Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Swedbankskund: Jag är president på månen – Nu ska vi se hur banken reagerar…

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 augusti 2018
- NewsVoice redaktion
Pål Bergström är president på månen svarar Pål när Swedbank frågar om han är statsledare. Montage: NewsVoice

Samhällskritikern Pål Bergström skulle logga in på sitt konto på Swedbank med bankens app, men tvingades då att besvara frågor om penningtvätt. Det irriterade Bergström som uppgav att han har ett kapital på flera miljoner. Appen frågade då om Bergström tidigare varit statsledare varpå han svarade att han är president på månen.

Den personliga integriteten är redan hårt ansträngd men nu går banker ett steg längre och tvingar svenskar till att underkasta sig. Det skriver Bergström i en kommentar.

“Eftersom jag var beroende av att komma åt mitt konto svarade jag ärligt på alla frågor. Hamnade till slut på frågan om jag tidigare varit minister eller statsledare. Självfallet sa jag som det var: jag har varit president på månen.”

Anledningen till att Swedbank tvingar sina kunder att besvara dessa frågor handlar om  lagen om penningtvätt som innebär att du måste uppge varifrån dina egna pengarna egentligen kommer ifrån.

“Talet om penningtvätt är löjligt och kränkande med tanke på att bankerna själva är de värsta lagbrytarna”, skriver Bergström.

Bergström påpekar att hela banksystemet är ett pyramidspel som styrs av en kartell som är en del av ett totalitärt övervakningssamhälle med pengar som den främsta kontrollmekanismen.

Bergström undrar nu om han kommer att kallas in till Swedbank för ett “förhör”.

Kommentera gärna denna artikel och berätta om du också tvingats besvara frågor för att försökt logga in med en bank-app eller om du försökt sätta in 5000 kr på banken för att du sålt en soffa. 

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq