Svenskarnas säkerhet måste gå före islamisternas

publicerad 4 november 2019
- av NewsVoice
Imamen Abo Raad. Foto: Erik Kammerland, SVT
Imamen Abo Raad. Foto: Erik Kammerland, SVT
Imamen Abo Raad. Foto: Erik Kammerland, SVT

DEBATT. Regeringen kan inte utvisa sex islamister som anses vara ett hot mot rikets säkerhet, eftersom de riskerar "förföljelse" i sina hemländer.

Text: Det Fria Sverige | Artikeln har tidigare publicerats på Detfriasverige.se

När säkerhetspolisen tog sex stycken profilerade islamister i förvar, då de ansågs utgöra ett hot mot rikets säkerhet, fick en del för sig att detta kunde vara början på en offensiv mot den organiserade islamismen i Sverige. Tyvärr har sanningen visat sig vara en helt annan, och istället för styrka har den svenska staten uppvisat svaghet, medan islamisterna jublar.

Mest uppmärksammad har imamen vid moskén i Gävle, Abo Raad, blivit. Han anses av flera vara den ledande salafisten i Sverige, och har flera gånger uttalat sitt stöd för Daesh, eller ”Islamiska staten” som de själva velat kalla sig. När Daesh var som mest aktiva med att mörda och våldta i Mellanöstern, medan de brände, bombade och rev kristna byggnader och städer, så skrev imamen på Facebook:

”Bröder och systrar, be till Allah om stöd för deras sunnisyskon i Irak, där de utkämpar ett ödesdigert krig mot svekfullhetens, kufrs och syndfullhetens styrkor (…) Be för era syskon och stötta dem med era pengar, er själva och era tungor” (översättning från arabiska av Expressen)

Att en sådan person inte har i Sverige att göra borde vara självklart, men ändå tog det många år innan Säkerhetspolisen grep Abo Raad.

Efter ett halvår i förvar har han, och de andra fem islamisterna, nu släppts på fri fot. Man anser visserligen att de alla borde utvisas, men konstaterar samtidigt att det inte går eftersom att de riskerar förföljelse i sina hemländer. 

Det var kramkalas enligt SVT när imamen Abo Raad fick komma tillbaka till moskéen den 1:a nov 2019. Skärmdump från SVT.
Det var kramkalas enligt SVT* när imamen Abo Raad fick komma tillbaka till moskéen den 1:a nov 2019. Skärmdump från SVT. [Web Archive]
Istället kunde han åka tillbaka till moskén i Gävle där han möttes av jubel, kramar och hundratals muslimer som ville hylla honom.

För det första bör det inte råda några som helst tvivel om att varenda muselman som fanns på plats i moskén för att hylla honom är ett hot mot Sverige och svenskarna, och de bör självklart repatrieras omgående, utan några som helst förmildrande omständigheter.

För det andra är det en skam, och ett tydligt på bevis på den inkompetenta och impotenta regeringen för Sverige AB, att de inte genast kan utvisa Raad och de fem andra islamisterna.

Men detta är tyvärr inget nytt. Så här skriver Magnus Sandelin på Stiftelsen Dokus hemsida:

”I Sverige finns personer som redan för tio-femton år sedan fick utvisningsbeslut för att de av samma skäl ansågs utgöra hot mot Sveriges säkerhet. Jag har intervjuat ett par av dem i olika sammanhang. En av dem, den för terrorfinansiering dömde Ali Berzengi, har mellan sina anmälningspliktande besök hos polisen hunnit med att leda religiösa kurser för ungdomar. När jag träffade honom i Rinkeby för flera år sedan kom han precis från ett sådant kurstillfälle.”

Man är alltså beredd att riskera svenskars liv och säkerhet för att inte islamister ska råka ut för ”förföljelse” i sitt hemland? Det om något borde göra det tydligt för var och en att regeringen inte har svenskarnas bästa för sina ögon, utan styrs av helt andra motiv.

Det borde vara en självklarhet, men i Sverige AB är det uppenbarligen inte det: Svenskarnas säkerhet måste gå före islamisternas!

Text: Det Fria Sverige | Artikeln har tidigare publicerats på Detfriasverige.se

*"SVT:s artikel om tillställningen hade initialt rubriken ”Kramkalas när Abo Raad var tillbaka vid fredagsbönen i Gävle moské” [Web Archive], men ändrades senare. I bildtexten hade man också skrivit att Raad gjorde entré som ”en rockstjärna”, vilket även det sedan ändrades". - Samnytt

Relaterat