Jens Jerndal överblickar svensk sjukvård – Kemo och strålning skadar immunförsvaret och ger mer cancer – Del 3

4
Cancerpatient på ett sjukhus - Crestock.com
Cancerpatient på ett sjukhus – Crestock.com

RIKTIG CANCERVÅRD ANVÄNDER VARKEN KEMO OCH STRÅLNING. Denna artikelserie överblickar nuläget inom svensk sjukvård och visar vägen samtidigt till en mer effektiv och förebyggande hälsovård med patienten i centrum. Artikelserien är skriven exklusivt för TV Helse av Jens Jerndal, fd professor i holistisk medicin.

Text: Jens Jerndal, fd professor i holistisk medicin

Jens Jerndal, privat foto
Jens Jerndal, privat foto

Cancer är en komplicerad sjukdom, inte på grund av fysiologiska karakteristika hos olika cancertyper, utan därför att en avgörande orsak till den ofta är en stor personlig sorg eller besvikelse, som orsakar en djup depression, som i sin tur kvaddar immunsystemet. Och det är immunsystemet som är nyckeln, både i fråga om cancer och de flesta andra sjukdomar.


Tyvärr har vårt ortodoxa institutionella medicinmonopol mycket lite förstånd på hur immunförsvaret fungerar. Kanske därför att den kunskapen inte gynnar dess affärsmodell.


Visst kan radioaktiv strålning orsaka cancer utan att man först är deprimerad, och visst kan vissa kemikalier och gifter också göra det. Men den sortens orsaker är något vi borde ha koll på, och kunna hantera. Sorger och besvikelser är svårare att förutse, undvika, och behandla.

Jag har studerat cancerfrågan i många år och kommit fram till att cancer alltid orsakas av någon form av förgiftning, som skadar immunförsvaret. Det finns tre huvudtyper av sådan förgiftning:

  1. Den första av dessa förgiftningar kan kallas kemisk eller metabol, och orsakas av olämplig mat och miljögifter som påverkar metabolismen.
  2. Den andra består i elektrisk eller radioaktiv strålning som skadar de morfogenetiskt laddade energifält som utgör mallar för cellbildningen.
  3. Den tredje är mental-emotionell förgiftning, där de sjuka t.ex. upplever en stark bitterhet eller besvikelse över att livet behandlat dem orättvist och illa med följd att de tappat livslusten eller förtärs av vanmakt.

Här kommer också de djupa depressioner in, som jag nämnde tidigare, t.ex. på grund av en oväntad förlust av en nära anhörig, en make eller ett barn.

Emotionella trauman påverkar direkt hela körtelsystemet, och detta kan snabbt rasera immunförsvaret. När immunförsvaret är starkt och friskt tar det automatiskt hand om de cancerceller som normalt bildas i kroppen under hela livet.

Läs hela krönikan i TV Helse | Mediasamarbete

Text: Jens Jerndal, fd professor i holistisk medicin

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Gustafsson
Erik Gustafsson
Gäst
19 juni 2018 kl 18:58

Meditera mera genom att stilla sina sinnen lära sig att konsertera på att sluta tänka, och stanna upp och söka sitt indre, tag en paus från stress slappna av så mycket att man känner när kroppen somnar men du är kvar i medvetande och kan bejaka dina tankar i lugn och ro.

Ett tipps skriv drömdagbok så lär ni ert medvetna vad det ska komma ihåg. Och därigenom skapas en kontakt med ert omedvetna.
Med tiden kommer ert medvetna vakna upp i drömläge . Här skapas ett lugn inom oss människor som länge varit förlorat i glömska.

Meditation är ett underbart verktyg att skapa lugn och harmoni i kropp och själ med.

Det finns mer än ni kan föreställa er inom er själva.

Meditera mera.

Klotter eller poesi Erik G.

EDRG
EDRG
Gäst
16 juni 2018 kl 16:07

Kött? Ägg? om du forskar noggrannare som kommer du finna att det är också cancerframkallande ämnen i köttvaror och mejeriprodukter.

Ale
Ale
7 juni 2018 kl 13:51

1.) Ta ansvar för den mat du köper och äter. Köp bara eko- och kravmärkt mat. “Mat” är de det där utan 50 ingredienser med konstiga namn och E-nummer som typ: smör, kött, grönsaker (som växer ovan jord) bär, kött, olja samt nötter samt ägg. Laga sedan maten själv!

2.) Här det är svårare att undvika onaturlig elektrisk samt radioaktiv strålning. Till att börja med kan undvika WIFI hemma. Köra med trådbundet internet. Förutom att det är betydligt snabbare och stabilare är det dessutom säkrare och i långa loppet billigare också. Skippa padda och smartphone. Kör bara enkel mobil. Ha inte mobil eller annat elektronisk utrustning i sovrummet. Försök att vistas mycket ute i skogen. Flytta ut på landsbygden. Kan låta en aningen naivt, om har både bostad och jobb i stan men ställ det mot att om du insjuknar, säg i cancer, och blir erbjuden strålning är det försent att ångra sig.

3.) Träna regelbundet. Skaffa vattenfilter. Ät bara LCHF-baserad mat. Ta vitamintillskott o.s.v. Var noga med din sömn. Lägger du dig före kl. 22.00, är den sömn du får före kl. 00.00 av mycket bättre kvalité än om du somnar kl. 02.30 och sover till klockan elva på förmiddagen. Ta ansvar och läs in dig på all alternativt sätt att leva ditt liv på. Satsa på långvariga förtroendefulla relationer och framför allt innan du klagar, fråga dig vad du själv kan göra för att förbättra din situation. Undvik att umgås med bittra och ansvarslösa människor. Bara lämna dem sin egen skit. Alla har ett ansvar för sitt egen liv – det ansvaret kan ingen annan ta åt dig. Det positiva i detta är att du själv kan göra något åt din situation. Det omvända skulle vara att du var totalt beroende av andras godtycke, likt ett hjälplöst barn.

Ale
Ale
7 juni 2018 kl 13:04

Jens Jerndal har säkert rätt. Människor verkar lägga hela sin vakna tid på att bli experter på att unika allt vad ansvar heter med följden av att deras liv och hälsa havererar. När det är klart klättrar dom till nästa pinnhål och blir exporter på att klaga på allt och alla.