SwebbTV: Varför får islamistiska terrorister frikort i Sverige?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 december 2018
- NewsVoice redaktion
Staffan Marklund (dec 2018). Foto: SwebbTV

Staffan Marklund har undersökt ISIS-återvändare till Sverige. Han kräver att dessa åtalas. ISIS-återvändarna straffas inte för terrorbrott. Det finns inte ens ett prejudikat. Enligt SÄPO handlar det om 300 personer som har rest på terrorresor och runt 150 personer av dessa har återvänt till Sverige.

Staffan Marklund jämför med lagen om hets mot folkgrupp (HMF) där åklagarväsendet tvärtom varit mycket aktiva med att skapa prejudicerande domar.

“Staffan har försökt förmå åklagarämbetet att väcka åtal så att vi får prejudicerande dom. Men detta har ännu inte skett. Det finns alltså ingen prejudicerande dom avseende var gränsen går för förberedelse till terrorbrott i samband med terrorresa och som skulle göra det möjligt att döma enligt den lag som fanns före lagen mot terrorresor från 1 April 2016.”

ISIS-terrorister har fått bidrag i Sverige vilket har drygat ur den låga “grundlön” de fått från ISIS. Mikael Willgert på SwebbTV presenterar även en kommentar från Lennart Matikainen som reflekterar över situationen. Han frågar sig varför just islamister får frikort och slipper att möta lagen i Sverige?

Sammanställning: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Redan Stalin sa: “dödar du en människa blir du hårt straffat ev med döden, dödar du miljoner blir du historiens hjälte.”
  Så länge vi inte kräver ansvar för individens handlingar, så länge kommer världen ser ut som den gör. Det betyder då, att man helt kall accepterar dödandet av andra människor som kollateral Damage.
  Håller med dig Pia

 • De som en gång bestialiskt slaktat andra människor har gått över gränsen och därmed förlorat sin mänsklighet. Att tro att dessa människor känner ångest och att de någonsin kommer att återgå till ett normalt liv är naivt. Det är stor skillnad mellan att skjuta en människa till döds än att med glada tillrop och skratt sitta och karva av någons huvud för skojs skull. Visst skall deras s.k. arbetsgivare dömas men varje individ har faktiskt laglig rätt att tacka nej till en anställning. Vem är det som styr åklagarväsendet idag?

 • Grundaren av Stratfor, George Friedman, förutsäger i sitt föredrag inför The Chicago Council on Global Affairs att det kommer att bli inbördeskrig i Europa. (YouTube)

  George Friedman säger under frågestunden i anslutning till sitt föredrag att metoden som kommer att användas i Europa för att skapa inbördeskrig är samma metod som användes i Irak-Iran-kriget, nämligen att härska genom att söndra.

  Samhällsanalytikern professor William Engdahl skriver i sin bok The Lost Hegemon: Whom the Gods Would Destroy att IS värvar flyktingar/migranter på väg mot Europa mot betalning.

  Det ligger nära till hands att anta att ISIS-utbildade soldater planeras användas för att piska upp hat mellan etniska och religiösa grupper i Sverige och andra länder i Europa.

  Precis detta genomfördes för att starta inbördeskriget i Jugoslavien.

  William Engdahl redogör i ovan nämnda bok för hur vapen smugglades in i Jugoslavien och distribuerades till de mujahedinkrigare som förts in i Jugoslavien och försetts med medborgarskap.

 • De flesta av IS-soldaterna är inte längre extrema islamister och känner förmodligen skuld för vad de har gjort, såsom många amerikanska soldater känner skuld för invasionen av Vietnam och de gjorde mot befolkningen där.

  De är i min mening alla lika lurade av den lilla konfliktskapande sekten som livnär sig på krig och föjer psykopatiska s.k. “visdoms protokoll”, allt medan alla andra folk betalar både med blod och pengar.

  Det är synd om anhöriga till offren, de syriska soldaterna som förlorat sina kamrater men även de vilseledda terroristerna. Alla lemlestade barn är det särskilt synd om tycker jag.

  Ett bra sätt att få Guds/Allahs förlåtelse för brottsligheten är i min mening att bestraffa de verkligt skyldiga, d.v.s. de som lurat dem att begå ogudaktiga handlingar mot andra folk i strid med FN:s regler.

  Människorättsbrotten har begåtts med stöd av Israel, EU-stater, USA, Qatar och Saudiarabien i strid med FN:s och krigets regler. Även journalister i fulmedierna har medverkat genom sin falska propaganda.

  Man kan döma de skyldiga IS-soldaterna, men utan att döma deras arbetsgivare och supportrar så är det inte rättvist.

  Säkert skulle många av de som begått brotten också vilja få sitt straff och möjlighet att be om ursäkt till de anhöriga till de mördade, tror jag. Det kan inte kännas bra, för merparten av dem, att ha arbetat med massmord på oskyldiga människor, byggt på vilseledning och lögner.

  Det som gjorts kan inte göras ogjort, men man kan i handling alltid göra det rätta och det goda i nuet. De allra mest skyldiga är i min mening de som följer uppenbart psykopatiska s.k. “visdomsprotokoll”. Om något kan liknas vid djävulen självt så är det väl ändå dessa individer, eller vad tycker ni själva?

 • Sverige, absurdistan!
  Några ovarsamma ord på nätet får rättsväsendet att agera, medan bestialiska IS-gärningar belönas med bidrag och gränslösa bortförklaringar. Slutsats; Hets mot folkgrupp straffas, men mord mot folkgrupp belönas!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *