GRANSKNING. Under informationskrig är alla lögner fullt tillåtna vapen för att försvara och skapa opinion för militära attacker. I detta reportage uppger RT att de vita hjälmarna skapade falska nyheter om en kemisk attack genom att utnyttja kaoset i Douma den 7 april 2018.

NewsVoice fortsätter att följa upp de nyheter västmedierna inte vill förmedla. Du avgör vad som är trovärdig information.

I reportaget ovan finns de klipp som de vita hjälmarna använder som bevis för en kemisk attack i Douma den 7 april. Filmen visar bland annat en liten pojke Hassan Diab som spolas med vatten och verkar chockad. Reportrar i fält lyckades finna pojken och hans far och de berättar att pojken mår bra.

Hassan hade blivit utskickad av sin mamma för att finna mat. När han kom ut var det kaos. Män dök upp som skrek “chemical attack” utanför och inne i det sjukhuset dit de förde barnen. På sjukhuset fick de daddlar och kakor. Därefter spolades deras huvuden med kallt vatten medan de främmande männen (vita hjälmarna eller associerade med dem) fortsatte hävda kemisk attack. Vissa av barnen i  en sprid video från sjukhuset verkar ha lidit av dammet som utvecklades vid syriska bombanfall mot terroristmål och andra var chockade i tumultet.

Reportrar ställde frågor till läkarna på det sjukhuset som tog emot barnen och de säger att de såg inga tecken på kemisk attack, inga symptom på förgiftning. Läkarna berättar att det stormade in okända män som spolade barnen med vatten. Männen filmade kaoset.

Videon där Hassan Diab förekommer användes som bevis för en kemisk attack och han syntes sedan i de flesta nyhetssändningar över hela Väst. I TV-inslaget som RT satta samman intervjuas Hassan Diab tillsammans med sin pappa Omar Diab. De berättar detaljerat om vad som hände. Pojken mår bra och pappan säger att männen skrek kemisk attack, men att pojken inte visade några symptom på att ha blivit förgiftad, enligt pappan.

Diskutera uppgifterna i denna artikel och video. Är reportaget från RT fake news eller var den kemiska attacken en false flag?

Text: NewsVoice


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Stene
Stene
Gäst
20 april 2018 kl 11:57

Mycket bra och trovärdig video. Tack professionella RT!

stenbj
stenbj
20 april 2018 kl 16:21

Påhittad False flag attack, utan tvekan. Man bör försöka identifiera “spolarna”, men eftersom filmarna var i maskopi med dessa kan klara bilder blivit bortklippta. Om % identifierbara är minder än 1/3 av de som spolas indikeras att det är ett mycket avancerat bedrägeriförsök.

JohnnyD
Johnny
21 april 2018 kl 17:44

Som de flesta misstänkte från början, en false flag.