Sternlycke om klimatförnekare – Konspiratorisk klimatdebatt gynnar bara kapitalet

Hans Sternlycke (1942-) var tidigare medarbetare i redaktionen på Miljömagasinet och medlem i Miljöpartiet. Han arbetar för ekonomisk omvandling underifrån, arbetskooperativ, ekobyar och omställningsrörelsen. Hans skriver om energifrågor, klimat, naturresurser, det ekonomiska pyramidspelet och hållbarhet.
publicerad 23 april 2019
- Hans Sternlycke
The Blue Marble Earth. Image credit: Earthobservatory.nasa.gov

IRONISK DEBATT. Jag förundras över konspirationsteorierna i klimatdebatten, hur vänstersinnade påstår att klimathotet är en bluff för att skapa kriskänsla och på så sätt bereda väg för “globalismen”, så att kapitalet kan styra genom en världsregering och forskarna kan “fuska” med falska larm för att få forskningsanslag, inte…

Text: Hans Sternlycke (Bachelor of Science, politisk ekonomi, sociologi, kulturgeografi) och sedan 18 år arbetar han på ledarredaktionen på Miljömagasinet | Bild: The Blue Marble, Earth. Image credit: Earthobservatory.nasa.gov

Min upplevelse är i stället tvärtom att klimatforskningen är en av de få okorrumperade disciplinerna till skillnad från hur styrda av industriintressen sådant som medicin, strålskydd, skogsbruk, jordbruk och livsmedel är och hur avvikande åsikter där stämplas som skrämselpropaganda och fake news, som bör censureras för att inte skapa oro och som inte bör släppas igenom i media.

Klimatforskarna är i min mening försiktiga och kommer inte med de tvärsäkra påståenden som tillvitas dem utan betonar i stället osäkerhet om alla faktorer som påverkar det. Modellerna stämmer dock på historiska data. I stället är det klimatförnekarna som tar varje liten oöverensstämmelse som bevis på att hela modellen är fel, och särskilt att inte det redan hänt som spåtts hända om några decennier. De har inte beslagits med att ta emot dolda pengar. Däremot har oljekapitalet, som Koch Foundation, gett stora bidrag för propaganda och klimatförnekande forskning.

Energimyndigheten finansierar studie av klimatförnekarna

På Chalmers har skapats ett forskarnätverket för att studera klimatförnekelse under Martin Hultman med finansiering från Energimyndigheten. Man ska granska högernationalism, tankesmedjor och utvinningsindustrin. Att den också är en vänsterföreteelse är man inte medveten om.

Kapitalet behöver inte en världsregering för att styra. De gör det redan i kraft av sina pengar. Det finns sådant som Bilderberggruppen dit politiker inbjuds till hemliga möten, och sådant som ”Deep State” i USA som fördolt styr amerikansk politik.

Det fattas bara att vänstersinnade deltar i den krigsretorik, som nu flertalet partier nu står bakom, för att absurdismen skall bli total. Att vi måste öka på försvaret och liera oss med i NATO för att värna demokratin och stå mot Ryssland. När vi inte har ett civilförsvar som kan klara avspärrning eller sabotage. När det är USA som gjort flest kupper, politiska mord och krigsinsatser, för att med hjälp av NATO värna kapitalets ekonomiska intressen och bevara en kolonial struktur i världen.

Vänstern förenar sig med högerkrafterna

Många till vänster förenar sig med högerkrafterna i att se invandringen som det stora hotet, och att alla Sveriges problem skulle försvinna om den stoppades, att invandringen är den del i den kapitalistiska globalismen för att sänka lönerna och att Sverige tas över av islamister. Vi skall nog vara tacksamma om det finns en “neger” som tar hand om oss på äldreboendet, när svenska folket på grund av strålning och gifter inte är fruktsamma nog för att kunna föda tillräckligt antal unga.

Det hävdas att solens aktivitet har mer betydelse för klimatet än koldioxid, eftersom andelen är så låg i atmosfären, 408 miljondelar [ppm] enligt WMO, mot 280 ppm före industrialiseringen. Om så borde vi vara på väg till en ny istid, och om så borde vi ändå vara oroade av försurningen i havet och dess verkan på kalkbärande djur, när stordelen av ökande halter absorberas där. Dock behövs dock bara en liten minskning av utstrålningen från solens värme för att ge effekter.

Visst ökar växternas tillväxt av koldioxid så att mer kol binds, men bara till en viss gräns. När det blir för varmt stängs klyvöppningarna i bladen för att minska avdunstningen. Visst ökar isen på Antarktis, om än inte i Arktis, men det beror på inkapslingen av luftströmmar runt om, och shelf-isen, som flyter på vattnet kalvar på grund av att havet blir varmare.

Klimatförnekare förtjänar inte tilltro eftersom de bara väljer ut de argument som passar dem och förtiger det som talar mot dem.

Text: Hans Sternlycke

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Som Ingvar Ljungqvist tar upp är Jacob Nordangårds bok en utmärkt bakgrund för de förvirrade som likt Hans Sternlycke inte har satt sig in i ämnet.
  Det är just pga av den bakgrunden att de extremt rika ligger bakom hela klimathotsagendan, som så många okunniga människor uppmuntras till att dela med sig av sin okunnighet. Och genom avsaknaden av kompetent genomlysning aldrig hamnar i ett så trängt läge så att de känner sig manade att av egen vilja sätta sig in i ämnet.
  Vi ser ju ibland på tidigare skeden i historien som bemängda med okunnighet och tyrannisk auktoritetstro men parallellt med internets etablerande har man tvingats inse hur mkt av detta gamla onda som ännu gör sig gällande.

 • Det finns inget klimathot, det finns bara en miljöförstörelse som industrin påverkar. Vilken rappakalja denne miljöpartist skriver. MP har legat risigt till och kan endast existera på grund av klimathotet. MP i Finland växte betydligt i valet nyligen, enbart för att klimathotet är upphaussat och folk utan egen åsikt lyssnar på dom

 • Hejar på dig Linda! Det saknas ofta den helhet som Ni beskriver i den polariserade debatten.
  Bra gjort.

 • Ifrågasätter man klimatalarmismen är man sponsrad av oljeindustrin. Har man frågor gällande invandring och integrering är man invandring är man brun nazistfascist. Så extremt fel man kan ha. Grundskola för hjärntvätt 101. Reaktioner kommer som matrixens arkitekter pavloviserat fram. Ja, det finns de som bara vill kunna åka runt i sina vrålåk utan att skämmas, men det finns en hel del mycket oroliga, miljömedvetna människor, som arbetar för en bättre miljö OCH lever i balans med naturen, MEN som ifrågasätter globalisternas koldioxidhysteri där väderkontroll och extrem beskattning och evig skuld för alla mänskliga förehavanden ska råda, där det INTE tas hänsyn till ANNAT som påverkar både miljö och klimat, både från kosmos och från solen och från andra vädermanipulerande fenomen.

 • Signaturen Kaspar Gram kommenterar ovan:

  “– å drøfte klima uten å ta med hva som besprutes på vår himmel blir vel helt misvisende, fel.”

  Här är en MYCKET bra länk som tar upp denna faktor:

  https://geoengineeringsverigebild.wordpress.com/fakta-1/

  En uppmaning till alla Er strutsar med huvudet i sanden: Övervinn er byxångest, ryck huvudet ur sanden och öppna Era ögon!

  Vi måste gemensamt reagera mot detta övergrepp.

 • Häromdagen släpptes Jacob Nordangårds bok “En klimatsmart historia” :
  Releasefesten för min bok Rockefeller – En klimatsmart historia den 22 april har blivit flyttad .

  “Jacob’s research into the impact of Rockefeller philanthropy on public policy is the best I have seen in a long career of profiling the power elite in factual terms, not in conspiracy theory terms. Research into the Rockefeller non-profits is exceptionally difficult because the literature is cluttered with lunatic fringe claims by writers with no direct contact or experience with any Rockefeller leaders and scant of direct, verifiable, fact-checked material. Jacob has found much of the latter and ignored all of the former. He generously allowed me to examine an in-work manuscript (publication pending) that displayed thorough literature searches and new research findings that will certainly work their way into the top ranks of reliable, highly cited published Rockefeller research findings. Very impressive.” (Ron Arnold)

  Vänliga hälsningar,
  Jacob Nordangård
  Vore toppen om den kunde recenseras här på Newsvoice.

 • Citat från artikeln:
  “Det hävdas att solens aktivitet har mer betydelse för klimatet än koldioxid, eftersom andelen är så låg i atmosfären, 408 miljondelar [ppm] enligt WMO, mot 280 ppm före industrialiseringen.”
  Är inte det självklart, att solens påverkan har störst betydelse? Utan solen finns ju inget klimat.

 • Här har vi en extrem miljötyckare som slår åt alla håll han är som Hasse Alfredssons pastor Jansson, “han har inge bestämda åsikter om nånting” men han är medlem i Miljöpartiet.

  Låt oss enbart titta på det han skriver om solens inverkan på klimatet. “Det hävdas att solens aktivitet har mer betydelse för klimatet än koldioxid”.

  Ja visst är det så.
  Vad vi med säkerhet kan säga är att Globalstrålningen sedan 1983 ökat med mera än 10%. se denna länk från SMHI. https://www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/stralning/solstralning-i-sverige-sedan-1983-1.8243
  Den ökningen av globalstrålningen motsvarar en ökning av Sveriges medeltemperaturen på 0,5 Grader Celsius sedan 1983.
  En halv grads uppvärmning sedan 1983 kan alltså helt tillskrivas ökad globalstrålning.

  Fakta från SMHI om globalstrålning: Energin från solen är den grundläggande faktorn för klimatet. Alla kroppar (fasta, flytande och gasformiga) som har en temperatur över den absoluta nollpunkten skickar ut strålning. Ju högre temperaturen är desto mer kortvågig strålning skickas ut.

 • Det var nog det snurrigaste försök att blanda bort korten i klimatdebatten jag någonsin sett!
  Hans Sternlycke kunde passa som dealer vid ett pokerbord i Las Vegas.
  De som med fakta avslöjar och kritiserar klimatalarmismen anklagas för att vara höger och vänster, betalda lakejer, klimatförnekare, rasister, krigshetsare och militarister, bland annat.
  Till sitt försvar anför han falsifierade modeller, bristande insikter om växter, isar, temperaturer, buffring, kalcination, fossilisering, karbonater, arkimedes princip, havsnivåer, koldioxiodsvält, termisk avgasning, solfläckar och allt annat som kunniga klimatforskare med kringvetenskaper lagt i dagen om hur verkligheten fungerar.
  Det senaste decenniet har tiotusentals forskare i upprop avfärdat AGW. En omständighet som naturligtvis är besvärande för Sternlyckes inrotade verklighetsbild.

 • Jeg vil vise til en gruppe med flere professorer og eget vitenskapelig råd som driver siden:
  https://www.klimarealistene.com/
  De har helt nylig sendt et brev til den norske statsministeren som kan være verdt å lese:
  https://www.klimarealistene.com/2019/04/05/apent-brev-til-statsminister-erna-solberg/

  Denne norske bloggen har mange artikler om klima og dagsaktuelle analyser som anbefales: https://www.derimot.no/ – å drøfte klima uten å ta med hva som besprutes på vår himmel blir vel helt misvisende, fel.

 • Intressant att personen titulerar sig som “Bachelor of Science” vilket ger en naturvetenskaplig prägel. När man synar den vetenskapliga kompetensen visar den sig endast bestå av: “politisk ekonomi, sociologi, kulturgeografi”. För övrigt så innebär Bachelor of Science egentligen inget annat än att man läst tre till fem år på högskola samt fått examen. Ursprungligen var det University of London som år 1860 först använde begreppet och då avsågs naturvetenskapliga ämnen så som matematik, fysik, fysiologi samt botanik sedan dess har titeln degenererats ner och kan i dag inte ha ett smack med naturvetenskap att skaffa. Innebär studier i ovan nämnda ämnen att man kan uttala sig om klimatet? Knappast?

  För det första finns det inte något som heter Journalistskolan Göteborg (1) som personen anger på sin linkedinsida (2) utan utbildningen eller linjen heter Journalistutbildning.

  Det finns för övrigt ingen Hans Sternlycke i Miljömagasinets ledarredaktionen eller på någon redaktion över huvud taget på tidningen (3), utan de som ingår i redaktionen är: Chefredaktör och VD Stefan B Nilsson. Ansvarig utgivare Lars Kollberg. Politisk chefredaktör Peter Eller, st f ansvarig utgivare.

  Ledaredaktion:
  Eivor Karlsson
  Marica Lindblad
  Stefan B Nilsson

  Hemsidesansvarig
  Stefan B Nilsson

  Redaktion
  Liza Ahnland
  Thomas Daligk
  Anna Henriksson
  Bengt Ljunggren
  Jonatan Lundbäck
  Rikard Rehnbergh
  BirGitta Tornérhielm
  Gunnar Vagerstam
  Charlotte Wikholm

  Miljömagasinet en politisk tidning som ursprungligen startades av miljöpartiet, och det är vad artikeln skall betraktas som: nämligen som en politisk partsinlaga, inte ett naturvetenskapligt klargörande.

  Sist kan väl nämnas att trots personens politiska utbildning (politisk ekonomi) så är det inte vänstern som pådyvlas begrepp som konspirationsteoretiker i klimatdebatten, utan alt right rörelsen. Det är vänstern går helhjärtat in för klimatalarmismen. Inte högern.

  (1) https://jmg.gu.se/utbildning/journalistutbildning

  (2)https://www.linkedin.com/in/hans-sternlycke-9b376a14/#education-section

  (3) https://www.miljomagasinet.se/index.php/tidningen/

  Dock mycket bra att Newsvoice har publicerar åsikter från olika politiska ställningstaganden.

  • Tackar ödmjukst för din analys Ale.

   Människor kan inte förstå sin egen inkompetens, även om de säkert vill väl. John Cleese förklarar problemet med inkompetens väl på tuben under “Stupidity”.

   Det som är så synd med klimalarmismen är att den flyttar bort fokuset från massmord på människor i världen, överpopulationen, alla lidande barn, samt den ekologiska katastrof som faktiskt pågår p.g.a. mänsklighetens beteende, med massvis med arter som dör ut.

   Klimatlarmismen flyttar även bort fokus från beredskap mot de andra verkligt farliga “extinction events” som har betydligt bättre vetenskpliga historiska evidens, där väder är ett miniproblem i jämförelse.

   Samtidigt anser den massavlande mänskligheten via FN att den har “Människovärde”, och har “Mänsklig rättigheter”… fastän den själv är orsaken genom sin egen kollektiva dumhet.

   Finns det (mot förmodan) en god intelligent “gud” som är stolt över “skapelsen” så är jag säker på att den guden vore oenig om dessa människors s.k. “värde”. För mig är de likt skadeinsekter som likt Egyptens gräshoppor är på väg att förstöra precis allt och få alla barn, inkl. sin egna, att lida.

   Jag tycker synd om barnen som lider idag och om framtidens barn, som kommer lida än mer i framtiden, om vi inte lyckas förändra det här tillsammns.

  • Artikelförfattaren Hans Sternlycke har VARIT en ledande kraft för tidskriften Miljömagasinet, men han blev tillsammans men ett antal andra anställda sparkade eftersom de inte passade in i Agenda 30.

   Hans Sternlycke är, enligt min uppfattning, mycket kunnig inom de allra flesta områden som gäller miljön. men han har fastnat i klimat-lögnens nät.

   Den nye chefsredaktören för Miljömagasinet har intensiv kontakt med romklubbens Anders Wijkman, som far runt som ett jehu i vårt så misshandlade Sverige.

 • Signaturen Kaspar Gram kommenterar ovan:

  “– å drøfte klima uten å ta med hva som besprutes på vår himmel blir vel helt misvisende, fel.”

  Här är en MYCKET bra länk som tar upp denna faktor:

  https://geoengineeringsverigebild.wordpress.com/fakta-1/

  En uppmaning till alla Er strutsar med huvudet i sanden: Övervinn er byxångest, ryck huvudet ur sanden och öppna Era ögon!

  Vi måste gemensamt reagera mot detta övergrepp.

 • Hans#
  Finns det klimatförnekare så finns det väl också klimatalarmister ?
  Fast det heter ju “klimataktivister” när ni refererar till dem.
  Fint ska det va !

 • Häromdagen släpptes Jacob Nordangårds bok “En klimatsmart historia” :
  Releasefesten för min bok Rockefeller – En klimatsmart historia den 22 april har blivit flyttad .

  “Jacob’s research into the impact of Rockefeller philanthropy on public policy is the best I have seen in a long career of profiling the power elite in factual terms, not in conspiracy theory terms. Research into the Rockefeller non-profits is exceptionally difficult because the literature is cluttered with lunatic fringe claims by writers with no direct contact or experience with any Rockefeller leaders and scant of direct, verifiable, fact-checked material. Jacob has found much of the latter and ignored all of the former. He generously allowed me to examine an in-work manuscript (publication pending) that displayed thorough literature searches and new research findings that will certainly work their way into the top ranks of reliable, highly cited published Rockefeller research findings. Very impressive.” (Ron Arnold)

  Vänliga hälsningar,
  Jacob Nordangård
  Vore toppen om den kunde recenseras här på Newsvoice.

 • “Klimatförnekare” är ett hittepåbegrepp för att kunna släpa klimatrealister i skiten. Begreppet finns varken i SOL eller NE.

  Snälla Hans, bara för att man har en sund kritisk hållning till klimatlarm, så innebär ju det inte att man förnekar att vi har ett klimat. Vem har påstått det??

 • Citat från artikeln:
  “Det hävdas att solens aktivitet har mer betydelse för klimatet än koldioxid, eftersom andelen är så låg i atmosfären, 408 miljondelar [ppm] enligt WMO, mot 280 ppm före industrialiseringen.”
  Är inte det självklart, att solens påverkan har störst betydelse? Utan solen finns ju inget klimat.

 • Här har vi en extrem miljötyckare som slår åt alla håll han är som Hasse Alfredssons pastor Jansson, “han har inge bestämda åsikter om nånting” men han är medlem i Miljöpartiet.

  Låt oss enbart titta på det han skriver om solens inverkan på klimatet. “Det hävdas att solens aktivitet har mer betydelse för klimatet än koldioxid”.

  Ja visst är det så.
  Vad vi med säkerhet kan säga är att Globalstrålningen sedan 1983 ökat med mera än 10%. se denna länk från SMHI. https://www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/stralning/solstralning-i-sverige-sedan-1983-1.8243
  Den ökningen av globalstrålningen motsvarar en ökning av Sveriges medeltemperaturen på 0,5 Grader Celsius sedan 1983.
  En halv grads uppvärmning sedan 1983 kan alltså helt tillskrivas ökad globalstrålning.

  Fakta från SMHI om globalstrålning: Energin från solen är den grundläggande faktorn för klimatet. Alla kroppar (fasta, flytande och gasformiga) som har en temperatur över den absoluta nollpunkten skickar ut strålning. Ju högre temperaturen är desto mer kortvågig strålning skickas ut.

 • Det var nog det snurrigaste försök att blanda bort korten i klimatdebatten jag någonsin sett!
  Hans Sternlycke kunde passa som dealer vid ett pokerbord i Las Vegas.
  De som med fakta avslöjar och kritiserar klimatalarmismen anklagas för att vara höger och vänster, betalda lakejer, klimatförnekare, rasister, krigshetsare och militarister, bland annat.
  Till sitt försvar anför han falsifierade modeller, bristande insikter om växter, isar, temperaturer, buffring, kalcination, fossilisering, karbonater, arkimedes princip, havsnivåer, koldioxiodsvält, termisk avgasning, solfläckar och allt annat som kunniga klimatforskare med kringvetenskaper lagt i dagen om hur verkligheten fungerar.
  Det senaste decenniet har tiotusentals forskare i upprop avfärdat AGW. En omständighet som naturligtvis är besvärande för Sternlyckes inrotade verklighetsbild.

 • Jeg vil vise til en gruppe med flere professorer og eget vitenskapelig råd som driver siden:
  https://www.klimarealistene.com/
  De har helt nylig sendt et brev til den norske statsministeren som kan være verdt å lese:
  https://www.klimarealistene.com/2019/04/05/apent-brev-til-statsminister-erna-solberg/

  Denne norske bloggen har mange artikler om klima og dagsaktuelle analyser som anbefales: https://www.derimot.no/ – å drøfte klima uten å ta med hva som besprutes på vår himmel blir vel helt misvisende, fel.

 • Intressant att personen titulerar sig som “Bachelor of Science” vilket ger en naturvetenskaplig prägel. När man synar den vetenskapliga kompetensen visar den sig endast bestå av: “politisk ekonomi, sociologi, kulturgeografi”. För övrigt så innebär Bachelor of Science egentligen inget annat än att man läst tre till fem år på högskola samt fått examen. Ursprungligen var det University of London som år 1860 först använde begreppet och då avsågs naturvetenskapliga ämnen så som matematik, fysik, fysiologi samt botanik sedan dess har titeln degenererats ner och kan i dag inte ha ett smack med naturvetenskap att skaffa. Innebär studier i ovan nämnda ämnen att man kan uttala sig om klimatet? Knappast?

  För det första finns det inte något som heter Journalistskolan Göteborg (1) som personen anger på sin linkedinsida (2) utan utbildningen eller linjen heter Journalistutbildning.

  Det finns för övrigt ingen Hans Sternlycke i Miljömagasinets ledarredaktionen eller på någon redaktion över huvud taget på tidningen (3), utan de som ingår i redaktionen är: Chefredaktör och VD Stefan B Nilsson. Ansvarig utgivare Lars Kollberg. Politisk chefredaktör Peter Eller, st f ansvarig utgivare.

  Ledaredaktion:
  Eivor Karlsson
  Marica Lindblad
  Stefan B Nilsson

  Hemsidesansvarig
  Stefan B Nilsson

  Redaktion
  Liza Ahnland
  Thomas Daligk
  Anna Henriksson
  Bengt Ljunggren
  Jonatan Lundbäck
  Rikard Rehnbergh
  BirGitta Tornérhielm
  Gunnar Vagerstam
  Charlotte Wikholm

  Miljömagasinet en politisk tidning som ursprungligen startades av miljöpartiet, och det är vad artikeln skall betraktas som: nämligen som en politisk partsinlaga, inte ett naturvetenskapligt klargörande.

  Sist kan väl nämnas att trots personens politiska utbildning (politisk ekonomi) så är det inte vänstern som pådyvlas begrepp som konspirationsteoretiker i klimatdebatten, utan alt right rörelsen. Det är vänstern går helhjärtat in för klimatalarmismen. Inte högern.

  (1) https://jmg.gu.se/utbildning/journalistutbildning

  (2)https://www.linkedin.com/in/hans-sternlycke-9b376a14/#education-section

  (3) https://www.miljomagasinet.se/index.php/tidningen/

  Dock mycket bra att Newsvoice har publicerar åsikter från olika politiska ställningstaganden.

  • Artikelförfattaren Hans Sternlycke har VARIT en ledande kraft för tidskriften Miljömagasinet, men han blev tillsammans men ett antal andra anställda sparkade eftersom de inte passade in i Agenda 30.

   Hans Sternlycke är, enligt min uppfattning, mycket kunnig inom de allra flesta områden som gäller miljön. men han har fastnat i klimat-lögnens nät.

   Den nye chefsredaktören för Miljömagasinet har intensiv kontakt med romklubbens Anders Wijkman, som far runt som ett jehu i vårt så misshandlade Sverige.

 • “Vi skall nog vara tacksamma om det finns en “neger” som tar hand om oss på äldreboendet, när svenska folket på grund av strålning och gifter inte är fruktsamma nog för att kunna föda tillräckligt antal unga.”

  Det kommer ju gälla alla andra också i slutändan som befinner sig i väst..
  Ingen ska behöva tas omhand av främmande människor på äldre dar som de helt saknar koppling till. De flesta andra folkgrupper bryr sig bara om sina egna.

  Det finns ingen vänster o höger längre i traditionell mening. Just nu står det mellan globalism och nationalism.
  Idén att använda klimatet i politiska syften kommer från Romklubben från början och kan läsas om i deras egen bok “Limits to Growth”:
  https://climatism.wordpress.com/2014/01/24/in-searching-for-a-new-enemy-to-unite-us-we-came-up-with-the-threat-of-global-warming/

 • “Vi skall nog vara tacksamma om det finns en “neger” som tar hand om oss på äldreboendet, när svenska folket på grund av strålning och gifter inte är fruktsamma nog för att kunna föda tillräckligt antal unga.”

  Det kommer ju gälla alla andra också i slutändan som befinner sig i väst..
  Ingen ska behöva tas omhand av främmande människor på äldre dar som de helt saknar koppling till. De flesta andra folkgrupper bryr sig bara om sina egna.

  Det finns ingen vänster o höger längre i traditionell mening. Just nu står det mellan globalism och nationalism.
  Idén att använda klimatet i politiska syften kommer från Romklubben från början och kan läsas om i deras egen bok “Limits to Growth”:
  https://climatism.wordpress.com/2014/01/24/in-searching-for-a-new-enemy-to-unite-us-we-came-up-with-the-threat-of-global-warming/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *