Kampanjsajten Skiftet vill ha tvångsvaccinering i Sverige

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 april 2018
- NewsVoice redaktion
Skiftet - Skärmdump av hemsida
Skiftet – Skärmdump av hemsida

DEBATT. Kampanjsajten Skiftet med slogan ”Demokrati i rörelse” låter folket starta namninsamlingar för olika ändamål, men inte alla insamlingar accepteras. Skiftet stoppade en kampanj mot tvångsvaccinering med argumentet att de som inte vaccinerar sig är själviska. Per Melin anser därför att Skiftet är en blufforganisation.

Text: Per Melin

Skiftet är en organisation vars mål är att med hjälp av namninsamlingar påverka beslut som fattas inom politik, rättsväsende och näringsliv i Sverige och övriga världen. Det kan handla om utrotningshotade djur, fängslade människor i andra länder, den svenska sjukvården, handelspolitik och så vidare. Idén är att vem som helst får starta en namninsamling om en fråga som ligger denne varmt om hjärtat.

För två dagar sedan raderade dock Skiftet en pågående namninsamling mot tvångsvaccinering i Sverige, vilket har väckt ont blod.

Själv började jag bli misstänksam mot Skiftet för ganska länge sedan, eftersom de i väsentliga delar av sin åsiktsprofil liknar mainstream media. Nu har min farhåga att Skiftet inte är att lita på bekräftats. Den 23 april 2018 utövade de censur i och med att de på Skiftet.org tog bort en pågående namninsamling mot tvångsvaccinering i Sverige. Sveriges Riksdag röstar om tvångsvaccinering torsdagen den 26 april 2018. Motiveringen till censuren löd: ”Den här namninsamlingen har inaktiverats på grund av opassande innehåll”:

Med anledning av detta mejlade jag följande kommentar till Skiftet:

”Snälla skiftet, vad håller ni på med? Varför censurerar ni Frivillig vaccinering-rösta nej till motioner om obligatorisk vaccinering? Nu visar ni tydligare än någonsin vilken halt ni håller. Vem är det egentligen som styr era aktiviteter?

Lägg för tusan bövlar genast ut kampanjen igen, röstningen går ju av stapeln nu på torsdag.

Hälsning Per Melin”.

Kampanjchef Anna Westberg - Skiftet - Pressfoto: Skiftet.org
Kampanjchef Anna Westberg – Pressfoto: Skiftet.org

Anna Westberg som är kampanjchef på Skiftet svarade via mejl, dels att vaccinering skyddar samhället, dels att de som inte låter vaccinera sig är själviska, eftersom ett sådant beteende hotar personer som inte kan vaccinera sig. I mejlet påstår hon också att Skiftet inte har utövat censur eftersom detta endast kan göras av staten. Avslutningsvis skriver hon att Skiftets syn på saken inte är öppen för diskussion.

För det första är det en missuppfattning att endast staten kan utöva censur. För det andra har Tetyana Obukhanych, en av världens mest framstående vaccinforskare, en helt annan syn på vacciner än Westberg och avfärdar påståendet att ovaccinerade människor utgör en fara för andra. Se artikel på Vaken.se under relaterat nedan.

En film från ”Allliance for Natural Health” på knappt tre minuter berättar om varför flockimmunitet från vacciner inte fungerar. Undrar just om Anna Westberg vet att barn som vaccineras är mycket sjukare, enligt sann vetenskap, än barn som inte vaccineras. Se även den referensen nedan.

Det är oroande att så många människor fortfarande grundar sina påståenden om vacciner på tro från hjärntvätt i massmedia, istället för på vetenskapliga fakta. Detta verkar även gälla Skiftets kampanjchef Anna Westberg. Illa.

Ännu värre är att hon uppenbarligen inte ser några problem med att Sveriges Riksdag imorgon riskerar att rösta igenom en motion som om den vinner majoritet, kommer att leda till att den svenska befolkningen fråntas sin självklara rätt till medicinskt självbestämmande.

Verkligen intressant att medicinsk diktatur inte bekymrar lobbyorganisationen Skiftet, som bland annat har stärkta, inte försvagade, mänskliga rättigheter som ett förment mål med sin verksamhet.

Text: Per Melin

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq