Inte mycket intelligens på jorden och ingen hittad universum – SETI-projektet

publicerad 30 oktober 2018
- av NewsVoice
Seth Shostak leder SETI-projektet. Foto: Fullmeasure.news
Seth Shostak leder SETI-projektet. Foto: Fullmeasure.news
Seth Shostak leder SETI-projektet. Foto: Fullmeasure.news

Den prisbelönta och undersökande journalisten Sharyl Attkisson togs sig an frågan om intelligent liv ute i universum i sin show Full Measure. Hon intervjuade i förra veckan Seth Shostak som leder SETI-projektet, vilket lyssnar efter signaler från andra solsystem, men forskarna har inte funnit några tecken på intelligens där ute trots att projektet rullat på sedan 1984.

SETI-projektet i Kalifornien finansierades ursprungligen av den amerikanska staten för att sedan under en lång period rulla vidare på privata donationer. Nu är det meningen att projektet återigen ska få statliga medel för att fortsätta sökandet.

Trots 35 års sökande har forskarna kammat noll. Inte ett spår av intelligens där ute, något som vidmakthåller en geocentrisk världsbild, att vår värld befinner sig i universums centrum avseende intelligens. Kritiker menar att SETI tittar efter fel typer av signaler, fel våglängder och att man söker på fel platser i rymden.

Artificell intelligens ska hitta extraterrest intelligens

Sharyl Attkisson | Image: Ted.com
Sharyl Attkisson | Image: Ted.com

Sharyl Attkisson ställer naturligtvis frågan till Seth Shostak om han inte tror att intelligens redan rest hit, men han menar att bevisen är för svaga.

På frågan om han anser att det istället kan finnas intelligens långt där ute svarar han ungefär att det finns för många triljoner planeter där ute för att kunna fästa sig vid uppfattningen att jorden är den enda planeten med intelligens. Om vår värld skulle vara den enda existerande bebodda planeten i hela universum vore det ett mirakel och rent vetenskapligt är mirakel normalt något icke-existerande.

Seth Shostak tror att genombrottet för SETI-projektet kommer inom 20 år tack vare utvecklandet av artificiell intelligens. AI kommer att innebära en exponentiell förbättring av forskarnas möjligheter att sålla bland all inkommande data.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Läs boken “Close Encounters of the Fourth Kind – The M.I.T. Conference” av journalisten C D B Bryan.
  Forskare från olika discipliner granskar bortföranden. Slutsatsen från dem “den enda förklaring som kan hittas är att dessa bortföranden är precis vad de bortförda berättar om”.

  Nackdelen är att den paradigm som visas upp trasar sönder vår egen till grus och damm.
  Inte ens de hittills etablerade materiella fysikaliska lagarna överlever. Bevisläget är starkt. Men gillas inte av PK-maffian.
  Se t.ex hur SVT efter bara ett par timmar plockade bort filmen från US Air Force som visar hur piloter jagar ett lysande föremål på ca 7kms höjd.
  RÄDSLAN att förlora makten över människors sinnen. RÄDSLAN att vår kunskap inte är fullkomlig.

 • intelligensen på jorden är inte ännu fullutvecklad,istället är vi på tillbakagång pga all idioti som vi matas dagligen med via tv radio tidningar usla fördummande regeringar mm.

 • ABOVE MAJESTIC dokumentären är tillgänglig över hela världen på alla digitala plattformar
  iTunes
  Google Play
  Amazon US
  XBOX
  Vimeo
  Playstation Now

  Två trailers finns på You Tube

  En dokumentär för alla människor utan skygglappar

 • ABOVE MAJESTIC dokumentären är tillgänglig över hela världen på alla digitala plattformar
  iTunes
  Google Play
  Amazon US
  XBOX
  Vimeo
  Playstation Now

  Två trailers finns på You Tube

  En dokumentär för alla människor utan skygglappar

 • Seth Shostak säger: “Om vår värld skulle vara den enda existerande bebodda planeten i hela universum vore det ett mirakel..//..”

  Ändå är mänskligheten på väg att förgifta denna planet. Är vi verkligen då en intelligens??

 • Seth Shostak har medverkat i ett flertal dokumentärer om sökandet efter utomjordiskt liv. Det är väl lika bra att lägga ned SETI projektet eftersom några ET signaler inte har spårats. Istället bör vi titta närmare på de nya exoplaneterna som upptäcks hela tiden. Ett flertal sk visselblåsare har de senaste åren kommit fram i USA och berättat om sina upplevelser på månen och mars. I går släpptes en ny dokumentär ABOVE MAJESTIC som finns att köpa på Amazon. Journalisten och författaren David Wilcock har en framträdande roll i dokumentären som redan attackerats av Facebook som fake news.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *