Kreditkort – Ett tryggt betalmedel för att få ut mer av vardagen

publicerad 15 oktober 2018
- Extern skribent

Kreditkort

Kreditkort ansågs länge av de Svenska folkhemmen som en stor risk. Att på ett så tillgängligt sätt kunna betala produkter på kredit, säkerheten kring kortbetalning och rädslan över kortkapning gjorde många skeptiska till att införskaffa ett kreditkort.

Det finns än idag viss skepsis kring kreditkort och rädslan kring kortkapning och skuldsättning finns fortfarande kvar. Men det svenska folket är idag mer pålästa och kortbetalningar är idag en del av samhället och mångas vardag. I och med att kortbetalning blev en standard, både i fysiska butiker och på nätet har allt fler personer idag, ett eller flera kreditkort. Det finns kreditkorts varianter för alla typer av inköp som bensinkort, resekort, betalkort och matkort. Dessa typer kommer med olika bonusar och förmåner som är anpassade utefter kortets typ.

Kreditkort och säkerhet

För många som tvekar över att införskaffa ett kreditkort är säkerheten den stora rädslan. Många privatpersoner upplever att det känns otryggt att använda ett kreditkort som betalmedel och då främst vid internetbetalningar. Även om det finns en möjlighet att snappa upp ett kreditkortsnummer är risken minimal. I de fall det sker är det i regel på grund av att man tappat sitt kort och någon på så sätt fått tag i kortnumret eller att företaget man betalat hos har haft ett dataintrång. Riskerna med att använda ett kreditkort är extremt små och det är idag ett säkert betalningsalternativ.

Välj rätt kreditkort

Att hitta rätt kreditkort är inte alltid så enkelt som det kanske låter. Det finns olika kreditkortsutgivare, olika typer av kreditkort och alla kommer med olika förmåner och villkor. Som tur är finns det idag flertalet jämförelsesajter, som helt enkelt listar och jämför olika typer av kreditkort. Via dessa sajter kan man läsa på och jämföra olika kreditkort för att hitta bäst kreditkort för just dig.

Med olika typer av kreditkort menas, som nämnts tidigare, bensinkort, resekort med mera. Är man en person som reser mycket är det ett resekort man vill ha då dessa kreditkort kommer med bonusar på flygresor och reseförsäkringar. Vet man istället med sig att man frekvent kommer använda kreditkortet för både resor, inköp av produkter och upplevelser kan ett kreditkort från American Express vara rätt kort.

American Express är ett så kallat premiumkort vilket innebär att man får bonusar för många olika typer av inköp och rabatter och poäng för olika upplevelser. Denna typ av kreditkort kommer i regel med en lite högre kostnad än andra kreditkort.

Att hitta, införskaffa och använda kreditkort som betalmedel är idag ett snabbt, bekymmersfritt och tryggt tillvägagångssätt för att få ut mer av sina inköp i vardagen.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Kreditkort