”Främlingarna” längtar hem – De ser ett land i förfall

59
2087

Filosofiskt

I hela mitt liv har jag känt stark öppenhet inför alla typer av människor, världsbilder och tankar. Vi människor väljer – oavsett förtryck – om vi vill bygga nya relationer inom våra egna led, vår egen hudfärg eller om vi vill gå bortom kultur och yta i samma eller annat land. Ödet och individens vilja avgör.

Ofta känner jag djup kontakt med dessa främmande människor jag aldrig förut träffat. Det sitter i blicken, hur människor pratar med varandra, om de visar samma respekt för de äldre som de känner kärlek för sina barn. Jag har träffat människor som flytt, offrat allt för att deras hem krossades av våra krig.

De kom till oss, men inte för att de egentligen ville det, utan för att de inte hade något val. Ingen vill bli en flykting. De möter ett visst främlingsskap och svenskarna som uttrycker det bemöts av vårt våld, Sveriges mentala våld.

De säger att de längtar hem för de ser ett land i förfall, ett land med människor utan hjärta och integritet. De säger att de kan se att vi inte är lyckliga här.

Torbjörn Sassersson, mars 2018

Musik: Coldplay och Big Sean

Relaterat


 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

59 KOMMENTARER

 1. Janna at 15:23

  Men om det är något vapen Sverige behöver kan ju det köpas utifrån. Sverige behöver fortfarande inte exportera. Och vilka är ”vi”? Det är Saab, Wallenberg, Investor etc som exporterar, inte Sverige som land!

  Sedan när vi köper något så köper vi svindyra Patriot-missiler från USA eftersom vi har ett deep state-samarbete med dem sedan andra världskriget. Och varför köpte vi Patriot-missiler? För att Washington-agendan är att bygga upp det kalla kriget med Ryssland som hot. Varför då? För att Washington styrs av vapenindustrin, återigen privata företag och inte stater.

 2. @ Janna,

  Inser du att ditt inlägg inte är trovärdigt? Jobbar du i vapenindustrin? Dessutom är inte sveriges eventuella framgång i ett eventuellt krig avhängigt av ett avancerat vapensystem av det sista snittet, utan stridsvilja och krigsstrategi. Och där faller vi ändå platt.

  De eventuella presumtiva fiender vi har som kan ha intresse av att invadera Sverige, kommer också att lyckas utan större ansträngning. Inser du inte det??

 3. @Kjell Holmsten 14 Mar, 2018 at 13:01
  Såg du filmen Kjell eller bara gissar du?
  Jag ser inte att filmen är till förmån för bankerna.
  Hela filmen handlar om att se företagande , arbete oci ansvar i nytt perspektiv.
  I någon kort snutt beskrivs kapitalbehovet som att man hyr in detta.
  Man redovisade inte att det var banker utan bara helt enkelt ”hyr in kapital”.

  Du skriver också
  ”Denna film är en stor jävla lögn och visar på hur Bankerna försåtligt gör allt för att dölja sin parasitism på upparbetat ”mervärde”.”
  Ge mej nån hint eller tidpunkt i filmen som pekar på det du säger i mitt citat.
  i korthet visar filmen på kooperativt ägande av sin arbetsplats och arbete.
  LeifB

 4. Man kan ju undra om vad som hänt om vi skickat en förfrågan om att köpa motsvarande eller bättre vapen från Ryssland??

  Iofs en hypotetisk frågeställning men om vi nu är neutrala och samtidigt behöver köpa vapen så kan man väl finna dessa vapen på en internationell marknad i öppen konkurrens, det brukar ju normalt innebära lägre anskaffningskostnader om man utnyttjar konkurrensen.

  Men att tänka affärsmässigt är ju inget som politiker normalt ägnar sig åt, bättre då att försöka ställa sig in hos USA vars State Department helt kontrollerar vår vapenexport.

  Precis som Löfvén påpekade vid sitt USA besök nyligen så består ju tex Gripen av ca 50 % av system och komponenter där State Department är de vilka sitter på tillståndsgivning när Sverige (läs i detta fall SAAB) skall försöka sälja dessa flygplan.

  Vår egen exportkontroll är ju ett skämt och ett hyckleri som saknar motstycke.

 5. @Öysten: Nej, jag jobbar inte för vapenindustrin, men jag anser heller inte att svenskar skall skämmas för att vi exporterar vapen.

  Jag anser att vi behöver ett starkt försvar, och i detta är en vital vapenindustri en förutsättning. Det behöver inte raseras mer!

 6. @ Janna,

  Jo, vi borde skämmas över att exportera vapen. Vad du menar med ”vital vapenindustri” begriper jag inte. Industrin har vi redan, det är bara att skjuta till skattepengar för att se till att det antal vapen vi behöver kan tillverkas. Då slipper vi tala med ”kluven tunga” genom att exportera.

  Otroligt att du kan säga att du inte skäms över att exportera vapen som dödar människor runt om i världen. Huh….

 7. @Öysten: Mer skattepengar till Wallenberg? Det tror jag inte Sasser vill 😉 Men det går väl alltid att ”nationalisera” industrin som i Venezuela för att undkomma dessa problem.

 8. @ JanAn, du föreslår att vi skall nationalisera industrin som i Venezuela.

  Det måste ju vara det optimala självmordet för hela landet Sverige och inte bara för industrin.

  Vi har ju alla sett hur gick i Venezuela, men iofs är det bra att såna som du påminner oss om vad vi INTE skall göra.

  Syssla du hellre med fotboll eller nåt annat som bättre passar din intellektuella utvecklingsnivå.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här