Trendiga resmål 2020: Flygresor till Japan och Portugal

publicerad 6 januari 2020
- Extern skribent
Vulkanen Fuji i Japan. Foto: Bewkaman. Licens: Pixabay.com
ArcanumSkolan
Medeltida stad i Japan. Foto: Sorasak. Licens: Unsplash.com
Medeltida stad i Japan. Foto: Sorasak. Licens: Unsplash.com

Att resa är ett av de bästa sätten att koppla av, inspireras och berika sitt liv. Tillhör du skaran som tröttnat på charterorter och vill upptäcka något nytt? År 2020 är det trendigt att få in så mycket som möjligt i en och samma resa. Istället för att flyga onödigt många gånger väljer resenärerna resmål som erbjuder allt.

Världen är stor och det många guldkort att upptäcka, både i Europa och längre bort. Det optimala resmålet innehåller oftast en blandning av god mat och dryck, fantastisk kultur och vacker natur. Kanske går det även att få in lite sol och bad emellanåt?

Flygresor till Japan

Japan ligger långt bort, men är ett supertrendigt resmål 2020. Under sommaren står huvudstaden Tokyo värd för de olympiska sommarspelen. Mängder av turister från hela världen kommer att vallfärda hit och landet står redo att möta den ökade turistströmmen.

Se till att söka flygresor i god tid eftersom det är många som kommer vilja att åka hit. Japan är resmålet som har något för alla. Här finns fantastisk mat med alltifrån billig ramen till sushi för tusentals kronor.

Kombinera magnifika skyskrapor i Tokyo med avkopplande japanska bad, de så kallade onsen, på landsbygden. Den kultur- och historieintresserade kommer även att hitta många spännande museum och palats.

Trendiga resmål 2020 tex Portugal.
Sesimbra, strandesplanaden.Portugal. Foto: NewsVoice.se

Portugal – ett av flera trendiga resmål 2020

I Europas sydvästra hörn ligger trendiga Portugal. Landet har länge varit en populär turistdestination, men år 2020 är det trendigare än någonsin att åka hit. Landet är litet, vilket gör det möjligt att resa igenom hela landet och ta del av de regionala olikheterna.

I norr besöker du Dourodalen där det berömda portvinet produceras. Här bjuds du dessutom på storslagen natur.

Ta bilen eller tåget till den vackra huvudstaden Lissabon och njut av vacker arkitektur, fantastisk mat och roligt uteliv.

Missa inte att resa bil längs Atlantkusten. Längs den rutten finns många mysiga byar och ställen att stanna på, längs Europas motsvarighet till Highway 1 i Kalifornien. Längs kusten hittar du fiskebyn Nazaré känt för sina enorma vågor som under speciella förhållanden kan kan nå 30 meters höjd.

Bara 5 mil söder om Lissabon finns ett stycke vindskyddad sydkust med den turistvänliga gamla fiskebyn Sesimbra som har en lång strandesplanad med pittoreska restauranger och ett fort. Byn har växt till en mindre stad, mycket väl värt ett besök.

Åk vidare genom olivlundarna i Alentejo tills du når Algarve där du avslutar med några dagar sol och bad. Det finns även goda surfmöjligheter.

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *