TV Helse: Medicinsk cannabis tillåts i England

0
104
Cannabis planta - Foto: Crestock.com
Cannabis planta – Foto: Crestock.com

England har beslutat att tillåta läkare att skriva ut medicinsk cannabis, men det är inte ett steg mot att tillåta cannabis för hemmabruk, säger den brittiska inrikesministern Sajid Javid. Det nya tillståndet realiseras under hösten 2018. 

Beslutet att acceptera medicinsk cannabis är resultatet av flera oberoende rådgivares bedömning och att försök visat att barn sjuka i epilepsi kan få mycket god hjälp av att medicineras med olja från plantan. Independent tar upp fallet Billy Caldwell, en pojke på 12 år som lider av allvarlig epilepsi. Pojken hade fått en tidsbegränsad dispens att bli medicinerad med cannabisolja. Mamman till pojken är lyrisk efter att hennes son blivit mycket bättre.

“Ms Caldwell said the rescheduling of medical cannabis was “incredible.” 

Myndigheter samarbetar för att ge plats för medicinsk cannabis

Artikeln i Independent klargör att flera medicinska institutioner och organ nu alla samarbetar för att ge plats för medicinsk cannabis i England.

Läs hela artikeln på TV Helse | Mediasamarbete med TV Helse Sverige


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här