Det amerikanska representanthuset beordrar Pentagon att frisläppa misstänkta hemligstämplade dokument som befaras visa att fästingar utvecklades som biologiska vapen under experiment mellan 1950 och 1975, skriver Russia Today och CNN.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Fästingen Ixodus ricinus. Foto (beskuret): Richard Bartz. Licens: CC BY-SA 2.5, Wikimedia Commons

Försöket att få Pentagon samarbetsvilligt initierades av republikanen Chris Smith. Han säger att han inspirerats av flertalet privata utredningar som ska visa att signifikant forskning genomförts på Fort Detrick i Maryland och Plum Island i New York. Försöken ska ha genomförts på både fästingar (spindeldjur) och insekter. Syftet var att utveckla djuren till självgående biovapen.

“If true, what were the parameters of the program? Who ordered it?” Smith said during a debate for the amendment. “Was there any accidental release anywhere or at any time of any of the diseased ticks?” – CNN

“Americans have a right to know whether any of this is true,” Smith said in a news release. “And have these experiments caused Lyme disease and other tick-borne disease to mutate and to spread? Who ordered it? Were any ticks released by design?” – Russia Today (RT.com)


En stor fråga som uppstått är huruvida dessa förmodade “vapeniserade” fästingar (weaponized ticks) kan ha släppts ut i naturen medvetet eller oavsiktligt.


The Guardian skriver att en ny bok i ämnet kom ut i maj 2019 skriven av Kris Newby en vetenskapsskribent från Stanford University. Newby är själv skadad av fästingar och han ställer frågor om ursprunget till de fästingburna sjukdomar som drabbar 400,000 amerikaner varje år. Titeln på boken är talande: “The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons”.

Skeptiker menar att “weaponized ticks” är en konspirationsteori.

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

47 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Andreas Obenius
Andreas Obenius
Gäst
29 augusti 2019 kl 18:12

Man kan ta bort fästingar rätt enkelt med spott, saliv. Spotta på fingret dränk fästingen i spott och snurra försiktigt fram och tillbaka så släpper fästingen sitt grepp och ramlar bort. Denna metod användes på akutmottagningen där jag jobbade på 90-talet och den fungerade alltid.

När min familj bodde på landet så kollade vi alltid efter fästingar på kroppen, varje dag och jag har plockat bort många fästingar utan problem och inga sjukdomar fick vi heller.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
Reply to  Andreas Obenius
30 augusti 2019 kl 20:02

Tack för det tipset, Andreas Obenius, detta med det egna salivet har man ju aldrig tänkt på, men detta ska jag testa… när man är ensam, då är det svårt att kolla baksidan kroppen, det är ju en “mara”.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
23 augusti 2019 kl 00:06

Efter att ha läst Ingemar Ljungqvist inlägg, så börjar jag nu förstå att mina tankar om en eventuell spridning via “sprayning”kan vara en orsak till alla dessa fästingar vi har här på västkusten…det räcker att sitta på en kortklippt gräsmatta så kan man få på sig massor av små fästingar…så ,tack också Maj Rehnberg för Din kommentar, detta visar att vi kommer närmare och närmare “sanningen”, avslöjande vad som sker i vårt luftrum…fy sjutton vad vi är lurade att tro, att detta är naturligt, jo, jag tackar jag.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
18 augusti 2019 kl 02:32

Linköping tar geoengineering på allvar
2013-02-18 07:53 9 kommentarer
Av Anna Orring
fann det här när jag googlade, har för mig att det var en rubrik om att det var en rumsren teknik.
Jag minns att jag debatterade med en Pelle

hittade också detta geoengineering- ett riskfyllt projekt- miljö och djur- oförklarade fenomen i focus. 1 apr 2016

i den tråden står det från 2011 Riskfylld teknik blir mer rumsren

ingemar ljungqvist
Gäst
17 augusti 2019 kl 18:45

Utdrag ur AlmaNova nr 2-17 om Borrelians ursprung: “Men i denna artikel tar vi fasta på de exceptionella sidor i boken då Överbye granskar ursprunget och då blir det en person som är iögonenfallande och det är den tysk-amerikanske forskaren Erich Traub. Här är kort hans historia. Han föddes 1906 i Tyskland. Han hade utbildat sig som veterinär och hade som specialområde mikrobiologi. Han studerade under åren 1934-35 vid Rockefeller Foundation. Då var han också aktiv medlem i nazistorganisationen Siegfried. Deras sammankomster hölls ofta vid Taphank på Long Island, norr om New Tork. Vid återkomsten till Tyskland blev han anhängare av Nazistpartiet 1938. I Tyskland fick han sedan forskningsuppdrag på LöfflerInstitutet, som var direkt underställt Adolf Hitler och SS-generalen Heinrich Himmler. Officiellt forskade man på djur, men Traub var också involverad i projekt som skadade människors nervsystem. I ett annat av projekten försökte man sig på att utveckla patogener som kunde sprida mul- och klövsjuka med ambitionen att skada kött- och mjölkförsörjningen i Sovjetunionen. Efter kriget blev märkligt nog inte Erich Traub inte ställd inför rätta utan arbetade kvar i Tyskland under sovjetisk överhöghet, men 1948 blev han under Operation Paperclip utsmugglad till USA, där han skulle få fortsätta sitt värv som biovapenexpert. Därifrån är dokumentationen till stora delar hemligstämplad. Men vad som är klarlagt är att Erich Straub kom att delta med arbetet på Plum Island som upprättades som ett centrum för biologisk krigsföring. Det är dokumenterat att han åren 1952, 1956 och 1958 arbetade på Plum Island där han ledde utvecklingen av biologiska vapen. Hans specialområde där var fästingburna sjukdomar. Här har amerikanen John Lofthus, domare och ständigt på jakt efter nazistiska krigsförbrytare dokumenterat hur man från Plum Island också med flygplan spred fästingar över närliggande fastland. Därför var det ingen tillfällighet att det första fallet av den amerikanska varianten av Borrelia dök upp på andra sidan sundet från Plum Island i staten Connecticut, strax norr om New York. Detta skedde redan 1956, även om man då inte hade en klarlagd definition på själva sjukdomen. Först senare 1975 slog man fast att sjukdomen skulle kallas Lyme Disease, efter en av de orter Lyme , som låg tvärs över sundet där man konstaterat tidiga patienter. Man kunde också slå fast orsaken. Det var bakterien som skulle få namnet Borrelia burgdorferi, som människorna smittats med. Men här kommer desinformationen in. Man försöker fastslå att sjukdomen började samma år som den… Read more »

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
13 augusti 2019 kl 14:55

Håller med Dig, Åke i Sörmland, molnen här över västkusten har i många dagar också sett ut som när jag var barn…men jag ser fortfarande plan som släpper chemtrails ovanför dessa “gammaldags moln”…håller också med Dig om att insekter som var vanliga förr inte finns alls här hos oss, en vanlig mygga ses mycket sällan…svalor som var väldigt vanliga här jag bor har minskat drastiskt…men jag är glad att lilla gråsparven har förökat sig efter varit helt borta ett långt tag. Fästingar är vanliga som aldrig det, på torget jag bor bredvid vaccineras det som aldrig förr, TBE har skrämt upp befolkningen ordentligt…Men det tillhör väl “planen”, vi människor ska brytas ned sakta men säkert.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
13 augusti 2019 kl 14:25

Tack Maj Rehnberg (och andra här), för sunt förnuft och kämpaglöd! Jag fortsätter att läsa om ‘allt’ som oroar mej. Hur ska jag annars kunna bilda mej en uppfattning om det som pågår omkring mej och ute i världen. Kunskap är nyckeln till att orka kämpa – tillsammans med likasinnade. Vi håller ihop!

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
13 augusti 2019 kl 09:59

Som gammal väderspanare till sjöss såg jag hur molnen förändrades från “gammaldags” moln till plockepinstripor och eftersom jag dessutom bor/bodde på landsbygd och såg jag att insektsätande fåglar började minska i antal. Var är nu fasanen och flugsnapparen t.ex.? I samma veva började jag få pyttesmå fästingar, ca 4 per dag, från att aldrig haft en fästing under 60 år, samband? Kanske. Mer molnstripor, färre fåglar, insektsbrist, – fler fästingar!
I sommar 2019 tycks molnen alltmer börja likna 40-talets moln.

Andreas Obenius
Andreas Obenius
Gäst
Reply to  Åke i Sörmland
29 augusti 2019 kl 18:00

Jag är också fundersam angående fästingar och hur de sprider norr ut i landet, det är någonting som inte stämmer i deras beteende tycker jag.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
29 juli 2019 kl 23:25

Tack för stödet ! Återkommer .

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Maj Rehnberg
29 juli 2019 kl 23:39

När någon av oss är på väg att falla stöttar vi varandra.

Fatta Sanningens svärd igen och svinga det mot lögnen och det onda, Maj!

Du är en härlig kämpande kvinna.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
Reply to  Maj Rehnberg
31 juli 2019 kl 00:51

Medial Läkning av Anthony Williams, borde ingå i skolans läroplan…dags att förnya lektionerna…om människans elektriska system, samt att allt hänger ihop…ja, vilka lärare vågar anamma detta tro?

Snylthammaren
Snylthammaren
Gäst
29 juli 2019 kl 15:38

Maj, jag tycker inte man ska säga att “USA har gjort det”. För de krafterna som gjort det “ÄR” inte USA, utan de som är av djupa staten, skaparna av det träsk som måste dräneras (Trump).

Så det med att USA sprider… genom “chemtrailsplanen”. Det gör USA inte alls. Krafterna som vill oss illa är samma krafter som vill äga upplösningen genom politiker, men de krafterna är i toppen av sin pyramid “non human”. De sprider mycket och skapar trails efter planen, men det har med el o magnetism att göra, förändring av vatten via teknologi. De är överallt på himlen, och kan ibland ses där det passerar plan, eller bland moln, vilka de själva också skapar. De skapar en “ridå” i skyn.Ibland ser vi dom när de “behöver” komma riktigt nära, och kan visa sig som svarta helikoptrar och annat.

Kanske kan man “botas” i ett tidigt skede – men det är inte bara B. burgdorferi utan det finns mycket annat som sprids samtidigt genom det som sprids… vilket absolut inte längre ska sägas bara är “fästingburet”. Alla möjliga flygfän kan sprida det.Vad gäller Borrelia så finns tex Borrelia mayonii utöver Burgdorf. Dessutom finns många andra “co infections”.

Exempel:
Babesiosis is an infection caused by a malaria-like parasite (Babesia microti and B. duncani are two examples), that infects red blood cells. If ticks are infected with the Lyme bacterium, Borrelia burgdorferi and Babesia, this is a co-infection.

Ganska fantastiskt om någon verkligt blir botad från Borrelia och co infections. Organismerna omformar sig och skapar egna enklaver, i biofilm, och blir i princip oåtkomligt. Immunförsvaret “ser det inte ens”. Men man får försöka lösa upp biofilmen också, och hålla på med många slags “kurer”.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
Reply to  Snylthammaren
29 juli 2019 kl 23:13

Jag menar självklart inte amerikanska folket utan kapitalisterna och de flesta finns i USA. Vad är djupa staten för något ? Menar ni Frimurarna och alla de andra klubbarna som Rockefeller och de andra kapitalisterna bildat. Skämtet Trump tror jag inte skvatt på. Han är en marionett liksom Clinton i kapitalisternas händer. Vad är det för krafter du talar om ? utomjordingar ? De första artiklarna som kom i 2000-talets Vetenskap 2012 bläddrade jag förbi för jag trodde att det var ett projekt i framtiden och jag var inte så intresserad. Demonstrationer (2014 var det väl ) i flera av världens eller Europas städer bl. a. Stockholm missade jag . Men så blev jag intresserad av Pia Hellertz bok “Att leka Gud” och jag började titta på himlen och läsa på internet. I en tråd stod det att de började flyga över Roslagen 15 april 2011. Mitt första barnbarn född 2003 ville jag visa planen som jag och mina barn tittat på och jag spanade i flera år efter plan som bildade contrails. Men jag såg aldrig dem förrän Chemtrailsplanen och det är ju helt andra strimmor. Moderna jetmotorer bildar inte contrails. “De sprider mycket och skapar trails efter planen, men det har med el o magnetism att göra, förändring av vatten via teknologi.” Vad menar du med detta? Hur förändras vattnet ? Vilka är de ? I Kalifornien har man spridit ut bl.a. aluminium under en längre tid än här och där rapporteras att träden dör därför att aluminium gör att växterna får svårt att ta upp vatten. Kolla på sidan Geoengineeringwatch ! När det gäller om man kan bli botad från olika infektioner orsakade av mikrober handlar det om att ha kunskap om hur fantastisk vår kropp är och att den har förmåga att läka sig själv. Det gör man genom att stödja kroppens egna system så att levern och andra organ får rätt näring, att lymfan och blodomloppet flödar. Att njurar och levern kan rensa ut slaggprodukter. Vi är fulla av bakterier, virus, parasiter som inte är aktiva så länge som kroppen är i balans och harmoni. Men om kroppen försvagas aktiveras mikroberna. Skolmedicinen har hittat på att immunförsvaret attackerar kroppens egen vävnad. Och har behandlingar som sätter ner immunförsvaret. Dårar. Jag rekommenderar att ni skaffar er Boris Aranovish bok ” tio praktiska steg till föryngring”. Anthony Williams böcker Medial läkning är också fantastiskt upplysande för att… Read more »

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
28 juli 2019 kl 11:22

Alltså Jan Norberg Jag får räkna till tio flera gånger innan jag skriver så att jag inte ska bli oförskämd mot dig.
Vad skulle vara allvarligare än dessa plan som dagligen sprider ut ämnen i luften ?
Jag kan inte skydda mig mot det.

Tidningen Ny teknik skrev på nätet att det var en rumsren teknik. När jag där började ifrågasätta stängde de ner artikeln med motiveringen att den var gammal.

Jag är trött på detta lurendrejeri och tystnad. Att ansvariga inte svarar på varför planen finns, vem äger dem och vad är syftet ?

Torbjörn Sassersson du har min mailadress så du kan skicka din förklaring dit om du inte kan förklara här.

Nej, fy fan jag litar inte på någon av er utom Kerstin Carlsson och Savalle. Ni har underliga saker för er.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Maj Rehnberg
28 juli 2019 kl 12:53

Tack för förtroendet, Maj!

Jag förstår helt din upprördhet.

Redaktören, Torbjörn Sassersson gör ett fantastiskt arbete och denna blogg är ett andningshål i ett träsk av ljugande tidningar, TV-kanaler, myndigheter, politiker…

Men även jag anser att bloggen skulle bli ännu bättre, om tyglarna inte hölls lika strama.

Ge inte upp, Maj, och reta dig inte på Jan! Han är också enormt viktig.

Vi ska inte strida inbördes.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
Reply to  Maj Rehnberg
28 juli 2019 kl 17:47

Tack Maj, för Ditt förtroende, det värmer…Jag undrar om det inte finns en “gammal tråd” här på NV om just Chemtrails? Där kan vi kanske få “härja fritt” och få diskutera det vi har på hjärtat angående detta ämne…Ge inte upp Maj, vi behövs alla här inne.
Mvh Kerstin.

Kalle 01
Kalle 01
Gäst
Reply to  Maj Rehnberg
17 augusti 2019 kl 22:00

Vet du möjligen i vilket nummer av Ny Teknik du läste artiklen, det skulle vara mycket intressanat att läsa vad de skrev?

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
28 juli 2019 kl 02:38

Nu vill jag ha en förklaring varför jag inte får dra slutsatser om dessa plan och biovapen.
Vi som skriver på de här sidorna tar ju upp sådant vi tycker är fel i samhället.
Allting hänger ihop.
Dessa plan är egentligen något som vi borde ägna all tid och resurser åt.

Vad är det som pågår ?

Jan Norberg
Reply to  Maj Rehnberg
28 juli 2019 kl 08:31

Finns problem av betydligt allvarligare karaktär…….

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Jan Norberg
28 juli 2019 kl 14:38

Här håller jag inte med dig. Allting hänger ihop då vi är anfallna på så många olika fronter.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
25 juli 2019 kl 21:01

[Raderad kommentar. Artikeln handlar inte om chemtrails]

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
25 juli 2019 kl 13:20

Hej Savalle!
Detta ämne har belysts många gånger, både här inne på NV och i andra media, men detta är ett känsligt ämne, och tystas då ner…Jag har skrivit brev till både länsstyrelser och regeringen, utan något svar, har studerat detta ämne sedan 2003….detta är viktigt att få veta av befolkningen, särskilt nu den ungdom som ska ta över, om dom nu kan slita sig från mobilen och höja blicken mot skyn…

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Kerstin Carlsson
25 juli 2019 kl 23:25

Hej Kerstin!

Alla inblandade är bundna med tystnadsavtal. Jag har skrivit till SMHI, regeringen…

Det är meningslöst.

Antingen är de korrumperade och i hög grad medskyldiga eller också är de bundna till tystnad.

Vi behöver nå folket.

Och senast dessa afrikanska jägar-fästingar i format XXL…

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
24 juli 2019 kl 19:14

Jag har funderat en del på detta att fästingar som nu kommer mer och mer här på västkusten, kan det vara så att besprutning med dessa flygplan fyllda med olika otäcka “saker” även har fästingsnymfer ombord? Här runt Göteborg sprutas det för glatta livet…det är inte många dagar som det är fritt från denna skit…det kommer ju så många “intressanta fästingsorter numera också, sådana som “jagar sitt byte”, somliga har nu ett “trevligt pansar och randiga ben”, ja, inte är dom väl hemmahörande här i vår fauna väl? Tack till er som lämnar tips om hur man via örter och dyl. kan lindra fästing bett och dessutom bli bra…ni är mycket värdefulla medmänniskor!

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Kerstin Carlsson
24 juli 2019 kl 20:05

Samma funderingar har jag haft sedan länge. Provtagningar visar inte bara: aluminium, barium, strontium … Bakterier, virus….

Förkylningar, influensor…

Vi behöver belysa detta och stoppa det.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
24 juli 2019 kl 17:45

Maj Har rätt Monicor tar bort många Bakterier, Virer, och Protozoer ( parasiter). Principen är att den mäter att varje levande cell har en frekvens så även parasiter, bakterier och virer dessa kan man mäta och sedan ta bort. Var du köper Monicor har du säkert fått beskedd av Maj. Den tar också bort Babesia som är en protozo som man får via fästingar, denna brukar inte ge symptom men kan göra oss sjuka precis som Borelia.
behandlingar med Monicor måste upprepas, men det hjälper som sagt också andra medel.
För den insatt är det känt sedan länge att Fort Ditrick var ett forsknings laboratorium för biologisk krigsföring där man experimenterade med all slags dödliga Bacelusker så vid jag vet stängdes den efter en dödlig olycka där många medarbetare omkom. Alltså ingen konspirationsteori! Troligen har man öppnat det någon annan stans senare. Det hjälper tyvärr inte att vara upprört bara att vara informerad så att min inte får panik när nästa ” epidemi ” annonseras, för det är en test från hjärntvättnings institutet Travistok som testar hur lätt man kan sprider panik och ångst vilket som jag skrev tidigare sänker immunförsvaret. För den intresserade finns en bok skriven från Dr. John Coleman ” The Travistock Institute of Human Relations. shaping the moral, spiritual, cultural. political and ekonomics.” 2005/2011

Marie Winqvist
Marie Winqvist
Gäst
24 juli 2019 kl 15:16

Förhindra smitta genom att dränka bettet flera gånger i högkvalitativ TeaTree olja. Om ni smittats med borrelia eller tbe : kontakta JIBA (Janssons immunbiologiska) tel 0525-66266

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
24 juli 2019 kl 07:16

Lite lustigt att ni som är först ute med kommentarer inte är upprörda över om USA har gjort ett sådant här nidingsdåd utan börjar tala om hur man skyddar sig.

Vi har alla olika mikrober i kroppen i olika aktiveringsnivåer. En apparat som heter Monikor och som man kopplar till en dator kan spåra och eliminera 170 av dem.
Sedan i slutet av 90-talet har man använt Monikor inom vården i Ryssland.
Skulle inte tro att den kommer att användas inom svenska sjukvården som är styrd av intressenter inom läkemedelsbranchen.

Sen är det så att antibiotikan inte duger till att döda alla Borreliabakterier därför att 15 % av dem är amorfa och har ingen cellvägg. Det är cellväggen som antibiotikan ska bryta ner.
De amorfa bakterierna glider lätt in i kroppens egna celler och förskansar sig där tills cellen dör och bakterien släpps fri.

Lyckligtvis har då skaparen givit oss örter som botar , även TBE går att bota med örter. Detta upplyste jag Borreliaförbundet om men de var inte alls intresserade.

Ordförande i förbundet reste till Tyskland och fick en massa antibiotika och sa att han var frisk men efter sju månader var han sjuk igen !
Just det medikamenterna från läkemedelsbolag göder mikrober.

Min doktor ville inte läsa artiklarna om de amorfa bakterierna. Hon hade så mycket annat att läsa .

Jag kan ju inte annat än undra vilka mer biovapen som USA sprider ut över oss dagligen från Chemtrailsplanen ?

Fiskargubben och Andreas Petterson har kanske något bra tips hur vi skyddar oss mot dem ?

Susanna Bennfält
Susanna Bennfält
Gäst
Reply to  Maj Rehnberg
24 juli 2019 kl 13:48

Hej. väldigt intressant. Kan man få veta vilka örter som hjälper och var man får tag i dem och apparaten monikor.Kan man få kontakt med Maj Rhenberg.
Tacksam för svar.
Mvh Susanna

Ola Jordán
Ola Jordán
Gäst
Reply to  Susanna Bennfält
25 juli 2019 kl 13:09

On du vill veta vilka medicinalväxter som hjälper mot borrelia, och andra fästungburna infektioner, så kan du gå in på Stephen Harrow Buhners hemsida. Han är en av de främsta herbalisterna i USA. Har själv under drygt två år använt mig av hans protokoll.

Linda
Linda
Gäst
Reply to  Maj Rehnberg
24 juli 2019 kl 21:40

“Lite lustigt att ni som är först ute med kommentarer inte är upprörda över om USA har gjort ett sådant här nidingsdåd utan börjar tala om hur man skyddar sig.” För min del mest för att det inte tjänat något till att upplysa om hur det står till i världen så länge som de flesta är drabbade av det självpåtagna Stockholms Syndrome. De flesta människor kan inte ta i det. Så, tills dess ser jag till att skydda mig själv och min familj. Men jag har tentaklerna ute hela tiden för att känna av om tillräckligt många vaknat.

Ulf ClaréusD
24 juli 2019 kl 06:31

Ja sannerligen, Pentagons likgiltiga folkmordsvilja borde vara uppenbart vid det här laget för vanligt folk, men det enda som dom får höra och faktiskt tror på [raderat, artikeln handlar inte om förintelsen]

De två genierna Rockström och Wijkman påstår nu att jorden står inför sin snara undergång klimatmässigt, vilket endast kan bekämpas av en omnipotent EU-miljökommissionär, placerad bredvid Ursula von der Leyen och utrustad med diktatoriska maktmedel. På fullt allvar har vi delgivits herrarnas preferens på posten: ingen mindre än den ständigt flygande muppen Isabella Lövin, erfaren redaktör på Damernas Värld, Veckorevyn och Elle, bland annat.

Nu är det väl inte bara små otäcka fästningar som är eller har varit på tapeten under efterkrigstiden, då som stridsmedel. A-, B- och C-vapen blev vi vana vid under kalla krigets dagar. Särskilt A som i atomvapen var garanterat MAD (mutually assured destruction, om ni glömt!).

Fästingar som biovapen är bara en konspirationsteori, kan vi läsa i artikeln. Fan trot’. Efter [raderat, artikeln handlar inte om 9/11] kom anthrax till användning. Dödade ett mindre antal, men skrämde upp en hel värld. Vilket ju var syftet.

Min egna erfarenhet av biovapen är från 1957, när “asiaten” tömde skolklasserna på de flesta eleverna. En jämnårig god kamrat dog i blodcancer samtidigt och det sa’ man berodde på de amerikanska (och kanske även de ryska) provsprängningarna av nya och större atomvapen. [raderat, artikeln handlar inte om war on terror]

Fiskargubben
Fiskargubben
Gäst
23 juli 2019 kl 23:42

Det här har jag följt i flera år. Jag fick själv borrelia och botades med två olika vaccin. Det var emot statens vilja och en läkare anklagade mig, men det var ju en läkare som skrev ut ordinationen. En släkting fick TBE. En överläkare varnade mig för att söka bot i Tyskland, men då var jag frisk.

Fästingar får vi bort på följande sätt. Klipp gräsmattan och jaga bort skogsmössen och sorkarna. Ett rådjur kan ha 5.000 fästingar ock ska inte släppas in. Var försiktig nära fuktig jord på sommaren.

Andreas Petterson
Andreas Petterson
Gäst
Reply to  Fiskargubben
23 juli 2019 kl 23:49

Alldeles utmärkta råd!
De försåtliga fästingarna är sannerligen inte att leka med och en god vaksamhet är rekommendabel.
Kan mycket väl tänka mig att mödrar med spädbarn och småttingar inte bör placera sina skyddslingar hur som helst på en filt i den inbjudande grönskan.
Andreas 🙂

Susanna Bennfält
Susanna Bennfält
Gäst
Reply to  Fiskargubben
24 juli 2019 kl 13:52

Hej. Vill gärna veta vilket vaccin det var.
Tacksam för svar.
Hälsningar Susanna

Fiskargubben
Fiskargubben
Gäst
Reply to  Susanna Bennfält
24 juli 2019 kl 19:23

Susanna Bennfält, jag virrar till det ibland. Jag fick två olika penicillinkurer, inte vaccin. Den andra, som tydligen inte rekommenderas, gjorde mig frisk. Jag kallades till en överläkare och fick en utskällning för en ordination jag inte hade gett mig själv. När jag var frisk! Hon, som sitter i ett högt råd, gillade inte att jag hade undersökt sjukdomen på flera språk. Tyskarna visste mest och trodde att sjukdomen kunde överföras sexuellt.

En tidning ville intervjua en expert på Lymes disease i USA. En agent från regeringen sändes ut för att moderera intervjun, men släpptes inte in i huset. Intervjun var intressant, men jag har ingen länk efter alla dessa år.

David
David
Gäst
Reply to  Fiskargubben
24 juli 2019 kl 21:04

Då kanske du kan skriva namnen på penicillinkurerna? 🙂

Fiskargubben
Fiskargubben
Gäst
Reply to  David
24 juli 2019 kl 23:30

Nej. Detta hände sig för tio år sedan och jag har glömt. Den andra kuren gjorde mig frisk och jag antar att läkaren fick en uppsträckning. Jag sov i två dygn och gick sedan med viljestyrka till affären tre gånger med små matkassar varje gång. En ny läkare gjorde mig frisk.

Fiskargubben
Fiskargubben
Gäst
Reply to  David
24 juli 2019 kl 23:34

Jag försöker posta och får veta att jag redan har gjort det, men nej. Minns inte vad de olika penicilliner heter.