När insekter försvinner bör vi vara rädda – 75% försvann i tyskt naturområde

publicerad 5 februari 2019
- Hans Sternlycke
Honungsbi - Foto: John Severns, Wikimedia

MILJÖDEBATT. Vi behöver inte längre göra rent bilens vindruta från insekter. Det borde göra oss rädda. Det visar att livet är hotat. Den tyske forskaren Caspar Hallman har visat att antalet flygande insekter minskat med över tre fjärdedelar i tyska naturskyddsområden. Det är alltså inte bara växtgifter som orsakar insektsdöden. Det finns någon mer orsak.

Text: Hans Sternlycke, journalist (Linkedin) | Bild: Honungsbi – Foto: John Severns, Wikimedia Commons

En god gissning är vårt alltmer strålande samhälle. Insekter är mycket känsliga för mobilstrålning. De tappar orienteringen. De kan inte fortplanta sig. Det finns det många studier på.

Skall vi kunna överleva måste vi kanske överge den trådlösa tekniken, även om den är mycket bekväm och ger telekomföretagen stora inkomster. Har elektromagnetisk strålning så stor inverkan på insekter så drabbar den oss också. Men strålsäkerhetsmyndigheten accepterar inte att strålningen har en biologisk påverkan, trots att det finns hundratals forskningsrapporter om det och trots att forskare och läkare går ut med larm.

Ett exempel är EMF Scientist Appeal från 2015 när 236 vetenskapsmän varnade FN och WHO. Man erkänner bara att det finns en värmepåverkan med ett gränsvärde, och man godtar bara slutsatserna från av mobilindustrin sponsrad forskning.

Till slut kollapsade hela bisamhället

Radiofrekventa fält ger celldöd hos bananflugor. Biologiska fakulteten i Aten har konstaterat det på hälften av deras ägg. Myror som utsätts för mobilstrålning får svårt att orientera sig och glömmer var maten finns.  De som utsattes för en WIFI-router fick svårt att röra sig och det tog 6-8 timmar för dem att återhämta sig. Många dog. En mobil på stand by i en myrstack fick myrorna att flytta larver och ägg så långt bort som möjligt. När telefonen togs bort flyttade de tillbaka.

Bin som utsattes för mobilstrålning lade färre ägg, producerade mindre honung och blev förvirrade så att de inte hittade tillbaka till kupan. Till slut kollapsade hela bisamhället. Den ökade förekomsten av bisjukdomar är ett tecken på att deras immunförsvar har kollapsat. Växterna är beroende av pollinerare. Försvinner de kan de inte sätta frukt, och våra livsmedelstillgångar sinar.


Allt levande, växter, djur och vi människor använder sig av elektriska och magnetiska signaler. När mobiler och trådlösa nätverk sänder liknande men mycket starkare signaler störs signalerna ifrån det levande ut.


Pulsade signaler

Ny teknik använder högre frekvenser och pulsad teknik, där signalen ständigt sätts på och stängs av, vilket inte naturen gör med sina signaler. Det skapar kaos i signalerna från det bioelektriska systemet hos alla levande varelser.

Utan riskanalys eller miljökonsekvensbeskrivning skall det nya mobiltelefonsystemet 5 G genomdrivas, som arbetar med högre frekvenser och tätare mellan mobilsändare för att kunna överföra mycket större informationsmängder trådlöst.

Strålsäkerhetsmyndigheten anser den är säker och att ingen forskning behövs om biologisk påverkan utan bara om den tekniska funktionen. Umeå skall bli den första försöksstaden.

Om vi nu inte bryr oss om oss själva genom att tillämpa försiktighetsprincipen borde vi ta hänsyn till allt annat levande. Barn borde vi inte utsätta för trådlöst i skola och förskola. Det finns tråd och fiber för datakommunikationen. Då riskerar vi inte heller att slå ut insekterna.

Text: Hans Sternlycke

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ett annat samband kan kanske sökas i Barkborrens framfart. På vissa håll har man huggit bort all vuxen gran, så nu ser man rakt igenom storskogen med lite skymmande tallstammar. Fåglar äter insekter – ring a bell?
  På Rachel Carsons tid fick vi invasion av potatisbaggar i SydSverige. Ungdomar fick ledigt från skolan för att plocka baggar på åkrarna. En polack kom förbi förundrad över varför man inte släppte ut hönsen.
  Förmodligen visste han inget om betat utsäde.
  Kanske där finns samband mellan fästingar och fasaner?

 • Och med minskningen av insekter tystnar också fågelsången. Jag bor i en småstad och numera hörs enbart måsars skrän och tysta kajor flaxar runt. Skogen är tvärtyst vad gäller fågelsång, som på 50-talet var rejält stark. Rachel-Carson.2.0
  Det skall bli intressant att se om telebolagen hellre offrar sina barnbarn för vinster kortsiktigt.

 • Lästips: National Geographic (Feb 14, 2019): Why insect populations are plummeting—and why it matters

  “New research shows that large-scale declines in insects, while perhaps less dramatic, are by no means a thing of the past—and that insects may be more vulnerable than we thought. A study published recently in the journal Biological Conservation made headlines for suggesting that 40 percent of all insect species are in decline and could die out in the coming decades.”

  https://www.nationalgeographic.com/animals/2019/02/why-insect-populations-are-plummeting-and-why-it-matters/

 • Det verkar konstigt att fokusera all uppmärksamhet på radiosignaler när det är välkänt att kemi brukar orsaka skador på insekter och annat levande. Roundup och säkert mängder av andra ämnen. Imperiet har en agenda att minska befolkningen. Kan man minska den naturliga pollineringen tvingas man använda konstgjorda frön , GMO etc.
  Och dom som inte har råd får svälta. Bra för avfolkningsagendan.

  • Överbefolkning, överbetning, svält, misär och påföljande krig tycks inte minska befolkningen i någon större omfattning. Flyktingläger räddar ofta människorna och migration förflyttar överbefolkningen och överbefolkningskulturerna till nya länder som ska försöras i den påhittade gudibehaglige gudens namn.

   Det som fungerar är ibland är utbildning, men inte alltid. Vissa sekter tycks ha köttbullar i öronen och kräver underkastelse till fortsatt överbefolkning, ökenbildning och förstörelse av skapelsen. I Kina har stenhård enbarnspolitik varit effektivt. Numera får två ensambarn skaffa två barn om de vill det.

 • Har de senaste åren observerat ovanligt många trötta eller döda humlor på trottoarerna här i Trondheim.
  Har också observerat att under långresor sommartid med bil, blir inte vindrutan nersmetad med insekter.
  Ja det är illavarslande.

 • Jag har fortfarande betalt medlemsavgiften till mp, men jag har röstat med vänstern de senaste valen. Miljöpartiet har inga andra visioner än makt och hårt toppstyrt tvärtemot grundtankarna och man har gjort sig av med dem som stod för de gamla gröna idealen

 • Hans Sternlycke hur kan du vara med i Miljöpartiet ? De gör ingenting åt de stora problemen. De bara engagerar sig för att Stockholm ska bli bilfritt. Varför har de inte hörts om detta allvarliga att insekterna försvinner ? Inte ett knäpp hör jag om strålningen. Var du med och mobbade ut den kvinnliga miljöpartisten som larmade om chemtrails ? Nej du, jag tror Miljöpartiet är en bluff. Det skapades av globalisterna för att få med de goda människorna som var oroliga för miljöförstöringen. Då hade man de säkrade för att vara mottagliga när Al Gores propagandaturné startade.

  • Det är inte ens en konspirationsteori längre. Konspirationen är redovisad och peer reviewed av klimatforskaren Jakob Nordangård. https://www.desmogblog.com/jacob-nordangard

   Riktigt pinsamt för alla s.k. “klimatforskare” som forskar på hur de bäst ska kunna påverka människor att tro på monopolkapitalisternas plan för världsherravälde. Den senaste taktiken från MP hette i valet “Nu.” De har även försökt med barn i pulka på gräskulle. (sic)

   Jag är f.d. medlem i MP, men de vägrar svara på mina 14 enkla frågor om ekologisk hållbarhet. Folk är inte hur korkade som helst. Klart att det går dåligt när de motverkar balans med naturen på alla grundläggande plan.

 • Fan Sternlycke, kan än en gång inte göra mer än att hålla med dig. Sen borde den här frågan faktiskt vara på Miljömuppspartiets dagordning eftersom det är en miljöfråga, men de är väl fullt upptagna med fullfölja totalinvandringsagendan.

 • Är miljöpartiet fortfarande intresserade av miljön i världen, jag trodde deras miljöintresse begränsade sig till öresundsbron.

  • Det enda de har i skallen är Climate Change. De verkar oförmögna att se de verkliga problemen och farorna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *