Fördelar med att jämföra lån innan du lånar pengar

publicerad 21 maj 2019
- Extern skribent
Bästa att jämföra lån - Zmarta.se
Bäst att jämföra lån - Zmarta.se
Bäst att jämföra lån – Zmarta.se. Foto: Fox. Licens: Pexels.com (free use)

Det finns väldigt många fördelar med att jämföra flera olika lån innan du bestämmer dig för var du vill låna pengar. Oavsett om du har lån sedan tidigare eller om du ska teckna ditt första lån kan det finnas en hel del du bör känna till om och kring lån. Här får du en del tips och dessutom får du veta flera fördelar som finns med att jämföra flera olika lån innan du bestämmer dig.

Vad ger en jämförelse av lån?

När man jämför lån kan man få reda på en hel del mer om lånen. När man ska ta ett lån finns det en hel del faktorer att tänka över och det är just dessa man kan få reda på mer om i jämförelsen. Det kan ta ett tag att jämföra flera lån men om man inte behöver pengarna brådskande är det garanterat värt att lägga ner den tiden.

När du jämför lån kan det till exempel vara bra att fundera över lånebeloppet, hur räntan ser ut samt vilka avgifter som tillkommer på lånet.

Om du inte jämför de här sakerna mellan olika långivare är risken stor att lånet kostar mer än vad det behöver göra. Det är också bra att få veta mer om löptiden på lånet, om den kan förlängas med mera. Kanske händer det något så att du inte kan betala på lånet i den takt det från början är tänkt. Kan du då förlänga avbetalningstiden eller går det inte enligt villkoren?

Fördelar med att jämföra lån

Det finns flera fördelar med att jämföra lån.

  • För det första får du reda på betydligt mer om de olika lånen och långivarna.
  • Du kan också se vad som egentligen är ett bra erbjudande eller inte. Ett lån som först verkar bra kanske inte är så bra i slutändan.
  • Kanske är det i den aktuella situationen bättre att ta ett lån med en lite högre ränta, men som helt saknar fasta avgifter än ett lån med många avgifter och en låg ränta?

Det är sådana saker du som låntagare kan få reda på genom att jämföra lånen. När du jämför olika lån kan du också hitta de allra lägsta räntorna och de lån som ger dig som låntagare bäst villkor.


När långivarna ställs mot varandra kan du som låntagare ofta få ut flera bra fördelar. Genom att jämföra de olika lånen kan du som låntagare faktiskt spara en hel del pengar varje månad.


Tjäna pengar på att lägga lite tid på att jämföra

Det kanske ser lite fel ut att skriva att man kan tjäna pengar på att jämföra lån, men så är det faktiskt. Om man inte jämför lånen kan man få betala en hel del extra, och när de inte läggs på en återbetalning av lån är det nästan som om du har tjänat pengarna.

Beloppen kan uppgå till flera tusen kronor om du behöver låna ett större belopp under en lite längre tid.  Innan du ska låna pengar kan det alltså vara riktigt smart att jämföra de olika lånen för att se hur mycket pengar du kan spara.

Hur kan man jämföra lånen?

Om du ska låna pengar finns det flera sätt att jämföra lånen på. Du kan till exempel själv kontakta alla de långivare du är lite nyfiken på för att få de uppgifter du vill ha. När du har fått dem kan du sammanställa dem för att se vilket lån som är det mest lönsamt. Det finns också möjlighet att kontakta en låneförmedlare för att få en automatisk jämförelse av flera lån från olika långivare.


En fördel med låneförmedlarens jämförelse är att långivarna får tävla om att ge låntagaren de bästa villkoren och räntorna, och det kan göra att du sparar än mer pengar.


Det görs också bara en kreditupplysning, trots att flera långivare är inblandade. Du slipper också  lägga ner lika mycket tid själv. Trots det kan du fortfarande spara en hel del pengar på att jämföra lånen och du får också veta svart på vitt vad det är du behöver betala, hur lång tid du ska betala och så vidare. Du behöver inte tänka på att titta lika noga på de finstilta villkoren under jämförelsen.

Extern skribent

Relaterat

NewsVoice: Ekonomi

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice