Anders Wijkman vidmakthåller svensk tystnadskultur för att blidka globalisterna

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 april 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Anders Wijkman (foto: Boberger), Lars Bern (foto: NewsVoice) LO Landin (fotograf okänd), Jacob Nordangård (foto: eget verk) och Jan Gillberg (foto: NewsVoice)
Anders Wijkman underhåller en tystnadskultur (foto: Boberger), Lars Bern (foto: NewsVoice) LO Landin (fotograf okänd), Jacob Nordangård (foto: eget verk) och Jan Gillberg (foto: NewsVoice)
Anders Wijkman (foto: Boberger, Wikimedia), Lars Bern (foto: NewsVoice) LO Landin (fotograf okänd), Jacob Nordangård (foto: eget verk) och Jan Gillberg (foto: NewsVoice)

DEBATT. Lars Bern ifrågasätter att Anders Wijkman håller igång en svensk tystnadskultur genom att påverka personers möjligheter att komma fram med sina åsikter. Bern menar att Wijkman sysslar med “förföljelse av oliktänkande”. NewsVoice har talat med en forskare som berättat att Wijkman utnyttjat sin maktposition för att stoppa den fria forskningen.

Som exempel på Wijkmans påverkansmetoder lägger Bern ut ett mail som LO Landin från tankesmedjan Kreaprenör fått från Wijkman där denne försöker begränsa Berns möjligheter till att nå ut med sina åsikter och tankar.

Anders Wijkman skriver, efter att han uppgivit att Bern saknar stöd inom forskningen inom klimatfrågor, följande:

“Att därför ge honom [Bern] plattformar innebär direkt att åsikter sprids som står i direkt konflikt med ledande klimatforskare.”

Lars Bern förklarar i sin artikel Wijkmans beteende med att Wijkman är ordförande Romklubben, ett globalistiskt sällskap som var just den organisation som 1991 lanserade klimatalarmismen som ett lämpligt instrument för att skrämma in mänskligheten i en överstatlig världsordning.

Wijkman svarar bla med orden:

“Vad fasen menar Du? Lömska påhopp?! Lögner?” [se resten av svaret]

Han försöker i resterande del av sin kommentar minska konflikten med Bern, men nu är debatten igång kring hur personer i maktpositioner arbetar i bakgrunden för att påverka så att oliktänkande personer begränsas i sina möjligheter att nå ut, vilket får som konsekvens, en svensk tystnadskultur.

LO Landin svarade Wijkman bla med orden:

“Det skulle vara intressant om det var möjligt att få till en mindre ensidig diskussion om klimathotet – ingenting är enligt min erfarenhet av livet bara svart eller bara vitt. Det finns ju faktiskt andra fakta än de som ensidigt torgförs av media.”

En Johan Persson skriver i Berns kommentarsfält och hakar på Wijkmans roll inom globaliseringspolitiken:

“Globalist NWO puppet Anders Wijkman verkar övertygad om att Goldman Sachs och de andra Upper Echelons tar väl hand om kommande generationer efter det att arbetet med att lämna över Sverige till dem är utfört. Barnbarnsbarnen hälsar och tackar från framtiden!”

En Göran i samma kommentarsfält efterfrågar en glasnost i Sverige:

“Snöbollen är för stor, Den rullar för fort, Den växer snabbt och, Alla vet redan!
På varje arbetsplats vet man, I fikarummen, I snabbköpskön, på stan.
Glasnost var sättet för etablissemanget i Sovjet att skifta över från den parallellvärld av ren parodi till att kunna gå folket till mötes utan att tappa ansiktet.

Folk i gemen vet att vi har en åsiktskorridor. De vet att man ljugit och fuskat med både ekonomin och siffror gällande invandringen och klimatet.

När det inte ens i Sovjet tillslut gick att åsiktsförtrycka folket då skall man nog inte ens för en sekund inbilla sig att något sådant skall fungera idag när alla får veta allt på en gång!

En ödmjuk glasnost vore på sin plats.”

Flera personer har sedan en tid gjort gällande att Wijkman försöker hindra, enligt honom, “fel” personer att arbeta fritt. Ett exempel är den systemkritiska tidningen DSM som drivs av Jan Gillberg. Wijkman kontaktade Gillberg och ifrågasatte lämpligheten att Gillberg arbetar med en viss kollega som hjälper honom med att producera tidningen.

NewsVoice har idag varit i kontakt med den forskaren som nämns i ingressen i denna artikel. Han heter Jacob Nordangård och berättar om hur Wijkman arbetade i bakgrunden för att “styra upp” svensk grundforskning genom att hindra den.

Jacob Nordangård, eget arbete
Jacob Nordangård, eget arbete

“Lars Bern skriver idag om hur Romklubbens ordförande Anders Wijkman försöker tysta meningsmotståndare. Jag är alltför väl bekant med de metoderna då jag personligen blev drabbad av Anders Wijkmans fulspel i samband med min disputation i december 2012.

I avhandlingen analyserade jag politiska processer på EU-nivå där Wijkman varit tongivande. Ett av resultaten var att EU:s energi- och klimatpolitiska mål var tätt sammanlänkade med den globalistiska lobbyorganisationen GLOBE EU (som Wijkman samtidigt var ordförande för).

Wijkman gjorde sedan sitt bästa för att påverka betygsnämnden att inte godkänna mig (detta misslyckades dock). Jag skriver om händelserna i min självbiografiska bok: En obekväm resa.”

Nordangård nämner per telefon Wijkmans koppling till Wallenberg, med vilka denne har en dialog. Därmed kan vi ana Wallenbergarnas princip “att verka utan att synas” är en bakomliggande kraft som vidmakthåller svensk tystnadskultur så att den passar globalisternas intressen. 

Wijkman är välkommen in med en replik.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det snabbaste sättet att få tyst på klimatalarmister är att fråga om man får ställa några enkla frågor om klimatet.
  Då drar sig 95% tillbaka och det, om något, torde bevisa att de inte har en aning om vad de talar om utan bär denna åsikt som en politiskt korrekt accessoar.
  Visserligen arbetar tiden för oss “förnekare”, men det är ändå viktigt att upplysa människor om vad som egentligen gäller när det kommer till vad som styr klimatet på jorden, så vi får slut på detta kostsamma trams.

 • En ny vetenskaplig upptäckt tros radikalt förbättra klimatperspektivet. Det har visat sig att ej allt kväve kommer från atmosfären, en fjärdedel kommer från berggrunden. Denna extra kvävekälla utökar avsevärt naturens förmåga att binda koldioxid. Det tycks visa att tidigare vetenskapliga förutsägelser varit felaktiga. Kväve ingår nämligen i själva kolcykeln, dvs. den mekanism med vilken ekosystemen binder koldioxid.
  https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180405140946.htm

 • Det går ju precis som Jakob Nordngård mfl gjort dvs att bedriva forskning utanför den vanliga korridoren. Inte lätt att få anslag. Dock finns det ju ett antal framgångsrika projekt genom crowd funding.
  Inte minst inom alternativ medicin och microvågsstrålnings påverkan.

  Känns som om alla tidigare viktiga institutioner måste ersättas med folksponsrade nya varianter.
  Är man i begrepp att lära sig något, producera eller liknande kan man välja de forskningar som man själv uppfattar som riktiga.
  Det är bara i de sammanhang som det behövs bidrag eller i statens sjuka vård som man behöver luta sig mot
  sådana institutioner som Wijkman företräder.
  Staten och dess utlöpare känns bara mer o mer irrelevanta.

  @Andersson 8 Apr, 2018 at 18:11 visar tydligt hur det ligger till. Som om inte Wallenbergs hämtning av Löfven till Saudi var bevis nog.

  Även mordet på Kreüger gav finansiellt stöd till Wallenbergs bolag.
  Kreüger var ju ett verkligt hot mot etablerad bankmaffia.

  LeifB

 • Wallenbergs relation till Socialdemokraterna är och har varit densamma som Krupp hade till Nazisterna. Socialdemokraterna respektive Nazisterna skötte politiken och Wallenberg respektive Krupp industrin. Därtill hör att Wallenberg inte lät Krupp sköta allt åt Nazityskland utan var naturligtvis med på ett hörn. I Sverige fortsatte man som lång och lerhalm. Sossarna ordnade höga skatter som omöjliggjorde generationsskiften och kunde t.o.m. ordna fribrev till småkapitalisterna så de kunde föra ut pengarna om de sålde företagen. Det blev många billiga företag krösus Wallenberg kunde shoppa billigt. Konflikt med sossarna blev det först i.o.m. löntagarfonderna vilka skulle gjort Wallenberg överflödiga på sikt. Framsynt hade Wallenberg sina mullvadar på plats som såg till att löntagarfonderna inte baxades ända fram. Idag har det gått åt andra hållet att staten blivit överflödig och mest tjänar som en skattefogde som driver in pengar till Wallenbergs verksamheter. Nu när Wallenberg även driver svensk utrikespolitik är det kanske dags att börja fundera på hur länge till vi kan låta vår tids Bo Jonsson Grip regera Sverige?

 • Wijkman är som alla andra borgare som alltid ska ha rätt – tål inte det fria ordet eller åsikter han själv inte klarat av att tänka. Den obehaglige mannen har aldrig varit annat än passé, märkligt att han ens noteras i debatten. Opportunister av hans slag ska bort från alla arenor!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *