DN-journalisten Kristina Lindquist anklagas för att driva trollkonto

publicerad 30 januari 2020
- av NewsVoice
Kristina Lidnqvist anklagas för att driva "trollkontot" KentFlink1
Kristina Lindquist anklagas för att driva "trollkontot" KentFlink1
Kristina Lindquist anklagas i en artikel för att driva “trollkontot” KentFlink1

NOTERAT. Samhällsnytt skriver att det avslöjats att DN-journalisten Kristina Lindquist driver ett trollkonto KentFlink1 på Twitter “som aktivt sprider vänsterradikal propaganda och hat mot Sverigedemokraterna”, enligt tidningen. Den anonyma personen bakom KentFlink1 svarar med orden: Hela artikeln är ren lögn och på dennes konto angrips personer som istället anklagas för att vara högertroll.

Bakgrunden till påstådda avslöjandet är att Twitterkontot Emilpolitik lyckats hitta uppfattade exempel på att KentFlink1 twittrat identiska inlägg som Kristina Lindquist samt att KentFlink1 vid ett tillfälle twittrade:

“Erik Helmerson efterlyser motargument, och det kan han få! Jag har skrivit hyfsat utförligt förut (dn.se/kultur-noje/ku ) men kan dra lite här också…”

Bild av tweetet:

Kristina Lindquist på DN anklagas för att driva Twitter-kontot KentFlink1
Kristina Lindquist på DN anklagas för att driva Twitter-kontot KentFlink1 (arkiverat)

KentFlink1 skrev alltså plötsligt Jag har skrivit hyfsat utförligt och länkar sedan till en artikel skriven av Kristina Lindquist och snabbt svarar en Kenneth Jansson med kommentaren: så du heter Kristina?”.

Kontot Emilpolitik som “avslöjade” KentFlink1 drar senare tillbaka påståendet att KentFlink1 är Kristina Lindquist med hänvisning till missvisande “tidsstämplingar” varpå Samhällsnytt ändrar rubriken från “DN-journalist avslöjas driva hatiskt trollkonto” till “DN-journalist felaktigt beskylld för att driva ett trollkonto“. KentFlink1 och dennes följare svarar på anklagelserna med att istället anklaga högern för att driva trollkonton.

Samhällsnytt kommenterar dock inte i sin ändring att KentFlink1 skrivit jag har skrivit för att hänvisa till en artikel av Kristina Lindquist.

Lindquist argumenterar i videoklippet nedan hårt för att Nya Tider inte ska ha samma yttrandefrihet som vänstertidningarna.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Det är ju uppenbart vad som är fel i samhället när det gäller yttrandefriheten. Alla ska har rätt att säga precis vad de vill och de får också ta emot reaktionerna som en följd av det. De som vill stoppa delar av yttrandefriheten har redan förlorat debatten då de inte kan motivera tillfredsställande för deras egen sak och istället vill man sätta upp lagar som gör att de slipper konfrontera detta. Kristina Lindquist har liksom alla andra människor rätt att ventilera sina åsikter och får därmed också ta emot de reaktioner hon utsätts för, i detta fall negativa då många inte håller med alls. Istället för att sätta upp lagar behöver även hon försöka “vinna” mark och övertyga lyssnarna att hon har rätt, men det verkar hon inte klara och då finns det bara en sak kvar för henne att inse, att hennes framförande inte gick hem, var en god förlorare istället!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *