USA planerar sjösätta militär rymdflotta – US Space Force

publicerad 19 juni 2018
- av NewsVoice
Rymdkapseln Gemini 12. Foto: NASA, CC BY 2.0

USA planerar att sjösätta US Space Force en militär rymdflotta. “We must have American dominance in space”, uppger Donald Trump i ett uttalande från, enligt Vita Huset. En amerikansk rymdflotta ska dock redan ha funnits i många år, uppger “insiders” som deltagit som talare på konferensen Secret Space Program.

Text: Torbjörn Sassersson | Fotot i förhandsvisningen av denna artikel är på rymdkapseln Gemini 12. Foto: NASA, CC BY 2.0

Donald Trump har gett det amerikanska försvarsdepartementet i uppgift att skapa US Space Force. Trump sa igår under ett möte med “National Space Council” bland annat följande:

“When it comes to defending America, it is not enough to merely have an American presence in space.  We must have American dominance in space.  So important.

Very importantly, I’m here by directing the Department of Defense and Pentagon to immediately begin the process necessary to establish a space force as the sixth branch of the armed forces. That’s a big statement.

We are going to have the Air Force and we are going to have the Space Force — separate but equal.  It is going to be something.  So important.” – Remarks by President Trump at a Meeting with the National Space Council and Signing of Space Policy Directive-3

“Full spectrum dominance”

Det verkar som om trump syftar på doktrinen “Joint Vision 2020” och målsättningen med amerikansk så kallad “full spectrum dominance”.

“Full-spectrum dominance is a military concept whereby a joint military structure achieves control over all elements of the battlespace using land, air, maritime and space based assets.”

“Full spectrum dominance includes the physical battlespace; air, surface and sub-surface as well as the electromagnetic spectrum and information space. Control implies that freedom of opposition force assets to exploit the battlespace is wholly constrained.”

US Defence.gov: ”Full-spectrum dominance is the key term in ”Joint Vision 2020″ the blueprint DoD will follow in the future””Joint Vision 2020 Emphasizes Full-spectrum Dominance”

“Insiders” uppger samtidigt att det redan funnits ett amerikanskt militärt rymdprogram sedan 1960-talet. I en artikel i DN konstateras att de flesta astronauterna i Apolloprogrammet var amerikanska stridspiloter.

I videon nedan finns klipp från presentationen av konferensen Secret Space Program. Där framgår att dessa individer diskuterar USA:s påstått icke offentliga rymdprogram.

NewsVoice skrev 2012 om hackaren Gary McKinnon som säger sig ha funnit bevis för en amerikansk militär rymdflotta redan år 2002 när han hackade ”United States Space Command” och servrar i “byggnad 8” hos NASA. Han uppgav att han såg foton på superteknologi i omlopp runt jorden, att han kunde läsa “fleet to fleet communications” och se listor på ”non-terrestrial officers”.

BBC meddelade 2012 att Gary McKinnon inte skulle åtalas i Storbritannien som vägrat överlämna honom till USA:s myndigheter vilka hotat med att sätta honom i fängelse i 60 år på Guantanamo Bay. Storbritanniens dåvarande inrikesminister Theresa May meddelade i oktober 2012 att McKinnon inte ska utlämnas. Han åtalades inte heller i Storbritannien tack vare en Aspbergerdiagnos, enligt bla BBC.

Läs mer: Hackern Gary McKinnon slipper straff – fann han bevis på amerikansk militär rymdflotta?

Annat som tyder på att USA redan har ett militärt rymdprogram är Ronald Reagans tal från mitten på 80-talet, om hur USA skulle bygga upp ett militärt rymdförsvar kallat SDI (The Strategic Defense Initiative).

Om de nya planerna sjösätts kommer USA att skapa ett “nytt” US Space Force som i så fall blir USA:s sjätte försvarsgren vid sidan av: US Navy, US Air Force, US Marine Corps, US Army och US Coast Guard.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat