Bitte Assarmo: Svensk pervers vurm för kriminella fortsätter

17
Bitte Assarmo Liljekvist Expressen
Bitte Assarmo och Jens Liljestrand, Expressen-artikel från september 2019. Kollage: NewsVoice

DEBATT. Debattören Bitte Assarmo bjuder på insiktsfulla observationer som förklarar varför Sverige lyfter fram de kriminella som vinnare och varför vi vurmar för dessa istället för brottsoffren.

Text: Bitte Assarmo | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Jag minns när jag första gången på allvar kom i kontakt med den typen av människosyn som idag råder i många delar av samhället, och blir tydlig hos människor som Vänsterpartiets Linda Snecker och myndighetsaktivisten Dan Eliasson. Jag tänker på den perversa vurmen för kriminella. Och ingen av er kommer att bli förvånad när jag berättar att det skedde på Södertörns högskola.

Att jag har pluggat där en gång i tiden kan dock sannolikt förvåna en och annan. Ärligt talat är jag smått förvånad över mig själv. Men jag var studiesugen och kände att jag, mellan arkeologistudier och etnologistudier, ville läsa något mer samtida. Det blev migrationskunskap och det blev på den relativt nystartade Södertörns högskola, bara en kort bussresa från Högdalen där jag bor.

Det här var i början av 2000-talet och även om det redan då fanns en tendens att värna brottslingar hellre än offer. Vem kan exempelvis glömma hur förbrytare som Clark Olofsson behandlades som en rockstjärna av svenska medier? men då var klimatet ändå relativt sunt. Det må så vara att många journalister dreglade över Clark Olofssons coolhet men vanligt folk var inte särskiljt imponerade och ännu hade Sverige inte fått vänsterfeminister som lierade sig med manschauvinister från den muslimska världen, eller rikspolischefer som ömkade mördare i TV. Därför trodde jag inte heller att studierna skulle bli särskilt uppseendeväckande, men hoppsan, så fel jag hade, för på Södertörn hade omdaningen av moral- och etikbegreppen redan påbörjats och det rejält.

Enormt fokus på etnicitet men inget om samhörighet mellan människor och grupper

Dels kände jag, som växt upp i ett folkhem som byggde på gemensamma värderingar och solidaritet med svaga samhällsgrupper, en viss oro över kursens enorma fokus på etnicitet. Det pratades inte det minsta om vikten av solidaritet och samhörighet mellan människor och grupper – enbart om vikten av att bejaka etnicitet.

Jag minns att jag tänkte att om detta får fäste så kommer vi snart att ha ett samhälle där solidariteten med de många urholkas alltmer till förmån för enskilda intressen som inte nödvändigtvis är nyttiga för samhället i stort. Vad händer med stora grupper av exempelvis fattigpensionärer eller funktionshindrade om etniciteten blir viktigare än den reella utsattheten?

De riktigt kalla kårarna började leta sig nerför ryggraden när diskussionen kom in på en uppmärksammad gruppvåldtäkt som ägt rum i ett garage i Rissne i januari samma år. Det som dryftades var hur medierna rapporterat om våldtäkten, och fokus låg på hur gärningsmännen skildrades. Det hade redan kommit fram att alla de nio gärningsmännen hade utländskt påbrå – inte helt ovanligt i Rissne ens på den tiden – och diskussionen gick varm.

Hade det inte varit bättre om gärningsmännens etnicitet inte avslöjats trots att man i alla andra frågor ansåg att etniciteten skulle framhävas till varje pris? Märkte man inte av väldigt mycket fördomar och rasism i nyhetsrapporteringen? Var inte de här ”grabbarna” egentligen själva offer för samhällets onda strukturer? Och – och det var då jag verkligen frös till is – var verkligen den 14-åriga tjejen ett offer, hon tillhörde ju faktiskt ”majoritetsbefolkningen”?

En liten sprätt i 20-årsåldern

Jag trodde att jag hade hört fel, men det hade jag inte. Killen som yttrat det – en liten sprätt i 20-årsåldern med palestinasjalen lagom nonchigt draperad runt den taniga halsen – fortsatte att lägga ut texten och utveckla sitt resonemang. Han menade att flickan, trots att hon varit i underläge just i den situation då hon blev våldtagen, ändå befann sig i ett konstant överläge eftersom hon tillhörde det vita majoritetssamhället: Hon hade ju samhället på sin sida, men vad hade grabbarna som våldtagit henne? Ingenting! De var för evigt stigmatiserade och märkta, för att de i sin vanmakt över samhällets rasistiska strukturer begått en våldshandling. En grov våldshandling, det nekade han inte till, men å andra sidan… Det är faktiskt inte så lätt att ständigt vara utsatt för rasism så man måste ju ändå ha en viss förståelse för att de drivits till detta snedsteg…

Jag svarade med att gapskratta och sa rakt ut vad jag tänkte: ”Du är fan i mig inte riktigt klok.” Och jag erkänner att jag faktiskt tog för givet att jag skulle få medhåll av majoriteten, för vem kan överhuvudtaget köpa resonemanget att ett våldtäktsoffer är i överläge bara för att hon tillhör en annan etnisk grupp än våldtäktsmännen? Men jag fick inte en enda gillande kommentar. Istället blev det snabbt uppenbart att det, enligt både lärare och kurskamrater, var jag som inte var riktigt klok, som kunde ifrågasätta ett så djupt och banbrytande resonemang.

Det var det sista kurstillfället jag bevistade och jag avslutade aldrig kursen. Och helst hade jag velat glömma den där snusförnuftige lille palestinasjalsnissen. Men det var naturligtvis omöjligt. Hans tomma blick och tvärsäkra tonfall hade väckt en gnagande olustkänsla inom mig – en vision av en mörk och dyster framtid. Redan då anade jag att det där resonemanget snart skulle föras på fullaste allvar i andra delar av samhället, om än inte ordagrant, och att allt fler skulle inta samma perversa förhållningssätt till brott och straff.

Idag, 20 år senare, kan jag konstatera att jag tyvärr fick rätt. Både när det gäller vurmen för etnicitet som identitetssymbol och för den totala bristen på moral när det gäller brott och straff.

Och även om ingen (ännu) gått riktigt lika långt som palestinasjalstönten på Södertörn så ser vi exempel på hans sjuka tankegångar dagligen och stundligen. När en dömd brottsling kör ihjäl en oskyldig man under en vansinnesfärd med stulen bil och vänsterpartisten Linda Snecker svär över att inte samhället omhuldat gärningsmannen tillräckligt. När en asylsökande mördar en ung, livfull kvinna som arbetar på asylboendet i landet som tagit emot honom och rikspolischefen gråter över ”den stackars killen”. När polisen ursäktar rånare med att offren har för fina kläder.

Och lika vidrigt som det var att lyssna på den lille fjanten på Södertörns högskola år 2000, lika vidrigt är det att lyssna på hans likar bland opinionsbildare, myndighetspersoner och politiker idag. Det är ett helt perverterat förhållningssätt till rätt och fel, brott och straff och brottslingar och offer och det hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.

Text: Bitte Assarmo

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

17 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
26 januari 2020 kl 17:16

I min fantasi hyr jag in fem drogpåverkade och välhängda mörkhyade män för att “ta hand om” rasisten i Palestinaschal. När han efter några veckors frånvaro kommer tillbaka filmar jag ett samtal med rasisten. Där tar jag åter upp medkänslan med kriminella våldtäktsmän och hur alla vi vita bär skulden genom vår vita hudfärg, lite satiriskt. Om den satiren inte får den medkännande rasisten att inse sin egen belägenhet så vore det ytterst märkligt.

Roger
Roger
Gäst
25 januari 2020 kl 13:18

https://www.skd.se/2020/01/24/massiva-polisinsatser-under-hela-nasta-vecka/

Handlar bara att sopa rent innan så det inte är besvärligt i arbetet när vi kommer?

Som att ha en skylt att det är fartkontroll om 500 meter, släpp på gasen, vi fikar just nu.

Sorgligt värre.

(viss ironi kan finnas nedan)

”Kära brottsling”

Under nästa vecka kommer vi att genomföra razzior på kända kriminella adresser.
Det är därför lämpligt att flytta stöldgods, droger, kompisar som befinner sig illegalt i landet och annat som du tror kan vara av intresse för oss till annan plats.
Lämpliga platser kan vara hos en förälder, släkting eller annan inom familjen.

Dessa razzior kommer att genomföras under perioden 27/1 kl 00:00 till och med 2/2 kl 23:59

Ladda gärna ned vår app , ”badboyz”, så du kan se exakta datum och tider för just din adress. Där kan du också se när vi har lunch, rast och skiftbyten utifall att du inte hunnit flytta allt olämpligt till annan adress.

Från och med måndagen den 3/2 återupptar vi vår normala verksamhet med hemkörning av pizza.

Mvh Polisen”

Text skriven av Johan Widén

Erik Forsman
24 januari 2020 kl 18:14

Ulf samt S Hallengren, väl skrivet. Våra unga svenska ynglingar med palestinasjalar runt deras smala halsar, insjukna axlar och bröstkorgar samt obefintliga hakor saknar alla hälsosamma nivåer av testosteron. Vänsterns “män” har alla mycket låga nivåer av det manliga könshormonet testosteron. Testosteron är ett sanningsserum. Ingen man med höga nivåer ljuger. Heller går dem i konfrontation mot lögnerna, är lojal till sina familjemedlemmar som man går i döden för.

Detta vet etablissemanget. Titta er omkring. Anser ni att etablissemangets manliga företrädare är manliga? Eller är dem feminiserade testosteronbefriade henvarelser, som ljuger hela tiden. Bristen på testosteron gör dem fega. Vegans kost gör det hela ätter värre. starka är dem enbart i grupp med lagen, partiet, polis, rättsväsendet, media osv i ryggen. Ensamma är dem ingenting.

Några år i en tuff kampsport, köttätande samt nån uthållighetskrävande fysisk aktivitet med manliga förebilder, fixar problemet. Allt detta fanns tidigare i vår allmänna värnplikt, som nu, av en lättförståeligt orsak är borta.

S Hallengren
S Hallengren
Gäst
24 januari 2020 kl 12:54

Frågan är, sitter det svenska ynglingar med palestinasjalar runt halsen på våra svenska lärosäten. Eller kommer den smalhalsade snorungen med palestinasjalen från en kultur nedlusad med rasism. Om så, varför sa du inte det till honom? Guilt by association, en välkänd metodik.

Bitte skriver medryckande artiklar om den svenska orättvisan. Hon döljer skickligt sin tidigare vurm för socialdemokratin. Vi får hoppas att hon är riktigt på bättringsvägen från sosseriet.

Om jag är rasist? Javisst, har haft grand danois, en ras som är god och vänlig men reserverad mot främlingar. Jag gillar inte taxar.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  S Hallengren
24 januari 2020 kl 16:10

Du kan alltid ge svar på tal, S Hallengren.
Vad glad jag är att du skriver här!

Förresten kan jag berätta att jag i allra högsta grad är hundbiten.

Framför allt i bildlig bemärkelse, men två gånger i mitt liv har jag även bokstavligen blivit rejält hundbiten. Båda gångerna när jag var barn.

Den ena gången av en stor schäferhund. Vi lekte. Jag kastade äpplen. Han fångade dem innan de föll till marken. Men han blev ivrig och kom allt närmare. Och så hände det. Han hoppade upp just när jag kastade och jag slog handen rakt in i hans huggtänder. Det blev operation på sjukhus.

Den andra gången jagade jag en lekkamrat på skoj. Vi var hemma hos honom. Taxen som jag kände mycket väl och som var lugn och snäll missuppfattade situationen och högg mig med full kraft i benet för att försvara sin familjemedlem.

Hundar är enormt mycket klokare och kännande än de allra flesta inser.
De har en helt annan logik än människor.
De är modiga och de försvarar de sina.

Vi har mycket att lära oss av djuren.

Vi behöver ta fram mod och försvarsvilja!

S Hallengren
S Hallengren
Gäst
Reply to  Savalle
24 januari 2020 kl 16:31

Det kommer nog snart ett gäng i vita rockar och hämtar mig!

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  S Hallengren
24 januari 2020 kl 17:13

Planerat lagförslag i EU kan placera migrationskritiker i psykiatrisk vård:

https://newsvoice.se/2019/12/lagforslag-migrationskritiker-psykiatrisk-vard/

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Savalle
24 januari 2020 kl 17:21

They’re Coming to Take me Away Lyrics:

https://www.youtube.com/watch?v=3Fn36l_z3WY

Men kanske människor TAR MOD TILL SIG och förhindrar övergrepp av fascist-tjänare i maktposition mot de som talar sanning!

“First they came for the socialists, and I did not speak out—
Because I was not a socialist.

Then they came for the trade unionists, and I did not speak out—
Because I was not a trade unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.

Then they came for me—and there was no one left to speak for me.”

(Martin Niemöller)

Roger
Roger
Gäst
Reply to  Savalle
24 januari 2020 kl 22:42

Den dubbel LP;n finns i arkivet hos mig…

Finns flera versioner.

Aphrodites Child – 666

https://en.wikipedia.org/wiki/666_(Aphrodite%27s_Child_album)

Demis Roussos är med på ett hörn.

Ulf ClaréusD
24 januari 2020 kl 11:26

@”Det här var i början av 2000-talet och …. redan då fanns en tendens att värna brottslingar hellre än offer” påstår artikelförfattarinnan Bitte Assarmo. “Svensk pervers vurm för kriminella fortsätter” är titeln på hennes artikel. Kära Bitte, jag kan försäkra dig, att du är sisådär 35 år för sent ute. Då, under sextiotalets mitt, satte eländet igång, med början i den s k liberala pressen, enkannerligen i Bonniers blaskor. Maoisten Olof Lagercrantz ersatte Herbert Tingsten; allting vändes upp-och-ned och i DN hette det att “Det är samhället som är sjukt och fångarna är de friska (“ty de har genomskådat det”). “Vänstervågen” kallades fenomenet och startades av den oligark-ägda pressen, först i Det Stora Landet i Väster” men strax var alla vänsterblivna extremister i full gång, inte minst härstädes. ALLT skulle förändras och i rasande fart, vilket också skedde, ty Olof Palme (liksom många andra) sin vana trogen följde receptet: “If you can’t beat them, join them”. De borgerliga partierna föll pladask och kunde, eller förmådde inte ta’ striden. Sverige förändrades till ett socialistiskt experiment-territorium. Värst drabbade blev de som föddes vid och från denna tid och kanske mest drabbade torde akademiker-ungarna ha blivit. Från nittiotalet övergick det politiska engagemanget till att endast vara en LIVSSTIL, ty kommunismen hade ju bevisligen förlorat; visat sig vara oförmögen att ge medborgarna i öststaterna en levnadsstandard som i Väst. Signum kom att bli godhetsfrosseri inför migranter, HBQT-provokationer, feminism-stollerier, KLIMAT/MILJÖ-hysteri och multikulti-vurm, liksom muslimkramande och allt detta i kombination med en skola och universitet som totalhavererat i sitt egentliga värv, att ge kunskap och fostra till kritiskt tänkande, hade istället övergått till en relativisera alla begrepp och värderingar.
Det märkliga har inträffat, att de tidigare kapitalist-hatarna på vänstersidan, som väl önskade ett förstatligande av produktionsmedlen, jordbruk och naturtillgångar i statens ägo, samt långt driven jämställdhet, nu har fullt ut anammat den superrika Elitens ambitioner, att införa ett världsherravälde i deras besittning och där inga nationella stater, mer än Israel förstås, tillåts existera.
Är det “mångfald”, rasblandning, islam, moralupplösning och hejsan-svejsan, som lockar de uppväxande massorna? För Eliten och deras lakejer, är det makt och pengar, förutom ett leverne i sus & dus som hägrar.
För alla de som fortfarande lever år 2030, när just DEN speciella agendan skall vara fullt utrullad, ber jag att få önska Lycka Till!

Benny
Benny
Gäst
Reply to  Ulf Claréus
24 januari 2020 kl 15:32

Vänstern är nutidens nyttiga idioter! De tror på allvar att att de kan styra figurer som Soros och andra superrika som ligger bakom globalismen efter att en världsregering tagit makten! Likadant trodde USA att de kunde styra de islamister man släppt lös i Mellanöstern. Bankirerna och storkapitalisterna trodde man kunde styra Hitler och nazismen m.m. Lär man sig aldrig av historien? Har ni tänkt på att Jonas Sjöstedt låter som den värsta krigshök när han yrar om Syrien, Libyen, Irak etc? Han tror nog att hans muslimska väljare gillar när stödjer fortsatt krig mot islamisternas fiender som Assad eller de numera döda Ghadaffi och Saddam.

Savalle
Savalle
Gäst
24 januari 2020 kl 11:01

Varför tilltagande laglöshet?

Våra toppolitiker har starka band till ytterst exklusiva organiserade skaror:
BILDERBERG GROUP, TRILATERAL COMMISSION, COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS, COMMITTEE OF 300, CLUB OF ROME, ATLANTIC COUNCIL…

Dessa exklusiva skaror lobbar för storbanker, storindustri…

Här intervjuar den så kloke Stanley Monteith ekonomiprofessorn Antony Sutton om finansieringen av Ryska revolutionen, Sovjetunionen, Nazismen:

https://www.youtube.com/watch?v=i21U_yVaSmI

(Antony Sutton – Wall Street Financed Communism & Nazism)

Samma krafter bakom förstörelsen och den växande laglösheten i Sverige idag?

Clas Kling
Clas Kling
Gäst
24 januari 2020 kl 10:21

Tack Bitte Assarmo, för denna insiktsfulla förklaring. Nu kan jag förstå lite mer av vad som händer i Sverige. Jag blir både ledsen och förbannad när jag läser det du skriver. Jag önskar av hela mitt hjärta att dessa perversa dårar, som inte förstår bättre, råkar illa ut själva för det är först då som de kanske, om de har någon hjärna, inser vad de håller på med. Må Djävulen ta dem. Snälla alla, dela så att alla normala människor förstår vilka perversa dårar som finns i vårt samhälle.

Mats Jangdal
24 januari 2020 kl 10:18

Redan på 70-talet mötte jag i gymnasiet svenska vita feminister som anklagade mig för att vara vit man och därför rasist på grund av mitt priviligierade ursprung. Sin egen vithet såg de inte. Den rasism de utsatte mig för såg de inte. Den rasism mot mig jag hävdade att jag upplevt från svarta i USA, avfärdades som lögn. osv.
Det där har legat och grott länge innan vansinnet blommat ut för fullt i Sverige. I USA blev det allmänt kännt på 60-talet när Malcolm X omvände Cassius Clay till Muhammed Ali.

Erik Forsman
24 januari 2020 kl 09:25

Finns inte mycket att tillägga, artikeln belyser väl det nya Sverige, med ett undantag: kan män förstå hur det är för en kvinna att bli gruppvåldtagen? Svar ja. Om en man blir utsatt för samma behandling, inte helt ovanlig i bland annat Afghanistan går det nog att komma i närheten av en fördtåelse, men då krävs det en smula empati, då män inte kan bli gravida, dock dras med en stomi påse resten av livet. Uppenbart hade den unga mannen med den smala halsen varken empati för brottsoffer. Ganska typiskt för femenistisk teori om orsakssamband, då överordnat allt annat är kön och etnicitet. Var tog den kristna värderingarna vägen och historien om den barmhärtige sammariten vägen? Hjälp och empati skall ges till den som hjälp och empati behöver oberoende kön och etnicitet

Janne
Janne
Gäst
24 januari 2020 kl 09:20
Erik Forsman
Reply to  Janne
24 januari 2020 kl 11:23

Ännu bättre på 100 olika ställen med logiken: ju mer spritt desto bättre!