Kreditkort – Ett tryggt betalmedel för att få ut mer av vardagen

10

Kreditkort

Kreditkort ansågs länge av de Svenska folkhemmen som en stor risk. Att på ett så tillgängligt sätt kunna betala produkter på kredit, säkerheten kring kortbetalning och rädslan över kortkapning gjorde många skeptiska till att införskaffa ett kreditkort.

Det finns än idag viss skepsis kring kreditkort och rädslan kring kortkapning och skuldsättning finns fortfarande kvar. Men det svenska folket är idag mer pålästa och kortbetalningar är idag en del av samhället och mångas vardag. I och med att kortbetalning blev en standard, både i fysiska butiker och på nätet har allt fler personer idag, ett eller flera kreditkort. Det finns kreditkorts varianter för alla typer av inköp som bensinkort, resekort, betalkort och matkort. Dessa typer kommer med olika bonusar och förmåner som är anpassade utefter kortets typ.

Kreditkort och säkerhet

För många som tvekar över att införskaffa ett kreditkort är säkerheten den stora rädslan. Många privatpersoner upplever att det känns otryggt att använda ett kreditkort som betalmedel och då främst vid internetbetalningar. Även om det finns en möjlighet att snappa upp ett kreditkortsnummer är risken minimal. I de fall det sker är det i regel på grund av att man tappat sitt kort och någon på så sätt fått tag i kortnumret eller att företaget man betalat hos har haft ett dataintrång. Riskerna med att använda ett kreditkort är extremt små och det är idag ett säkert betalningsalternativ.

Välj rätt kreditkort

Att hitta rätt kreditkort är inte alltid så enkelt som det kanske låter. Det finns olika kreditkortsutgivare, olika typer av kreditkort och alla kommer med olika förmåner och villkor. Som tur är finns det idag flertalet jämförelsesajter, som helt enkelt listar och jämför olika typer av kreditkort. Via dessa sajter kan man läsa på och jämföra olika kreditkort för att hitta bäst kreditkort för just dig.

Med olika typer av kreditkort menas, som nämnts tidigare, bensinkort, resekort med mera. Är man en person som reser mycket är det ett resekort man vill ha då dessa kreditkort kommer med bonusar på flygresor och reseförsäkringar. Vet man istället med sig att man frekvent kommer använda kreditkortet för både resor, inköp av produkter och upplevelser kan ett kreditkort från American Express vara rätt kort.

American Express är ett så kallat premiumkort vilket innebär att man får bonusar för många olika typer av inköp och rabatter och poäng för olika upplevelser. Denna typ av kreditkort kommer i regel med en lite högre kostnad än andra kreditkort.

Att hitta, införskaffa och använda kreditkort som betalmedel är idag ett snabbt, bekymmersfritt och tryggt tillvägagångssätt för att få ut mer av sina inköp i vardagen.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
20 oktober 2018 kl 11:46

Varför vågar ingen testa lagligheten när olika aktörer tvingar på oss “betalkort”?
Låt oss få tillbaka checkar och ordentlig kontant hantering!!!

Suzanne
Suzanne
Gäst
17 oktober 2018 kl 22:43

Det är mindre trevligt att stå i matkön och inte ges möjlighet att betala för varorna vid databasproblem eller elavbrott.

Instämmer med Maja; Cash is king!

Ann
Ann
Gäst
17 oktober 2018 kl 12:20

Tyvärr ökar antalet ställen där man inte längre kan betala med kontanter. Senast idag ville jag betala på byggvaruhuset men se det gick inte. Än håller jag fast vid att inte handla på sådana ställen.

Jan Norberg
Reply to  Ann
17 oktober 2018 kl 12:55

Ann, jag instämmer och ropar på att alla med förståndet i behåll skriver på det sk kontantupproret.

Men så här kan man ju också rapportera om eländet med kort.

https://computersweden.idg.se/2.2683/1.708793/sverige-usa-kontantlosa-betalningar?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_campaign=IDG%20Senaste%20nytt%20Kv%C3%A4ll%202017%202018-10-16%2015%3A22%3A47

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Ann
17 oktober 2018 kl 18:05

Klokt Ann!

Sture B
Sture B
Gäst
16 oktober 2018 kl 17:41

Jag betalar mina räkningar via internetbanken och sen plockar jag ut det prassel som blir över.
I livsmedelsbutiken vill jag bli expedierad av en människa när jag sen gör min kontantbetalning. Jag vägrar att använda butikens självexpedieringsdjävulsautomater och jag tycker det är förbannat cyniskt att expediter tvingas stå och visa hur skiten fungerar, samma skit som kommer göra många av dem arbetslösa.

Kent Olsson
Gäst
16 oktober 2018 kl 15:34

Kenta o

Förr i tiden fick man sin lön i riktiga pengar.Nu disponerar bankerna pengarna,vem plockar ut hela lönen
via kortet,försök att gå på banken och lyfta hela lönen.Nu kan banken disponer delar av din lön för att
tjäna stora pengar.Bankerna styr världens ekonomi,på vår bekostnad.

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
15 oktober 2018 kl 23:25

Vilket värde har ett kreditkort egentligen? Vem är det mest lönsamt för?

Ulrik T
Ulrik T
Gäst
15 oktober 2018 kl 16:29

Kontanter är annars ett riktigt bra betalmedel som inte kostar ränta..

Maja Dacke
Maja Dacke
Gäst
Reply to  Ulrik T
15 oktober 2018 kl 20:17

Cash is King – sa någon och jag gillar när det prasslar och klirrar i börsen. Så länge det varar …