Chris Hedges om hur oberoende medier begränsas av Google och Twitter

0
669

Chris Hedges som NewsVoice.se tidigare skrivit om är en amerikansk undersökande journalist. Han intervjuas här av nyhetskanalen Newsvoice.com. Hedges diskuterar hur algoritmer på tex Google och Twitter begränsar spridningen av oberoende mediers innehåll (dissident voices) på webben och därmed hotas åsikts- och pressfriheten.

Chris Hedges är ytterligare en röst som varnar för hur oberoende medier hämmas. Spridningsbegränsande algoritmer kan vara förklaringen till varför tex en artikel om hälsa kan ha 3000 visningar i NewsVoice.se medan samma typ av artikel som undertecknat publicerat på hälsoportalen TV-Helse.se kan ha 10 gånger fler visningar.

Hedges är en Pulitzer-belönad journalist och tidigare utrikeskorrespondent för New York Times. Hedges är kolumnist för Truthdig.com och intervjuas då och då av Russia Today.

Newsvoice.com är en crowdfundad nyhets-app startad av en svensk som tidigare arbetat på Google. Newsvoice.com (startad 2017) är en helt separat nyhetskanal som arbetar helt oberoende av NewsVoice.se (startad 2011).

”Our platform [Newsvoice.com] is free from corporate and political control. We want to move the power over to you, our readers. At Newsvoice we dream big, our vision is to challenge the mainstream media, break filter bubbles and stop fake news. With better news we will be able to hold people and companies in power to account, even change elections.”

Text: NewsVoice.se

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här