Kvinna med 10 barn och gift med en redan gift man sökte bostadsbidrag som ensamstående

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 januari 2019
- NewsVoice redaktion
TV-serien: "Three Wives, One Husband". Foto: Channel4.com
TV-serien: "Three Wives, One Husband". Foto: Channel4.com
Politiskt korrekt illustration. TV-serien: “Three Wives, One Husband”. Foto: Channel4.com

Samhällsnytt skriver att Kammarrätten i Göteborg accepterat månggifte enligt ett domslut i början på veckan. En kvinna med 10 barn sökte bostadsbidrag som ensamstående, men hon var i själva verket gift med en redan gift man, enligt folkbokföringen.

En kvinna folkbokförd som ensamstående kvinna med egna barn sökte bostadsbidrag som ensamstående, men att hon var redan var gift med en man som redan hade en hustru ansåg kammarrätten saknade betydelse.

Samhällsnytt skriver skriver att ett ombud för socialförsäkringen överklagade beslutet till Förvaltningsrätten och menade att hon skulle nekas bidraget eftersom gifta par normalt måste söka bostadsbidrag gemensamt samt att makens inkomst ska ligga till grund för två skilda bostadsbidrag.

Förvaltningsrätten avslog kvinnans rätt till bostadsbidrag. Enligt Skatteverket är båda personerna registrerade som gifta vilket talar för att hon också skall betraktas som gift.

Ärendet hamnade till slut hos Kammarrätten:

ArcanumSkolan 2024

”Skatteverkets bedömning av om förutsättningar finns för att registrera ett utländskt äktenskap är av summarisk karaktär och inte avgörande för hur äktenskapet ska bedömas i andra sammanhang. I bostadsbidragshänseende bör det endast vara möjligt att vara gift eller sambo med en person.”

Kammarrätten i Göteborg gjorde samma bedömning som Förvaltningsrätten.

Samhällsnytt konstaterar att månggifte är tillåtet i Sverige i de fall då giftermålen ingåtts i ett land där detta är tillåtet, under förutsättning att de involverade vid tidpunkten inte är svenska medborgare.

Enligt en rapport från Skatteverket finns i Sverige 152 män med minst två fruar.

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: månggifte
 • Undrar hur många det är som är gifta med minderåriga och som samtidigt uppbär barnbidrag? De stackars männen som är gifta med flera fruar har ett mål i livet och det är att hålla dem ständigt gravida… de har inte ens tid med att arbeta. Hur många svenska män skulle inte vilja ha det så?

 • Precis Jan, de följer tyskranas modell där månggifter blev också godkänd trots att det är mot grundlagen att tyska lagar gäller alla. Samma sak här i Sverige, svenska lagar ska gälla alla oavsett om äktenskapet har gjorts i ett annat land eller inte. Dessa bedragare ljög när de kom till Sverige eftersom vid asylansökan frågar de allt, ditt status, barn m.m. och då borde den personen som gjorde utfrågningen upptäckt redan i början. Denna dom är olagligt och kommer bara fördjärva rättsystemet i Sverige eftersom flera kommer att hänvisa till denna dom att svenskt lag gäller inte för alla bara till laglydiga svenskar och de andra får göra vad fan de vill eftersom de kommer hitta på något udda förklaring som gäller i deras länder och då ska den accepteras i Sverige också. Stackars Sverige var är du på väg ?

  • Jag vill angripa det här problemet från andra hållet. Vad händer om två kamrater, som inte har något annat gemensamt än att de vill dela bostad, kanske med flera och bilda ett kollektiv. Det är ju fullt möjligt, och har inget med månggifte eller andra giftermål att göra. Varje boende i ett kollektiv betraktas som ensamstående eller gift med nuvarande regler. Det kan betyda att en ensamstående hamnar under gränsen för bostadsbidrag, medan paret hamnar över, trots att alla tre personerna har precis samma nytta av kollektivet!

   Och i ett annat fall, om ett gift par flyttar isär till varsin lägenhet (oavsett orsak), räknas de då ihop och båda måste söka bostadsbidrag för båda lägenheterna?

   Det mesta av sådana här gränsdragningar försvinner om man inför skattefri basinkomst. En basinkomst på ca 8000+moms för alla boende i Sverige går att införa enbart genom omfördelningar så att företag får oförändrade kostnader, alla boende i Sverige får oförändrad köpkraft eller höjd till basinkomsten och utan kostnad för det offentliga.

   Under tiden bör alla bidrag räknas per person oberoende av civilstånd.

   • Hur tänkte du där? Ska alla som inte kan, eller vill jobba, få 8000:- i bidrag skattefritt?

    Eller kanska ALLA, även de som jobbar?

 • Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, men så här blir det med en kraftig överrepresentation av pk-människor med “rätt” värdegrund inom domstolsväsendet.

  Dessa genomkorrupta domstolar är dessutom kraftigt överrepresenterade av kvinnor vilka i sin utbildning lärt sig att en övervägande del av svensk lagstiftning är dispositiv, dvs föremål för domstolsjuristers godtyckliga tolkning.

  Vill man som domstolsjurist dessutom boosta sin karriärutveckling så ser man till att skydda sharialagar så långt som möjligt, ännu ett tydligt bevis för att Sverige nu håller på att övertas av muslimska intressen. Och svenska folket sitter stillatigande och bara ser på när det svenska rättssystemet monteras ned rakt under ögonen på oss alla.

  Grattis Sverige och alla ni som röstat på något av 7-klövern partier!!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *