Sverige kommer att få samma sociala och ekonomiska problem som Tyskland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 november 2019
- NewsVoice redaktion
Hemlöshet och fattigdom i Sverige - Mostphotos.se

KRÖNIKA. En betraktelse och funderingar från en resa i norra Tyskland under i slutet av oktober 2019, med syftet att med egna ögon se hur den fjärde rikaste nationen på Jorden mår och har utvecklats sedan våra tidigare resor i detta land. Sveriges rikedomsplats är 23 i världen, enligt Världsbanken.

Text: Ann och Kalle Hellberg

Vi besökte först staden Kiel, med sina ca 240,000 invånare och ca 150,000 bilar. Här skulle vi verkligen vilja ha med Isabella Lövin och andra verklighetsfrånvända MP-politiker från Sveriges Riksdag. Inte en enda parkeringsplats lyckades vi hitta på stadens gator efter klockan 9. Det var fullbelagt på båda sidor av gatorna i staden med bilar och även på trottoarerna, varenda kvadratmeter. Hur ska vi ersätta alla dessa bilar med andra färdmedel? Vilken miljö- och ekonomisk förstörelse det blir att skrota alla dessa relativt nya bilar i förtid, för att ersätta med tex elfordon. Jodå, vi såg en del hybridbilar och även några Tesla också, men en övervägande majoritet är bensin- och dieselbilar.

Hur tänker våra politiker? Detta med tanke på att tyska tekniker nu har färdiga dieselmotorkonstruktioner som med ny mikrovågsteknik i förbränningsrummen innebär en total förbränning av dieselbränslet, med nästan obefintliga utsläpp och mycket låg bränsleförbrukning. När hörde vi något om detta i Sverige?. Om detta vet inte våra riksdagspolitiker ett smack, unga och oförståndiga och okunniga som de är. Politikernas oförstånd hindrar alltså ny och bra teknik att komma till användning. Ska vi bara gå med på detta?

Att tillverka ett 85 kWh batteri till en Tesla ger totalt lika mycket utsläpp av koldioxid som att köra en VW Polo med en 1,2 liters bensinmotor i 20,000 mil. Dessutom har barnarbetare som tar fram jordartsmetaller till dessa batterier fått sina liv reducerade till kanske max 25 år.

Efter 8-9 år kan det vara dags att byta batteri i Teslan, åtminstone i kalla Norden för runt 400,000 kr. Då kan Polon köras i ytterligare 20,000 mil för samma utsläpp, så vad håller politikerna och FN på med?  Lyssna på fd VD:n för Scania i denna intervju, mycket intressant ”kurs” för politiker och allmänhet.

”Fossilfritt Sverige år 2045” propagerar vår regering, men hur ska det gå till? Det är ju en omöjlighet. En annan som också undrar detta är Björn Gillberg, som i denna video ställer samma frågor som vi.

Vi åkte vidare till Lübeck, denna välkända stad med sin inre vackra gamla stadsdel. Cirka 216,000 invånare och 140,000 bilar finns i denna stad. Alltså inte bättre parkeringsmöjligheter än Kiel.

Tiggeriet

Så här skrev Aftonbladet i maj i år om tiggeriet i Europa:

“Få länder i Europa är så passiva som Sverige när det gäller utländska tiggare. Många stater har någon form av förbud. Men inte ens det är någon garanterad väg till en tiggerifri stadsbild.”

Vad vi först lade märke till var att nu har denna stad gott om utslagna uteliggare och tiggare, vilket vi inte upplevde för bara ett par år sedan vad vi minns. Men om vi i Sverige ser romska tiggare (kallas zigenare i Tyskland) utanför butiker i de flesta städer så var det här inhemska tiggare, tyskar i åldrar från ca 25 år och upp till ca 80 år, de flesta upplevde vi som typiska fattigpensionärer.

De yngre ofta totalt neddrogade av knark, medan de äldre ofta såg mycket tärda ut, för att inte säga sjuka. De släpade runt på väskor på dagarna med sina tillhörigheter för nattliga omsvepningar. De sov i butiksingångar vilket märktes på morgonen i de skräphögar de lämnade efter sig. En del av dem hade både en och två hundar som såg allt annat än friska ut. Hur fick de ihop till mat till dessa hundar?. Kommersen i butiker, med allsköns krimskrams, var dock i full gång på dagarna, gata upp och gata ner, och folket handlade som om rikedomen var total.

Tiggarnas muggar gapade oftast tomma, de flesta förbipasserande ägnade inte dessa utslagna ens en blick. Så har det alltså gått med en tysk ärevördig stad, ett förfall som aldrig borde ha fått påbörjas. Är det så här det egna folket ska ha det, när jobben försvinner och pengar saknas i kommunerna? Vi kan inte annat än beklaga att detta får ske och förstår att samma öde kommer att drabba Sverige, eller har det kanske redan skett? Vi vet ju att invandringen tär mer på stat- och kommunernas kassa än vad som där finns att tillgå, vilket är detsamma i Tyskland.

Vårt intryck blev också att speciellt unga människor i Tyskland har det svårt med ekonomin, kanske svårare än svenska yngre?

Efter två dygn i Lübeck ansåg vi att vi sett nog där. Vi upplevde också att många tyska landsvägar och motorvägar var mycket dåligt underhållna, vilket vi märker allt mer av även i Sverige, speciellt på landet, ytterligare ett bevis på att ekonomin inte är den bästa.

Vi gör inte anspråk på att ovanstående är den totala sanningen. Detta är bara vår upplevelse av en vecka i norra Tyskland. Kanske andra har andra upplevelser eller mer av detsamma, men vi undrar, vart är vi på väg?

Våra föräldrar och förfäder jobbade hårt för att framtiden bara skulle bli bättre för sina efterkommande, vilket vi från 40-, 50- och 1960-talet har dragit stor nytta av under vårt leverne och vi har också lämnat vårt bidrag till våra barn, men hur blir det för de som föds nu? Deras framtid verkar dagens politiker göra allt för att förstöra! Ska vi bara gå med på detta?

Text: Ann och Kalle Hellberg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Tack Kalle och Ann Hellberg, ja, hur ska det bli för vårt land Sverige, min stolthet, glad att jag är född i Sverige sa jag alltid förr, idag så är jag väl inte mindre stolt, men jag är ledsen och rädd, får jag min vård utav kompetenta människor, får mina barnbarn en bra skolgång, och dessutom får lära sig hur mänskligheten ska vara mot varann, ja, det är många tunga funderingar, hur blir det med jobben, nu när allt ska ersättas med robotar? Nej jag får nog gå in och hålla om mina nära och kära, för det är väl den enda kärlek dom får, om inte beteendet på vår politiker och dess efterföljare ändrar sig…Jag tycker nog att det var bättre förr…när vi inte var så många invånare på liten plats…men i “storstan” är dom inte ensamma att ha uteliggare, det finns även i vår lilla stad, som våra politiker i vår stad “regerar” som om det vore en storstad, här kliver man över de som har det svårt…så nog har eländet börjat få fäste även i Sverige när det gäller fattigdom…

 • Tack för era observationer och reflektioner.
  Det är uppenbart att EU går under, och det tragiska är förstås att gamla, sjuka och arbetslösa inte kan försörja sig när det sociala skyddsnätet inte kan upprätthållas. Detta förhållande är beviset för att systemet är döende. Den enda riktigt långsiktiga lösningen enligt min mening, vore att införa ett monetärt finansierat system där räntor och kostnader för krediter går till folket istället för till bankirerna. Det skulle ge utrymme för en medborgarlön lika för alla (beräkningsfri) som inte kan överleva på annat sätt. Redan inom befintligt system finns detta utrymme i kombination med nedlagda transfereringsmyndigheter. Så lnge centralbankerna regerar, är dock tyvärr en medborgarlön att spela parasiterna rakt i händerna och innebära krav på chipning. I kommande haveri är å andra sidan en sådan lösning den enda gångbara om vi inte tycker att det är OK med ihjälsvultna människor på gatorna. Vi behöver alltså inte polarisera en sådan lösning som “vänster”, utan som humanistisk. Genom att alla icke arbetande får samma summa, även sjuka och föräldralediga, så torde den annars kunna anses som “höger”.
  Dock måste en sådan lösning samordnas i EU, alternativt måste vi stänga de svenska gränserna nu och fastställa medborgarantalet. Idag pressade medborgare som slåss för sin överlevnad, kan istället utbilda sig eller utveckla sin kreativitet i mån av ork. Att hålla folkets medvetandenivå nere genom ekonomiskt förtryck är meningslöst i ett kommande scenario där arbetslösheten blir tsunamihög. Vi som är fostrade i statsindividualistisk anda och har lärt oss att lita på staten om något händer kommer att ytterligare underlätta för folkbytet eftersom en sådan världsbild inte har en chans mot individer uppfostrade i klansamhällen, vars lojalitet mot Sverige knappast är större än den mot klanen. De kommer därför inte att svälta ihjäl på gatorna.
  Att förbjuda tiggeri kommer inte att lösa några problem, utan istället skapa betydlgt flera genom inbrott i bostäder och bilar, rån och kanske t o m dråp och mord. Ockupation av välmående villaområden? Hur ska polisen kunna arrestera tiggare i den omfattningen som skulle bli följden av ett förbud, när alltfler allvarligare brott, såsom t ex våldtäkter, skrivs av? Om vi dessutom betänker att den dolda agendan just är att konstruera oroligheter och inbördeskrig, så vet vi ju vad MSM inte kommer att skriva om, och vad polisen uppmanas att inte göra!
  Idag hittade jag en video som någon skickat in till Samnytt, där tiggare attakerar ett flak med studenter:
  https://samnytt.se/video-har-anfaller-tiggargang-studentflak-i-stockholm-slass-med-studenterna-for-pantburkar/
  Jag mindes då scenen ur World War Z, där zombier kliver på varandra för att ta sig över muren som skiljer dem från maten. I det kommande paradigmet behöver vi lösningar på problem som inte har skapats av det föreliggande. Frågan är hur det ska kunna gå till?

 • Liksom artikelförfattarna paret Hellberg, företog jag och hustru i mitten av oktober, också en dryg veckas vistelse i Berlin Mitte. Med bil, så vi hann med att se rätt mycket, som tidigare undgått oss, trots att det är svårt att hitta parkeringsplatser. Vi slogs av att andelen utlänningar har blivit större i stadsbilden, men Berlin är ju ett dock ett stort turistmål. Demonstrerande utländska grupperingar såg vi, bl a från kurdisk flaggviftande minoritet, som just då figurerade i media, som svar på Erdogans turkiska truppers anfall. Turkar är ju förvisso annars inte en folkgrupp, som Tyskland lider brist av! Ett besök på en nyöppnad och välbesökt, turkisk restaurant på Rosenthaler Strasse, fick oss att inse att numera är det inte bara Döner som serveras från det hållet, utan även lyxigare och rejält dyra rätter. Resans värsting faktiskt, men likväl var det just en slags Döner, som var trippens kulinariska höjdpunkt, intagen på en Imbiss på en tvärgata till Prenzlauer Allé, alldeles vid Zeiss Planetarium (Nyligen uppfräschat, ny teknik, värt besök).
  Berlin har i 30 år varit en enda stor byggarbetsplats, men liksom på flera håll, även härstädes, har byggtakten minskat avsevärt. Således var nu återuppbyggnaden av det av DDR rivna Stadsslottet färdigt, exteriört i a f. Precis som i Sverige är det frapperande många utländska studenter i Berlin. Kineser och asiater i unga år vimlar det av. Hörde på P1, att antalet icke-svenskar som doktorerar i Sverige är 43 procent, men till vilken kostnad, tegs det givetvis om. Fast vore jag en doktorand, skulle jag aldrig välja Sverige före Tyskland, med sin utomordentligt höga kvalitet på undervisningen. Här har den helt politiserats bort. På feminismen och jämställdhetens altare. Trots motsägelsen i detta!
  Att vi liksom vårt södra broderland i framtiden …. “kommer att få samma sociala och ekonomiska problem som Tyskland” …. är ju inte svårt att begripa. Vi har fått höra samma eviga historie-undervisning. Falsk som den är och totalt ensidig, är ju denna Segrarmakten pekoral. Den har blivit en kvarnsten om halsen, som omöjliggör all sund utveckling.
  Paul Craig Roberts hävdar att vi står inför nästa decennium, 2020, på randen till The Age of Tyranny.
  https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=197248
  “A History of the 21st Century”
  By Paul Craig Roberts on November 2, 2019.
  Läs gärna kommentaren!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *