NOTERAT. Telekombolaget Telenor publicerade nyligen en artikel om 5G, femte generationens mobilsystem, och teknikens lovande framtid och sk IoT-teknik. Man skriver om behovet av ett snabbare, stabilare och mer utvecklat nät som ska bygga vidare på 4G. Andres Suazo på Telenor förklarar tekniken, men nämner inget om hälsorisker.

Andres Suazo beskriver att allt kommer att blimer uppkopplat och i praktiken innebär det alla prylar ska ha ett mikrochip som sända och ta emot data. Allt från kaffebryggare, kläder, robotar, sensorer och kylskåp till lampor. Kanske till och med blöjor och din toastol, som ska kunna skicka hälsodata till en app om vad du har i kisset.

Andres Suazo - Pressfoto: Telenor
Andres Suazo – Pressfoto: Telenor

“De användningsområden som kommer att slå igenom mest har nog inte ens uppfunnits än. Det finns så många möjligheter med 5G. I framtiden kommer allt mer bli uppkopplat, det kan vara allt från jordbruk, vardagliga konsumentprodukter som cyklar och kläder, till att vi kommer att dela med oss av våra egna data på ett nytt sätt (som t ex hälsostatistik).”

“Vi kommer ges nya möjligheter att jobba på distans och bedriva verksamheter som tidigare varit i behov av fysiska personer, exempelvis gruv- och skogsindustrin.” – Suazo

Hastigheterna i 5G-nätet kommer att nå upp till maximalt 10 Gigabit per sekund, vilket är en enorm hastighet. 5G kommer att lyfta artificiell intelligens (AI) till en ny nivå av excellens som tex Augmented Reality (AR) en kombination av verklighet och data.

Förstärkt verklighet

På svenska kallas AR för “förstärkt verklighet” som innebär att sinnesintryck och digital information ska matcha varandra geometriskt i realtid.

Du kan tex med speciella glasögon se både den fysiska verkligheten och digitala bilder samtidigt, överlappande varandra på ett integrerat sätt. AR utvecklades i början bland annat för stridspiloter som i sina visir ska kunna se flygplan och data som markerar vilka som är fientliga och vilka som tex är den egna nationens flygplan.

Inom filmproduktion finns en teknik som kallas “compositing”, vilken bygger på samma princip som AG, alltså kombinationen av olika visuella element i en och samma slutkomposition.

Affärsmöjligheter i konflikt med hypotetiska hälsorisker

Andres Suazo uppger att 5G kommer att skapa nya affärsmöjligheter och att 5G-världen skapas nu. Vi vet ännu inte vad som kommer att tas fram och fungera ekonomiskt och tekniskt. 4G kommer att fortsätta att finnas och det ska utvecklas parallellt med 5G under många år framöver. 5G kräver en smartphone kompatibel med det nya systemet.

Suazo tror att de första tillämpningarna i Sverige kommer tidigast 2020 och nå en massmarknad 2023. Detta kräver att ny utrustning måste installeras över hela landet i form av mycket rikliga mängder med sändande master som kommer att sitta tätt för att klara de krav som 5G ställer. det spekuleras i att i princip varannan lyktstolpe kommer att förses med sändare och mottagare.

Suazo nämner inget om de hälsorisker som 5G hypotetiskt kan innebära. Även här spekulerar kritiker i att städer kommer att omvandlas till veritabla mikrovågsungnar. Vad tror du? Posta din kommentar nedan eller ställ frågor direkt till Suazo på hans Twitter-sida. Delta aktivt i granskningen av 5G.

Text: NewsVoice | Foto: Skeeze. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

24 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
26 oktober 2018 kl 09:55

@Solveig, jag kan ju tänka mej ett event som till exempel nyårsafton då alla knappar in och skickar bilder, ringer och chattar samtidigt via en eller flera sändare. Det kan ju inte vara speciellt nyttigt om man befinner sej på en plats med mycket folk när man tittar på din beräkning om effektfördelning av den riktade energin.

Suzanne
Suzanne
Gäst
25 oktober 2018 kl 20:59

Moratorium för 5G
Motion 2017/18:3368 av Jan Lindholm (MP)
https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/moratorium-for-5g_H5023368

Från Almedalsveckan; Bredband till hjärnan;
http://program.almedalsveckan.info/54464

Solveig Silverin
Solveig Silverin
Gäst
25 oktober 2018 kl 00:32

Enligt PTS skall mellanfrekvenserna och de högre frekvenserna koncentreras i strålar. Frekvenser i mellan bandet ligger runt 2,5 GHz och har hög genomträngningsförmåga. De kommer att ha samma höga uteffekt och antennförstärkning som i den “gamla tekniken” i 3G mm och den energin skall koncentreras i strålar. Jag gjorde en beräkning som exempel. Om effekttätheten är 10 milliwatt per kvadratmeter och smalar av denna lob till en koncentrerad stråle på en yta av 1 kvadratcentimeter, då blir 10 mW/m2, 100 000 milliwatt per kvadratcentimeter, alltså så fruktansvärt hög energi som 100 watt per kvadratcentimeter i strålen, som träffar kroppen i en punkt och passerar igenom kroppens vävnader. Använder många 5G kommer luften vara fylld av stråla med hög energi som passerar genom kroppen. Jag har också ställt mig frågan, hur djupt kan en koncentrerad stråla tränga genom biologisk vävnad i frekvensbandet 26 GHz? Det är dock inte meningen att sändarna skall vara aktiva hela tiden, utan bara sända när någon ringer. men många ringer ju samtidigt, så dessa koncentrerade strålar med hög energi kommer att projicera allt levande i sin omgivning. Om 3G och 4G, WiFi mm är som en hård dusch, så är 5G som en högtryckstvätt. Jag befarar stor risk för akuta ögonskador och på längre sikt cancer i alla former främst hudcancer. I den här filmen till politikerna har jag lagt in PTS svar. Ni behöver ju inte se hela filmen utan bara den delen som handlar om strålning. https://www.youtube.com/watch?v=yzqvixQFR2g

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
24 oktober 2018 kl 00:04

Ingvar Kullberg. 5G är knappast ett kriterium för mänsklig överlevnad eftersom det än så länge mest är ett affärskoncept. De högre frekvenserna störs också ut av både fukt och exempelvis fallande löv…https://www.wired.com/2016/08/the-next-generation-of-wireless-5g-is-all-hype/

Ingvar Kullberg
Reply to  Jan Rosbäck
24 oktober 2018 kl 01:06

Håller med till 200% vilket torde framgå av vad jag kommenterat under annan artikel i detta ämne. Skulle bli väldigt glad om skiten lades på is.

Ingvar Kullberg
Gäst
23 oktober 2018 kl 22:36

@Andreas Obenius. Vilket innebär att 5G inte är något för småbyar eller för vildmarken 😉
Men det kanske inte är meningen att människor skall leva i dylika områden?

Andreas Obenius
Andreas Obenius
Gäst
23 oktober 2018 kl 21:52

5G masterna når bara 300 meter så det kommer bli väldigt många master.

Torkel Atterbom
Torkel Atterbom
Gäst
Reply to  Andreas Obenius
1 november 2018 kl 23:39

5G kommer att använda ett flertal olika frekvenser: 3,5 GHz, 28 – 30 GHz och runt 60 GHz. 28 – 30 GHz når 200 – 300 meter medan 3,5 GHz når mellan 10 -15 km. Denna frekvens används idag i Frankrike för Wimax (Wifimax kallas det i Frankrike). Så beroende på vad man vill använda 5G till, används olika frekvenser. I städer kommer alla tre frekvensbanden att användas. På landsbygden endast 3,5 GHz för kommunikation – masterna kommer mao att vara samma som för 4G troligen.

Ingvar Kullberg
Gäst
23 oktober 2018 kl 12:33

I Sverige är det meningen att Umeå skall bli första stad och teststad för 5G.
Umeå brukar också betecknas som frimurarstaden nr 1. Vill frimurarna
verkligen ingå i skaran försökskaniner?

@Hans Dahl. Japp, övervakning får vi som bonus till “sakernas Internet”.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Ingvar Kullberg
24 oktober 2018 kl 08:48

Som jag har förstått det när det gäller de allra flesta frimurare så är de mer eller mindre ovetande om vilka krafter som verkligen styr dem. Genom brödraskap och stöd i karriären är många intresserade av att medverka och genom ritualer och eder görs de till lydiga undersåtar i ett ytterst hierarkiskt system.

Jüri Lina har skrivit en mycket avslöjande bok om frimureriets historia:

http://jyrilina.com/svenska/varldsbyggarnas-bedrageri-frimurarnas-dolda-historia/

Ur Bibeln:
Framför allt, mi­na bröder, svär ing­en ed, var­ken vid him­len el­ler vid jor­den el­ler vid något an­nat. Ert ja skall va­ra ett ja och ert nej ett nej, an­nars drab­bas ni av Guds dom. (Jakob 5:12)

Ingvar Kullberg
Reply to  Savalle
24 oktober 2018 kl 13:42

Det är den mest troliga förklaringen. Jag tror inte de har något “skyddsmedel”.
Tack för länken 🙂 Du känner troligen till sidan,
https://civilkurage.org/

Savalle
Savalle
Gäst
23 oktober 2018 kl 11:06

Viktiga ord om HAARP och 5G! 33 minuter in i den här intervjun (inställbar automatisk svensk textning):

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2403&v=aGZr8p42CYA

john ponzer
john ponzer
Gäst
23 oktober 2018 kl 09:49

De mânga sändarna, tätt placerade, ger inte bara möjligheter till extrem övervakning utan även en möjlighet att mâlriktat “allokera” impulser (med HÖG effekt) mot specifika mâl, typ människor som eftersöks av olika orsaker, alltsâ inte bara “kontroll” och “övervakning” utan även “expediering” av identifierade personer mot vilka det kan anses föreligga ett “insatsbehov”.

Savalle
Savalle
Gäst
23 oktober 2018 kl 09:22

Intressant bild på arkitektur med “all seeing eye”!

Det är ju övervakning 5G till stor del handlar om.

Conny LundbergD
22 oktober 2018 kl 19:08

Vansinnigt är bara förnamnet! Snarare bör man väl kalla det biologist utrotning!
Att både tjäna massor med pengar på att införa denna teknologi samtidigt som man minskar befolkningen så de resterande blir mer lätthanteriliga, det måste vara en våt dröm för den styrande eliten!

Henke
Henke
Gäst
22 oktober 2018 kl 18:21

Obligatorisk chippning för nyfödda är väl nästa steg. Detta är fanimej inte klokt.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
22 oktober 2018 kl 15:12

Detta är hårresande ..minst sagt!! HJÄLP!! …får mej att vilja bo i en liten timrad stuga långt långt bort i skogen..

JMM
JMM
Gäst
22 oktober 2018 kl 12:38

5g är inte bara farlig strålning, det är ett underlag för ett kontrollsamhälle.

https://jmm.nu/5g-sverige-stralning-cancer/

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  JMM
23 november 2018 kl 17:18

Just det. Det är alltför få som riktar uppmärksamheten just på vad man tänker använda den högre överföringskapaciteten till. Inget ont i sig med hög kapacitet men tillsammans med globaliserarnas övriga strypgrepp med bekväm hänvisning till klimat blir realtids bildöverföring från varje vrå naturligtvist väldigt användbar för de psykopater som har makten. Men vi ska inte önska att svenska företag trängs ut, det ger bara ännu större okunnighet för svenskar. Vi ska önska en klok helhetsbedömning.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
22 oktober 2018 kl 12:13

Implementeringen av 5G är bara ytterligere ett exempel där globalisterna bestämmer agendan utan hänsyn till medborgarnas uppfattning eller eventuella medicinska och fysiska effekter för nyttjarna.

Varför skall man ta hänsyn till det, när man kan tjäna pengar på en ny teknik??

Politikerna duckar för detta, då de såklart är “köpta” på olika vis.

Mona Nilsson
Mona Nilsson
Gäst
22 oktober 2018 kl 11:37

Hälsoriskerna är inte alls hypotetiska med mikrovågsstrålningen – de är klarlagda, bevisade. Mikrovågsstrålning orsakar cancer och skadar hjärnans funktion. Punkt slut. 5G kommer att öka den skadliga mikrovågsstrålningen från en redan skadlig nivå som redan orsakat en epidemi av “psykisk ohälsa” dvs mikrovågssyndromet och ökad förekomst av cancer bland annat i huvud-halsregionen. Läs mer om detta i allmänhet på http://www.strålskyddsstiftelsen.se samt på http://www.5gappeal.eu. Här om hur extremt mycket mikrovågsstrålningen ökar – enligt Ericssons egna uppgifter. https://www.stralskyddsstiftelsen.se/2018/06/5g-kommer-att-oka-mikrovagsstralningen-enormt/

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
22 oktober 2018 kl 11:24

Tack david för din länk!

David
David
Gäst
22 oktober 2018 kl 11:10

Har postat denna länk tidigare på artiklar om 5G men sätter den här också för dom som missat. Den är jätteviktigt då MSM får det att låta som att det inte redan finns forskarstudier på 5G’s hälsofaror. Artikeln är kort och på slutet finns det fullt med referenser och källförteckning till studierna artikeln baseras på om man vill fördjupa sig. Och kom ihåg att dessa studier inte ens är särskilt omfattande men redan nu hårresande obehagliga!

https://www.globalresearch.ca/the-same-frequencies-used-for-pain-inflicting-crowd-control-weapons-form-the-foundation-of-the-network-that-will-tie-together-more-than-50-billion-devices-as-part-of-the-internet-of-things/5580280

5G kommer bli grädden på mosen över alla problemen vi redan står upp till öronen i.

Per Sida
Per Sida
Gäst
22 oktober 2018 kl 08:56

5G – 5 tumörer på köpet