Många fantastiska affärsmöjligheter med 5G enligt Telenor, men…

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 oktober 2018
- NewsVoice redaktion
Illusion - Foto: Skeeze. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com

NOTERAT. Telekombolaget Telenor publicerade nyligen en artikel om 5G, femte generationens mobilsystem, och teknikens lovande framtid och sk IoT-teknik. Man skriver om behovet av ett snabbare, stabilare och mer utvecklat nät som ska bygga vidare på 4G. Andres Suazo på Telenor förklarar tekniken, men nämner inget om hälsorisker.

Andres Suazo beskriver att allt kommer att blimer uppkopplat och i praktiken innebär det alla prylar ska ha ett mikrochip som sända och ta emot data. Allt från kaffebryggare, kläder, robotar, sensorer och kylskåp till lampor. Kanske till och med blöjor och din toastol, som ska kunna skicka hälsodata till en app om vad du har i kisset.

Andres Suazo - Pressfoto: Telenor
Andres Suazo – Pressfoto: Telenor

“De användningsområden som kommer att slå igenom mest har nog inte ens uppfunnits än. Det finns så många möjligheter med 5G. I framtiden kommer allt mer bli uppkopplat, det kan vara allt från jordbruk, vardagliga konsumentprodukter som cyklar och kläder, till att vi kommer att dela med oss av våra egna data på ett nytt sätt (som t ex hälsostatistik).”

“Vi kommer ges nya möjligheter att jobba på distans och bedriva verksamheter som tidigare varit i behov av fysiska personer, exempelvis gruv- och skogsindustrin.” – Suazo

Hastigheterna i 5G-nätet kommer att nå upp till maximalt 10 Gigabit per sekund, vilket är en enorm hastighet. 5G kommer att lyfta artificiell intelligens (AI) till en ny nivå av excellens som tex Augmented Reality (AR) en kombination av verklighet och data.

Förstärkt verklighet

På svenska kallas AR för “förstärkt verklighet” som innebär att sinnesintryck och digital information ska matcha varandra geometriskt i realtid.

Du kan tex med speciella glasögon se både den fysiska verkligheten och digitala bilder samtidigt, överlappande varandra på ett integrerat sätt. AR utvecklades i början bland annat för stridspiloter som i sina visir ska kunna se flygplan och data som markerar vilka som är fientliga och vilka som tex är den egna nationens flygplan.

Inom filmproduktion finns en teknik som kallas “compositing”, vilken bygger på samma princip som AG, alltså kombinationen av olika visuella element i en och samma slutkomposition.

Affärsmöjligheter i konflikt med hypotetiska hälsorisker

Andres Suazo uppger att 5G kommer att skapa nya affärsmöjligheter och att 5G-världen skapas nu. Vi vet ännu inte vad som kommer att tas fram och fungera ekonomiskt och tekniskt. 4G kommer att fortsätta att finnas och det ska utvecklas parallellt med 5G under många år framöver. 5G kräver en smartphone kompatibel med det nya systemet.

Suazo tror att de första tillämpningarna i Sverige kommer tidigast 2020 och nå en massmarknad 2023. Detta kräver att ny utrustning måste installeras över hela landet i form av mycket rikliga mängder med sändande master som kommer att sitta tätt för att klara de krav som 5G ställer. det spekuleras i att i princip varannan lyktstolpe kommer att förses med sändare och mottagare.

Suazo nämner inget om de hälsorisker som 5G hypotetiskt kan innebära. Även här spekulerar kritiker i att städer kommer att omvandlas till veritabla mikrovågsungnar. Vad tror du? Posta din kommentar nedan eller ställ frågor direkt till Suazo på hans Twitter-sida. Delta aktivt i granskningen av 5G.

Text: NewsVoice | Foto: Skeeze. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @Solveig, jag kan ju tänka mej ett event som till exempel nyårsafton då alla knappar in och skickar bilder, ringer och chattar samtidigt via en eller flera sändare. Det kan ju inte vara speciellt nyttigt om man befinner sej på en plats med mycket folk när man tittar på din beräkning om effektfördelning av den riktade energin.

 • Enligt PTS skall mellanfrekvenserna och de högre frekvenserna koncentreras i strålar. Frekvenser i mellan bandet ligger runt 2,5 GHz och har hög genomträngningsförmåga. De kommer att ha samma höga uteffekt och antennförstärkning som i den “gamla tekniken” i 3G mm och den energin skall koncentreras i strålar. Jag gjorde en beräkning som exempel. Om effekttätheten är 10 milliwatt per kvadratmeter och smalar av denna lob till en koncentrerad stråle på en yta av 1 kvadratcentimeter, då blir 10 mW/m2, 100 000 milliwatt per kvadratcentimeter, alltså så fruktansvärt hög energi som 100 watt per kvadratcentimeter i strålen, som träffar kroppen i en punkt och passerar igenom kroppens vävnader. Använder många 5G kommer luften vara fylld av stråla med hög energi som passerar genom kroppen. Jag har också ställt mig frågan, hur djupt kan en koncentrerad stråla tränga genom biologisk vävnad i frekvensbandet 26 GHz? Det är dock inte meningen att sändarna skall vara aktiva hela tiden, utan bara sända när någon ringer. men många ringer ju samtidigt, så dessa koncentrerade strålar med hög energi kommer att projicera allt levande i sin omgivning. Om 3G och 4G, WiFi mm är som en hård dusch, så är 5G som en högtryckstvätt. Jag befarar stor risk för akuta ögonskador och på längre sikt cancer i alla former främst hudcancer. I den här filmen till politikerna har jag lagt in PTS svar. Ni behöver ju inte se hela filmen utan bara den delen som handlar om strålning. https://www.youtube.com/watch?v=yzqvixQFR2g

  • 5G kommer att använda ett flertal olika frekvenser: 3,5 GHz, 28 – 30 GHz och runt 60 GHz. 28 – 30 GHz når 200 – 300 meter medan 3,5 GHz når mellan 10 -15 km. Denna frekvens används idag i Frankrike för Wimax (Wifimax kallas det i Frankrike). Så beroende på vad man vill använda 5G till, används olika frekvenser. I städer kommer alla tre frekvensbanden att användas. På landsbygden endast 3,5 GHz för kommunikation – masterna kommer mao att vara samma som för 4G troligen.

 • I Sverige är det meningen att Umeå skall bli första stad och teststad för 5G.
  Umeå brukar också betecknas som frimurarstaden nr 1. Vill frimurarna
  verkligen ingå i skaran försökskaniner?

  @Savalle. Japp, övervakning får vi som bonus till “sakernas Internet”.

  • Som jag har förstått det när det gäller de allra flesta frimurare så är de mer eller mindre ovetande om vilka krafter som verkligen styr dem. Genom brödraskap och stöd i karriären är många intresserade av att medverka och genom ritualer och eder görs de till lydiga undersåtar i ett ytterst hierarkiskt system.

   Jüri Lina har skrivit en mycket avslöjande bok om frimureriets historia:

   http://jyrilina.com/svenska/varldsbyggarnas-bedrageri-frimurarnas-dolda-historia/

   Ur Bibeln:
   Framför allt, mi­na bröder, svär ing­en ed, var­ken vid him­len el­ler vid jor­den el­ler vid något an­nat. Ert ja skall va­ra ett ja och ert nej ett nej, an­nars drab­bas ni av Guds dom. (Jakob 5:12)

 • De mânga sändarna, tätt placerade, ger inte bara möjligheter till extrem övervakning utan även en möjlighet att mâlriktat “allokera” impulser (med HÖG effekt) mot specifika mâl, typ människor som eftersöks av olika orsaker, alltsâ inte bara “kontroll” och “övervakning” utan även “expediering” av identifierade personer mot vilka det kan anses föreligga ett “insatsbehov”.

 • Vansinnigt är bara förnamnet! Snarare bör man väl kalla det biologist utrotning!
  Att både tjäna massor med pengar på att införa denna teknologi samtidigt som man minskar befolkningen så de resterande blir mer lätthanteriliga, det måste vara en våt dröm för den styrande eliten!

 • Detta är hårresande ..minst sagt!! HJÄLP!! …får mej att vilja bo i en liten timrad stuga långt långt bort i skogen..

  • Just det. Det är alltför få som riktar uppmärksamheten just på vad man tänker använda den högre överföringskapaciteten till. Inget ont i sig med hög kapacitet men tillsammans med globaliserarnas övriga strypgrepp med bekväm hänvisning till klimat blir realtids bildöverföring från varje vrå naturligtvist väldigt användbar för de psykopater som har makten. Men vi ska inte önska att svenska företag trängs ut, det ger bara ännu större okunnighet för svenskar. Vi ska önska en klok helhetsbedömning.

 • Implementeringen av 5G är bara ytterligere ett exempel där globalisterna bestämmer agendan utan hänsyn till medborgarnas uppfattning eller eventuella medicinska och fysiska effekter för nyttjarna.

  Varför skall man ta hänsyn till det, när man kan tjäna pengar på en ny teknik??

  Politikerna duckar för detta, då de såklart är “köpta” på olika vis.

 • Hälsoriskerna är inte alls hypotetiska med mikrovågsstrålningen – de är klarlagda, bevisade. Mikrovågsstrålning orsakar cancer och skadar hjärnans funktion. Punkt slut. 5G kommer att öka den skadliga mikrovågsstrålningen från en redan skadlig nivå som redan orsakat en epidemi av “psykisk ohälsa” dvs mikrovågssyndromet och ökad förekomst av cancer bland annat i huvud-halsregionen. Läs mer om detta i allmänhet på http://www.strålskyddsstiftelsen.se samt på http://www.5gappeal.eu. Här om hur extremt mycket mikrovågsstrålningen ökar – enligt Ericssons egna uppgifter. https://www.stralskyddsstiftelsen.se/2018/06/5g-kommer-att-oka-mikrovagsstralningen-enormt/

 • Har postat denna länk tidigare på artiklar om 5G men sätter den här också för dom som missat. Den är jätteviktigt då MSM får det att låta som att det inte redan finns forskarstudier på 5G’s hälsofaror. Artikeln är kort och på slutet finns det fullt med referenser och källförteckning till studierna artikeln baseras på om man vill fördjupa sig. Och kom ihåg att dessa studier inte ens är särskilt omfattande men redan nu hårresande obehagliga!

  https://www.globalresearch.ca/the-same-frequencies-used-for-pain-inflicting-crowd-control-weapons-form-the-foundation-of-the-network-that-will-tie-together-more-than-50-billion-devices-as-part-of-the-internet-of-things/5580280

  5G kommer bli grädden på mosen över alla problemen vi redan står upp till öronen i.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *