Russia Today skojar om Sveriges krigsberedskapsbroschyr i händelse av krig med Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 maj 2018
- NewsVoice redaktion
RT skojar om Sveriges krigsberedskapsbroschyr 2018

NOTERAT. RT.com skojar om att svenska myndigheter i samarbete med Försvarsmakten ger ut en krigsberedskapsbroschyr om ett totalt försvar och en motståndskraft som aldrig upphör. Fienden är som vanligt Ryssland även om Sverige inte varit i krig på mycket lång tid med Ryssland. 

[Ingressen uppdaterad kl 22:02, 25 maj]

Russia Today:

“This week the world was asking, does Sweden know something we don’t? The famously peaceful and egalitarian home of flat-pack furniture handed out a guide to fighting a war to all of its citizens.

Swedes were told to prepare for “total defense,” and that “resistance will never cease,” which is easy to say when an actual enemy doesn’t appear to exist, and your nation hasn’t fought a war in two centuries.

However, there may be a bigger issue facing Sweden, and any other country should they decide to fight a war.

ICYMI ponders whether millennials could even be persuaded to enter a conflict zone where WiFi is notoriously temperamental, and the work-life balance precarious at best.” – RT.com

Ladda ner som PDF: Om krisen eller kriget kommer (internationell version)

RT skojar om Sveriges krigsberedskapsbroschyr 2018
RT skojar om Sveriges krigsberedskapsbroschyr


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag associerade också, i likhet med Torbjörn Christer Johansson ovan, att broschyren skulle ta upp interna hot. Landets (ur)invånare befinner sig redan i ett småskaligt krig som utövas av sjuklövern.

  Skribenten Steven Jörsäter har i artikeln “Om krisen kommer blir det kanske bättre” formulerat sina tankar om statens propagandaskrift. Han menar att vi kanske behöver en riktigt stor kris i motsats till alla låtsaskriser som målas upp om klimathot m m.

  Kommentarerna på Jörsäters artikel är härliga att läsa t ex den om att “mera relevanta broschyrer kunde vara ”Hur agerar du när en stor grupp ”ungdomar” närmar sig”, eller ”Hur agerar du för att inte bli gängvåldtagen”, eller ”Nya riktlinjer runt att ge fulfingret i bilen” eller den om “Vi lever varje dag med den största fienden inbäddad i vår direkta närmiljö. Vi ger dessutom bort hela vår säkerhet, samt vårt grundskydd i form av våra sociala försäkringar och fienden tar landet utan att avlossa ett skott.”

  https://detgodasamhallet.com/2018/06/07/gastskribent-steven-jorsater-om-krisen-kommer-blir-det-kanske-battre%e2%80%af/

 • @Martin Gustavsson
  Konfliktskapande!? Jesses, hur kan denna klockrena satir någonsin skapa konflikt? ICYMI har specialiserat sig på just denna typ av satir och att de skulle vara styrda av nån Israel-lobby uppfattas säkert som ett utmärkt uppslag för ytterligare en satir. Nej, Gustavsson ditt inlägg visar bara hur man lyckas göra en Mi-28N av en fjäder..

 • @Erik Wiklund
  Eller så lysande läkemedelsindustrin på min önskan om ett skidsofrenetiskt (eller hur det nu stavas) piller. Så man kan skicka sin andra hälft på jobbet och själv har man bara ledigt, ledigt och åter ledigt.

  Det är väl i någon testfas på politiker just nu.

  Så sedan när allt går åt h-vete kan de ju alltid skylla på någon annan.
  Tänkte också att man kan ju ha en hel styrelse bestående av bara en person och ändå ha lätt att skylla ifrån eller byta ut en av sina personligheter.

  Klotter utan poesi Erik G.

 • @ Erik Wiklund 26 Maj, 2018 at 16:10,

  Jag utesluter inte att det är en kombination av det du pekar på.

 • Öystein
  Antingen så är de svenska politikerna naiva och blåögda eller så är de dödshotade av en bakomliggande elit eller så är de riktigt onda varelser. Det finns ingen annan förklaring !

 • Ryssland, som med god anledning åter gräver skyddsbunkrar och utvecklar nya missiler som går med 10 gånger ljudhastigheten, i ljuset av USA:s senaste provokationer, svek och falsk-flaggor, borde kanske inte driva gäck med ett litet land som Sverige som uppmanar folket att förbereda sitt eget totalförsvar i hemmen, eftersom Sveriges ekonomi och totalförsvar krossats av monopolkapitalistiskt ägda medier, kortsiktiga psykopater och vilseledda landsförrädare.

  Våra egna politiker, VÅRA FOLKVALDA POLITIKER, har stöttat de terrorister som Ryssland bombat till stenåldern, men de terrorister som överlevt vill de nu importera till Sverige åt israel-lobbyn. Orsaken är att de vill skapa konflikt i Sverige naturligtvis. Vi kommer med stor sannolikhet behöva ett totalförsvar.

  Så beteendet från RT är INTE hjälpsamt, men skapar den rysshetsar-konflikt som monopolkapitalet önskar sig, men RT är väl kanske inte det ryska folket självt eller ens från Putin, men från Rysslands oligarker, kan man tänka, de som profiterar på konflikt?

  Jag tror nämligen att Putin och det ryska folket är för intelligent för sådant här konfliktskapande kortsiktigt korkat skit. Det här luktar konfliktskapande Israel-lobby eller rysk oligarki lång väg. Usch!

 • @ Erik Wiklund 26 Maj, 2018 at 07:45,

  Den svenska eliten har nog inte gått på denna bluff, de vet hur verkligheten ser ut. Syftet är att föra det svenska folket bakom ljuset, och i rätt stor grad lyckas man nog tyvärr med detta då det svenska folket är fostrat att blint tro på politikernas fantasifulla och falska påståenden.

 • Det framställda ryska hotet är i princip detsamma som det falska klimathotet. Ämnen som politiker kan skrämma upp sin befolkning med, och därmed flytta fokus från de egna tillkortakommanden man är ansvarig för, såsom effekterna av migrationspolitiken, skolan, sjukvården, bostadsproblematiken m.m.

  Allt som är svårt att verifiera och bevisa är tacksamt att fokusera på, då de kriminella politikerna kan hitta på hur mycket som helst. Allt är bara teorier och spekulation och därför i praktiken helt ointressant.

  Snacka om att försöka piska in hjärnspöken i det svenska folket!

 • Jag såg broschyren flaxa förbi i något media-flöde och tog för givet att det gällde det interna hot vi redan står inför.
  Eller rättare sagt: en kombination av omständigheter. Dessa i form av inskränkande av yttrandefriheten, “trolljägare”(vars kompetens, kunskap, och visdom borde ifrågasättas samt offentliggöras), favorisering av vissa “kulturer”, nedtystandet av de som har åsikter som avviker från de som ‘tycker rätt’.

  Att hotet/hoten redan finns här tycks gå obemärkt förbi av TryggSvensson(eller förträngs och förnekas?).
  Den pösmätta medelklassen har fullt upp med att grilla flintastek, hipsters&wannabees har fullt upp med att hänga med i senaste trenderna, soyboys&feminister har fullt upp med att tycka synd om sig själva, bankomatresenärerna skrattar hela vägen till banken…

  Vilka finns kvar att försvara sitt land?

  Jag ser total vilsenhet, Frånvaro av Närvaro, rädsla att ta ansvar, feghet, flykt från Självet, ‘någon annan’ får bestämma(för jobbigt att engagera sig), apati, Sthlm-syndromet, materialism och social osäkerhet.

  Kanske ett totalt haveri är det enda som återstår för att människor ska vakna?
  Kriget är redan här, det pågår inom människorna själva…

  ☆Man in the Mirror☆

 • Det är bara så sorgligt att den svenska eliten har gått på USA,s intensiva propaganda-drive och stora lögn – om att Ryssland skulle vara ett hot mot freden i västvärlden – När det i själva verket förhåller sig tvärtom !
  – Usch och fy, för våra svenska blåögda ledare !

 • [Flera kommentarer har raderats som handlade om huruvida Sverige varit i krig eller inte med Ryssland det och det århundradet. Istället för att vi ödslar tid i en oändlig debatt om vad, hur och när Sverige tex attackerat Ryssland i historien väljer jag att ändra i ingressen så att denna diskussion kan handla om det som videon tar upp. / red]

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *