Sverige har vad NewsVoice erfar inte hotat någon och det är även underligt att TU:s VD uttrycker sig med en så svepande argumentation utan att lägga fram bevis för hot.

När Expressen frågar Google Sveriges kommunikationschef (Google äger Youtube) om anledningen till att kontot togs ned svarar Farshad Shadloo, men han nämner inget om att klagomål skulle ha kommit in om hot. Shadloo skriver i ett mail:

“Det här kontot har upphört eftersom vi har tagit emot klagomål från tredje part om upphovsrättsintrång angående material användaren postat”.

Hur rimmar TU: uttalande om att pressfriheten ska skyddas när de aktivt medverkar till att ta ned en av de få kanaler i Sverige som vågar granska de stora medier som TU företräder bara för att kanalen använt principen “fair use”?

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Är det någon mer än jag som genomskådat varför Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho är i Sverige nu för att träffa regeringen? Världspolitik? Knappast…

  Svenska regeringens viktigaste fråga här är: – Hur gör ni i Nordkorea för att kväsa det fria ordet och strypa all opposition? 🙂

 • leif bengtsson 13 Mar, 2018 at 02:25

  Jag är mer än de flesta medveten om desinformationen i MSM och att västmakterna i vissa avseenden beter sig till och med sämre än Kina och Nordkorea, Det råder dock inget tvivel om att Kina är en diktatur som kringskär sin befolkning genom hård censur av bland annat internet och förtrycker den medelst både hot om och realiserat våld.

  Det finns ingen anledning tro, att kineserna är ett mer humant folk än andra, detta bekräftas inte bara av hur ledningen och dess underhuggare beter sig idag, utan även av vad som har hänt tidigare.

  Vi behöver inse att omkring två procent av människorna är psykopater var vi än befinner oss på Jorden. Dessa har ofta som starkaste drivkraft att tillskansa sig makt över andra. De är också i avsaknad av ett normalt känsloliv, varför samvetsbetänkligheter när det gäller att bokstavligen gå över lik för att nå önskad maktposition är relativt ovanligt.

  Historien har gång på gång visat att mycket makt inte skall koncentreras till ett fåtal personer. Enda sätter för oss normalt funtade människor att få leva ifred för statligt påbjudet åsiktsförtryck och våld är genom spridning av makten med skapandet av ett sant folkstyre. Chanserna till detta är tack vare internet större än någonsin.

  NMR, Kinas kommunistiska parti, Sveriges riksdagspartier, högern och vänstern i USA och så vidare är bara samma typ av verktyg, som används i kampen om makten över människorna. Utanpåverket är i stort sätt det enda som verkligen skiljer dem åt.

  Nu pekar det mot att Xi Jiping blir ledare för Kinas kommunistiska parti och därmed för Kina på livstid. Hur är en person och ett lands ledning funtade som tillskriver sig själva en sådan kompetens och rätten att äga obegränsad makt över resten av befolkningen?

  Makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut.

 • @Öystein Rönne. 13 Mar, 2018 at 08:24
  Läs gärna den sista länken med intervju av Christer Lundgren, ordförande för Svensk-koreanska föreningen en bit ner i texten. Dom första som intervjuas anser jag vara färgade av sin roll på plats eller hemma.
  https://kit.se/2017/06/01/86496/sveriges-osannolika-relation-till-nordkorea/

  Jag har själv varit några gånger i Sydkorea och då tagit mej till gränsen. Intressant faktiskt.

  Hittar just nu inte ett reportage av en amerikan som bestämde sig för att åka till Nordkorea förra året.
  Återkommer om det ifall jag hittar det.

  Det finns inte många rätt i MSM om man räknar bort sportreportagen.
  Jag hoppas verkligen att det som händer nu skall vara den väckarklocka som behövs för att svenskarna skall inse att i stort sett allt är “fakenews” i MSM. Och jag menar då verkligen allt. Inte bara är det fake utan också urvalet av innehåll har en programmerande effekt av mottagaren.

  LeifB

 • @per 13 Mar, 2018 at 00:42
  kom ihåg att dom flesta mäter med de verktyg vi vanligtvis använder.
  Höger/vänster/nasister osv.
  Ibland kanske dom intrumenten är för trubbiga om vi skall mäta något annat.
  Amnesty är inget annat än samma lobbyorganisation som FN är. Så jag har slutat att tillmäta
  dom någon auktoritet. Försök att få hjälp att frige någon som kritiserat förintelsen eller liknande i samma sfär. USA kanske..
  Vi är oftast utlämnade åt “fakenews” när det gäller dessa lobbyorganisationer.

  Jag har mött kinesiska projekt i olika länder. Precis som i Ryssland är kulturutbyte, teknikutbyte/utveckling och utbildning viktiga incitament i relationerna med andra länder där man satsar.
  Vi har kineserna i Sverige även om vi inte vill kännas vid dom. Hamnen i Göteborg, Stockholm. Lokaltrafik och distanståg över landet. Dom vill bygga höghastighetslinjer korsan o tvärsan i landet mm.
  Jag kan inte se att dom på något sätt här , ännu i varje fall, arbetar för ett kommunistiskt Sverige.
  Förmodligen menar dom ett nytt monetärt system , i din länk, som dom jobbar med då dom pratar alternativ.
  Kanske är det ordet kommunism som du hänger upp dig på. För kineserna är tradition o kultur viktiga att bevara men jag har sett mycket lite arbete för att göra deras arv till vårt.
  Inte så att jag hellre ser kinesiska satsningar här än inhemska men jag gissar att deras nya ekonomiska vägval tillsammans med övriga BRICK-länder kan smitta av sig till oss. Känner inte direkt någon fara i denna utveckling.
  Det ges ut en hel del litteratur i Sverige av kinesiska författare. Har dock inte hittat någon som inte är skrivna av eller handlar om “dissidenter” vilket kanske säger en del.
  Jag känner folk som driver företag i Kina och hemma. Lustigt att dom aldrig påpekar det kommunistiska inslaget. Läser man NMR:s tankar om hur landet skall styras så ser jag likheter med kinas variant.
  “Extremhöger” och Kommunister närmar sig varandra eller hur skall man tänka?
  Vi måste nog vara försiktiga.
  Mycket är fake och okänt för oss eller glömt av oss.
  Nordkorea och nukleärt exempelvis. ABB med Percy Barnevik och Donald Rumsfeldt har levererat all teknologi till Nordkorea. Bara för att belysa
  https://www.theguardian.com/world/2003/may/09/nuclear.northkorea
  Sverige är väl det land som ha flest investeringar där.
  Intressant att veta om USA o NordKorea på 50-talet
  https://www.globalresearch.ca/north-korea-the-grand-deception-revealed-the-people-of-the-dprk-want-peace/5579681

  Vad jag vill mena är att vi måste lyfta blicken för att se vad som finns utanför det som presenteras oss av MSM och numera “Sanningsministeriet”. En tjej från Eksjö jobbar på ett hotell i Ponyang sedan 20 år tillbaka. Hon berättade för mej att efter Sverige är Nordkorea det land där hon sett flest svenska bilar. Varför visste hon inte… Bestämde mej nu för att Googla eftersom jag skrev.
  https://kit.se/2017/06/01/86496/sveriges-osannolika-relation-till-nordkorea/
  Såå

  LeifB

 • leif bengtsson 12 Mar, 2018 at 18:16

  Den kinesiska tillväxtmodellen under kommunistiska regimen var “blomstrande”, sade [Xi Jiping] och vill erbjuda “ett nytt val” till andra utvecklingsländer. “Det är dags för oss att ta det centrala steget i världen och att ge ett större bidrag till mänskligheten”, tillade han:

  http://www.oikonomia.info/?p=40855

  Här är en fin sak som kineserna kan lämna i bidrag till resten av världen:

  https://www.amnesty.org/en/latest/news/2015/11/china-torture-forced-confession/

  Hjärtlösheten ökar bland världens ledare, inte minst i Kina, där utvecklingen är alarmerande, säger pressansvarig på Amnesty:

  http://kuriren.nu/nyheter/amnesty-yttrandefriheten-i-fara-nm4771919.aspx

 • @per 11 Mar, 2018 at 10:56
  Vad finns det som styrker “Kina är en hänsynslös diktatur som har för avsikt att sprida sitt system över resten av världen,”

  Jag är inte säker på att jag sett sådant agerande.
  eller menar du det som våra politiker brukar kalla “enpartisystem” istället för att berätta vad det rör sig om.
  Demokrati lever nog bäst i just sådana system som saknar partier utan befolkas av kloka människor utan partipiska.

  LeifB

 • leif bengtsson 9 Mar, 2018 at 23:57

  Den kinesiska befolkningen lämnas ifred så länge maktens påbud följs. De som avviker från diktaten får problem av i princip hur stora mått som helst. Oliktänkande som inte inordnar sig, utan framhärdar i att tänka fritt, drabbas av repressalier, som tortyr och död.

  Kina är en hänsynslös diktatur som har för avsikt att sprida sitt system över resten av världen, något som vore helt oacceptabelt.

 • @per 9 Mar, 2018 at 00:11
  Vad gäller Kina har jag blivit tvingad att omvärdera mina tankar om förtryck och censur osv.
  Jag har själv fd jobbarkompisar som åker dit i olika automationsprojekt och min systerson jobbar där ett antal gånger om året.vs man har direkt ko
  Landsbygd o stad samma sak alla verkar nöjda med arbetssituation och socialt i samhället.
  En av mina vänner fick vara med då en av “killarna på jobbet” skulle besöka ansvarig för distriktet.
  Man hade lovat att fixa vägen ut till föräldrarnas by men inte fixat det under året.
  Dvs att det finns en ansvarig för det som händer som måste svara för besluten och redovisa planen.
  Var finns motsvarande här.
  LeifB

 • leif bengtsson 8 Mar, 2018 at 22:24

  Förtrycket som kinesernas lever under är än så länge betydligt värre än vårt. Å andra sidan verkar vi vara på väg åt deras håll i ganska hög fart.

  Visst är det bra med en tydlig fiende, men i fallet Kina gör det ingen skillnad, eftersom våldsdiktaturen där är så fysiskt överlägsen folket, att utsikterna till befrielse är lika med noll.

  För övrigt inbillar jag mig inte att vi lever under bra förhållanden. Denna insikt håller som vi vet tack vare internet på att sprida sig till allt fler i Sveriges befolkning. Problemet är att “våra” ledare börjar ta efter “deras” ledare och använda samma typ av antidemokratiska metoder för att strypa det fria ordet, som Kinas psykopatpotentater har gjort ända sedan kulturrevolutionen 1966. Skall vi underblåsa den utvecklingen genom att smygpropagera för despotism?

  Det är märkvärdigt att somliga fortfarande använder vår parodi på demokrati som argument för att gå ännu längre i galenskapen och införa diktatur.

 • @per 8 Mar, 2018 at 13:37
  Diktatur eller demokratur som vi har är väl lika illa.
  Diktatur behöver inte vara dåligt det beror väl på vilken som är diktatorn.
  Klansamhällen och Partisamhällen som här har mycket gemensamt.
  Vad gäller tortyr sker den här oftast med sofistikerad psykologi.
  Förföljelse på arbetsplats/bostad, nerstängda sidor på nätet, bankkonto avstängt, återkommande skatterevisioner, trafikkontroller med visitation i villakvarteret, uthängning i media, orosanmälan till soc, husrannsakan, indragen yrkeslegitimation, mm mm utan chans till upprättelse. Jo jag har vänner som har en sådan vardag. Kan också tala av egen erfarenhet.

  Jag känner för egen del att det är bättre med en uttalad och fysisk “fiende” än en som byter skepnad efter lämplighet. Här gömmer sig alla beslutsfattare bakom “nämd”, “styrelse” osv. där det är omöjligt att hitta någon med ansvar eller som samtalspartner. Ingen äger frågan utan möjligen kan den ligga på någons bord.

  Jag försvarar på inget sätt varken tortyr eller förföljelse här eller på något annat ställe.
  Men vi måste vara medvetna om att den inte är unik för just dessa länder även om man där
  inte gör skillnad mellan religion och samhället. Kanske är incitamentet för att som du säger “befria mänskligheten” där större än här där vi inbillats att tro att allt är tryggt o brastaten sköter o levererar all trygghet.

  LeifB

 • Leif Bengtsson. Jag syftade på det som sker på det för närvarande vanliga internettet. Alternativa internet kommer kanske till en tid att fungera för alternativa plattformar och kanaler men som jag tror är det något större som tar över med tiden.
  Jag tror också att nyheter under den här tiden kommer att spridas på alternativa internet mellan vanliga människor ifrån mun till mun eftersom MSM inte har något förtroende längre. Kanske kommer Expressen en dag att få be om att citera en mening någon skrivit om den är längre än 11 ord. 😉

 • MSM och politikermaffian målar in sig längre och längre in i hörnet. Deras problem är att de inte inser det själva. Panik och självdestruktiva beteenden och beslut vittnar om att de är riktigt trängda.

  Alternativmedia (sanningssägarna) går inte att stoppa. Släcks aktuell plattform ner finns alltid andra plattformar att gå vidare ifrån. Och ju mer plattformar som dödas för “Sanningsmedia”, desto mer offensiv och effektiv energi skapas. Låter mafffian det gå tillräckligt långt blir det inbördeskrig.

  Sverige har redan upprepade gånger fått löpa gatlopp internationellt, senast när “den taffliga svenska svetsaren” Stefan Löfven träffade Donald Trump. Det lär bli många fler jobbiga gatlopp för makteliten framöver. Dock kommer klavertrampen fram till valet i september att mer och mer avslöja inkompetensen och det bakomliggande bedrägeriet hos sittande politiker och övrig maffia, och därigenom ge en god vägledning till vilket parti som är det klokaste valet.

 • leif bengtsson 8 Mar, 2018 at 11:36

  Jag tänker själv att länder som Kina och Iran är fullfjädrade diktaturer som har tummen i ögat på befolkningarna och torterar oliktänkande. Hur kan man tro att de vill befria mänskligheten?

 • Budskapet från MSM är förstås att: “fair use – bara för dem som stryker medhårs”. Samt att de vill visa sin makt genom att plocka bort obekväma dissidenter helt utan rättslig prövning. Ett prov på maktfullkomlighet som förhoppningsvis kan visa sig vara ett traverklamp som slår tillbaks mot dom själva.

 • klantade mej..
  Vad gäller Iran/Ryssland har man visat ett flertal gånger att man kan plocka ner drönare och
  missiler till marken. Nu senast för några veckor sedan i Syrien.
  Google is your friend this time.

  LeifB

 • @per 8 Mar, 2018 at 10:55
  Jag vet inte vilka kunskaper du har om teknik och teknikutveckling i dom länderna.
  Inte heller vet jag vad du har för kunskaper om deras politiska värderingar till teknik.
  Idag görs nästan all programvaruutveckling i Indien. Iran har ett oerhört stort tekniskt kunnande främst kanske inom energiområdet. Kunskaper som dom ville dela med sig till väst men där Obama sa att dom som åkte på konferensen skulle anses stödja terrorister. Iställetåkta alla andra länder utom Väst/Natoallierade på mötet och fick ta del av kunskapen. Iran menar att med denna teknik skulle krig vara omöjligt. Finns lite om det här
  http://www.keshefoundation.org/
  I väst säger man att det är bluff kanske för att man vill ha monopol på energin.
  Ändå finns tekniken i ryskt flyg och vapen.
  Finns det anledning att lyssna på Veterans Today i USA i så fall är denna artikel intressant.
  https://www.veteranstoday.com/2014/11/13/aegis-fail-in-black-sea-ruskies-burn-down-uss-donald-duck/
  Kanske är det fake, avgör själv
  I varje fall är det intressant att representanter från länder innehållande 3/4 av jordens befolkning deltog i konferensen om energin och vapentekniken medan väst på Obamas uppmaning stannade hemma.
  Som vanligt tänk själv.

  LeifB

 • leif bengtsson 8 Mar, 2018 at 09:20

  Att ryssar, iranier, indier och kineser skapar ett nytt internet inger inget hopp hos mig. Vem vill ha med den kinesiska eller iranska makten att göra? Det hela verkar ur askan i elden.

 • Öystein Rönne. 8 Mar, 2018 at 07:30

  Google och staten är polare.
  Annie Rööf om FB
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=5803221
  en annan artikel på annan plats om Google
  http://www.avestatidning.com/opinion/ledare/google-raddar-inte-horndal-det-gar-at-mycket-strom-men-fa-arbetstillfallen-i-en-serverhall

  Ny teknik Internet 2.
  Läste för ett tag sedan att man använder sig av “kvantmekanik” för informationsöverföring. Om den överförda informationen avlyssnas så når den inte avsedd mottagare utan förstörs.
  intressant. Men diskussioner om överföring via skalärvågor finns också.
  Alla blir då sina egna internetleverantörer. Mycket intressanta försök görs.
  Ryssar, iranier, indier och kineser igen.

  Folket i Kina Ryssland
  Folket i dessa länder har själva upplevt allt elände med styrning av media och åsikter i några generationer och är därför mer observanta och tar aktivt avstånd.
  Den censur och lögnspridning som rådde i öst var förmodligen det som höll ihop folket mot staten.
  Steget var därför inte långt då möjligheten att släppa oket uppenbarade sig.
  Samma sak är på väg att hända här nu. Man lämnar MSM och förlitar sig på de i folket som har
  kunskap och kännedom. Känns nästan som om stat och MSM nu kör brända jordens taktik.
  Vad jag kan tolka in i detta är att stat i maskopi med MSM kommer att gå samma öde tillmötes som i forna öst. Här är det dock “bara” de mentala murarna som kommer att rivas.
  Blir svårt med souvenirer så håll i gamla tidningar och nyhetsbilagor att visa upp för barnbarnen.
  Försökte mej själv på att ta en skärmdump på regeringens hemsida och dra till papperskorgen.
  Funkade inte den fanns kvar. Så det blir till att spotta i nävarna när det är dags.

  Vad gäller Kina så hör man ofta om att folk blir inburade för åsikter till och med avrättade.
  Inte sällan någon “Kinakritisk författare med svensk anknytning”
  Ungefär samma sak här. Skrik skjut en snut och ingen bryr sig. Lägg upp en artikel på FB eller sökbar på Google om hur du tänker dej att förändra systemet och du hamnar i dissidenterna paradis.

 • @ leif bengtsson,

  Precis som du skriver, Kina och Ryssland är på gång med ett “nytt internet”. Det komiska är att tidigare var det just sådana regimer de som censurerade sina egna länders internet (ok, det förekommer ibland även idag). Men inom kort kan det i stället bli så att de blir attraktiva genom att just inte censurera det fria ordet som Google nu gör 🙂

 • Expressen ligger på stenhårt nu. Läs detta:
  https://www.expressen.se/nyheter/har-flyr-googlechefen-fran-expressens-fragor/

  Vi kommer t ex till:
  – Anna Wikland, kan du säga varför Google låter Granskning Sverige fortsätta sända via andra kanaler?
  – Jag ska jag gå in på den här middagen nu. Du får gärna kontakta vår presschef Farsad.

  Fjälling nämde också i en live-sändning på YouTube att Expressen var misstänkt snabbt ute med artikel
  kort efter att GS-kontot spärrades…

 • @ leif bengtsson,

  Jag måste säga att du går från klarhet till klarhet. Det är inte många här på NV som kan tydliggöra sammanhangen och förklara de så tydligt som du. Jag gör vågen!

 • Filmer och mediafiler behöver inte ligga på streamplattformar.
  Dom kan lika gärna ligga på konventionella webbsidor.
  Html 5 ger bra möjligheter till detta. Även webbhotell har ibland dessa tjänster.
  Det är då enkelt att sprida informationen över många siter och leverantörer.
  Tråkigt att Google/Youtube fått sådan dominans att det är möjligt att enkelt släcka röster som behövs.

  Kanske borde vi försöka få till någon lista där ansvariga bakom dessa bidrag till #kampanjer anges.
  För statens del finns det väl någon deltagarförteckning över de som deltagit i beslut om bidrag.
  Alice Bah Kuhnke är kanske den som bör uppmärksammas på att hon gör självmål hela tiden.

  Hasse menar att alternativa kanaler kommer att tystas med tiden.
  Jag tror inte det. Ryssar och Kineser håller på med ny infrastruktur till generation 2 av internet.
  Skulle förvåna mej om inte denna teknik kommer hit, det ligger ju pengar i det.
  Dessutom kan man använda block chain tekniken där informationen är spridd över alla användare.
  Att då försöka stoppa siter och info kommer att vara svårt. Tänk dej Internet som ett hologram så
  förstår du hur det funkar. Dvs all information finns i alla delarna.

  Kanske dags att redan nu dra i sådana trådar.
  Men det verkligt intressanta är att MSM i maskopi med politikerna nu gör allt för att strypa
  väljarkåren från fritt utbyte av info och kunskap.
  Gissar att mötesfriheten kan inskränkas till att bara omfatta PK-grupper.
  Därmed skulle man enkelt kunna stänga ner exvis NV som är en mötesplats.
  Att vifta med copyright funkar inte i längden.

