Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Journalisten Lauren Southern lämnar YouTube – Går på djupet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 augusti 2018
- NewsVoice redaktion
Lauren Southern 14 aug 2018, eget verk

Den kanadensiska journalisten Lauren Southern, som NewsVoice publicerat tidigare, meddelar att hon lämnar YouTube som plattform för videos. Hon kommer även att dra ned på takten och sluta med snabba reportage och istället satsa på djupare reportage.

Beslutet kommer efter tid av mycket medieturbulens runt hennes rapportering som ibland uppfattats som partsinlagor på högerkanten.

Detta betyder att hon går ungefär samma väg som den amerikanskan journalisten Abby Martin som gjorde en kometkarriär på ryska RT.com där hon presenterade skarpa reportage. Hon valde att lämna RT, också efter en del turbulens, för att istället satsa på djuplodade inslag på sin kanal Empire Files.

Lauren Southern (Laurensouthern.net) ska nu satsa på att ge båda sidorna lika mycket uppmärksamhet om det finns polaritet.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq