Analys: Coronaviruset – En del av handelskriget mot Kina?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 februari 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Senator Tom Cotton, 18 feb 2020. Foto: FoxNews
Senator Tom Cotton, 18 feb 2020. Foto: FoxNews
Senator Tom Cotton, 18 feb 2020. Foto: FoxNews

EKONOMISK KRIGFÖRING. Senator Tom Cotton (rep) står fast vid sitt tidigare uttalande om att det dödliga coronaviruset kan ha sitt ursprung i ett biokemiskt högsäkerhetslaboratorium i Wuhan, Kina. Coronoaviruset har smittat mer än 75,000 människor i världen, uppger Fox News. NewsVoice bidrar med en brännande infallsvinkel. Är utbrottet i Kina en del av handelskriget mot Kina?

Senator Tom Cotton säger att det klarlagts att viruset inte alls härstammar från en livsmedelsmarknad i Wuhan. Det betyder inte att man vet var källan är, betonar Tom Cotton, allt medan det kinesiska kommunistpartiet inte tillåter en internationell grupp av experter undersöka ursprunget i Kina. En anledning kan vara att Kina undersöker om det handlar om ett angrepp mot landet.

Cottons tes är att ursprunget under alla omständigheter måste vara Kina. Han tog därför upp frågorna kring det kinesiska laboratoriet med biosäkerhetsnivå 4, ett “superlaboratorium” i Wuhan, där viruset misstänks ha sitt ursprung, enligt Cotton.

“Jag föreslår att vi måste vara öppna för alla möjligheter och vi måste kräva att Kina öppnar så att ett team av internationella experter kan ta reda på exakt var detta virus har sitt ursprung”, sa Cotton.

Richard Ebright professor i kemisk biologi hävdar att inget tyder på att viruset är tillverkat i ett laboratorium, men Cotton tillbakavisar det uttalande. Enligt Cotton citerades Ebright nyligen i Asia Times om att virus ändå kan ha sitt ursprung i ett laboratorium. Det betyder inte att coronoaviruset nödvändigtvis är konstruerat, men det kan ändå härstamma från ett lab. Samtidigt betyder det inte att coronoaviruset är ett biovapen, slår Cotton fast. Därmed har Cotton väckt den misstanken mot Kina via massmedia.

“Men vi vet att de forskar på coronavirus i det laboratoriet.” .. “Det kunde ha varit en arbetare som blev smittad.”… “Min poäng är att vi inte vet”.

Med denna bakgrund måste alla möjligheter hållas öppna, resonerar Cotton.

NewsVoice spekulerar

Coronavirusets utbrott har mycket negativt påverkat Kinas ekonomi och landets handelsförbindelser med omvärlden. En aspekt av detta är att det inte går att bortse från att coronaviruset kan vara en del av det amerikanska (och europeiska) handelskriget mot Kina, med avsikten att just sänka Kinas ekonomi och skapa ett generellt tvivel kring nationen Kina som turistmål och handelspartner.

Det är med andra ord inte otänkbart att utländska aktörer avsiktligt spridit viruset i Wuhan för att sedan kunna kasta skulden på det kinesiska högsäkerhetslaboriatoriet. Det senare sker redan idag via massmedierna som Fox News. Därmed fulländas angreppet enligt denna tes. Kinas ekonomi skadas och ett “slarvigt” Kina får även skulden för utbrottet.

Om det handlar om ett avsiktligt angrepp mot Kina är det i sin tur inte otänkbart att det handlar om ett biovapen som dessutom eugeniskt kan ha konstruerats för att vara extra dödligt för kineser, men mindre skadligt för andra folkgrupper. Endast Kina är den aktör som har bästa förutsättningar för att besvara den frågan offentligt, vilket enligt praxis dock aldrig sker.

Sammantaget är dessa fullt normala spekulationer för nationella säkerhets- och underrättelseavdelningar runt om i världen och som Tom Cotton säger, alla möjligheter måste hållas öppna, men alla omständigheter är inte avsedda för allmänheten.

Text: Torbjörn Sassersson

Källa


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Kontrainformation eller kontradesinformation?

  Sveriges Radio (4 maj 2020): Professor om USA:s labbteori: ”Teoretisk möjlighet”

  “Igår uttryckte USA:s utrikesminister Mike Pompeo att det finns starka bevis för att coronaviruset har sitt ursprung i ett kinesiskt laboratorium, något som väckt stor uppmärksamhet världen över.

  Enligt Tomas Bergström, professor i klinisk mikrobiologi, är det inte otänkbart att viruset kommer från ett labb. Däremot finns det inget som tyder på att det skapats av människan.”

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7466153

  • – Mer info om många av turerna… Samt längst ner på länken – den film som diskuteras i denna artikel. Missa inte den!!

   https://www.activistpost.com/2020/04/new-evidence-cv-is-an-escaped-experiment-u-s-funded-wuhan-lab-3-7m-studying-bats-safety-warnings.html
   (New Evidence CV Is An Escaped Experiment; U.S. Funded Wuhan Lab $3.7M Studying Bats, Safety Warnings)

   Den mycket intressanta filmen:
   “A new documentary film by Epoch Times in collaboration with NTD (New Tang Dynasty Television), both based in New York, details additional concerning – and potentially horrifying – facts that the Wuhan coronavirus is a biological experiment that either escaped or was deliberately released (see at end of article).”

   Fauci igen, känner vi igen hans namn nu och hans engagemang… ??:
   “It has also emerged that Wuhan’s Virology Institute was funded for 3.7 million by the NIH (National Institutes of Health) headed by none other than Anthony Fauci. Results of the research were published in November 2017 under the headline: “Discovery of a rich gene pool of bat SARS-related coronaviruses provides new insights into the origin of SARS coronavirus.”

   – Tänk det har sällan varit så enkelt “att gräva vidare” som nu – och många vägar leder (som väntat) till Fauci eller Gates 😉

   – Och varför har man varit intresserad av att studera fladdermöss??

 • Jaa nog är det som finns i detta som ett vitkålshuvud… lager på lager och fram och tillbaka och hit och dit.
  Kausalitet eller korrelation med det handelskrig som DT startat, nya avtal med tariffer som drastiskt ändras tillbaka till vad som rådde för decennioer sedan. Läste att vissa avtal mellan länderna gällde inte vid denna typ av händelser. Läste om en som var verksam inom virus då Ebola, https://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Hatfill , som nu sitter med som expert hos Steven Bannon som expert. Vilken story. Så i väntan på bevis för reasoning behind så kan man bara titta på “What´s in it for me”….. och ur detta dra slutsatser…. men det kan ju finnas flera skikt mer än det uppenbara…. en annan korrelation är att för en kort tid sedan flyttades kinesiska vetenskapsmän från virusforskning i Canada? tillbaka till Kina . .
  Allt kan inte vara slumpen som GW säger……. följer detta som trots att det inte sägs så mycket i svenska media (ja tar faktiskt inte del av MSM i Sverige då det mesta där är indoktrinering och uppfostran snarare än fakta) MEN den palett av media i USA är ju från vänster till höger också och väldigt bias……

 • Idag på Infowars show: Professor hävdar att detta var utsläppt av misstag i Kina.
  Biovapen har sluppit ut ett antal gånger tidigare i världen.

  Giriga Amerikanska forskare sålde detta till Kineserna enligt professorn som har dokumentation man kan själv söka på. Gå in på banned.video se dagens show, bilda er en uppfattning. De lägger upp dagens show nån gång i kväll/i natt svensk tid.
  Om detta är verifierbart tyder det på att Kineserna sköt sig själva i foten med detta. Den som gräver en grop åt andra….

  Biovapen måste omedelbart förbjudas överallt.

 • Tack för kommentarerna. En sak är klar, det händer alltid flera gånger mer saker i bakgrunden än vad vi normalt får veta via vanliga public service-kanaler etc. Som Norberg är inne på finns säkert ofta komplexa ekonomiska scenarior. Läs tex boken av Zbigniew Brschenski, The Grand Chessbord. Något ska ju makten roa sig med.

 • för inte så länge sedan fanns en grupp amerikaner som samlade in DNA från ryssar.
  Inte otänkbart att kineserna fick samma besök.

  LeifB

 • Bra tänkt Torbjörn, jag har tidigare avstått i från att delta i spekulationerna om detta Corona virus då det just är spekulationer.

  Alltid när extraordinära händelser som dessa inträffar så ställer jag mig alltid frågan varför det händer och vilka som skulle tjäna på det, dvs follow the money spåret.

  Finansoligarkin har via sina marionetter i det demokratiska partiet i USA nu snart uttömt alla sina möjligheter att bort Donald Trump inför valet i November. Som det såg ut efter deras senaste debacle, Impeachment, så kände sig etablissemanget tvingade att ta till betydligt grövre attacker för att förhindra att Trump blir omvald i November.

  Big Pharma med alla sina lobbyister är en betydande del av det sk Wall Street etablissemanget erbjuder då en mycket sofistikerad lösning på problemet.

  Man låter släppa ett dödligt virus speciellt designat att slå extra hårt mot asiater (läs kineser), implementerar det i Wuhan och åstadkommer då kaos i Kina som sänker deras ekonomi.

  Trumps pågående handelsavtalsförhandlingar med Kina efter FAS 1 kommer då av sig för ett bra tag framåt. Kinas ekonomiska nedgång påverkar snabbt världsekonomin och börsnedgångar världen över, inkl Wall Street, ger därmed demokraterna i USA anledning att peka på att Trumps ek framgångar kommit av sig.

  Wall Street får då chans att gå på köpoffensiv enär börserna är lågt värderade, därefter kommer som av en händelse fram ett vaccin som Big Pharma till våldsamma överpriser kan sälja världen över. Sedan börjar världsekonomin repa sig, men först efter att presidentvalet i USA är över.

  Finansoligarkin har då slagit två flugor i samma smäll, Trump får svårigheter att bli omvald och Wall Street oligarkin har gjort sig ännu mer förmögen. That is how it normally works!!

  Såden stora frågan blir hur Trump hanterar detta, hoppas att han har rådgivare som kan få honom att inse denna koppling.

  Personligen tror jag att så länge detta virus inte drabbar USA så hårt kommer nog den Trump trogna väljarskaran att fortsätta stödja honom, men om USA blir drabbat av viruset så kan vad som helst hända. Is i magen är nog att rekommendera.

  WHO, en FN-organisation har ju alltid varit fullständigt infiltrerade av Big Pharma så när de nu försiktigt börjar antyda att ett vaccin snart är framtaget så kan man ana att Big Pharma vill skapa efterfrågan på ett vaccin. That is how it normally works!!

  Min slutsats är att Sverige borde våga gå ur FN och snabbt kontakta Trump administrationen så att Trump inte aningslöst, utan att veta bättre, springer Big Pharmas ärenden.

  Det är här Trump har en av sina största brister, han sätter möjligen sina möjligheter att bli omvald före att avslöja detta skräckscenario iscensatt av Big Pharma.

  • På temat vaccin och medicinindustrin kom det fram att alla grundbeståndsdelar i de mediciner vi köper och tar tillverkas i Kina. Ja tyvärr mycket av produktion har flyttats till Kina t.ex. elekronik, chip, finns ju annorstädes också MEN i betydligt mindre skala varför det tar tid att rampa upp tillverkning av telefoner, datorer osv….. speciellt kinesiska telecon Huawei och LTE har väl mycket som tillverkas i Kina……

   MEN i sverige producerar vi inte ens hälften av det vi äter ens…… än mindre mediciner osv…. hörde att även all penicillintillverknig skedde i Kina…..

   Cheap and dirty får en djupare innebörd……

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *