Annie Lööf – En manipulatör som går till svensk politisk historia

publicerad 27 februari 2019
- av NewsVoice

DEBATT. Oavsett hur det till slut går för Annie Lööf, kan redan nu konstateras att hon har skrivit in sig i svensk politisk historia, och det med eftertryck. Den skada hennes extremt narcissistiska spel om makten har vållat allmänhetens tilltro till det svenska politiska systemet är av sådan kaliber att det ligger nära till hands att tala om bibliska proportioner.

Text: Stefan Hedlund | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Hon har egenhändigt orkestrerat den mest bisarra regeringsbildningsprocess landet någonsin har skådat – från att avsätta Stefan Löfven till att tillsätta Stefan Löfven, via allehanda falskt klingade piruetter om att ”jag vill ha en alliansregering”.

Hon har effektivt gjort slut på många år av framgångsrikt borgerligt allianssamarbete, och i denna process samtidigt lurat sin knähund, Jan Björklund, in i ett vågspel om makten vars slut kan bli att Liberalerna tvingas bort från Riksdagen, ut på en politisk ökenvandring man sannolikt aldrig skulle komma att återvända från.

Hon har krattat manegen för Jonas Sjöstedt att vitalisera och mobilisera landets av väljarna marginaliserade vänsterkrafter, där inräknat en del av socialdemokratin, till en kraftfull ideologisk kampanj emot regeringsalliansens högersväng, detta efter ett val som resulterat i en bastant borgerlig majoritet i Sveriges Riksdag.

Hon har genom sin utpressning drivit en kil djupt in i Socialdemokraterna, som både kommer att leda till ett flöde av arbetarväljare till Sverigedemokraterna och till att återstoden av socialdemokratin väljer att allt mer desperat fria till allehanda islamistiska grupper, i syfte att trygga en ny väljarbas av klanröstande bidragstagare.

Sist men inte minst har hon givit Jimmie Åkesson gott hopp om att sammanbrottet för Alliansen skall leda till skapandet av ett högerkonservativt block med goda förutsättningar att styra landet under lång tid framöver.

Ensam kvar i mitten av detta skarpt polariserade landskap står Annie Lööf, som nu inte skyr några medel för att blanda bort korten kring det egna misslyckandet att tilltvinga sig posten som statsminister. Hennes försök att lägga skulden för Alliansens sammanbrott på Moderaterna, samtidigt som hon påstår sig tro att Alliansen trots allt kommer att återuppstå till nästa val är inget annat än direkt skamlöst.

Det har varit ett sorgligt skådespel att bevittna, och det finns goda skäl att överväga en ändring av grundlagen, i syfte att hindra uppkomsten av nya spektakel där den demokratiska processen tas till gisslan av politiker som inte har annat för ögonen än det egna bästa. Själva grundtanken bakom den parlamentariska demokratin är ju faktiskt att de partier som fått flest röster också skall bilda regering – inte att ledaren för ett parti som fått mindre än tio procent av rösterna självsvåldigt skall kunna diktera vilka av folket valda partier som också har moralisk rätt till representation.

Det enda positiva som till slut kom ut av processen var att Annie Lööfs envisa manövrerande för att tvinga fram en situation där hon själv skulle kunna bli statminister till slut havererade. Hon hade en värdefull tjänst att sälja. Nu är den såld och hon har inget kvar att erbjuda. Så länge Stefan Löfven inte utmanar vänstern genom att infria de löften han givit sina nyfunna allianskolleger, om marknadshyror och ändrad arbetsrätt, sitter han tryggt i sadeln.

Hot från Jonas Sjöstedt om att fälla regeringen är i högsta grad trovärdiga, främst då Ulf Kristersson tydligt har markerat att han kommer att medverka till detta oavsett fråga – även om det skulle gälla den slopade värnskatten. Annie Lööfs hotelser om att i händelse av löftesbrott fälla Löfven framstår i kontrast som direkt patetiska.

Ett nyval baserat på dagens opinionsläge skulle sannolikt leda till att både Liberalerna och Miljöpartiet tvingas lämna Riksdagen, och därmed till att det finns en kraftig majoritet för ett högerblock att ta över regeringsmakten – utan Lööf.

Mest av allt kommer Annie Lööf sannolikt att minnas för att hon gav väljarföraktet ett ansikte. Det mycket tydliga budskap hon har förmedlat till svenska väljare är att det inte spelar någon roll vad ni tycker eller hur ni röstar, det är ändå jag som bestämmer hur politiken skall utformas.

De som väljer att rösta på Sverigedemokraterna skall ha klart för sig att deras röster aldrig kommer att räknas. De som röstar på ett borgerligt parti i förhoppningen om att detta skall ge en borgerlig regering skall veta att detta är helt avhängigt vad jag tycker, och de som röstar för en reducerad invandring skall veta att min moral i denna fråga står högre än väljarnas dom.

Det är svårt att tänka sig någon annan svensk politiker som har gjort mer för att göda politikerförakt och att därmed skada själva grundvalarna för det politiska systemet.

Text: Stefan Hedlund | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället


Så här kan du stötta Newsvoice

 • KD har insett att det går inte i demokratins namn bojkotta ett så stort parti som SD,men skriken blir höga bland C F M,i samstämd kör vrålas naszist,,man undrar om det bakom kullissen är judar hela bunten i protest partierna.

  • Judendomen är en religion, vilken de inte verkar följa. De verkar visserligen var religiösa i sin dyrkan av Mammon, pengaguden, ekonomismen, tillväxten och det är i den de tycks ha en partner i wahhabismen, nazi-sionismen och imperialismen.

   Vrålen om “nazism” och “bolsjevism” är tänkt att vara nedsättande kontrollord som bidrar till den konflikt som de här parasiterna livnär sig på. I denna konflikt tänker inte folket på deras korruption och stöld från folket.

 • Problemet är faktiskt inte Annie, lika lite som Björklund. Problemet är de som så fiiint kallar sig liiiberaler, inkl Kristersson. Dessa är samtliga lakejer åt media-eliten ! Att de nu börjar skak i grundvalarna har vi Bill Gates Internet, Jimmie Åkesson och nu i viss mån EBT att tacka för.
  Ingen människa kan nämligen rösta på de frågor man inte får reda fakta kring.
  Den tjusiga godhetsinvandringen vi som ett så rikt land hade råd med……
  Senast en moderat (???) liiberalivrare i Stockholm som slänger ut 49 seniorer för att få 49 ensamkommande skäggbarn att intergreras. Inga platser finns istället och kön är nu 25 år + för äldre men ett par månader för skäggbarn. (Googla på Diana-gården). att bygga på Gärdet gick inte för där bor ……L-eliten om de inte bor på skäggbarnsfria Lidingö. Detta bestämt av en M Annie och folk röstar på dem. JISSES. Bara att hoppas på att ingen röstar på desom ens nämner “jag är liiberal”.

 • Annie Lööfs intension och kamp för att bli statsminister måste ändå ses som en framgång för henne själv. Den kampen har visat att det går att komma ganska långt i den svenska demokratin i syfte att bli statsminister, även om man är ett minoritetsparti. Ett faktum som för de svenska medborgarna borde ge en eftertanke.

  Nu blev hon inte statsminister, men det var ändå nära, vilket borde oroa många av sveriges medborgare.

  Gränsen mellan succé och fiasko är hårfin i detta sammanhang. Nu har tack och lov Annie i stället bidragit till att sänka sitt parti. Det är tveksamt om Centerpartiet klarar 4%-spärren vid nästa val.

 • Lööf är ju globalist, med i trilaterala kommissionen, fick order, genomförde ordern. Mission accomplished.
  Nu får hon nog en fin tjänst med bra betalt av någon globalistbank eller i FN, IMF etc.

 • Vilken av Bilderberggruppens lakejer som får utgöra galjonsfigur för fortsatt landsförräderi från 7-partiet saknar betydelse. Resultatet blir ungefär det samma. SD kan få 49% och ändå skulle de andra partierna kunna blida DÖ-regering. (sic)

  Sveriges folk måste erbjudas ett smörgåsbord av Sverigevänliga partier som INTE är kopplade till EU-vurm och Bilderberggruppen, helt oavsett om de är höger, vänster eller miljömedvetna. Endast så kan Sverigevänlighet förväntas få inflytande på politiken.

  Varför det här aldrig går upp i huvudet på alla Sverigevänliga är för mig ett stort mysterium. Sätt Sveriges väl i första rummet! fraktionera er ch valsamverka! Nå ut till människorna! Alla Sverigevänliga kan inte sitta i samma parti. Det kommer inte hålla.

  Alla Sverigevänliga partier kan inte vara socialpolitiskt höger som SD, Afs och MED, samt som småpartiermed hybris inte valsamverka under floskler som “Framåt!”. Det håller inte!

  • Fan Martin, vid vissa tillfällen kan jag inte annat än ta av mig den keps jag inte äger.

   Helt rätt tänkt av dig!!

   MEN tyvärr, och jag själv utgör inget undantag, sitter vi alla fast i den extremt dogmatiska synen att allt är vänster eller höger.

   Vi behöver ett genomgripande paradigmskifte där Sverigevänligheten sätts främst så att vi kan återfå den inställning som präglat så många av oss under så lång tid.

   Den stora frågan blir då om pk-ismens hjärntvätt gått för långt så att alla människor oavsett höger/vänster kan befria sig från detta ok??

   Med risk för att hemfalla till den “vanliga” höger/vänster skalans irrationella skola så hittade jag denna artikel hos DGS skriven av en exilpolack, den är verkligen läsvärd för alla.

   https://detgodasamhallet.com/2019/02/28/gastskribent-maciej-dobrzynski-maktens-retorik-i-lofvens-sverige-och-i-det-kommunistiska-polen/

   • Det är bra att kalla saker vid sitt rätta namn.

    Att högerns PR-polacker förälskar sig i EU är inget märkligt. De tillhör de som har plockat russinen ur EU-kakan, medan 90% av svenskarna fått betala för bakverket och kattasamlat icke-flyktingar och icke-barn åt George Soros, ofta med svårighet att kunna integreras. Det är ingen vänster-politik alls. Inte ens snällt mot de som tagits in. Enbart kortsiktigt smart av polackerna och extremt korkat av svenskarna.

    Vänster och höger i traditionell mening har förvandlats till tomma floskler av dessa PR-konsulter och det tycks vara medvetet korkat, för rättelser lyssnar de inte på.

    Rättelserna rinner av likt vatten på en gås. De använder INTE begreppen enligt uppslagsverken, men hittar på egna betydelser och gör ständigt Guilt by association-argumentationsfel. Dyng-spridning.

    Ex. vill PR-konsulterna påskina att massmigrationen är “vänsterpolitik”, när detta drivits på av en majoritet av alla monopolkapitalistiska högerpartier som absolut INTE är socialistiska, ex. S, MP och Alliansens alla partier.

   • Kommunism och socialism har traditionellt sett ansetts som vänster. Det finns vissa krav för att kunna anses vara kommunist eller socialist. Man kan ex. inte vara för EU och monopolkapitalismen som den medför, men måste vara för att ägandet återgår i större omfattning till staten/folket i gemensam ägo. Således är väl enbart Vänsterpartiet i Riksdagen “vänster” i traditionell mening, om än urvattnat.

    Sedan inträdet i EU har ALLA regeringsbildningar bedrivit monopolkapitalistisk politik som skapat större skillnader i förmögenheter i samhället. I traditionell mening kallas detta för “högerpolitik”.

    Kommunism och socialism är motsatsen. DGS och även Newsvoice desinformerar grovt om detta, ofta och upprepat. Det är riktigt djävla tråkigt. vad ska man med en “redaktion” till om den inte kan refusera bort sådana uppenbara lögner?

    Då blir det enbart ytterligare en av monopolkapitalets fulmedier.

 • En tårta har flera lager och det som beskrivs i artikeln är det uppenbara, översta lagret, men vad finns därunder? Min reflektion blev, att alla dessa utspel samt att hon uttryckte beundran för Macron, fick Stefan Löfvén att framstå som många gånger bättre, stabilare och mer löftesrik än han någonsin skulle ha gjort annars. Detta kan lika väl vara en uppgjord match. Vad som i så fall var hennes egentliga vinst i detta spel vet man inte, men det kanske visar sej. Min fundering är alltså om det “var meningen” från början att Löfvén skulle sitta kvar som statsminister och att det finns en planering för Sverige som han är tänkt att genomföra. Såg att båda dessa politiker har varit på Bilderberg- möten. Där har många slags politiska scenarion planerats genom åren och därefter genomförts, enligt den ekonomisk agenda som finns i tårtans bottenlager.

 • Annie Lööv är ett övergående problem, hennes totala misslyckande kommer snart ikapp henne och den extremiströrelse hon försökt skapa ibland sina kvinnliga beundrare inom tullarna i Stockholm.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *