Robert “Corleone” Aschberg blir Publicistklubbens ordförande

publicerad 10 april 2019
- av Torbjörn Sassersson red.
Robert Aschberg - Bild från TV-serien Trolljägare
Robert Aschberg Publicistklubbens nya ordförande - Bild från TV-serien Trolljägare
Robert Aschberg – Reklambild från TV-serien Trolljägarna

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfieDEBATT. Knappt än en månad efter att Granskning Sverige publicerat ett avslöjande och mindre smickrande reportage om Robert Aschberg reagerar slutligen medieetablissemanget efter en utdragen tystnad. Aschberg belönas med den prestigefyllda posten som Publicistklubbens ordförande.

Därmed har det svenska medieetablissemanget tydligt demonstrerat inför hela det svenska folket att man totalt struntar i vad GS vaskat fram om Aschbergs förflutna. Istället för att följa upp vad GS funnit om Aschberg, hans affärer och minst sagt underliga förehavanden väljer de svenska journalisterna att tiga still och Publicistklubben väljer att belöna Aschberg med en prestigefylld position.

Källa: https://giphy.com/
Källa: Giphy.com

Publicistklubbens ordförande är trendsättare

Budskapet till Sveriges mediekonsumenter och alla journalister med ambitionen att få vara med i finrummen är att det är fritt fram att bedriva en osaklig, egocentrisk, självförhärligande, politiskt vinklad och hänsynslös skjutjärnsjournalistik à la Robert “Corleone” Aschberg. Han hålls nu upp som en förebild och hans gärningar cementerar en pressetik som hittad i vilken auktoritär stat som helst.

Välkommen till ett allt mer förhårdnat Sverige styrt av män och kvinnor utan medkänsla och empatisk förmåga. Vem ska bli nästa offer? Du behöver nog inte vänta länge.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat