Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Forskning på psilocybin kan leda till bot för depression, Alzheimers, anorexia

publicerad 9 september 2019
- TV Hälsa

Återigen har psykedeliska ämnen hittat en väg tillbaka in i forskarvärlden. Ett antal banbrytande upptäckter för att bota depression och posttraumatiskt stressyndrom, har banat väg för världens första centrum för psykedelisk forskning. Forskare hoppas förutom behandling mot depression också hitta behandlingar mot Alzheimers och anorexia.

Text: Sanja R. Juric | Psilocybin. Foto: D.C. Atty. Licens: Flickr.com

Det första centret i världen lanserades i slutet av april i år. Imperial Center for Psychedelic Research, vid det anrika Imperial College London, kommer att bygga sitt arbete på tidigare genomförd forskning inom området och har än så länge finansierats med mer än tre miljoner pund av olika donatorer. Fokus kommer att ligga på behandlingar mot depression, psykiska sjukdomar, anorexia men också att försöka förstå grunden till vårt medvetande.

John Hopkins University for Medicine är det andra universitet som öppnade i år. Det första centret i sitt slag i USA öppnade dörrarna nu i veckan. Ämnen som psilocybin som finns i ”magic mushrooms”, LSD och andra psykedeliska ämnen kommer att ingå i olika studier. Forskningen ämnar titta på behandlingsformer för nästan samma sjukdomar som centret i London.

Banbrytande forskning inom neurovetenskap

Forskningsgruppen vid Imperial College var den första i världen att undersöka effekterna av LSD, MDMA och DMT (N,N-dimetyltryptamine) på hjärnan med hjälp av hjärnavbildning, neuroimaging. De har även gjort banbrytande upptäcker kopplade till psilocybin för att behandla svår depression.

Under 2016 publicerades en unik studie av The Lancet, där personer som inte hade blivit hjälpta av vare sig läkemedel eller traditionella terapiformer fick två doser av psilocybin. Även om studien var väldigt liten med tolv patienter, var resultaten så positiva att det nu tre år senare har bidragit till att starta en separat forskningsavdelning på Imperial College London.

Läs hela artikeln i TV Hälsa

Relaterat

  • Psilocybin, summaformel C12H16N2HPO4, är ett aktivt ämne i psykedeliska svampar som tillhör gruppen tryptaminer. Upplevelsen från psilocybin sägs till stor del likna ett LSD-rus, största skillnaden är att det är kortare, omkring sex timmar. – Wikipedia


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq