Kina ska göra Kamerun skuldfritt

publicerad 22 januari 2019
- av NewsVoice
Kina ska göra Kamerun skuldfritt. Foto: Journalducameroun.com
Kina ska göra Kamerun skuldfritt. Foto: Journalducameroun.com
Kina ska göra Kamerun skuldfritt. Foto: Journalducameroun.com

Folkrepubliken Kina har lovat Kameruns president Paul Biya skuldfrihet. Kina gör därmed inga anspråk på återbetalning av statliga lån på 3000 miljarder kamerunska francs (CFA) motsvarande 457 miljoner euro, skriver Journal Du Cameroun.

Beslutet togs under ett möte den 18 januari mellan Yang Jiechi som representerade den kinesiska presidenten Xi Jinping och Kameruns president Paul Biya. Den kinesiska delegationen säger att beslutet handlar om att visa Kinas villighet att förstärka det ekonomiska samarbetet med Kamerun. Paul Biya svarade med ett löfte om att fortsätta samarbetet med Kina.

Kina är Kameruns primära ekonomiska partnerland och även största investerare i landet avseende utvecklingsprojekt av bla infrastrukturen.

Text: NewsVoice