Vi behöver nog en ordentlig kris – och den får vi av den framsynta regeringen

13
Anders Leion - Pressfoto: Det Goda Samhället
Anders Leion – Pressfoto: Det Goda Samhället

Ett av mina första minnen är från en värmländsk tågstation. Svenska soldater patrullerar omkring den – för att skydda tyska soldater ombord på ett tåg som stannat vid stationen. Jag har alltså numera nått en avsevärd ålder.

Text: Anders Leion | Krönikan har  tidigare publicerats i Det Goda Samhället (DGS) och den återpubliceras med tillstånd i NewsVoice

Liksom många andra här på DGS ser jag mig med förundran omkring på dagens svenska verklighet. Hur har det kunnat bli så här? Och hur kommer det att se ut de närmsta åren? (Vad därefter sker är jag väl inte så direkt berörd av, men barn, barnbarn och barnbarnsbarn).

Ett mycket vanligt ämne för de äldres klagan är den vansläktade ungdomen. Jag har inte så vidsträckta egna erfarenheter av ungdomen, men man hör ju ett och annat. Den här insändaren sammanfattar en del. Ett annat vittnesbörd beskriver hur de uppträder i arbetslivet.

Kanske kan man sammanfatta intrycken så här: De vill uppfattas som självständiga, framgångsrika och unika – utan att behöva anstränga sig så mycket. En strategi för att nå detta är att söka sig till arbeten och andra miljöer som befolkas av ungdomar med stjärnstatus av något slag – och parasitera på denna status. Det är därför Google och Apple och liknande företag är så populära.

Är detta ett problem? Kanske: ”Samtidigt är det något med det ’självförverkligande’ draget som skaver. För gruppen unga mår oerhört dåligt, psykiskt. Att sätta upp personliga mål må låta positivt och driftigt: men hur meningsfullt är det, i längden, att ha mål som bara rör en själv?” (Vittnesbördet ovan).

Jag tror åtminstone att det kan bli ett problem. Det är inte säkert att den samhälliga miljön kommer att tolerera sådana själviska attityder i framtiden.

Om ungdomens attityder nu kan vara ett problem – och inte bara för dem själva – kan man ju fundera över hur det har kunnat bli så här: ett land befolkat av alltmer individualistiska, självständiga människor som tar sin gynnade tillvaro för given och ändå inte mår bra.

Jag tror att det till stor del är en omedveten anpassning till det välstånd som kommit att tas för självklart, som inte behöver ifrågasättas. Det bara finns där, som ett evigt solsken.

Än så länge ifrågasätts inte heller denna egoistiska inskränkthet. Tvärtom. Den får också styra politiken. Både miljö- och invandringspolitiken är ett utflöde av denna (bristande) verklighetsuppfattning.

Om man tror att välståndet är självklart och för evigt garanterat kan landet – som främst centern och miljöpartiet, men också andra påstår – ta emot ett obegränsat antal invandrare. Kostnaderna är inget problem. Dessa partier är de sanna ungdomens företrädare. För dem är välståndet självklart, ohotat.

Detsamma gäller miljöpolitiken. Oavsett kostnaderna och oavsett åtgärdernas minimala effekt skall Sverige vara bäst, vara den lysande stjärnan. I stjärnglansen trivs ungdomarna. Det stämmer med deras självuppfattning.

Det stämmer också med de senaste regeringarnas verklighetssyn. Det är inget underligt. Att vara ung i politiken har länge och är fortfarande något värdefullt och eftersträvansvärt. Och den som inte är så ung gör sitt bästa för att hänga md och framstå som ung, åtminstone i anden. Vem vill vara en tråkig gubbe eller kärring som kommer med invändningar och ifrågasätter den glättade bilden som alla andra – inte bara unga – putsar blank?

Ändå utmanas denna verklighetsbild. Ryssland har ju faktiskt invaderat grannländer och hotat andra. Invandringen pressar budgetens alla sektorer. Det är därför varken poliser eller vårdpersonal räcker till.

Hur skall man kunna förena dessa fakta med en verklighetsbild av evigt samhälleligt solsken?

En viss tillnyktring har ju faktiskt skett. Försvaret rustas – hjälpligt – upp. Det ska visst bli fler poliser och vårdanställda. Men åtgärderna kommer för sent och är för snålt tilltagna. Varför?

Naturligtvis därför att man inte tycker om att få sin världsbild ifrågasatt. I åratal förnekade politikerna och deras vapendragare i pressen vad som allmänheten såg hända. De som tog mod till sig och ifrågasatte det officiella lättsinnet förtalades och förtrycktes.

Men vi behöver inte förtvivla. Utvecklingen är självkorrigerande. En ny politik kommer att tvinga sig fram. Det kan komma att ske med ett brak: En större kris kommer att tvinga bort föreställningen om ett evigt välstånd. En sådan kris kan komma vilken dag som helst, utlöst till exempel av ett brant fall i bostadspriserna med åtföljande kreditförluster i bankerna.

Rättelse kan också komma att ske i små steg. Till slut blir döden i sjukhusköerna alltför vanlig, väntan på en på en polis som aldrig kommer alltmer outhärdlig, rädslan för överfall och våldtäkter alltför spridd och framförallt: När våldet och oron brett ut sig så att det hotar också de människor som hittills trott sig leva i skyddade miljöer – då kommer landskapet inte längre att bada i evigt solsken. Då kan en storm av raseri komma från en himmel som man trott skulle bjuda på evigt solsken.

Text: Anders Leion

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Tant Pia
Tant Pia
Gäst
12 januari 2019 kl 15:15

Så bra beskrivet Rascasse. Tror att fertilitetscenter och ansökan om befruktning kommer att bli en vanlig företeelse i framtiden.

Anders Wiman
Gäst
10 januari 2019 kl 13:11

Så länge som vi inte ser sambandet med Big Pharmas outröttliga giriga handlande så kommer det inte att bli någon lösning på “problemet”. Detta “problem” är skapat av vissa psykiatriker som tjänar på att de inte har några botade fall i sin verksamhet. De har inget syfte att göra någon patient botad. Det är ju en förlorad inkomstkälla. De har genom historien visat gång på gång att de inte begriper hur en mänsklig varelse fungerar. Det mest egendomliga är väl att de är välkomna överallt. I skolor, på universitet, i rättsalar m.m. Kort sagt de är överallt där de har en möjlighet att skaffa nya kunder. En del psykiatriker ser på en person som söker hjälp för vad som helst, som en kund som kan mjölkas på pengar i årtionden, inte som en patient som desperat söker nån form av hjälp. Det finns bra psykiatriker också som inte plockar fram receptprotokollet som ett första steg. Det första steget borde ju vara hur patienten lever, äter, jobbet, förhållande till sina närmaste, vilka vitaminer saknas, vilka gifter finns i patienten. Kort sagt en kroppslig undersökning ska vara ett första steg. Det kan även vara en förlust av något slag. Någon anhörig har dött, hunden har dött, ens älskade har gått ifrån en, etc. Detta är ett jobb som negligeras av många s.k. läkare. Tappar de en patient så tappar de sin inkomst. Jag ser det som så att alla har med ens blivit så enormt giriga helt plötsligt. Att ha gott om pengar skapar trygghet och självförtroende m.m. Jag anser att Big Pharma är en av de värsta som vräker ut sina psykdroger i syfte att berika sig själva i första hand och de har så mycket pengar som de kan strö över läkare, politiker, skoladmiistrationer eller vem som helst som är i behov av pengar. Eller så kan de skaffa grava bevis på något skamligt som den omedgörlige personen har gjort och om det skulle publiceras så skulle denna person vara borta från spelet. Och ECT (Electric Chock Treatment). Det förekommer fortfarande och det eskalerar åt alla håll och ner i åldrarna. Denna metod att “hjälpa” borde höra medeltiden till. Patienten får många gånger genomgå en hel serie med elchocker och många tappar minnet, som inte återkommer. Sverige är ett av de länder som, per capita, elchockar flest personer i hela världen. Margareta Larsson f.d. riksdagsledamot i SD, senare politisk vilde.… Read more »

Bo Sonnsjö
Gäst
10 januari 2019 kl 08:16

Om mördade läkare och alternativterapeuter i USA alltsedan sommaren 2015. Antalet döda är i ökande men det började med ett dussin dödsfall just 2015. Bland dessa återfinns Jeff Bradstreet och Nicolas Gonzales. Alla dessa hade ett gemensamt de undersökta autistiska barn och fann att dessa fått vacciner med adjuvanten nagalas. Nagalas i sin tur delar upp den komplexa kroppsegna molekylen GcMaf i två inaktiva komponenter. GcMaf i sin tur verkar vara en av våra främsta molekyler att i ett tidigt skede städa upp och neutralisera såväl cancerceller som cancerogena mikrober.

Jag ska ånyo ta kontakt med Vetenskapsradion om deras agenda som ljuger i en sak – förtiger annat

Ingemar Ljungqvist , redaktör AlmaNova

Varför kan man verkligen undra!

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
10 januari 2019 kl 07:03

Det allvarligaste felet med den så kallade demokratin i Sverige är att väljarna omöjligen kan sparka politiker som missbrukar medborgarens förtroende.
Det är det verkliga priset för socialismen som folket tvingas betala mot sin vilja. Stöld av rätten till LIV och EGENDOM med andra ord.

Pelle fem år på söndag
Pelle fem år på söndag
Gäst
10 januari 2019 kl 01:51

Istället för att fokusera utåt och förfasas över dagens ungdom går det också att blicka inåt för att se sin egen skuld i att dagens samhälle ser ut som det gör. Men det är väl så mycket enklare att peka finger åt andra än att ägna sig åt lite sund självrannsakan.

Jan Norberg
Reply to  Pelle fem år på söndag
11 januari 2019 kl 12:49

Kan du vara lite mer precis i kritik??

För egen del har jag varit självkritisk, om du läst detta vill säga.

Rascasse
Gäst
9 januari 2019 kl 19:01

Ungdomen idag har många problem, ett av de största verkar vara att från menyn välja vilken könsidentitet man vill ha: man, kvinna eller någonstans mittemellan kanske.

Kan denna förvirring vara resultat av en medveten strategi som syftar mot att minska reproduktionsförmågan genom hormonstörande ämnen i födan, främst från tillsatser och plaster, men även i saker som kosmetika, tandkräm och tvätt/sköljmedel?

Allt fler föds med sina reproduktiva organ missbildade, föräldrar, barnmorskor och läkare går på kurs för att vänja sig vid avarterna och utifall dessa upplevelser skulle bli alltför obehagliga på trauma behandling. Att bli förvissad om att allt är fullkomligt normalt trots att det är uppenbart att något gått fullkomligt åt pipan fel må vara katarsis men totalt oansvarigt eftersom det här gäller hela släktets överlevnadsförmåga.

Samtidigt står regnbågsfanatikerna på inbillade barrikader hand i hand med Stefan Löven och tror att de framgångsrikt kämpar för sexuell frigörelse när de i själva verket hjärntvättar sig själva och andra att tro att den resulterande obalansen i hormonsystemet och påföljande missbildningar är fullkomligt normala.

Ulf ClaréusD
9 januari 2019 kl 16:11

“Vi behöver nog en ordentlig kris – och den får vi av den framsynta regeringen”, är ingressen till Anders Leions intressanta artikel. Som av en händelse dyker idag Henry Makows skrämmande artikel upp, se nedan, som tveklöst kan kallas för “en ordentlig kris”.
https://www.henrymakow.com/2019/01/are-cabalists-planning-holocau.html
“Cabalists Preparing Another Holocaust for the Goyim? January 9, 2019”.
“The idea that Cabalist Jews and Freemasons are preparing a holocaust for Gentiles
seems absurd. Until you consider the evidence.” By Henry Makow PhD
I sin artikel nämner Makow ett europeiskt land med 10 miljoner innevånare som på kort tid har tagit emot 1.25 miljoner muslimska inkräktare, de flesta unga män.
Retorisk fråga: Kan det vara landet Sverige han har i åtanke?
Jag finner dock inte tanken absurd, på att ett saftigt folkmord, väntar på oss bakom hörnet. Trettio års djupdykningar i ämnet och där 23 år har varit med tillgång till Internet, har gjort att jag tar det på blodigaste allvar. Alltför många tecken på det, är i omlopp.

Mats Jangdal
Mats Jangdal
Gäst
9 januari 2019 kl 12:53

Tillåt mig anmäla en avvikande mening!
Leion är väl född senast 1940 om han har sådana minnen. Jag är född 1954 och det känns som jag tillhör de första individerna, inte generationen, som ifrågasatte sossarnas kollektiva tvång.
Som sexåring skolkade jag mig från lekskolans förtryck och indoktrinering, tills mor sa att jag slapp.
Mitt hävdande av min individuella rätt har kostat mig hälsa och pengar samt vad som i allmänhet betraktas som status i Sverige. Men jag har lyckats förverkliga det mesta av det jag önskat. Nästan allt jag hade på min bucketlist som tonåring har jag genomfört på ett eller annat sätt. Utan att begå brott. Pensionen är ett skämt, efter att ha blivit rånad av ett system som förutsätter kollektivanslutning och anpasslighet.

Det finns ungdomar idag som är sådana som ni beskriver. Men de som liksom jag går sin egen väg är många fler. Många är mycket duktiga, flitiga och målmedvetna. Men få 50-plussare tycks förstå sig på dem.
Dessa ungdomar har vuxit upp med datorer och internationella kontakter. De kan språk och de kan förhandla. Många fler omfamnar idag libertarianska och frihetliga ideal, något som vi knappt kände till när jag växte upp.
Tyvärr förlorar Sverige idag dessa ungdomar till jobb och liv i andra länder. Det är den riktigt stora förlusten för Sverige!

Jan Norberg
Reply to  Mats Jangdal
10 januari 2019 kl 12:16

Mats, förvisso finns det en del ungdomar som med sin starkt fokuserade individualism förmår att gå sin egen väg och bli framgångsrika samt bidragande medborgare. Men det är den tilltagande psykiska ohälsan ibland unga som är bekymmersam.

Att orsakerna till denna ohälsa står att finna i kravlöshet, avsaknad av goda normer, äldre förebilder samt en omfattande hjärntvätt från pk-samhällets företrädare är jag övertygad om.

När dessutom Big Pharmas effektiva lobbyorganisationer lyckas få aningslösa och korrupta läkare att skriva ut olika preparat av typen SSRI till ett allt yngre klientel så blir effekten att många yngre får psykiska problem som kan bli livslånga och i värsta fall kan sluta med självmord eller vansinnesdåd som tex skolskjutningar.

Anders Wiman
Gäst
9 januari 2019 kl 12:31

Den youtube filmen är riktigt skrämmade. Ett fåtal av dessa marines verkar inte vara så entusiastiska, alltid ett litet friskhetstecken.
Att Zion skulle stå som en förebild av räddning är ju så falsk och vilseledande som den kan vara.
Denna Zion rörelse är ju bara en samling av jätterädda för att inte säga sk..trädda fegisar. trampar du någon av dem på tårna så kan du mista hela foten. Med all denna rikedom och makt som de har så skapar de ingen räddning för någon annan än sig själva.

Savalle
Savalle
Gäst
9 januari 2019 kl 10:57

Bibeln:

“Den som spar sitt ris, han hatar sin son, men den som älskar honom agar honom i tid.”

Ordspråksboken 13:24

Vladimir Lenin:

“Give me just one generation of youth, and I’ll transform the whole world.”

Genom den subversion – som vi svenskar utsätts för sedan lång tid tillbaka och som är så skickligt kamouflerad att de flesta inte ens är medvetna om dess exixtens – är den unga generationen så bortklemad, curlad, självupptagen, förvirrad och vek att vi gamlingar måste göra allt vad vi kan för att få dem att upphöra med sitt navelskåderi och resa sig upp och delta i kampen mot vår osynlige fiende: Black Nobility, Jesuiter…

Titta på de här förvuxna dagisbarnen! Samtidigt som de sjunger en lovsång till Gud formar de Djävulens tecken (The all-seeing eye) med sina händer. Sen skickas dessa naiva, vilseförda människor ut för att mörda i hela världen:

https://www.youtube.com/watch?v=0MtdyRDy4fU

Jan Norberg
9 januari 2019 kl 10:05

En fantastiskt träffsäker beskrivning av denne förträfflige Leion.

Iofs har alltid den äldre generationen i alla tider förfasat sig över ungdomen, men idag finns en stor skillnad och den stavas hjärntvätt och lättja.

Unga av idag är inte beredda att göra vad som krävs för att komma i åtnjutande av ett bra liv, de tar välstånd för givet.

NAP (Någon Annans Problem) är en devis som sitter djupt i många yngres världsuppfattning, självklart utan krav på att de själva skall bidra med något.

Alla andra skall betala för vårt gemensamma välstånd, men inte jag själv. Att få allt serverat på silverfat har blivit ett axiom, samtidigt som man själv mår allt sämre psykiskt som ung av idag.

Socialismens hjärntvätt har nu nått såna proportioner att inte ens kravlösheten räcker som incitament för att få de yngre nöjda.

Som representant för äldregenerationen får man väl själv ödmjukt ta på sig lite av skulden att det blivit så här, vi äldre har haft ansvaret för att uppfostra våra barn. Av missriktad hänsyn och för att inte komma i konflikt med den polititiskt korrekta doktrinen har vi äldre i tid inte satt ned foten och protesterat.

Något som gjort detta tillstånd till något av ett krig mellan generationer, det finns mycket stor anledning till oro för vår gemensamma framtid. För egen del har jag valt att numera stå upp för mina åsikter alldeles oavsett vad andra, inkl de yngre, kan tänkas tycka om detta.

Övertron på vad våra politiker med sin socialistiska ingenjörskonst kan åstadkomma sitter djupt, och dagen svenska politiker tycks själva övertygade om att de vet bäst vad Sverige behöver. Dvs mer socialism.

Jag får väl säga som den kände TV-programledaren från På Spåret brukar säga, vart är vi på väg???