Pentagon beordras frisläppa dokument om att fästingar skulle användas som biovapen

publicerad 23 juli 2019
- av Torbjörn Sassersson red.
Fästingen Ixodus ricinus. Foto: Richard Bartz

Det amerikanska representanthuset beordrar Pentagon att frisläppa misstänkta hemligstämplade dokument som befaras visa att fästingar utvecklades som biologiska vapen under experiment mellan 1950 och 1975, skriver Russia Today och CNN.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Fästingen Ixodus ricinus. Foto (beskuret): Richard Bartz. Licens: CC BY-SA 2.5, Wikimedia Commons

Försöket att få Pentagon samarbetsvilligt initierades av republikanen Chris Smith. Han säger att han inspirerats av flertalet privata utredningar som ska visa att signifikant forskning genomförts på Fort Detrick i Maryland och Plum Island i New York. Försöken ska ha genomförts på både fästingar (spindeldjur) och insekter. Syftet var att utveckla djuren till självgående biovapen.

“If true, what were the parameters of the program? Who ordered it?” Smith said during a debate for the amendment. “Was there any accidental release anywhere or at any time of any of the diseased ticks?” – CNN

“Americans have a right to know whether any of this is true,” Smith said in a news release. “And have these experiments caused Lyme disease and other tick-borne disease to mutate and to spread? Who ordered it? Were any ticks released by design?” – Russia Today (RT.com)


En stor fråga som uppstått är huruvida dessa förmodade “vapeniserade” fästingar (weaponized ticks) kan ha släppts ut i naturen medvetet eller oavsiktligt.


The Guardian skriver att en ny bok i ämnet kom ut i maj 2019 skriven av Kris Newby en vetenskapsskribent från Stanford University. Newby är själv skadad av fästingar och han ställer frågor om ursprunget till de fästingburna sjukdomar som drabbar 400,000 amerikaner varje år. Titeln på boken är talande: “The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons”.

Skeptiker menar att “weaponized ticks” är en konspirationsteori.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Man kan ta bort fästingar rätt enkelt med spott, saliv. Spotta på fingret dränk fästingen i spott och snurra försiktigt fram och tillbaka så släpper fästingen sitt grepp och ramlar bort. Denna metod användes på akutmottagningen där jag jobbade på 90-talet och den fungerade alltid.

  När min familj bodde på landet så kollade vi alltid efter fästingar på kroppen, varje dag och jag har plockat bort många fästingar utan problem och inga sjukdomar fick vi heller.

  • Tack för det tipset, Andreas Obenius, detta med det egna salivet har man ju aldrig tänkt på, men detta ska jag testa… när man är ensam, då är det svårt att kolla baksidan kroppen, det är ju en “mara”.

 • Efter att ha läst Ingemar Ljungqvist inlägg, så börjar jag nu förstå att mina tankar om en eventuell spridning via “sprayning”kan vara en orsak till alla dessa fästingar vi har här på västkusten…det räcker att sitta på en kortklippt gräsmatta så kan man få på sig massor av små fästingar…så ,tack också Maj Rehnberg för Din kommentar, detta visar att vi kommer närmare och närmare “sanningen”, avslöjande vad som sker i vårt luftrum…fy sjutton vad vi är lurade att tro, att detta är naturligt, jo, jag tackar jag.

 • Linköping tar geoengineering på allvar
  2013-02-18 07:53 9 kommentarer
  Av Anna Orring
  fann det här när jag googlade, har för mig att det var en rubrik om att det var en rumsren teknik.
  Jag minns att jag debatterade med en Pelle

  hittade också detta geoengineering- ett riskfyllt projekt- miljö och djur- oförklarade fenomen i focus. 1 apr 2016

  i den tråden står det från 2011 Riskfylld teknik blir mer rumsren

 • Utdrag ur AlmaNova nr 2-17 om Borrelians ursprung:

  “Men i denna artikel tar vi fasta på de exceptionella sidor i boken då Överbye granskar ursprunget och då blir det en person som är iögonenfallande och det är den tysk-amerikanske forskaren Erich Traub. Här är kort hans historia. Han föddes 1906 i Tyskland. Han hade utbildat sig som veterinär och hade som specialområde mikrobiologi. Han studerade under åren 1934-35 vid Rockefeller Foundation. Då var han också aktiv medlem i nazistorganisationen Siegfried. Deras sammankomster hölls ofta vid Taphank på Long Island, norr om New Tork.

  Vid återkomsten till Tyskland blev han anhängare av Nazistpartiet 1938. I Tyskland fick han sedan forskningsuppdrag på LöfflerInstitutet, som var direkt underställt Adolf Hitler och SS-generalen Heinrich Himmler. Officiellt forskade man på djur, men Traub var också involverad i projekt som skadade människors nervsystem.

  I ett annat av projekten försökte man sig på att utveckla patogener som kunde sprida mul- och klövsjuka med ambitionen att skada kött- och mjölkförsörjningen i Sovjetunionen. Efter kriget blev märkligt nog inte Erich Traub inte ställd inför rätta utan arbetade kvar i Tyskland under sovjetisk överhöghet, men 1948 blev han under Operation Paperclip utsmugglad till USA, där han skulle få fortsätta sitt värv som biovapenexpert. Därifrån är dokumentationen till stora delar hemligstämplad. Men vad som är klarlagt är att Erich Straub kom att delta med arbetet på Plum Island som upprättades som ett centrum för biologisk krigsföring.

  Det är dokumenterat att han åren 1952, 1956 och 1958 arbetade på Plum Island där han ledde utvecklingen av biologiska vapen. Hans specialområde där var fästingburna sjukdomar. Här har amerikanen John Lofthus, domare och ständigt på jakt efter nazistiska krigsförbrytare dokumenterat hur man från Plum Island också med flygplan spred fästingar över närliggande fastland. Därför var det ingen tillfällighet att det första fallet av den amerikanska varianten av Borrelia dök upp på andra sidan sundet från Plum Island i staten Connecticut, strax norr om New York. Detta skedde redan 1956, även om man då inte hade en klarlagd definition på själva sjukdomen.

  Först senare 1975 slog man fast att sjukdomen skulle kallas Lyme Disease, efter en av de orter Lyme , som låg tvärs över sundet där man konstaterat tidiga patienter. Man kunde också slå fast orsaken. Det var bakterien som skulle få namnet Borrelia burgdorferi, som människorna smittats med. Men här kommer desinformationen in. Man försöker fastslå att sjukdomen började samma år som den definierades dvs 1975 – trots att mycket tillförlitliga patientbeskrivningar visar att den fanns redan 1956. Man hänvisade också till prover tagna på exempelvis stenåldesmannen Ötzi att han också drabbats av Borrelia.”

  Artikelförfattare Ingemar Ljungqvist, red för AlmaNova

 • Håller med Dig, Åke i Sörmland, molnen här över västkusten har i många dagar också sett ut som när jag var barn…men jag ser fortfarande plan som släpper chemtrails ovanför dessa “gammaldags moln”…håller också med Dig om att insekter som var vanliga förr inte finns alls här hos oss, en vanlig mygga ses mycket sällan…svalor som var väldigt vanliga här jag bor har minskat drastiskt…men jag är glad att lilla gråsparven har förökat sig efter varit helt borta ett långt tag. Fästingar är vanliga som aldrig det, på torget jag bor bredvid vaccineras det som aldrig förr, TBE har skrämt upp befolkningen ordentligt…Men det tillhör väl “planen”, vi människor ska brytas ned sakta men säkert.

 • Tack Maj Rehnberg (och andra här), för sunt förnuft och kämpaglöd! Jag fortsätter att läsa om ‘allt’ som oroar mej. Hur ska jag annars kunna bilda mej en uppfattning om det som pågår omkring mej och ute i världen. Kunskap är nyckeln till att orka kämpa – tillsammans med likasinnade. Vi håller ihop!

 • Som gammal väderspanare till sjöss såg jag hur molnen förändrades från “gammaldags” moln till plockepinstripor och eftersom jag dessutom bor/bodde på landsbygd och såg jag att insektsätande fåglar började minska i antal. Var är nu fasanen och flugsnapparen t.ex.? I samma veva började jag få pyttesmå fästingar, ca 4 per dag, från att aldrig haft en fästing under 60 år, samband? Kanske. Mer molnstripor, färre fåglar, insektsbrist, – fler fästingar!
  I sommar 2019 tycks molnen alltmer börja likna 40-talets moln.

  • Jag är också fundersam angående fästingar och hur de sprider norr ut i landet, det är någonting som inte stämmer i deras beteende tycker jag.

  • När någon av oss är på väg att falla stöttar vi varandra.

   Fatta Sanningens svärd igen och svinga det mot lögnen och det onda, Maj!

   Du är en härlig kämpande kvinna.

  • Medial Läkning av Anthony Williams, borde ingå i skolans läroplan…dags att förnya lektionerna…om människans elektriska system, samt att allt hänger ihop…ja, vilka lärare vågar anamma detta tro?

 • Maj, jag tycker inte man ska säga att “USA har gjort det”. För de krafterna som gjort det “ÄR” inte USA, utan de som är av djupa staten, skaparna av det träsk som måste dräneras (Trump).

  Så det med att USA sprider… genom “chemtrailsplanen”. Det gör USA inte alls. Krafterna som vill oss illa är samma krafter som vill äga upplösningen genom politiker, men de krafterna är i toppen av sin pyramid “non human”. De sprider mycket och skapar trails efter planen, men det har med el o magnetism att göra, förändring av vatten via teknologi. De är överallt på himlen, och kan ibland ses där det passerar plan, eller bland moln, vilka de själva också skapar. De skapar en “ridå” i skyn.Ibland ser vi dom när de “behöver” komma riktigt nära, och kan visa sig som svarta helikoptrar och annat.

  Kanske kan man “botas” i ett tidigt skede – men det är inte bara B. burgdorferi utan det finns mycket annat som sprids samtidigt genom det som sprids… vilket absolut inte längre ska sägas bara är “fästingburet”. Alla möjliga flygfän kan sprida det.Vad gäller Borrelia så finns tex Borrelia mayonii utöver Burgdorf. Dessutom finns många andra “co infections”.

  Exempel:
  Babesiosis is an infection caused by a malaria-like parasite (Babesia microti and B. duncani are two examples), that infects red blood cells. If ticks are infected with the Lyme bacterium, Borrelia burgdorferi and Babesia, this is a co-infection.

  Ganska fantastiskt om någon verkligt blir botad från Borrelia och co infections. Organismerna omformar sig och skapar egna enklaver, i biofilm, och blir i princip oåtkomligt. Immunförsvaret “ser det inte ens”. Men man får försöka lösa upp biofilmen också, och hålla på med många slags “kurer”.

  • Jag menar självklart inte amerikanska folket utan kapitalisterna och de flesta finns i USA. Vad är djupa staten för något ? Menar ni Frimurarna och alla de andra klubbarna som Rockefeller och de andra kapitalisterna bildat.

   Skämtet Trump tror jag inte skvatt på. Han är en marionett liksom Clinton i kapitalisternas händer.

   Vad är det för krafter du talar om ? utomjordingar ?

   De första artiklarna som kom i 2000-talets Vetenskap 2012 bläddrade jag förbi för jag trodde att det var ett projekt i framtiden och jag var inte så intresserad.

   Demonstrationer (2014 var det väl ) i flera av världens eller Europas städer bl. a. Stockholm missade jag .

   Men så blev jag intresserad av Pia Hellertz bok “Att leka Gud” och jag började titta på himlen och läsa på internet.

   I en tråd stod det att de började flyga över Roslagen 15 april 2011.

   Mitt första barnbarn född 2003 ville jag visa planen som jag och mina barn tittat på och jag spanade i flera år efter plan som bildade contrails. Men jag såg aldrig dem förrän Chemtrailsplanen och det är ju helt andra strimmor.
   Moderna jetmotorer bildar inte contrails.

   “De sprider mycket och skapar trails efter planen, men det har med el o magnetism att göra, förändring av vatten via teknologi.”

   Vad menar du med detta? Hur förändras vattnet ? Vilka är de ?

   I Kalifornien har man spridit ut bl.a. aluminium under en längre tid än här och där rapporteras att träden dör därför att aluminium gör att växterna får svårt att ta upp vatten. Kolla på sidan Geoengineeringwatch !

   När det gäller om man kan bli botad från olika infektioner orsakade av mikrober handlar det om att ha kunskap om hur fantastisk vår kropp är och att den har förmåga att läka sig själv.

   Det gör man genom att stödja kroppens egna system så att levern och andra organ får rätt näring, att lymfan och blodomloppet flödar. Att njurar och levern kan rensa ut slaggprodukter.

   Vi är fulla av bakterier, virus, parasiter som inte är aktiva så länge som kroppen är i balans och harmoni. Men om kroppen försvagas aktiveras mikroberna.

   Skolmedicinen har hittat på att immunförsvaret attackerar kroppens egen vävnad. Och har behandlingar som sätter ner immunförsvaret. Dårar.

   Jag rekommenderar att ni skaffar er Boris Aranovish bok ” tio praktiska steg till föryngring”. Anthony Williams böcker Medial läkning är också fantastiskt upplysande för att få vara en frisk och stark människa.

 • Alltså Jan Norberg Jag får räkna till tio flera gånger innan jag skriver så att jag inte ska bli oförskämd mot dig.
  Vad skulle vara allvarligare än dessa plan som dagligen sprider ut ämnen i luften ?
  Jag kan inte skydda mig mot det.

  Tidningen Ny teknik skrev på nätet att det var en rumsren teknik. När jag där började ifrågasätta stängde de ner artikeln med motiveringen att den var gammal.

  Jag är trött på detta lurendrejeri och tystnad. Att ansvariga inte svarar på varför planen finns, vem äger dem och vad är syftet ?

  Torbjörn Sassersson du har min mailadress så du kan skicka din förklaring dit om du inte kan förklara här.

  Nej, fy fan jag litar inte på någon av er utom Kerstin Carlsson och Savalle. Ni har underliga saker för er.

  • Tack för förtroendet, Maj!

   Jag förstår helt din upprördhet.

   Redaktören, Torbjörn Sassersson gör ett fantastiskt arbete och denna blogg är ett andningshål i ett träsk av ljugande tidningar, TV-kanaler, myndigheter, politiker…

   Men även jag anser att bloggen skulle bli ännu bättre, om tyglarna inte hölls lika strama.

   Ge inte upp, Maj, och reta dig inte på Jan! Han är också enormt viktig.

   Vi ska inte strida inbördes.

  • Tack Maj, för Ditt förtroende, det värmer…Jag undrar om det inte finns en “gammal tråd” här på NV om just Chemtrails? Där kan vi kanske få “härja fritt” och få diskutera det vi har på hjärtat angående detta ämne…Ge inte upp Maj, vi behövs alla här inne.
   Mvh Kerstin.

  • Vet du möjligen i vilket nummer av Ny Teknik du läste artiklen, det skulle vara mycket intressanat att läsa vad de skrev?

 • Nu vill jag ha en förklaring varför jag inte får dra slutsatser om dessa plan och biovapen.
  Vi som skriver på de här sidorna tar ju upp sådant vi tycker är fel i samhället.
  Allting hänger ihop.
  Dessa plan är egentligen något som vi borde ägna all tid och resurser åt.

  Vad är det som pågår ?

 • Hej Savalle!
  Detta ämne har belysts många gånger, både här inne på NV och i andra media, men detta är ett känsligt ämne, och tystas då ner…Jag har skrivit brev till både länsstyrelser och regeringen, utan något svar, har studerat detta ämne sedan 2003….detta är viktigt att få veta av befolkningen, särskilt nu den ungdom som ska ta över, om dom nu kan slita sig från mobilen och höja blicken mot skyn…

  • Hej Kerstin!

   Alla inblandade är bundna med tystnadsavtal. Jag har skrivit till SMHI, regeringen…

   Det är meningslöst.

   Antingen är de korrumperade och i hög grad medskyldiga eller också är de bundna till tystnad.

   Vi behöver nå folket.

   Och senast dessa afrikanska jägar-fästingar i format XXL…

 • Jag har funderat en del på detta att fästingar som nu kommer mer och mer här på västkusten, kan det vara så att besprutning med dessa flygplan fyllda med olika otäcka “saker” även har fästingsnymfer ombord? Här runt Göteborg sprutas det för glatta livet…det är inte många dagar som det är fritt från denna skit…det kommer ju så många “intressanta fästingsorter numera också, sådana som “jagar sitt byte”, somliga har nu ett “trevligt pansar och randiga ben”, ja, inte är dom väl hemmahörande här i vår fauna väl? Tack till er som lämnar tips om hur man via örter och dyl. kan lindra fästing bett och dessutom bli bra…ni är mycket värdefulla medmänniskor!

  • Samma funderingar har jag haft sedan länge. Provtagningar visar inte bara: aluminium, barium, strontium … Bakterier, virus….

   Förkylningar, influensor…

   Vi behöver belysa detta och stoppa det.

 • Maj Har rätt Monicor tar bort många Bakterier, Virer, och Protozoer ( parasiter). Principen är att den mäter att varje levande cell har en frekvens så även parasiter, bakterier och virer dessa kan man mäta och sedan ta bort. Var du köper Monicor har du säkert fått beskedd av Maj. Den tar också bort Babesia som är en protozo som man får via fästingar, denna brukar inte ge symptom men kan göra oss sjuka precis som Borelia.
  behandlingar med Monicor måste upprepas, men det hjälper som sagt också andra medel.
  För den insatt är det känt sedan länge att Fort Ditrick var ett forsknings laboratorium för biologisk krigsföring där man experimenterade med all slags dödliga Bacelusker så vid jag vet stängdes den efter en dödlig olycka där många medarbetare omkom. Alltså ingen konspirationsteori! Troligen har man öppnat det någon annan stans senare. Det hjälper tyvärr inte att vara upprört bara att vara informerad så att min inte får panik när nästa ” epidemi ” annonseras, för det är en test från hjärntvättnings institutet Travistok som testar hur lätt man kan sprider panik och ångst vilket som jag skrev tidigare sänker immunförsvaret. För den intresserade finns en bok skriven från Dr. John Coleman ” The Travistock Institute of Human Relations. shaping the moral, spiritual, cultural. political and ekonomics.” 2005/2011

 • Förhindra smitta genom att dränka bettet flera gånger i högkvalitativ TeaTree olja. Om ni smittats med borrelia eller tbe : kontakta JIBA (Janssons immunbiologiska) tel 0525-66266

 • Lite lustigt att ni som är först ute med kommentarer inte är upprörda över om USA har gjort ett sådant här nidingsdåd utan börjar tala om hur man skyddar sig.

  Vi har alla olika mikrober i kroppen i olika aktiveringsnivåer. En apparat som heter Monikor och som man kopplar till en dator kan spåra och eliminera 170 av dem.
  Sedan i slutet av 90-talet har man använt Monikor inom vården i Ryssland.
  Skulle inte tro att den kommer att användas inom svenska sjukvården som är styrd av intressenter inom läkemedelsbranchen.

  Sen är det så att antibiotikan inte duger till att döda alla Borreliabakterier därför att 15 % av dem är amorfa och har ingen cellvägg. Det är cellväggen som antibiotikan ska bryta ner.
  De amorfa bakterierna glider lätt in i kroppens egna celler och förskansar sig där tills cellen dör och bakterien släpps fri.

  Lyckligtvis har då skaparen givit oss örter som botar , även TBE går att bota med örter. Detta upplyste jag Borreliaförbundet om men de var inte alls intresserade.

  Ordförande i förbundet reste till Tyskland och fick en massa antibiotika och sa att han var frisk men efter sju månader var han sjuk igen !
  Just det medikamenterna från läkemedelsbolag göder mikrober.

  Min doktor ville inte läsa artiklarna om de amorfa bakterierna. Hon hade så mycket annat att läsa .

  Jag kan ju inte annat än undra vilka mer biovapen som USA sprider ut över oss dagligen från Chemtrailsplanen ?

  Fiskargubben och Andreas Petterson har kanske något bra tips hur vi skyddar oss mot dem ?

  • Hej. väldigt intressant. Kan man få veta vilka örter som hjälper och var man får tag i dem och apparaten monikor.Kan man få kontakt med Maj Rhenberg.
   Tacksam för svar.
   Mvh Susanna

  • “Lite lustigt att ni som är först ute med kommentarer inte är upprörda över om USA har gjort ett sådant här nidingsdåd utan börjar tala om hur man skyddar sig.” För min del mest för att det inte tjänat något till att upplysa om hur det står till i världen så länge som de flesta är drabbade av det självpåtagna Stockholms Syndrome. De flesta människor kan inte ta i det. Så, tills dess ser jag till att skydda mig själv och min familj. Men jag har tentaklerna ute hela tiden för att känna av om tillräckligt många vaknat.

 • Ja sannerligen, Pentagons likgiltiga folkmordsvilja borde vara uppenbart vid det här laget för vanligt folk, men det enda som dom får höra och faktiskt tror på [raderat, artikeln handlar inte om förintelsen]

  De två genierna Rockström och Wijkman påstår nu att jorden står inför sin snara undergång klimatmässigt, vilket endast kan bekämpas av en omnipotent EU-miljökommissionär, placerad bredvid Ursula von der Leyen och utrustad med diktatoriska maktmedel. På fullt allvar har vi delgivits herrarnas preferens på posten: ingen mindre än den ständigt flygande muppen Isabella Lövin, erfaren redaktör på Damernas Värld, Veckorevyn och Elle, bland annat.

  Nu är det väl inte bara små otäcka fästningar som är eller har varit på tapeten under efterkrigstiden, då som stridsmedel. A-, B- och C-vapen blev vi vana vid under kalla krigets dagar. Särskilt A som i atomvapen var garanterat MAD (mutually assured destruction, om ni glömt!).

  Fästingar som biovapen är bara en konspirationsteori, kan vi läsa i artikeln. Fan trot’. Efter [raderat, artikeln handlar inte om 9/11] kom anthrax till användning. Dödade ett mindre antal, men skrämde upp en hel värld. Vilket ju var syftet.

  Min egna erfarenhet av biovapen är från 1957, när “asiaten” tömde skolklasserna på de flesta eleverna. En jämnårig god kamrat dog i blodcancer samtidigt och det sa’ man berodde på de amerikanska (och kanske även de ryska) provsprängningarna av nya och större atomvapen. [raderat, artikeln handlar inte om war on terror]

 • Det här har jag följt i flera år. Jag fick själv borrelia och botades med två olika vaccin. Det var emot statens vilja och en läkare anklagade mig, men det var ju en läkare som skrev ut ordinationen. En släkting fick TBE. En överläkare varnade mig för att söka bot i Tyskland, men då var jag frisk.

  Fästingar får vi bort på följande sätt. Klipp gräsmattan och jaga bort skogsmössen och sorkarna. Ett rådjur kan ha 5.000 fästingar ock ska inte släppas in. Var försiktig nära fuktig jord på sommaren.

  • Alldeles utmärkta råd!
   De försåtliga fästingarna är sannerligen inte att leka med och en god vaksamhet är rekommendabel.
   Kan mycket väl tänka mig att mödrar med spädbarn och småttingar inte bör placera sina skyddslingar hur som helst på en filt i den inbjudande grönskan.
   Andreas 🙂

   • Susanna Bennfält, jag virrar till det ibland. Jag fick två olika penicillinkurer, inte vaccin. Den andra, som tydligen inte rekommenderas, gjorde mig frisk. Jag kallades till en överläkare och fick en utskällning för en ordination jag inte hade gett mig själv. När jag var frisk! Hon, som sitter i ett högt råd, gillade inte att jag hade undersökt sjukdomen på flera språk. Tyskarna visste mest och trodde att sjukdomen kunde överföras sexuellt.

    En tidning ville intervjua en expert på Lymes disease i USA. En agent från regeringen sändes ut för att moderera intervjun, men släpptes inte in i huset. Intervjun var intressant, men jag har ingen länk efter alla dessa år.

     • Nej. Detta hände sig för tio år sedan och jag har glömt. Den andra kuren gjorde mig frisk och jag antar att läkaren fick en uppsträckning. Jag sov i två dygn och gick sedan med viljestyrka till affären tre gånger med små matkassar varje gång. En ny läkare gjorde mig frisk.

     • Jag försöker posta och får veta att jag redan har gjort det, men nej. Minns inte vad de olika penicilliner heter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *