Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

DN-journalisten Kristina Lindquist anklagas för att driva trollkonto

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Kristina Lidnqvist anklagas för att driva "trollkontot" KentFlink1
Kristina Lindquist anklagas för att driva "trollkontot" KentFlink1
Kristina Lindquist anklagas i en artikel för att driva “trollkontot” KentFlink1

NOTERAT. Samhällsnytt skriver att det avslöjats att DN-journalisten Kristina Lindquist driver ett trollkonto KentFlink1 på Twitter “som aktivt sprider vänsterradikal propaganda och hat mot Sverigedemokraterna”, enligt tidningen. Den anonyma personen bakom KentFlink1 svarar med orden: Hela artikeln är ren lögn och på dennes konto angrips personer som istället anklagas för att vara högertroll.

Bakgrunden till påstådda avslöjandet är att Twitterkontot Emilpolitik lyckats hitta uppfattade exempel på att KentFlink1 twittrat identiska inlägg som Kristina Lindquist samt att KentFlink1 vid ett tillfälle twittrade:

“Erik Helmerson efterlyser motargument, och det kan han få! Jag har skrivit hyfsat utförligt förut (dn.se/kultur-noje/ku ) men kan dra lite här också…”

Bild av tweetet:

Kristina Lindquist på DN anklagas för att driva Twitter-kontot KentFlink1
Kristina Lindquist på DN anklagas för att driva Twitter-kontot KentFlink1 (arkiverat)

KentFlink1 skrev alltså plötsligt Jag har skrivit hyfsat utförligt och länkar sedan till en artikel skriven av Kristina Lindquist och snabbt svarar en Kenneth Jansson med kommentaren: så du heter Kristina?”.

Kontot Emilpolitik som “avslöjade” KentFlink1 drar senare tillbaka påståendet att KentFlink1 är Kristina Lindquist med hänvisning till missvisande “tidsstämplingar” varpå Samhällsnytt ändrar rubriken från “DN-journalist avslöjas driva hatiskt trollkonto” till “DN-journalist felaktigt beskylld för att driva ett trollkonto“. KentFlink1 och dennes följare svarar på anklagelserna med att istället anklaga högern för att driva trollkonton.

Samhällsnytt kommenterar dock inte i sin ändring att KentFlink1 skrivit jag har skrivit för att hänvisa till en artikel av Kristina Lindquist.

Lindquist argumenterar i videoklippet nedan hårt för att Nya Tider inte ska ha samma yttrandefrihet som vänstertidningarna.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq