Chris Hedges om hur oberoende medier begränsas av Google och Twitter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Chris Hedges - Fotograf okänd

Chris Hedges som NewsVoice.se tidigare skrivit om är en amerikansk undersökande journalist. Han intervjuas här av nyhetskanalen Newsvoice.com. Hedges diskuterar hur algoritmer på tex Google och Twitter begränsar spridningen av oberoende mediers innehåll (dissident voices) på webben och därmed hotas åsikts- och pressfriheten.

Chris Hedges är ytterligare en röst som varnar för hur oberoende medier hämmas. Spridningsbegränsande algoritmer kan vara förklaringen till varför tex en artikel om hälsa kan ha 3000 visningar i NewsVoice.se medan samma typ av artikel som undertecknat publicerat på hälsoportalen TV-Helse.se kan ha 10 gånger fler visningar.

Hedges är en Pulitzer-belönad journalist och tidigare utrikeskorrespondent för New York Times. Hedges är kolumnist för Truthdig.com och intervjuas då och då av Russia Today.

Newsvoice.com är en crowdfundad nyhets-app startad av en svensk som tidigare arbetat på Google. Newsvoice.com (startad 2017) är en helt separat nyhetskanal som arbetar helt oberoende av NewsVoice.se (startad 2011).

“Our platform [Newsvoice.com] is free from corporate and political control. We want to move the power over to you, our readers. At Newsvoice we dream big, our vision is to challenge the mainstream media, break filter bubbles and stop fake news. With better news we will be able to hold people and companies in power to account, even change elections.”

Text: NewsVoice.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Chris Hedges

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *