Ökänd hackergrupp kan frisläppa 1000-tals hemliga dokument om WTC 911

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Ground Zero efter WTC 911 i New York den 16:e september 2001

Den ökända hackergruppen The Dark Overlord hotar med att offentliggöra 1000-tals dokument relaterade till WTC 911 om inte gruppen får betalt i bitcoin. Hackarna hävdar att dokumenten avslöjar anledningarna till attacken den 11 september 2001 i New York.

The Dark Overlord är sedan tidigare kända för sina angrepp mot Netflix, plastikkirurgiska kliniker i USA och andra mål. De skriver att de ständigt jagas av myndigheter.

”As you can see, publicly reported proof that we have nation-states hunting us, and we’re still here, stronger than ever. We have government agencies from all over the world writing advisories about our threat activities.”

I sin senaste hackning har de kommit åt 10 GB av dokument (komplett arkiv som zip). Dessa har placerats online på Pastebin fritt för alla att ladda ner, men innehållet förblir krypterat till dess att en lösensumma betalats. Om gruppen inte får pengar ska dokumenten stegvis frisläppas där varje lager av data blir allt mer graverande.

“We’ll be providing many answers about 9.11 conspiracies through our 18,000 secret documents leak.”

Hittills har endast några få dokument offentliggjorts som en ”teaser”.

Myndigheter och företag som förekommer i avslöjandet är vissa advokatbyråer, Transport Security Administration och Federal Aviation Administration. Hackarna uppger att de även har dokument från Lloyds i London, Hiscox och Silverstein Properties som tjänade miljardbelopp i försäkringspengar efter att tornen fällts.

Gruppen uppger att den kan leverera information om i princip allt möjligt:

”We have more documents like these from other hacks of ours. If you’re interested in industry specific materials, we can supply them for your purchase. We have dozens of TBs of data from almost all industries! We have everything from customer databases, medical records, credit cards, intellectual property, classified materials, source code, and much more and it’s all for sale. Many of our for-sale threads are on the dark web hacker forum ’KickAss’ and they detail our requested prices and the content available. We’re of course always negotiable on pricing.”

Alla avslöjande dokument kring WTC 911 skulle ha förstörts, men 1000-tals ska ha överlevt, skriver RT.

Inom de närmaste dagarna kommer allmänheten att få veta om hackergruppen avser att ge ut de krypteringsnycklar som krävs för att läsa dokumenten, lager för lager. 

Text: NewsVoice | Foto på ground zero: Mate Eric J. TIlford, US Navy. Bilden är ”public domain”.

Relaterat

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq