Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Saudiarabien ändrar “story” – Journalisten Jamal Khashoggi mördad av misstag

publicerad 22 oktober 2018
Jamal Khashoggi (tv) - Foto: Project on Middle East Democracy. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Jamal Khashoggi (tv)

Saudiarabien erkänner att journalisten Jamal Khashoggi mördades inne på det saudiska konsulatet i Istanbul tidigare i månaden. Men kungadömet uppger att mordet utfördes av misstag.

Tidigare i månaden ska Jamal Khashoggi, saudisk journalist som bland annat arbetade för Washington Post, ha mördats inne på Saudiarabiens konsulat i Istanbul, Turkiet. Saudiarabien har nekat till att man skulle haft med mordet att göra, men har ändrat sin historia allt eftersom fler detaljer blivit kända.

Under söndagen sade Saudiarabiens utrikesminister Adel al-Jubeir att Khashoggi hade mördats av misstag i en “skurkoperation”. Han förnekade att den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman skulle haft kännedom om mordet på Khashoggi.

“De individer som utförde detta gjorde det utan auktoritet. Det gjordes uppenbarligen ett gravt misstag”, sa al-Jubeir i en intervju med Fox News.

Tidigare har Saudiarabien uppgett att Jamal Khashoggi omkommit inne på konsulatet efter att ett slagsmål brutit ut.

Från omvärlden och i Washington har krav väckts för att USA ska upphöra med vapenförsäljningen till Saudiarabien, men president Donald Trump säger att han väntar till mordet har utretts innan han fattar några beslut.

Text: Nya Dagbladet

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq