TV Helse: Medicinsk cannabis tillåts i England

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 juli 2018
- NewsVoice redaktion
Cannabis planta - Foto: Crestock.com
Cannabis planta - Foto: Crestock.com
Cannabis planta – Foto: Crestock.com

England har beslutat att tillåta läkare att skriva ut medicinsk cannabis, men det är inte ett steg mot att tillåta cannabis för hemmabruk, säger den brittiska inrikesministern Sajid Javid. Det nya tillståndet realiseras under hösten 2018. 

Beslutet att acceptera medicinsk cannabis är resultatet av flera oberoende rådgivares bedömning och att försök visat att barn sjuka i epilepsi kan få mycket god hjälp av att medicineras med olja från plantan. Independent tar upp fallet Billy Caldwell, en pojke på 12 år som lider av allvarlig epilepsi. Pojken hade fått en tidsbegränsad dispens att bli medicinerad med cannabisolja. Mamman till pojken är lyrisk efter att hennes son blivit mycket bättre.

“Ms Caldwell said the rescheduling of medical cannabis was “incredible.” 

Myndigheter samarbetar för att ge plats för medicinsk cannabis

Artikeln i Independent klargör att flera medicinska institutioner och organ nu alla samarbetar för att ge plats för medicinsk cannabis i England.

Läs hela artikeln på TV Helse | Mediasamarbete med TV Helse Sverige


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Cannabis
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *