Ivar Arpi: Ett tyranniskt EU påtvingar medlemsländerna massmigrationen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 maj 2019
- NewsVoice redaktion
Ivar Arpi 21 januari 2019, selfie
Ivar Arpi 21 januari 2019, selfie
Ivar Arpi 21 januari 2019, selfie

NOTERAT. Den politiska skribenten och debattören Ivar Arpi anser att EU transformerats till något “tyranniskt och odemokratiskt” och att det blivit övertydligt i migrationsfrågan. “EU skapades för européer”, förklarar han, men globalisterna bedriver utpressning mot medlemsländer att ta emot utomeuropéer på ett osunt sätt som skapar någon grad av osämja eller kaos.

Ivar Arpi skriver på Facebook den 12 maj:

“EU är (bland annat) tänkt som ett fredsprojekt om ska föra europeiska länder närmare varandra. Till exempel genom stöd på olika områden. När Polen och Ungern får stöd sker det med andra ord precis så som EU är tänkt. Välvilja och grannsämja. Från oss lite rikare, till de lite fattigare.

Att då hota fattigare länder med att de måste göra samma misstag som västeuropeiska länder – att ta emot för många migranter av olika slag – annars drar vi in bidragen som hjälper dem. Det är inte välvilja och grannsämja. Det är tyranniskt och odemokratiskt. Odemokratiskt eftersom man inte anser att de har rätt att själva fatta beslut om detta. Tyranniskt eftersom det sker under hot om sanktioner som kommer försämra livet för vanliga polacker och ungrare.

EU kom inte till för att fördela flyktingar. Det kom inte till för att hjälpa ekonomiska migranter att bosätta sig i Europa. EU skapades inte för asylsökande från världens alla hörn. EU skapades för européer. EU kom till för att européer skulle komma varandra närmare. Europa är européernas hem och EU är européernas union.

Nu använder globalisterna i Västeuropa och Bryssel migrationsfrågan för att utpressa östeuropeiska länder. Man kanske inte kommer rulla in stridsvagnar i Prag och Budapest, så gör inte dagens mjuka totalitärer, i stället drar man in bidrag som man vet kommer till nytta. I stället kallar man dem odemokratiska, när det är man själva som kör över demokratiskt valda regeringar.

Varje folk har rätt att själva välja hur deras land ska göra i den här frågan. Det är demokrati. Ett yttre tvång kommer med stor sannolikhet leda till en explosiv situation, vars konsekvenser är svåra att överskåda. Men det leder förmodligen inte till allmän fryntlighet, grannar emellan. Detta sätt att agera på går rakt emot EU:s grundtanke att skapa fred.

Det är värt att notera att vi själva aldrig hade gått med på det man nu ska tvinga Ungern och Polen till. Hade gemene svensk fått välja hade vi aldrig haft den invandring vi sett de senaste 30 åren. Det har aldrig funnits något folkligt stöd för den förda politiken. Våra eliter har ändå tvingat igenom den. Nu lever vi med resultatet. Och nu ska samma eliter tvinga fler att begå samma misstag.

Det är perverst.”

Dagen efter den 13 maj skriver Ivar Arpi en ledarartikel på SvD rubricerad “EU-samarbetet hotas av tvång” med samma underliggande budskap för att nå en bredare publik. Han drar där en slutsats i slutet av sin text om vart Sverige och EU är på väg:

“Varje land har rätt att själva välja hur deras land ska göra i den här frågan, som jag sade till den polska journalist som intervjuade mig för ett par år sedan. Ett yttre tvång, från Bryssel eller från europeiska grannländer, kommer med stor sannolikhet leda till en explosiv situation, vars konsekvenser är svåra att förutse. En blygsam gissning är att det förmodligen inte leder till allmän fryntlighet, grannar emellan. Sannolikt blir det istället en starkare opinion för fler EU-exits. Detta sätt att agera på går rakt emot EU:s grundtanke att skapa fred i Europa.”

Sammanställning: NewsVoice

Källa


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Sverige måste ut ur EU

  EU bestämmer över Sverige. Idag beslutas majoriteten av våra lagar i EU. Vi blir påtvingade nya lagar som aldrig har godkänts i riksdagen. Om Sverige inte gör som EU säger dras vi inför domstol med hot om dryga böter.

  EU är en extremt dyr klubb. I år kostar Eu-avgiften över 40 miljarder. Det är ungefär lika mycket som hela det svenska rättsväsendet. Inom kort kommer kostnaden att överstiga hela det svenska försvaret. Per capita betalar du mer som svensk än någon annan i hela EU.

  EU har öppnat våra gränser för kriminella. EU:s fria rörlighet är roten till en stor del av problemen i vårt land. Över våra gränser flödar nu narkotika, vapen, tiggare och illegala invandrare helt fritt. Så länge vi är kvar i EU kommer vi aldrig att kunna lösa problemet. Swexit ja tack!

 • Självklart skall ni rösta i EU-valet.
  Just DIN röst betyder enormt mycket mer än allt inflytande som alla de lobbygrupper som styrs av USAs ekonomiska maktelit har.
  Eller hur?

 • EU har inte transformerats utan det här var vad som var meningen från början och tänk då på att de inte än är klara med “transformeringen”.

 • Som sagt var Maj, beklämmande, anmärkningsvärt och sorgligt när en journalist av Ivars kaliber visar sig inte ha läst på. Avsikten med EU var redan från början att erbjuda MENA-länderna invasion av Europa med rasblandning och folkutbyte. Tyskland, Frankrike, Italien m fl. länder har genom sin jordbrukspolitik skaffat sig leverantörsmonopol på jordbruksprodukter och tagit död på ett blomstrande jordbruksland som ex.vis Rumänien. Detta land är i dag degraderat till export av smuggelcigaretter, horor och romer, vilket inte är Rumänernas fel. EU balanserar på den slaka linan med fyllot Klunker som chef. Vad säger man?

 • EU skapades inte för att föra de europeiska folken närmre varann eller att vara ett fredsprojekt. Det var ju bara propaganda för att få folk att rösta att landet skulle gå med i EU. Plus all skrämselpropaganda att Sverige skulle förtvina ekonomiskt.

  EU skapades för att banker och multinationella företag ska ha kontroll över hela Europa. Det pågår väl samma saker i andra världsdelar?

  Ni gnäller över invandringen men invandringen av bolag från andra länder, den säger ni inget om.

  Välkommen till verkligheten. Ni som röstade ja till EU och satte fan i båten. Nu kan ni ro honom iland!

 • Bra Ivar, vi behöver många som upplyser de ignoranta på vilket sätt EU har utvecklat sig. Jag var vid skapandet av EU väldigt glad över den ” skenbara ” innehållet ( fred och öppna gränser för varor) som man sold åt folken.
  Troligen har det dock varit en långsiktig plan, där man successivt säljer in mer och mer av den egentliga agendan som var avsett från början. Man behöver bara titta på hur man säljer in olika idéer i befolkningar för att komma in i målet.
  Att pratar till exempel om “klimatsmart” men samtidigt tillåter gifter i landbruk , mat och medicin inte att tala om geoengineering och 5 G är ett skämt som avslöjar det egentliga syfte.

 • Helt klart. När råvarutillgångarnar i mellan östern och Afrika taghits i besittning av “oss” måste de rånade som levde på detta land “flyttas”.
  De som inte dör is striderna ges plats in andra länder så att billigare medelarbetskraft och fler konsumenter genereras. Klagan från de som blir tvingade att ge plats åt de omflyttade kallas för rasism, och “återvandring” blir aldrig aktuellet eftersom syftet var och är att stjäla ländernas naturtillgångar inklusive odlingsbara areale som tidigare försörjde de människor som tvångsflyttats. Är detta hela den underliggande planen?

  • Bankmaffians babianer lever på alla karuseller i detta tivoli, i synnerhet de som skapar konflikt och krig, därav vill man givetvis skicka hem frdliga vettiga apostater till en säker död, medan de mest extrema sekteristerna segregeras och får åka på terror-resor med bidrag, samt får rekrytera fler terror-resenärer och får hämta resterna från krigen och får uppfostra dessa rester till mer idioti, helt fritt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *