MILJÖDEBATT. Vi behöver inte längre göra rent bilens vindruta från insekter. Det borde göra oss rädda. Det visar att livet är hotat. Den tyske forskaren Caspar Hallman har visat att antalet flygande insekter minskat med över tre fjärdedelar i tyska naturskyddsområden. Det är alltså inte bara växtgifter som orsakar insektsdöden. Det finns någon mer orsak.

Text: Hans Sternlycke, journalist (Linkedin) | Bild: Honungsbi – Foto: John Severns, Wikimedia Commons

En god gissning är vårt alltmer strålande samhälle. Insekter är mycket känsliga för mobilstrålning. De tappar orienteringen. De kan inte fortplanta sig. Det finns det många studier på.

Skall vi kunna överleva måste vi kanske överge den trådlösa tekniken, även om den är mycket bekväm och ger telekomföretagen stora inkomster. Har elektromagnetisk strålning så stor inverkan på insekter så drabbar den oss också. Men strålsäkerhetsmyndigheten accepterar inte att strålningen har en biologisk påverkan, trots att det finns hundratals forskningsrapporter om det och trots att forskare och läkare går ut med larm.

Ett exempel är EMF Scientist Appeal från 2015 när 236 vetenskapsmän varnade FN och WHO. Man erkänner bara att det finns en värmepåverkan med ett gränsvärde, och man godtar bara slutsatserna från av mobilindustrin sponsrad forskning.

Till slut kollapsade hela bisamhället

Radiofrekventa fält ger celldöd hos bananflugor. Biologiska fakulteten i Aten har konstaterat det på hälften av deras ägg. Myror som utsätts för mobilstrålning får svårt att orientera sig och glömmer var maten finns.  De som utsattes för en WIFI-router fick svårt att röra sig och det tog 6-8 timmar för dem att återhämta sig. Många dog. En mobil på stand by i en myrstack fick myrorna att flytta larver och ägg så långt bort som möjligt. När telefonen togs bort flyttade de tillbaka.

Bin som utsattes för mobilstrålning lade färre ägg, producerade mindre honung och blev förvirrade så att de inte hittade tillbaka till kupan. Till slut kollapsade hela bisamhället. Den ökade förekomsten av bisjukdomar är ett tecken på att deras immunförsvar har kollapsat. Växterna är beroende av pollinerare. Försvinner de kan de inte sätta frukt, och våra livsmedelstillgångar sinar.


Allt levande, växter, djur och vi människor använder sig av elektriska och magnetiska signaler. När mobiler och trådlösa nätverk sänder liknande men mycket starkare signaler störs signalerna ifrån det levande ut.


Pulsade signaler

Ny teknik använder högre frekvenser och pulsad teknik, där signalen ständigt sätts på och stängs av, vilket inte naturen gör med sina signaler. Det skapar kaos i signalerna från det bioelektriska systemet hos alla levande varelser.

Utan riskanalys eller miljökonsekvensbeskrivning skall det nya mobiltelefonsystemet 5 G genomdrivas, som arbetar med högre frekvenser och tätare mellan mobilsändare för att kunna överföra mycket större informationsmängder trådlöst.

Strålsäkerhetsmyndigheten anser den är säker och att ingen forskning behövs om biologisk påverkan utan bara om den tekniska funktionen. Umeå skall bli den första försöksstaden.

Om vi nu inte bryr oss om oss själva genom att tillämpa försiktighetsprincipen borde vi ta hänsyn till allt annat levande. Barn borde vi inte utsätta för trådlöst i skola och förskola. Det finns tråd och fiber för datakommunikationen. Då riskerar vi inte heller att slå ut insekterna.

Text: Hans Sternlycke

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

17 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
28 juni 2020 kl 10:35

Ett annat samband kan kanske sökas i Barkborrens framfart. På vissa håll har man huggit bort all vuxen gran, så nu ser man rakt igenom storskogen med lite skymmande tallstammar. Fåglar äter insekter – ring a bell?
På Rachel Carsons tid fick vi invasion av potatisbaggar i SydSverige. Ungdomar fick ledigt från skolan för att plocka baggar på åkrarna. En polack kom förbi förundrad över varför man inte släppte ut hönsen.
Förmodligen visste han inget om betat utsäde.
Kanske där finns samband mellan fästingar och fasaner?

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
27 juni 2020 kl 19:06

Och med minskningen av insekter tystnar också fågelsången. Jag bor i en småstad och numera hörs enbart måsars skrän och tysta kajor flaxar runt. Skogen är tvärtyst vad gäller fågelsång, som på 50-talet var rejält stark. Rachel-Carson.2.0
Det skall bli intressant att se om telebolagen hellre offrar sina barnbarn för vinster kortsiktigt.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
21 februari 2019 kl 22:27

Lästips: National Geographic (Feb 14, 2019): Why insect populations are plummeting—and why it matters

“New research shows that large-scale declines in insects, while perhaps less dramatic, are by no means a thing of the past—and that insects may be more vulnerable than we thought. A study published recently in the journal Biological Conservation made headlines for suggesting that 40 percent of all insect species are in decline and could die out in the coming decades.”

https://www.nationalgeographic.com/animals/2019/02/why-insect-populations-are-plummeting-and-why-it-matters/

Torbjörn Sassersson red.
Admin
10 februari 2019 kl 20:37

Lästips: The Guardian (Feb 10, 2019): “Plummeting insect numbers ‘threaten collapse of nature'”

“The world’s insects are hurtling down the path to extinction, threatening a “catastrophic collapse of nature’s ecosystems”, according to the first global scientific review.”

https://www.theguardian.com/environment/2019/feb/10/plummeting-insect-numbers-threaten-collapse-of-nature

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
8 februari 2019 kl 22:53

Artiklar som saknar hänvisningar till påståenden är inte särskilt trovärdiga. Att tvinga människor att själva söka upp evidensen är dessutom ohövligt, i min mening.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
7 februari 2019 kl 03:33

Det verkar konstigt att fokusera all uppmärksamhet på radiosignaler när det är välkänt att kemi brukar orsaka skador på insekter och annat levande. Roundup och säkert mängder av andra ämnen. Imperiet har en agenda att minska befolkningen. Kan man minska den naturliga pollineringen tvingas man använda konstgjorda frön , GMO etc.
Och dom som inte har råd får svälta. Bra för avfolkningsagendan.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Peter Grafström
8 februari 2019 kl 23:22

Överbefolkning, överbetning, svält, misär och påföljande krig tycks inte minska befolkningen i någon större omfattning. Flyktingläger räddar ofta människorna och migration förflyttar överbefolkningen och överbefolkningskulturerna till nya länder som ska försöras i den påhittade gudibehaglige gudens namn.

Det som fungerar är ibland är utbildning, men inte alltid. Vissa sekter tycks ha köttbullar i öronen och kräver underkastelse till fortsatt överbefolkning, ökenbildning och förstörelse av skapelsen. I Kina har stenhård enbarnspolitik varit effektivt. Numera får två ensambarn skaffa två barn om de vill det.

Hasse
Hasse
Gäst
6 februari 2019 kl 22:58

Har de senaste åren observerat ovanligt många trötta eller döda humlor på trottoarerna här i Trondheim.
Har också observerat att under långresor sommartid med bil, blir inte vindrutan nersmetad med insekter.
Ja det är illavarslande.

Hans Sternlycke
Hans Sternlycke
Gäst
6 februari 2019 kl 11:16

Jag har fortfarande betalt medlemsavgiften till mp, men jag har röstat med vänstern de senaste valen. Miljöpartiet har inga andra visioner än makt och hårt toppstyrt tvärtemot grundtankarna och man har gjort sig av med dem som stod för de gamla gröna idealen

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
Reply to  Hans Sternlycke
8 februari 2019 kl 16:43

Men du fortsätter att betala medlemsavgiften och stöder därmed deras politik ? Mycket underligt beteende måste jag säga. Jag kan inte rösta på Vänsterpartiet heller eftersom de tvingade en medlem att ändra sin åsikt om vem som raserade WTC. Nu senast hur de stöder sossarna ( de värsta svikarna) och centern.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Hans Sternlycke
8 februari 2019 kl 23:13

Hej Hans!

Jag är själv djupgrön och djupröd, f.d. miljöpartist, så jag har full förståelse för ditt val. Folk gör ofta sitt bästa med det som finns över 4%. Även jag har övervägt att gå med i V. De är visserligen lika dåliga som MP på ekologisk hållbarhet, men ändå bättre vad gäller sin vilja att ta oss ut ur EU.

jag har inte fått något svar från MP på mina 14 frågor, men kanske kan du svara på dem?

https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/03/25/14-uppriktiga-och-valmenande-fragor-till-miljopartiet-som-nu-ligger-under-4/

De står där obesvarade. Det ser inte bra ut fär något “miljöparti”, varken för MP eller för V.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
6 februari 2019 kl 01:44

Hans Sternlycke hur kan du vara med i Miljöpartiet ? De gör ingenting åt de stora problemen. De bara engagerar sig för att Stockholm ska bli bilfritt. Varför har de inte hörts om detta allvarliga att insekterna försvinner ? Inte ett knäpp hör jag om strålningen. Var du med och mobbade ut den kvinnliga miljöpartisten som larmade om chemtrails ? Nej du, jag tror Miljöpartiet är en bluff. Det skapades av globalisterna för att få med de goda människorna som var oroliga för miljöförstöringen. Då hade man de säkrade för att vara mottagliga när Al Gores propagandaturné startade.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Maj Rehnberg
8 februari 2019 kl 23:02

Det är inte ens en konspirationsteori längre. Konspirationen är redovisad och peer reviewed av klimatforskaren Jakob Nordangård. https://www.desmogblog.com/jacob-nordangard

Riktigt pinsamt för alla s.k. “klimatforskare” som forskar på hur de bäst ska kunna påverka människor att tro på monopolkapitalisternas plan för världsherravälde. Den senaste taktiken från MP hette i valet “Nu.” De har även försökt med barn i pulka på gräskulle. (sic)

Jag är f.d. medlem i MP, men de vägrar svara på mina 14 enkla frågor om ekologisk hållbarhet. Folk är inte hur korkade som helst. Klart att det går dåligt när de motverkar balans med naturen på alla grundläggande plan.

Sture B
Sture B
Gäst
5 februari 2019 kl 21:02

Fan Sternlycke, kan än en gång inte göra mer än att hålla med dig. Sen borde den här frågan faktiskt vara på Miljömuppspartiets dagordning eftersom det är en miljöfråga, men de är väl fullt upptagna med fullfölja totalinvandringsagendan.

Torsten Johansson
Torsten Johansson
Gäst
5 februari 2019 kl 13:27

Är miljöpartiet fortfarande intresserade av miljön i världen, jag trodde deras miljöintresse begränsade sig till öresundsbron.

Kent Pettersson
Kent Pettersson
Gäst
Reply to  Torsten Johansson
5 februari 2019 kl 15:35

Det enda de har i skallen är Climate Change. De verkar oförmögna att se de verkliga problemen och farorna.