  Vi ser hur man med alla medel bekämpar NMR och andra likasinnade.
  Det finns väl inte något socialt/juridiskt/makt-verktyg som inte satts in i den kampen ivrigt påhejade av MSM.

  Många är med rätta förvånade att exvis Ex-pressen blottar sin frustration över samtalsklimatet hos folket.
  Men ser man medierna som det verktyg det är så är det inte så konstigt.
  Priomålet är ju inte att sälja tidningar utan att vara den som skapar “världsbild och tankemönster” för den högre sakens skull.
  Pengar har dom och dessutom i den sitsen att dom kan skapa dom efter hand om dom skulle tryta.
  Istället är det som många sagt i generationer att det är den totala makten över klotet som är målet.
  Alla som räknar sig till någon ism är verktyg i denna strävan. Vi sitter i samma båt egentligen och är
  lika utnyttjade allihop.
  Att våra politiker sedan döljer denna agenda genom olika tilltag beror inte på elakhet utan rädsla för sin roll i det stora partajet. Möjligt att många av dom inte begriper bättre.
  Klart att vi skall ha en regering för folket. Men genomförande av folkviljan i myndigheter måste nog lämnas till proffs utan koppling till politiska kompisgrupper. Där gillar jag iden man hade under 3:e riket rätt man på rättplats.

  LeifB

 • @ Leif Bengtsson Expressen kommer att leva upp till sitt namn en dag. EX-PRESSEN. Det skulle vara intressant att undersöka hur “många” ex en butik säljer per dag.
  @ Plurikum Alternativa kanaler kommer också att bli tystade med tiden.
  @ Alla Det handlar inte bara om Sverige heller.

 • Tragiskt att MSM faktiskt lyckas tysta Granskning Sverige, min spontana reaktion är att vi nu alla måste föra GS debatt vidare med oförminskad kraft.

  Analogt med den logiken så måste ju då MSM tysta alla oliktänkande, något som till slut gagnar de oliktänkande genom det martyrskap som detta skapar.

  Som vanligt är det bästa motmedlet att slå till mot pengarna, dvs sluta att köpa och läsa MSM.

  Kanske någon här via NV kan lista alla de alternativa kanaler som finns så att oliktänkande även i fortsättningen får fria forum tillgängliga att föra GS gärning vidare.

  Newsvoice är en av dessa kanaler som i det längsta försöker ge oliktänkande utrymme att fritt tänka själv.

 • “Fjälling tror att det handlar om att tysta oberoende kritik och röster inför valet 2018.”

  Det ligger mycket i det. Det har ju redan spritts ut i det kollektiva medvetandet att ryssarna skulle kunna påverka även det svenska valet.
  Majoriteten av oss tycker det är OK. Och censuren kvarligger även efter valet, förstås.

 • Får innerligt hoppas att han kommer upp på alternativa kanaler som d.Tube eller bitchute.com. Dit har ett stort antal kanaler flyttat som har blivit nertagna från Youtube för att de har ifrågasatt myndigheter och organisationer i USA.

 • Det hela är bara en synnerligen pinsamt desperat åtgärd och visar återigen hur trängda “förrädarna” är. Precis som jag tidigare påpekat kommer PK-etablisemanget att iaf fram till valet regelbundet trampa i klaveret.

  Åtgärden är bara ett tydligt tecken på vilken skjuss alternativmedia (den med sanna nyheter) just nu har. Googles åtgärd blir således kontraproduktivt för både MSM-media som för Google själva, som genom denna våghalsiga chansning riskerar sin egen existens.

  Snacket om upphovsrättsskuddat material förstår ju alla är rent nonsens. I så fall skulle man ju itället stämma GS. Nä, det handlar om att kväsa det fria ordet, som bidrar till att utholka yttrandefriheten. Är detta vad TU vill?????

  Det positiva och komiska i sammanhanget är att GS nu får massor av välförtjänt gratisreklam. Tänkte ni i MSM-maffian på det??? 🙂

 • Vem behöver X-pressen?
  Varken jag eller någon av mina vänner har köpt en kvällstidning dom senaste åren.
  Nu blir det förmodligen fler som väljer bort dom.
  Bort med presstödet.
  Bra!

  LeifB

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *