Mueller-rapporten slår fast: Trump inte illegalt inblandad i USA-valet 2016

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 mars 2019
- NewsVoice redaktion

Mueller-rapportens slutresultat visar att president Trump står fri från skuld i en påstådd illegal inblandning i samarbete med en utländsk makt med avsikten att påverka USA-valet 2016. Trumps juridiska ombud Rudy Giuliani säger att det amerikanska folket bör vara glada att landets sittande ledning inte är resultatet av utländsk påverkan. Missnöjda Demokrater vill nu ganska rapporten. 

Några klippt från medierna:

RT skriver i artikeln: ‘One of the greatest hoaxes in US history’: Russiagate narrative’s peddlers to be held accountable?” att de bakom anklagelserna bör ställas till svars:

“All of us were also exonerated, not just the president,” Daniel McAdams, Executive Director of the Ron Paul Institute, told RT, after Special Counsel Robert Mueller found no collusion between the Trump campaign and Moscow during the 2016 US election.
“It was a witch hunt. [Trump] knew it was a witch hunt… perhaps one of the greatest hoaxes in US history,” McAdams said, stressing that all Trump supporters suffered greatly for their criticism of the two-year-long probe.
“We were demonized, we were vilified for two years, called all manner of names,” while the Democrats and most of America’s mass media were engaged in pushing a false narrative about Trump’s conspiracy with Russia. – RT.com

“The special counsel did not find that any US person or Trump campaign official conspired or knowingly co-ordinated with Russia,” Mr Barr writes. On the issue of whether justice was obstructed, Mr Mueller’s report says: “While this report does not conclude that the president committed a crime, it also does not exonerate him.” – BBC

ArcanumSkolan 2024

For now, consistent with Mueller’s tightly controlled investigation, no one outside the Justice Department knows what is in the report, how long it is and how much it deals with the President’s own actions. But its delivery sets up an even bigger test for Washington’s political institutions than those involved in getting it safely to its culmination. – CNN

Sammanställning: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Erik, jag tar av mig hatten för en mycket initierad analys. De rätta bovarna i detta drama är ju FBI, CIA, NSA och andra medlemmar av den amerikanska Deep State rörelse som går arm i arm med demokratiska partiet i USA och där Hillary Clinton skulle bli deras nästa president.

  Robert Mueller med hela sitt team har ju lagt ned 2 år av sin tid och med alla de resurser de haft till sitt förfogande ändå inte kunnat hitta något som binder Trump och hans kampanj till ryssarna.

  Surt sa räven om rönnbären!!

  • Jan, Trump har ju därmed haft rätt hela tiden – att detta verkligen har varit en häxjakt på honom, – ja en häxjakt där hela världen har jagat honom – hela Amerika, från demokraterna, massmeia, CIA, FBI, företag, organissationer, kändisar till Deep State m.fl. Att han har överlevt denna häxjakt är ju ett under. Men det är ju nu som det roliga kan komma fram, otäcka sanningar om vad som har pågått bakom kulisserna.

   • Här har vi ett praktexempel på demoncrates högmod går före fall.
    Varför denna häxjakt? Tänk själv vilka konsekvenser det får i USA med korruption. När advokater får korn på den provision detta kan ge, får vi säkert se en omvänd häxjakt.
    Trump säger i tweets att “attackera ej ett vilddjur som är trängt, då det kommer att ta kål på sig själv”.

    • He-he, klokt sagt Åke. Själv drar jag mig emellertid inte för att attackera ett vilddjur. Någon måste ju göra det, annars får vi ju en icke öskvärd vilddjursanarki.

     Den verkligheten vill iaf inte jag lämna över till mina barn.

 • Jag hoppas att Mueller-utredningen nu istället riktar fokus på Demokraterna och deras falskspel mot Donald Trump, för det finns massor med skrämmande uppgifter som pekar på att Demokraternas toppspelare är de stora banditerna, något som massmedia hittills har vägrat lyfta fram. Här är några anklagelser som förhoppningsvis kommer fram:

  En FBI-agent som övervakade Hillary Clinton-e-postutredningen hävdar att hans chefer skickade dödshot mot de agenter som arbetade i ärendet om de inte la fram uppgifter om att Hillary är oskyldig. I en serie textutbyten den 1 juli 2016 berättade FBI-advokaten Lisa Page för säkerhetstjänstens Peter Strzok att den dåvarande advokat-generalen Loretta Lynch visste att FBI planerade att rensa bort alla anklagelser som finns mot Hillary Clinton.

  Den undersökande stiftelsen Judical Watch anser att FISA-domstolen har vilseletts och att den allvarligt har missbrukats av höga tjänstemän i justitiedepartementet och FBI. De säger att det amerikanska folket själva borde förstå att Obama-administrationens tjänstemän godkände avlyssning av Trump-administrationen. Av det vi som vi hittills känner till så kan detta vara den värsta politiker-skandal i vår generation – vilket gör det angeläget att justitiedepartementet nu offentliggör FISA-dokumentet, den så kallade Trump-Rysslands-undersökningen, säger Judical Watch.

  En CIA-MI6-agent som heter Stefan Halper fick i uppdrag av den tidigare FBI-direktören James Comey att arbeta som spion och mullvad inom Donald Trump,s presidentkampanj, vars enda roll var att förstöra Trump,s chanser att vinna över Hillary Clinton.

  Senator Rand Paul säger; “Den enda person som vi faktiskt vet samarbetade med ryssarna var Hillary Clinton, som betalade en brittisk agent vilken betalade ryssarna för att få information.”

  Republikanen Trey Gowdy anklagar FBI för att de var partiska med det Demokratiska partiet och mörkade det faktum att Hillary Clinton övertalade FISA-domstolen att olagligt spionera på Trump-kampanjen.

  Några timmar efter att FBI hittade hemligstämplade Clinton-e-postmeddelanden på Anthony Weins bärbara dator, så hjälpte Peter Strzok och hans fru Melissa Hodgman till med att ta bort alla bevis på Clintons straffbara förfaranden. Enligt FBI-källor var Peter Strzok och hans hustru med på att förhindra att Bill och Hillary Clinton skulle riskera att få fängelse för sina brott. Federal källor säger att FBI-fältkontoret i New York, som hanterade den ursprungliga Weiner-fullmakten för den dåvarande amerikanska advokaten Preet Bharara, rapporterade till Strzok och McCabe att de hade funnit bevis avseende Hillary Clinton-e-postfallet den 12 oktober 2016. Ungefär 36 timmar senare, blev Melissa Hodgman befordrad till biträdande chef för Securities and Exchange Commission:s verkställighets-avdelning.

  En FBI-agent (Michael Horowitzsom ? – min anm.) som övervakade Hillary Clinton-e-postutredningen hävdar att hans chefer skickade dödshot mot de agenter som arbetade i ärendet om de inte la fram uppgifter om att Hillary är oskyldig. I en serie textutbyten den 1 juli 2016 berättade FBI-advokaten Lisa Page för säkerhetstjänstens Peter Strzok att den dåvarande advokat-generalen Loretta Lynch visste att FBI planerade att rensa bort alla anklagelser som finns mot Hillary Clinton.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *