Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

TV Helse: Medicinsk cannabis tillåts i England

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 juli 2018
- NewsVoice redaktion
Cannabis planta - Foto: Crestock.com
Cannabis planta - Foto: Crestock.com
Cannabis planta – Foto: Crestock.com

England har beslutat att tillåta läkare att skriva ut medicinsk cannabis, men det är inte ett steg mot att tillåta cannabis för hemmabruk, säger den brittiska inrikesministern Sajid Javid. Det nya tillståndet realiseras under hösten 2018. 

Beslutet att acceptera medicinsk cannabis är resultatet av flera oberoende rådgivares bedömning och att försök visat att barn sjuka i epilepsi kan få mycket god hjälp av att medicineras med olja från plantan. Independent tar upp fallet Billy Caldwell, en pojke på 12 år som lider av allvarlig epilepsi. Pojken hade fått en tidsbegränsad dispens att bli medicinerad med cannabisolja. Mamman till pojken är lyrisk efter att hennes son blivit mycket bättre.

“Ms Caldwell said the rescheduling of medical cannabis was “incredible.” 

Myndigheter samarbetar för att ge plats för medicinsk cannabis

Artikeln i Independent klargör att flera medicinska institutioner och organ nu alla samarbetar för att ge plats för medicinsk cannabis i England.

Läs hela artikeln på TV Helse | Mediasamarbete med TV Helse Sverige


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Cannabis