Samhällsmagasinet utreder konsekvenserna av kontanternas försvinnande

publicerad 25 maj 2018
- av NewsVoice

“Samhällsmagasinet är en alternativ mediekanal som i denna dokumentär belyser aktörerna bakom kontanternas utfasning i Sverige och världen, en utveckling som i stora drag försiggår under öronbedövande medial tystnad, och mot folkets vilja.

I filmen framträder prominenta namn inom den svenska samhällsdebatten såsom f.d. Rikspolischef Björn Eriksson, professor emeritus Karl- Olov Arnstberg och kapitalförvaltningschef Johan Thorén m.fl.

I Sverige försvinner kontanterna i rasande takt, men är det en bra eller dålig utveckling? Vilka krafter driver på utvecklingen? Hur påverkas samhället av ett kontantlöst samhälle? Vilka risker finns och vem tjänar på att kontanterna försvinner?” 

Källor och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Fler och fler tar inte längre emot kontanter. Och det gäller flera näringar. Se till att bojkotta dessa!!!

 • Tack Tobbe för att du exponerade den 🙂 Jag såg den för ett tag sedan och har spammat bekantskapskretsen med tublänken.

  Min gissning: Utfasningen av kontanterna kommer INTE att tas upp i valrörelsen. Men jag kan ju ha fel, hoppas det!

 • Tänk dig ändå en värld utan pengar och utan makt. Allt som människor bestämmer att de vill göra är helt genomskinlig. Inga hemligheter inga hemliga projekt men allt är öppet. Sakernas värde är helt individuell och deras egentliga värde består enbart i hur mycket det som en individ omger sig med pushar honom/henne fram i en erfarenhet som består av större förståelse av världen på alla nivåer så som materiell så också andlig. Hela tillvaron är balanserad och att hålla krampaktig vid materia och samla på sig och inte vilja släppa taget är minne blott.

  Människor lever i mindre samhällen där alla deltar i gemensamma projekt och pengar och räntor existerar inte. Allt är gratis och alla bidrar med det de är bäst på för att berika helheten. Enligt beräkningar som Mikael Tellinger har gjort i projektet UBUNTU behöver var och en bidra med 3 timmars arbete per vecka till det gemensamma. https://youtu.be/wpsCUzbFYzY

  Allt som produceras gemensamt är fritt tillgängligt för eget bruk för sina egna projekt som också berikar det gemensamma och helheten.

  Vad är pengar? Det är ett medel för att förslava människor, ett påfund som är ungefär 9 000 år gammal. Denna underbara jordklot är befolkat många miljoner år tillbaka utan att pengarna har existerat. Allt växer, allt fodras och är egentligen helt gratis utan att människa behöver anstränga sig nämnvärt och när man samarbetar med andra går allt ännu smidigare. Pengarna hindrar egentligen människor från en villkorslös tillvaro och fritt skapandekraft.

  Det är inte kontanterna vi ska rädda och inte heller det gamla penningsystemet. Helt nytt tänkande och helt nytt paradigm behövs.

  Tänk efter att dagens system suger ut människors arbete inte enbart genom skatter och räntor men även genom politikernas stölder av pengar betalade till olika system inom statens förvaltning. Pensionspengar är ett exempel på stöld då bankerna behövde stöd.

 • Verkar som om Björn Eriksson har helt rätt. Han bör ju vara van vid att se vad bovar egentligen vill, vare sig dom använder kofot, vältalighet eller bara olja.
  Dessutom får man genom indrag av kontanter större “gratispengar” att låna ut. Alltså ingen ränta till oss, långivarna, när man använder våra pengar, som inte lägre blir våra på det här viset:
  Antag att banken bl.a. lånat 6 miljarder som lånas ut. Om t.ex 3 miljarder extra i kontanter kommer den här banken “tillgodo” genom att kunderna tvingas behålla “kontanter” på konto kan dessa hela tiden användas av banken genom att mindre kapital lånas mot ränta. Gissar att det justeras dag för dag eller kontinuerligt. Eftersom banken vinner utan att göra ett smack kommer kontanterna att försvinna så snart man smort upp de politiker som fattas för majoritet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *