Prisad journalist från Researchgruppen försökte bita polis

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Twilight II från 2012 med en vampyr spelad av skådespelaren Robert Pattinson - Källa: Wallpaperswide.com
Carl Tullgren redo för Twilight III? I bild en vampyr spelad av Robert Pattinson - Källa: Wallpaperswide.com
Carl Tullgren redo för ny Twilight-film. I bild en vampyr spelad av Robert Pattinson – Källa: Wallpaperswide.com
Carl Tullgren - Skärmdump från Fria Tider
Carl Tullgren – Skärmdump från Fria Tider

Den av etablissemanget prisade Carl Tullgren som arbetar för Researchgruppen, en samarbetspartner till Expressen, dömdes nyligen för våldsamt motstånd när han greps av polisen. Han försökte bita en polis i handen. NewsVoice har läst domslutet.

Det var högertidningen Fria Tider som avslöjade att Carl Tullgren dömts, men i tider av fake news är det nödvändigt att kontrollera fakta så NewsVoice sökte och fann mycket riktigt domslutet på Lexbase. Tullgren försökte bitas.

Från domslutet:

“Tommy Jernberg har uppgett i huvudsak följande om det inträffade. Han och hans kollega Sofie Sundman blev kallade till tunnelbanestationen i Liljeholmen då vakter hade omhändertagit en stökig person. När de kom till platsen så påträffades Carl Tullgren. Han var stökig och berusad.

De beslutade att omhänderta Carl Tullgren enligt lagen om berusade personer. När de skulle föra Carl Tullgren till polisbilen så stretade han emot och krängde med kroppen. Väl vid bilen så sattes Carl Tullgren i baksätet. Tommy Jernberg höll sin högra hand på Carl Tullgrens högra axel. När han gjorde det så vände Carl Tullgren sitt huvud och försökte bita honom i handen.

Carl Tullgrens läppar snuddade vid hans hand och det var precis att han fick undan sin hand och undvek att bli biten. Under färden till polisens arrest sa Carl Tullgren en mängd okvädesord till honom och hans kollega.”

Källa: Domslut B15280-17 (PDF)

Nya Dagbladet (NyD) skriver att åklagaren ville döma Carl Tullgren för både våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman, men att Södertörns tingsrätt endast dömde honom för våldsamt motstånd och 40 dagsböter á 70 kronor. NyD skriver även att Carl Tullgren vid upprepade tillfällen dömts för olika slags våldsbrott under 2000-talet.

Enligt Fria Tider ska Tullgren ha brottats med en taxichaufför 2013 vilket ledde till att Lunds tingsrätt dömde Carl Tullgren för försök till våld mot tjänsteman och bedrägligt beteende. Fria Tider skriver att Tullgren tidigare gjort sig skyldig till flera andra våldsbrott.

“I december 2007 slog han tre personer blodiga på en examensfest på Smålands nation i Lund. Vittnen berättade i rätten om hur Tullgren plötsligt blev extremt våldsam när de försökte hindra honom från att stjäla en flaska vodka.”

NewsVoice har inte kunna bekräfta om dessa våldshandlingar skett. Lexbase hade inte uppgifter om det, men journalisten på Researchgruppen kan åtminstone bitas.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *