Norberg: RUT och ROT-hantverkarna skrattar hela vägen till banken

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 20 februari 2020
- Jan Norberg
Hantverkare. Foto: David Siglin. Licens: Unsplash.com

DEBATT. RUT och ROT-avdragen används på bedrägliga sätt av vissa hantverkare, varnar Jan Norberg. Den naturliga konkurrensen sätts ur spel. Hantverkarna höjer priserna och skattebetalarna står i slutänden för notan, som vanligt.

Text: Jan Norberg | Bild: Hantverkare. Foto: David Siglin. Licens: Unsplash.com

Ett bråk pågår om RUT och ROT där Riksrevisionen hävdar att effekterna av detta i stort sett är negativa på den understa raden när man vägt in alla argument för och emot. Alla NewsVoice-läsare torde vid det här laget veta att jag verkligen inte är någon socialist, men ej heller någon vän av den fd Alliansen.

Nu tar alltså den mest korrupta och icke kompetenta av f.d. Alliansens företrädare Maud Olofsson bladet från munnen och lägger sig i debatten, och som hon gör det. Att efter ha förspillt skattebetalarnas medel i Nuon-affären så har hon ändå mage att aktivt gå in debatten om RUT och ROT.

RUT och ROT tillkom för att dra undan mattan för allt svartarbete, och till viss del så lyckades nog detta. Men som med alla bidragssystem så finns det nackdelar för dem vilka skall betala, inte bara för den vilken ska betala fakturan för utfört arbete, utan också för den del av skattekollektivet som av olika skäl INTE utnyttjar det skattesubventionerade RUT och ROT-systemet.

Den största förlusten med dessa två bidragsformer är dock att de sätter den naturliga konkurrensen ur spel på ett aningslöst sätt.

Låt mig få ge ett exempel, anta att du behöver renovera hemma och du läser på om RUT och ROT och inser att det gynnar dig att låta någon RUT- eller ROT-entreprenör ge dig ett anbud. Väl medveten om att skattesubventionen ger dig ekonomiska fördelar.

Tyvärr inser ju också dessa RUT- och ROT-entreprenörer detta varför de, väl medvetna om kostnaden för dig som kund utan dessa subventioner ligger betydligt högre. Det som då händer är att du som kund ser det ekonomiska bidraget som garanti för en bra affär för din egen del.

Hantverkaren är också på goda grunder väl medveten om detta och höjer därför sitt pris till nivån strax under vad det utan skattesubventioner skulle ha kostat dig. Du vinner möjligen någon krona, men entreprenören tjänar ju ännu mer och skattekollektivet brandskattas på sina inbetalda skatter.

Summan är att priskonkurrensen sätts ur spel och skattebetalarna står för notan, i din egenskap av skattebetalare så bidrar du själv till ett för högt skatteuttag genom att utnyttja RUT och ROT, men alla de vilka inte utnyttjar RUT och ROT står med sina skatter för en lejonpart av detta bidragssystem.

Entreprenören skrattar hela vägen till banken. Anställer dessutom entreprenören svart arbetskraft invandrad via arbetskraftsinvandring ökar samtidigt också skattekonsekvensen ytterligare då den svartarbetande arbetskraftsinvandraren sannolikt lever på andra bidragsformer.

Jag säger bara Akilov och Özz Nujen.

Text: Jan Norberg

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ Lisa Larsson 27 februari, 2020 at 13:02
  Jag både heter och är Lisa Larsson. Utöver den meningen behöver jag inte bevisa någonting mer för dig. Men du ligger helt uppenbarligen bortom någon som helst förändring till någonting bättre för såväl NewsVoice som för din egen omgivnings räkning. Det ligger väl en hel del klokskap i ordspråket att ”man kan inte lära gamla hundar att sitta”.

  Jan N: Att du heter Lisa Larsson är lika sant som att jag heter Torbjörn Sassersson.

  Om du nu påstår att ditt verkliga namn är Lisa Larsson, varför fortsätter du då att vägra tala med mig live och med bild??

  Rädd för att lögnen om din identitet skall avslöjas??

  Så länge jag från säker källa vet vilken du är och så länge du fortsätter att dribbla om den frågan kommer jag att förfölja dig med samma fråga.

  Om det drar ned NV till botten och alla andra anonyma läsare pga rädsla helt slutar läsa och/eller kommentera är inget som vare sig drabbar mig eller bekymrar mig, det bjuder jag på.

  Somliga anser nog att jag är ohemult överfixerad vid din korrekta och verifierade identitet, andra ställer sig nog frågan om de under signatur törs kommentera mer här på NV.

  Ny lagstiftning träder i kraft i April där ingen går säker även om man har VPN och dylikt. För de som sätter sin tilltro till krypterade lösningar vill jag bara hänvisa till denna information.

  Detta har varit en tillämpad teknik sedan länge över hela världen, nu blir den laglig i Sverige och det kan man ha synpunkter på. Därav min envisa vägran att röja Lisa Larssons riktiga identitet, det är olagligt.

  https://www.youtube.com/watch?v=QJ-W_yib6uc

  Jag tror dock att det är Torbjörns bristande intresse för hur man håller ett kommentarsfält rent från lögnare och bedragare som i botten driver den här debatten. Möjligen är det Torbjörns rädsla att hamna i juridiskt trubbel om han medverkar till att Lisa Larssons riktiga identitet offentliggörs.

  Den svenska rädslan och fegheten att stå upp för sina åsikter under eget namn behöver vi alla ta oss en funderare på.

  De vilka endast törs delta i debatter under signatur/pseudonym bör nog bli mer aktsamma innan de sätter fingrarna på tangentbordet. Å andra sidan har man inget att dölja eller bara säger vad man törs stå för har man inget att frukta.

  Törs man bara kräka ur sig under den fega anonymitetens flagga så är det nog dags att bli lite mer försiktig.

  Så mina vänner detta är bara ett litet exempel på verklighet som träder i kraft 2020 04 01.

  Avslutningsvis vill jag bara säga att jag personligen, väl medveten om att detta spionerande pågått under många år, gjort mitt eget val.

  • Du som trots din aktningsvärda ålder inte kan uppföra dig på ett korrekt sätt mot dina medmänniskor är definitivt inte rätt person att påpeka hur andra ska eller borde föra sig på Internet.

   Som en omedveten komik på hög nivå och du skulle haft ett bra mycket större underhållningsvärde om du inte lätt som en gammal papegoja. WTF?

   • Ja då kom åldersrasismen igen då, när inget annat biter så tar “Lisa” till tricket att göra nedsättande anspelningar m a a min ålder. Tack för den “Lisa”!!

    Sen har jag en fråga, vad är en lätt papegoja??

    Är det samma sort som den här?

    https://www.youtube.com/watch?v=vZw35VUBdzo

    Sen ett litet välment råd, även om du använder förkortningar (WTF) så är det en typisk manlig svordom. Skärpning!!!

 • Ser att debatten om det statliga kontrollprojektet ROT/RUT hamnat i en pajkastning om vem som är vad eller vem säger vad och hur de gör det. Intressant.

 • Jan Norberg använder en lite speciell samtalsteknik där han blandar beröm och omtanke med förnedringar/förminskningar av flera samtalsparter på en gång. Det blir ett komplicerat och flerbottnat flerfrontskrig när han dessutom mixar in halvinfo, nästan som en psykologisk operation, för att vaska fram information.

  Norberg ger intryck av att NV behöver honom mer än vad han behöver NV. Jag tror faktiskt att ingen part är beroende av motsatt part. Det finns bara parter. Norberg har bidragit med 100 debattartiklar och NV har bidragit med en generös plattform som byggs upp under ca 6-7 år innan Norberg började engagera sig. Vi får tacka varandra.

  Jag tycker inte heller att Norberg ska tycka synd om redaktören och jag tycker inte heller synd om honom.

  Norberg antyder att jag vet vem Lisa Larsson är, men det vet jag inte. Jag konstaterar endast att det inte är Mats Sederholm som Norberg verkar tro. Larsson är i mina ögon en riktig person som följer kommentarsreglerna. Det räcker för mig. Resten är den där stormen i vattenglaset.

  Är det något mer som ni tycker att jag behöver kommentera eller besvara?

  • Ja…Jan: “När man ser din närvaro tillsammans med andra i en alltmer ökande krets av kritiska samhällsdebattörer på den nationella sidan (Janouch, Matikainen, Ekeroth, mfl), vilka på olika sätt sätt bedriver opinionsarbete, så syns det tydligt i dina ögon att du inte är bekväm i deras sällskap. Du är den främmande fågeln i sällskapet”.

   Antar det var i den här församlingen Jan åsyftade: https://newsvoice.se/2019/12/paneldebatt-nya-natmediernas-framgangar/

   Inget kan vara mer fel än detta lösryckta påstående. Jag var där. Torbjörn var inte alls obekväm, snarare glad som ett barn på julafton. Torbjörn kommenterade att hela upplägget var mycket professionellt, och det stämmer. Moderatorn höll bra pli på pratmakarna och avbröt direkt om dom blev långdragna. När moderatorn försökte avbryta Torbjörn protesterade halva publiken, spontant, det hände aldrig med de andra kompetenta talarna. Man kände direkt stämningen i möteslokalen: NewsVoice och Torbjörn åtnjuter stor respekt, från alla.

   Men det är så Jan gör: hittar på, fabulerar som om han drar ett kort ur en lek och upp kommer en joker han fantiserar kring: Lisa är inte Lisa, trots att Lisa är Lisa. Jag är en fd missbrukare, Torbjörn är rädd och obekväm i möte med andra dissidenter, osv… Detta är inget annat än sjuka fantasifoster, komna ur Jan egen mardrömmar.

   Jan: “hörsammat Torbjörns rop på hjälp att försöka öka besöksfrekvensen (skriva artiklar, min anmärkning) och på ett generellt plan stärker NV:s varumärke”.

   Jan härjningar har väl snarare försämrat varumärket samt den hätska tonen han står för skrämt bort snarare än attraherat besökare.

   Sedan hans tal om att “otack är världen lön”? Jan gick frivilligt med på att skriva sina brandtalsartiklar utan ersättning från början. Antar att herrarna hade en överenskommelse dom emellan – muntligt avtal gäller. Sedan komma dragandes efteråt med blöt offerkofta? Gällande avtalsvillkoren, borde han inte tänkte på detta innan han slöt sitt avtal? Men så långt klarar väl inte den grånande gamle mannen att tänka.

    • Från Jesus bergspredikan.

     “Ge inte det som är heligt åt hundarna, och kasta inte era pärlor åt svinen; de trampar på dem och vänder sig om och sliter sönder er.”

     Med detta Jan vill jag ha sagt att jag tror inte du är så intresserad och kunnig i diktkonsten svåra värv. Därför kan du inte heller avkoda de dold anspelningarna.

     Jan påstår att jag tvingades gå public med mitt riktiga namn efter Rönnes påtryckningar. Var får han allt ifrån den där karln? Min första artikel kom redan sommaren 2018 ( https://newsvoice.se/2018/06/hemskolning-knacka-laskoden/ ) långt innan jag visste vem Rönne var. Sedan hängde Ale kvar i browser cachen, av slöhet och vana. För mig var det en ickefråga. Ville inte gå ut med min identitet för har inte samma narcissistiska behov som vissa andra. Ej heller har jag något jag vill sälja eller på annat sätt promota, mins av allt mig själv.

     • Erik, nu är du ute igen på hal is, Rönne och du kände varandra innan vi tre tillsammans med Torbjörn S träffades för gemensam lunch vid Medborgarplatsen.

      Tänk efter när detta skedde, så inser du att mitt minne fortfarande är intakt.

      Du ljuger och den här gången är det medvetet.

      • Är du dum i huvudet?
       Vad är det du inte fattar?

       Min artikel publicerade den 4 juni. Vi Träffades den 10 juli.

       Klarar du att räkna? Vet du vad en almanacka fungerar?

       Seriöst Jan, ansök om en remiss till demensutredning. Nu!

 • I ett nötskal, har Lisa Larssons syfte, enligt min uppfattning, varit att påvisa för Jan Norberg att förminskning (milt uttryckt) av kommentatorer på NV, ofta lett till aggressioner och dåligt samtalsklimat.
  En stor eloge till Lisa!

  Återstår att se om meddelandet når fram?

 • @ Lisa Larsson 27 februari, 2020 at 10:32
  @Jan Norberg

  J.N.skrev: ”Den sedvanligt massiva textmassan utan självinsikt där du försöker diskutera allt och ingenting i din repetitiva ryggmärgsreflex att försöka avleda från det verkliga problemet och d.v.s. ditt eget beteende och detta beteendes inverkan på andra kommentatorer.”

  Men jag kan väl lika väl bemöta blajet i detalj.

  J.N. ”Huruvida jag röjer din rätta identitet eller ej är för mig en fråga om att hålla mig inom lagens råmärken, du är som vanligt ute efter att jag skall göra ett misstag som du kan utnyttja för att komma åt mig. Haha, försöka duger!!”

  L.L. Om du har fått min skriftliga tillåtelse att avslöja min ”rätta identitet” håller du dig inom lagen råmärken. Men om du då är så intresserad av just råmärken så kunde du faktiskt även försöka hålla dig inom NV kommentarsreglers råmärken och då hade vi inte behövt ha denna meningslösa diskussion.

  Jan N: Du undviker kärnfrågan, heter du “Lisa Larsson” eller heter du något annat??

  För egen del räcker det med att jag vet ditt rätta namn, dina avledningsförsök kan du fortsätta med. Jag väntar fortfarande på ditt offentliggörande av ditt rätta namn, allt i den fulla öppenhetens namn.

  J.N. ”Jag måste tyvärr göra dig besviken, om du själv eller Torbjörn Sassersson lägger korten på bordet och kommer ut ur garderoben är sannolikt något ni diskuterat intensivt er emellan. För min del räcker det att jag nu vet vem du är på riktigt.”

  L.L. Vilken djävla garderob? Det här är Internet och här finns det inga garderober.

  Jan N: Återigen så använder du manliga kraftuttryck och svordomar för avleda från kärnfrågan. När du kommer i affekt så glömmer du ditt “kvinnliga” språkbruk.

  J.N. ”Men om du nu ger mig friheten att röja din rätta identitet så kan du ju istället be Torbjörn att göra det då rundar jag problemet med att få dig på halsen ur juridisk synpunkt.”

  L.L. När det inte fungerade att försöka utpressa Torbjörn så är det här också en taktik att prova.

  Jan N: Jag har aldrig försökt “utpressa” Torbjörn, han vill att jag skall skriva artiklar för att de drar till sig läsare. Min villighet att efterkomma dessa önskemål är att han själv följer sina egna kommentarsregler.

  Med vetskap om vem du egentligen är så inser jag dock hans dilemma då han också vet vem du är, om någon efterfrågar mina gratistjänster så har jag bara ett villkor.

  Ta ansvar för kommentarsfälten och de vilka under ohederlig anonymitet går in där för att trasa sönder en debatt betr sakfrågan. Den här kommentarsslingan är ett typexempel, ta en titt i detta flöde, vem har trampat in och attackerat skribenten??

  J.N. ”Du hävdar att du inte har någon ”skyldighet” att genomföra en Skype samtal med mig, helt korrekt så har du inga sådana skyldigheter öht.”

  L.L. Okej, bra att vi är överens. Men varför fortsätter du då att tjata om det?

  Jan N: Därför att du med hänvisning till detta funnit ett sätt att undvika en diskussion med mig i realtid. Jag väntar fortfarande på att få prata med dig “face to face”. Det är du dock för feg för att göra.

  J.N. ”Min fråga blir då varför du är så rädd att tala med mig i realtid och med bild?? Kom ihåg att det var du som tog kontakt med mig, inte tvärtom.”

  L.L. Det var ju du som med utpressning om att sluta skriva artiklar försökte tvinga Torbjörn att få mig att ”frivilligt” delta i en Skype-konferens med dig. Så det har ingenting med rädslor att göra utan är mer bara ett bevis på att du inte får som du vill. Jobbigt!

  Jan N: Haha, att jag sätter mig till motvärn på ett sätt som ifrågasätter Torbjörns agerande är knappast något som du bör ha synpunkter på. Om jag inte får gehör så drabbar detta bara Torbjörn själv, du sitter ju fortfarande bakom din anonymitet. Så det är nog Du som inte får som du vill, och detta drabbar ju inte dig.

  J.N. ”Vår diskussion handlar egentligen om varför du och andra inte vågar uppge er rätta identitet när ni debatterar i kommentarsfälten.”

  L.L. Det är din malande avledningsdiskussion som handlar om identiteter. Min mer konkreta diskussion handlade om ditt beteende gentemot andra. Den delen vill du inte beröra och därav avledningsförsöken.

  Jan N: Det är din uppfattning att min fråga om hederligheten att skriva under eget namn är en avledningsdiskussion, för mig är det en central och avgörande fråga.

  Mitt beteende har sannolikt många olika läsare synpunkter på, minns jag rätt så har jag efter min återkomst fått en del uppmuntrande ord från en hel del läsare. Hur många har du stöd i från, tvärtom har en del kommentarer uppmanat dig att kommentera sakfrågor och inte personen.

  J.N. ”Den vilken vägrar uppge sin korrekta identitet har något att dölja, dvs du har något att dölja och som du nu med hjälp av lögner, falska och krypterade VPN e-post adresser och annat otyg försöker undvika att prata om.”

  L.L. Det verkliga otyget är ditt beteende mot andra.

  Jan N: En synpunkt som du har din rätt att framföra men vad adderar den till denna artikels sakinnehåll??

  J.N. ”Skall en debatt med anledning av mina artiklar vara hyggligt rättvis och juste så kan en av parterna inte förbehålla sig rätten till en okontrollerbar anonymitet emedan jag själv uppger korrekt namn och är ganska öppen med mitt liv och mina åsikter.”

  L.L. Skall en debatt vara hyggligt rättvis och juste så kan inte en av parterna förbehålla sig rätten att försöka trycka ned sina motdebattörer med orättvist och ojust mobbingbeteende. Självinsikt?

  Jan N: Du upprepar med en papegojas envishet din personliga aversion mot mig, om du istället kunde peka på vad jag i sak skriver så skulle nog andra läsare också känna sig frestade att fortsätta kommentera.

  Det är du som förstört debatten och det är upp till Torbjörn om han vill fortsätta sin kräftgång eller om han törs stå upp för vad som är rätt eller fel på vägen till en mer vital debatt.

  J.N. ”Newsvoice, dvs Torbjörn S, har under lång tid haft att kämpa med en besvärande ekonomi och då jag är en ganska empatisk person så har jag hörsammat Torbjörns rop på hjälp att försöka öka besöksfrekvensen, vilket i sin tur leder till vissa intäktsökningar och på ett generellt plan stärker NV:s varumärke.”

  L.L. Du och empati i en och samma mening. LOL Om du vill hjälpa Torbjörn så skriv då artiklar men sluta skräm bort hans läsare. En tidnings eller nyhetssajts antal läsare är också måttet på dessas framgång. Bortskrämda läser betyder mindre framgång. Vill du hjälpa är självinsikt en bra början.

  Jan N: Jag lämnar till Torbjörn att besvara detta. Möjligen kan han fråga läsekretsen vad de tycker.

  J.N. ”Jag har utan några som helst krav på ersättning skrivit över 100 artiklar, jag har tyckt synd om Torbjörn vilken verkligen kämpat på från sin lilla garderob i sitt ghetto område, tagit hand om sin fru och sina två små barn men jag vill, även om jag har ekonomi för det, ändå inte bidra rent ekonomiskt för att vi båda skall kunna stå fria från misstänkliggöranden att jag, till skillnad från vissa andra, köpt min vänskap med Torbjörn.”

  L.L. Om du då verkligen försöker hjälpa Torbjörn som du själv påstår så varför försöker du samtidigt förminska honom i detta skrivna stycke. Speciellt då med tanke på att du yrade om dig själv och empati i föregående stycke. Logik?

  Jan N: Jag har ledsnat på Torbjörns feghet då han beskyddar din falska identitet.

  J.N. ”Hur många artiklar har du själv skrivit hos Newsvoice under ditt rätta namn??”

  L.L. Vet att man inte behöver besvara retoriska frågor men kan göra det ändå. Inte en enda.

  Jan N: Anonyma aggressiva agitatorer i kommentarsfälten vilka inte själva bidrar till Newsvoice utveckling i en positiv riktning är troll som jag anser skall elimineras.

  J.N. ”Det är beklämmande när man tvingas konstatera att Newsvoice nu inte längre står för en fri och oberoende journalistik. Att Newsvoice förfallit till Fake News känns bistert att tvingas konstatera.”

  L.L. Att Torbjörn inte gav efter för din utpressning visar just att han är såväl fri som oberoende och att han har integritet. Så den som sprider Fake News är väl mer du.

  Jan N: Det är din uppfattning, jag har min!!

  J.N. ”Ett antal stycke där den empatiske försöker smeta skit på Torbjörn.”

  L.L. Överlåter den här delen till Torbjörn.

  J.N. ”Jag behöver inte Newsvoice men jag vet att Newsvoice verkligen behöver skribenter, och med en mindre på listan över aktiva och lojala som tar av sin egen tid och utan knot försöker bidra till en ökad besöksfrekvens så får väl framtiden utvisa om du ”Lisa” tar upp den fallna manteln och skriver artiklar som kan hjälpa Torbjörn till en dräglig ekonomisk tillvaro.”

  L.L. Newsvoice behöver verkligen skribenter och har onekligen nytta av dig som skribent, men som kommentator är du en ren PR-katastrof. Om du går hårt på allt och alla så är det du själv som framtvingar en motreaktion. Sen kan du inte manipulera mig via barnpsykologiska tekniker eftersom du och jag inte spelar i samma division.

  Jan N: Då utgår jag i från att du, under ditt rätta namn, tar upp min fallna mantel och börjar bidra till NV:s utveckling genom att skriva många och välskrivna artiklar. Men det är nog att hoppas på för mycket.

  j.N. ”Om du gör det så lovar jag att återta mitt beslut att nu lämna NV och jag ser då verkligen fram emot att med samma iver som du visat få kommentera dina framtida artiklar.”

  L.L. Vill du göra nytta så skriv artiklar men sluta då mobba andra kommentatorer eftersom mobbing är kontraproduktivt för NewsVoice besöksfrekvens.

  Jan N: Återigen är det du som trasar sönder en sakfråge-orienterad debatt, ta en titt i detta kommentarsfält så kanske du förstår.

  L.L. Problemet ligger hos dig själv Jan och ju mer du försöker avleda från detta faktum desto mer avlägsnar du dig från någon verklig lösning eftersom man inte löser verkliga problem med fantasier. Nu orkar jag inte bemöta fler verklighetsfrånvända textmassor från din sida. Vill du ha någon fortsatt diskussion så var då såväl mer kortfattad som verklighetsförankrad.

  Jan N: Jag lämnar till Torbjörn och läsekretsen att avgöra denna fråga. Jag skriver som jag vill och som du vill, det ligger alltid i betraktarens öga att avgöra vad de tycker om vad som skrivs.

  • Jag både heter och är Lisa Larsson. Utöver den meningen behöver jag inte bevisa någonting mer för dig. Men du ligger helt uppenbarligen bortom någon som helst förändring till någonting bättre för såväl NewsVoice som för din egen omgivnings räkning. Det ligger väl en hel del klokskap i ordspråket att “man kan inte lära gamla hundar att sitta”.

 • Känner stor sympati för Torbjörn då jag tycker mycket om Torbjörn och anser att han är en bra snäll person – bra som människa helt enkelt. Jag behöver inte lång tid för att skanna av en människas dominerande attribut, sådan känner man på ett ögonblick – ingen kan dölja sin frekvens, om dom är öppna vill säga. Det är lite svårare och knepigare med dom som gör allt för att dölja sin personlighet. Att bli sedd faller således i två kategorier: den enda gruppen uppfylls av eufori av att bli sedda. Den andra grupper fylls av rädsla, raseri och hämndkänslor, då dom upplever sig som avslöjade (inte sedda) fast det är just vad som sker.

  Detta är olika aspekter på att bli sedd. Det har funnits flera obehagliga perser under NW tid som har haft någon sorts skum “hang ups” kring NV i hemfallet och Torbjörn i synnerhet. Det var också så min och Torbjörns samarbetet en gång startade: att jag skulle kartlägga och göra efterforskningar kring dessa individer. Jan faller i denna kategorin, helt klart.

  Jan är precis som alla andra människor, försöker hela tiden kommunicera med sina medmänniskor. Hur detta görs är dock en annan femma. Det handlar om att förstå människor. Som jag är tränad och utbildad samt har lång erfarenhet av, på går ut på att vara öppen och välkomna samt släppa in andra – hela vägen in utan rädslor. Är något på tog och fel så försätter detta hela din personlighet å andra sida i gungning. Händer det med mänskor som har detta som profession, upplevs det som ytterst obehagligt, då du till fullo känner den andras hela ångest, motstridigheter, behov, rädslor osv, men är oslagbart i informationsinhämtning. Förvirring uppstår vad som är dig, och den andra, och det är hela idén; att tillåta sig smaka och uppleva på andras skräck hela vägen in, och man skulle kunna säga att man själv faller i bitar. På proffsspråk kallas detta för “mentalisering”. (googla). Allt handlar om “mind” att hålla en annans mind i sin egen mind för att få ut så mycket information det bara går att få. Du blir läskpapper för den andras hela psykopatologi, via dina känslor. Det är ytterst ansträngande men efter ett tag, när dimridåerna lagt sig, ligger den andras hela själ där öppen och naken. Sedan är det bara att sortera, i rätt högar.

  Känner efter själva. Vad får ni för känslor runt hjärtat? Hur känns det när Jan går på som allra värst? Det känns runt hjärttrakten eller hur? Pulsen stiger. Dessa känslor är inte Era, utan Jans, som han med cyklisk (återkommande) intervaller bär runt med samt inte står ut med.

  Hans omedvetna drift är att sätta alla i samma affektiva tillstånd, med målet är att bli förstådd. Hamnar alla i samma emotionella affektiva tillstånd som Jan, blir han ju inte ensam.

  Problemet för Jan är att hans strategi (slippa ensamheten) har motsatt effekt. Det skjuter bara bort människor från honom, istället för känsla man får med Torbjörn, som är tvärt om. Tror i botten det finns avundsjuka hos Jan, gemet mot Torbjörn. Tänk om Jan var lika omtyckt som Torbjörn? Där av önskan att vilja förstöra och försvåra för NW i allmänhet samt för Torbjörn i synnerhet.

 • @ Erik Forsman 27 februari, 2020 at 09:21

  Ja du Erik Forsman, vad skall man säga om dig egentligen??

  En fd missbrukare vilken nu enligt egen uppgift är helt ren och absolutist, grattis Erik, men tyvärr har ditt missbruk påverkat en del intellektuella funktioner hos dig.

  En av mina livsdeviser är att bara säga och göra vad jag kan stå för, av just detta skäl kan jag också vara ganska öppen om mitt liv och mina åsikter samt om min bakgrund. Något du tidigare varit extremt intresserad av och som jag vid något tillfälle, på din begäran, också skrivit artiklar om.

  Till skillnad från dig så har jag uppträtt under eget namn alltsedan starten, du däremot tvingades av Öystein Rönne att komma ut ur garderoben.

  Det antyder att du led vissa kval att komma ut med ditt rätta namn.

  Jag är måhända lite ovanlig då jag inte sprider rykten, det du kallar förtroenden. Det jag har att säga det säger jag till den detta berör, rakt upp och ned.

  Ditt och andras inställsamma tassande och skitsnackande ligger inte för mig och jag råkar ju dessutom ha ett hyggligt minne (än så länge) som jag plockar fram när jag behöver.

  Så Erik tänk på vad du säger till andra om andra och det gäller nog för ganska många.

  Jag har tidigare varnat Torbjörn för att vara så pratsam om andra i alla möjliga sammanhang, något han nu i viss mån får som en bumerang i nacken.

  Men fortsätt du Erik att försöka skalda på ditt något amatörmässiga sätt, jag kan bara roat se på när du nu som en mask vrider dig under påfrestningarna det innebär att vara en skitsnackare av rang.

  Med hänvisning till mitt Norrländska ursprung så bifogar jag en länk som i sin titel kanske formulerar frågan det nu handlar om.

  https://www.youtube.com/watch?v=rvH1rix56cg

  • Ha ha ha… Jan, var du nu fått i din skalle? Skulle jag ha haft missbruksproblem och vara före detta missbrukare? Ha ha ha… Jan, tror du blandar ihop saker och ting. Jag har däremot arbetat inom missbruksvården med missbrukare i roller som mentalskötare, behandlingsenheten samt som boendestödjare tillika arbetat mycket inom psykiatrin. Nej du Jan, där siktade på hjärta men högg i sten. Min fru har en sjukdom som gör att hon har svårt att dricka alkohol, och i sympati med henne avstår jag. Det är grunden till min absolutism.

   Kanske har du själv missbruksproblem? Kanske var det därför du valde att bosätt dig i ett land med ytterst liberala droglagstiftning, fast det tror jag inte. Du är inte missbrukartypen av illegala substanser, utan du missbrukar människor, det är vad du gör Jan. En människomissbrukare.

   Mår du dålig Jan? Känner du dig ensam? Behöver då få ut lite ångest? Slänga ur dig lite anklagelser hit och dit i förhoppningen att bli sedd?
   Vet du vad Jan: Du blir sedd av mig Jan. Det torde framgå tämligen tydligt.

   PS, Sitter på mycket information om Jan, som är ytterst avslöjande och vanhedrande av privat natur, men till skillnad skulle jag inte använda det för att förminska andra. Har inte förakt för människors svaghet och misslyckande.

 • Jan Norberg hävdar att han besitter empati. På ett personligt plan är jag mer tveksam, men den eventuella empatin människor påstå sig ha, avgörs av andra inte av en själv – naturligtvis.

  Alla förtroende som människor delger Jan, använder Jan förr eller senare emot dem: allt du säger till Jan, kommer att använda emot dig.

  För att citera en känd skåning:

  “Ger man dig ett förtroende, har man dig snoendes bakom sin rygg.
  Du viskar och ropar och gräver små gruppar för att kända dig trygg.

  När du tänker på andra är för att klandra och göra den små.
  När du är den störste och förste så långt som du själv kan förstå.

  Det enda du tiger om är de intriger som du fixar till.
  Vad tänker du på, jag kan inte förstå, vad är det du vill”.

 • @ Lisa Larsson 26 februari, 2020 at 22:51

  Huruvida jag röjer din rätta identitet eller ej är för mig en fråga om att hålla mig inom lagens råmärken, du är som vanligt ute efter att jag skall göra ett misstag som du kan utnyttja för att komma åt mig. Haha, försöka duger!!

  Jag måste tyvärr göra dig besviken, om du själv eller Torbjörn Sassersson lägger korten på bordet och kommer ut ur garderoben är sannolikt något ni diskuterat intensivt er emellan. För min del räcker det att jag nu vet vem du är på riktigt.

  Men om du nu ger mig friheten att röja din rätta identitet så kan du ju istället be Torbjörn att göra det då rundar jag problemet med att få dig på halsen ur juridisk synpunkt.

  Du hävdar att du inte har någon “skyldighet” att genomföra en Skype samtal med mig, helt korrekt så har du inga sådana skyldigheter öht.

  Min fråga blir då varför du är så rädd att tala med mig i realtid och med bild?? Kom ihåg att det var du som tog kontakt med mig, inte tvärtom.

  Vår diskussion handlar egentligen om varför du och andra inte vågar uppge er rätta identitet när ni debatterar i kommentarsfälten.

  Den vilken vägrar uppge sin korrekta identitet har något att dölja, dvs du har något att dölja och som du nu med hjälp av lögner, falska och krypterade VPN e-post adresser och annat otyg försöker undvika att prata om.

  Skall en debatt med anledning av mina artiklar vara hyggligt rättvis och juste så kan en av parterna inte förbehålla sig rätten till en okontrollerbar anonymitet emedan jag själv uppger korrekt namn och är ganska öppen med mitt liv och mina åsikter.

  Newsvoice, dvs Torbjörn S, har under lång tid haft att kämpa med en besvärande ekonomi och då jag är en ganska empatisk person så har jag hörsammat Torbjörns rop på hjälp att försöka öka besöksfrekvensen, vilket i sin tur leder till vissa intäktsökningar och på ett generellt plan stärker NV:s varumärke.

  Jag har utan några som helst krav på ersättning skrivit över 100 artiklar, jag har tyckt synd om Torbjörn vilken verkligen kämpat på från sin lilla garderob i sitt ghetto område, tagit hand om sin fru och sina två små barn men jag vill, även om jag har ekonomi för det, ändå inte bidra rent ekonomiskt för att vi båda skall kunna stå fria från misstänkliggöranden att jag, till skillnad från vissa andra, köpt min vänskap med Torbjörn.

  Hur många artiklar har du själv skrivit hos Newsvoice under ditt rätta namn??

  Det är beklämmande när man tvingas konstatera att Newsvoice nu inte längre står för en fri och oberoende journalistik. Att Newsvoice förfallit till Fake News känns bistert att tvingas konstatera.

  Otack är världens lön, eller hur Torbjörn??

  Den enda som förlorat stort på “Lisa Larssons” intensiva kampanj är, liksom förra gången, när självaste Mats Sederholm angjorde NV-bryggan, Torbjörn Sassersson. Då var det årliga kräftkalaset skäl nog att krypa undan och inte ta ställning.

  Vad det fanns för bevekelsegrunder den här gången är höljt i dunkel så länge inte Torbjörn själv kommer ut ur garderoben och lägger korten på bordet.

  Ditt förtroendekapital är nu så pass reducerat Torbjörn att man snart får stå på knä för att se det.

  Jag behöver inte Newsvoice men jag vet att Newsvoice verkligen behöver skribenter, och med en mindre på listan över aktiva och lojala som tar av sin egen tid och utan knot försöker bidra till en ökad besöksfrekvens så får väl framtiden utvisa om du “Lisa” tar upp den fallna manteln och skriver artiklar som kan hjälpa Torbjörn till en dräglig ekonomisk tillvaro.

  Om du gör det så lovar jag att återta mitt beslut att nu lämna NV och jag ser då verkligen fram emot att med samma iver som du visat få kommentera dina framtida artiklar.

  • @Jan Norberg

   Du skrev: “Den sedvanligt massiva textmassan utan självinsikt där du försöker diskutera allt och ingenting i din repetitiva ryggmärgsreflex att försöka avleda från det verkliga problemet och d.v.s. ditt eget beteende och detta beteendes inverkan på andra kommentatorer.”

   Men jag kan väl lika väl bemöta blajet i detalj.

   J.N. “Huruvida jag röjer din rätta identitet eller ej är för mig en fråga om att hålla mig inom lagens råmärken, du är som vanligt ute efter att jag skall göra ett misstag som du kan utnyttja för att komma åt mig. Haha, försöka duger!!”

   L.L. Om du har fått min skriftliga tillåtelse att avslöja min “rätta identitet” håller du dig inom lagen råmärken. Men om du då är så intresserad av just råmärken så kunde du faktiskt även försöka hålla dig inom NV kommentarsreglers råmärken och då hade vi inte behövt ha denna meningslösa diskussion.

   J.N. “Jag måste tyvärr göra dig besviken, om du själv eller Torbjörn Sassersson lägger korten på bordet och kommer ut ur garderoben är sannolikt något ni diskuterat intensivt er emellan. För min del räcker det att jag nu vet vem du är på riktigt.”

   L.L. Vilken djävla garderob? Det här är Internet och här finns det inga garderober.

   J.N. “Men om du nu ger mig friheten att röja din rätta identitet så kan du ju istället be Torbjörn att göra det då rundar jag problemet med att få dig på halsen ur juridisk synpunkt.”

   L.L. När det inte fungerade att försöka utpressa Torbjörn så är det här också en taktik att prova.

   J.N. “Du hävdar att du inte har någon ”skyldighet” att genomföra en Skype samtal med mig, helt korrekt så har du inga sådana skyldigheter öht.”

   L.L. Okej, bra att vi är överens. Men varför fortsätter du då att tjata om det?

   J.N. “Min fråga blir då varför du är så rädd att tala med mig i realtid och med bild?? Kom ihåg att det var du som tog kontakt med mig, inte tvärtom.”

   L.L. Det var ju du som med utpressning om att sluta skriva artiklar försökte tvinga Torbjörn att få mig att “frivilligt” delta i en Skype-konferens med dig. Så det har ingenting med rädslor att göra utan är mer bara ett bevis på att du inte får som du vill. Jobbigt!

   J.N. “Vår diskussion handlar egentligen om varför du och andra inte vågar uppge er rätta identitet när ni debatterar i kommentarsfälten.”

   L.L. Det är din malande avledningsdiskussion som handlar om identiteter. Min mer konkreta diskussion handlade om ditt beteende gentemot andra. Den delen vill du inte beröra och därav avledningsförsöken.

   J.N. “Den vilken vägrar uppge sin korrekta identitet har något att dölja, dvs du har något att dölja och som du nu med hjälp av lögner, falska och krypterade VPN e-post adresser och annat otyg försöker undvika att prata om.”

   L.L. Det verkliga otyget är ditt beteende mot andra.

   J.N. “Skall en debatt med anledning av mina artiklar vara hyggligt rättvis och juste så kan en av parterna inte förbehålla sig rätten till en okontrollerbar anonymitet emedan jag själv uppger korrekt namn och är ganska öppen med mitt liv och mina åsikter.”

   L.L. Skall en debatt vara hyggligt rättvis och juste så kan inte en av parterna förbehålla sig rätten att försöka trycka ned sina motdebattörer med orättvist och ojust mobbingbeteende. Självinsikt?

   J.N. “Newsvoice, dvs Torbjörn S, har under lång tid haft att kämpa med en besvärande ekonomi och då jag är en ganska empatisk person så har jag hörsammat Torbjörns rop på hjälp att försöka öka besöksfrekvensen, vilket i sin tur leder till vissa intäktsökningar och på ett generellt plan stärker NV:s varumärke.”

   L.L. Du och empati i en och samma mening. LOL Om du vill hjälpa Torbjörn så skriv då artiklar men sluta skräm bort hans läsare. En tidnings eller nyhetssajts antal läsare är också måttet på dessas framgång. Bortskrämda läser betyder mindre framgång. Vill du hjälpa är självinsikt en bra början.

   J.N. “Jag har utan några som helst krav på ersättning skrivit över 100 artiklar, jag har tyckt synd om Torbjörn vilken verkligen kämpat på från sin lilla garderob i sitt ghetto område, tagit hand om sin fru och sina två små barn men jag vill, även om jag har ekonomi för det, ändå inte bidra rent ekonomiskt för att vi båda skall kunna stå fria från misstänkliggöranden att jag, till skillnad från vissa andra, köpt min vänskap med Torbjörn.”

   L.L. Om du då verkligen försöker hjälpa Torbjörn som du själv påstår så varför försöker du samtidigt förminska honom i detta skrivna stycke. Speciellt då med tanke på att du yrade om dig själv och empati i föregående stycke. Logik?

   J.N. “Hur många artiklar har du själv skrivit hos Newsvoice under ditt rätta namn??”

   L.L. Vet att man inte behöver besvara retoriska frågor men kan göra det ändå. Inte en enda.

   J.N. “Det är beklämmande när man tvingas konstatera att Newsvoice nu inte längre står för en fri och oberoende journalistik. Att Newsvoice förfallit till Fake News känns bistert att tvingas konstatera.”

   L.L. Att Torbjörn inte gav efter för din utpressning visar just att han är såväl fri som oberoende och att han har integritet. Så den som sprider Fake News är väl mer du.

   J.N. “Ett antal stycke där den empatiske försöker smeta skit på Torbjörn.”

   L.L. Överlåter den här delen till Torbjörn.

   J.N. “Jag behöver inte Newsvoice men jag vet att Newsvoice verkligen behöver skribenter, och med en mindre på listan över aktiva och lojala som tar av sin egen tid och utan knot försöker bidra till en ökad besöksfrekvens så får väl framtiden utvisa om du ”Lisa” tar upp den fallna manteln och skriver artiklar som kan hjälpa Torbjörn till en dräglig ekonomisk tillvaro.”

   L.L. Newsvoice behöver verkligen skribenter och har onekligen nytta av dig som skribent, men som kommentator är du en ren PR-katastrof. Om du går hårt på allt och alla så är det du själv som framtvingar en motreaktion. Sen kan du inte manipulera mig via barnpsykologiska tekniker eftersom du och jag inte spelar i samma division.

   j.N. “Om du gör det så lovar jag att återta mitt beslut att nu lämna NV och jag ser då verkligen fram emot att med samma iver som du visat få kommentera dina framtida artiklar.”

   L.L. Vill du göra nytta så skriv artiklar men sluta då mobba andra kommentatorer eftersom mobbing är kontraproduktivt för NewsVoice besöksfrekvens.

   Problemet ligger hos dig själv Jan och ju mer du försöker avleda från detta faktum desto mer avlägsnar du dig från någon verklig lösning eftersom man inte löser verkliga problem med fantasier. Nu orkar jag inte bemöta fler verklighetsfrånvända textmassor från din sida. Vill du ha någon fortsatt diskussion så var då såväl mer kortfattad som verklighetsförankrad.

 • Torbjörn ofta till mig ringer
  var var gång Jan gett honom sitt finger.
  Torbjörn inför mig sin nöd klaga
  Jag säger ingen kan ändra Jan saga.

  Frågar, varför vill du ha Jan tillbaka
  då hans ris din stjärt alltid kommer smaka.

  Jan kan inte ha nära relationer
  det beror inte på skilda tidszoner
  eller att ni bor i olika nationer.

  Du drar bara dig in i nya riskzoner
  då Jan alltid kommer att höjer sina brösttoner
  då Jans fasoner aldrig har några proportioner.

  Kommer du Jan nära
  kommer du bara honom besvära.
  Hans mål blir då att dig vanära
  och till sist förtära.

  Nej bygg istället allianser
  där det finns chanser
  till goda finanser.

  Undvik människor med obalanser
  och som saknar alla färgnyanser.
  Det slutar bra med rättsinstanser
  så ökar dina överlevnadschanser
  och du slipper du knappra signalsubstanser.

 • Har en fundering kring Jans polarisering
  Liknar mer en fixering eller blockering
  Detta är min värdring, tillika markering
  Det får bli min slutplädering

 • Jan Norberg 26 februari, 2020 at 05:08
  Till ”Lisa Larsson” och andra vilka använder signaturer och falska e-mail adresser.

  Med lite kontakter på andra sidan Atlanten så har jag nu på relativt kort tid fått signaturen ”Lisa Larssons” rätta identitet fastställd, det var ganska lätt om man har de rätta kontakterna. Torbjörn vet hur jag tagit reda på detta, det är allt jag av sekretess skäl kan säga.

  Efter mitt och ”Lisas” ganska animerade meningsutbyte så har Torbjörn mått jättedåligt då han till slut upptäckte vem som faktiskt dolde sig bakom detta alias.

  Jag beklagar detta men då Torbjörn nu sitter fast i sina personliga lojaliteter så måste han ta personlig ställning och han ville då istället att jag och ”Lisa” skulle försöka klara upp våra mellanhavanden så att Torbjörn slapp ta ställning.

  ”Lisa Larsson! tog därför också kontakt med mig via mail, men ”hon” vägrade envist att kommunicera annat än via sin krypterade VPN mail.

  När jag ville kommunicera live och med bild via tex Skype, WhatsApp eller nån annan plattform där man ser varandra i realtid så blev svaret blankt nej från ”Lisa”.

  En analys av sak och textinnehåll, gjord av en bekant med lång erfarenhet av sk profilering, så kunde denne med 99 % sannolikhet säga att sign Lisa är en man.

  Jag är nu, när jag vet vem ligger bakom pseudonymen Lisa, ganska imponerad trots allt, jag brukar inte vara så enkel att lura och vilseföra.

  Jag har länge varit kritisk gentemot Torbjörns slappa tillämpning av sina egna kommentarsregler och då i synnerhet inne hans nya Rakt På Sak forum.

  Min uppmaning blir därför till både ”Lisa” och Torbjörn att komma ut ur garderoben och visa oss andra lite civilkurage. Dvs att lägga korten på bordet varefter vi alla kan gå vidare på den sanna öppenheten och transparensens väg.

  Att Sveriges regering nu (April) lyckats trumfa igenom en lagstiftning som gör det möjligt att i realtid fastställa id bakom olika anonymiseringstjänster är något som sedan länge tillämpats av mina vänner over there. Ingen kan idag vara säker bakom VPN och annat.

  Min något filosofiska fundering är varför vi anser oss behöva dessa anonymiseringstjänster för att kunna uttrycka oss fritt??

  I alla fall med vetskapen att man med de rätta kontakterna ändå kan ta reda på vem som döljer sig bakom dessa falska identiteter.

  Det här bråket har också fått mig att fundera lite extra på vartåt utvecklingen är på väg och då i synnerhet på de områden som är politiskt känsliga och där den breda massans uppfattning inte står i samklang med vad det sk pk-narrativet försöker tvinga in oss alla under.

  Läs igenom länken härnedan och fundera därefter om vi inte alla måste våga föra debatten om tex Islam helt öppet och under eget namn.

  Om vi alla gör det så svämmar det av pk-narrativet styrda rättssamhället över då man tvingas stämma in hundratusentals individer inför rätta för åsiktsbrott.

  Med detta sagt så lämnar jag till Torbjörn S och pseudonymen ”Lisa” att framträda, kommer ingen av dem ut ur garderoben så är min tid som skribent för Newsvoice över och det känns ju inget vidare då jag innerst inne egentligen tycker synd om Torbjörn pga dennes obeslutsamhet att följa de egna kommentarsreglerna.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/15642/frankrike-hadelse-tysthet

  ————————————————–

  Torbjörn, du vill gärna framstå som politiskt neutral med fötterna i varje läger. Detta trots att du röstade på SD i det senaste valet, varför skäms du över ditt politiska ställningstagande??

  Skulle dina kompisar och läsare på vänsterkanten börja rata dig som vän och kompis (om de nu inte redan gjort det)??

  Du drivs av samma pk-narrativ som du samtidigt försöker kritisera, att präglas av rädsla för att bli stigmatiserad gör att du ständigt kompromissar för att officiellt slippa ta ställning. Det är inget annat än fegt.

  Du driver en blogg som av andra (vilka inte känner till dina rädslor) anklagar dig för både det ena och det andra, gör upp med dina rädslor så blir du tagen på större allvar.

  När man ser din närvaro tillsammans med andra i en alltmer ökande krets av kritiska samhällsdebattörer på den nationella sidan (Janouch, Matikainen, Ekeroth, mfl), vilka på olika sätt sätt bedriver opinionsarbete, så syns det tydligt i dina ögon att du inte är bekväm i deras sällskap. Du är den främmande fågeln i sällskapet.

  Du har under ganska lång tid på olika sätt försökt få mig tillbaka som skribent hos NV, jag har tvekat då jag insett att du styrs av rädslor för att ta ställning i känsliga ämnen.

  Börje Peratts försök att få mig tystad (som du själv berättat om) har av denna mångmiljonär utnyttjats gentemot dig på så sätt att han köpt dina tjänster utanför NV och du har därmed kommit i ett moraliskt dilemma. Hela ditt agerande präglas av rädslor som du verkar ha svårt att hantera.

  Mitt brutala klarspråk fascinerar dig samtidigt som det skrämmer dig, du varnar tex för Näthatsgranskaren när jag utmanar denne tydligt. Varför så rädd för alla dessa, på ett eller annat sätt, skattebetalda grindvakter??

  Bedriver man opinionsbildning så står man för en egen personlig ståndpunkt i varje enskild fråga, och den står man för offentligt och under eget namn.

  Det finns en del (också här på NV) som ofta pratar om kontrollerad opposition, du är ett klockrent exempel på detta.

  Till ditt försvar skall sägas att du nog tyvärr inte är ensam om ditt dilemma, det finns sannolikt väldigt många i samma situation. Dvs att inte våga komma ut och stå för sin personliga uppfattning i många frågor.

  Skall vi alla tillsammans kunna bryta förtrollningen som pk-syndromet medelst långvarig hjärntvätt utsatt oss för så måste vi alla var och en av oss stiga ut ur anonymitetens garderob och stå för våra åsikter, samt att vara trygga och bekväma med detta.

  • Jan klagar sin vana trogen
   argumentationen liknar den på krogen
   Skandal skriker Jan i primal, bara för att Torbjörn har moral
   Att Torbjörn försöker vara neutral
   hindrar inte Jan från förtal

   Jan blir allt mer aggressiv
   Tjatar som sitt narrativ
   Bråket liknar ett krogliv,
   utan motiv. Är Jan naiv?

   Jan bör överväga sitt tilltal
   annars kan han hamna i en tingssal.

   Här gör Jan ett livsval
   tröttnar Torbjörn blir han brutal
   det lär bli Jans sista livskval.

   En fråga: Men säg mig, vem är Jan lojal, frågan kan tyckas banal, men är central.

  • @Jan Norberg

   Jag märker att du funderat mycket kring precis allting mellan himmel och jord förutom ditt egna beteendes roll i den uppkomna situationen. Men det är väl så mycket enklare att projicera sina egna tillkortakommanden på andra eftersom allt då blir deras fel.

   I vår e-post “konversation”, fyra av mig och en kort utpressningsvariant av dig, så hänvisade du till någon kommentarsregel som inte ens existerar. Vilket också är lite konstigt eftersom du inte ens kan dom som då redan finns. Sen har jag ingen som helst skyldighet att delta i någon Skype-konferens med dig utan det är i så fall ett helt frivilligt val ifrån min sida.

   Om dina NSA, FBI, CIA eller “What ever” polare “over there” har avslöjat min “rätta” identitet, så har du min fulla tillåtelse att publicera den. Kolla om de inte även kan skaka fram ett höguppläst satellitfoto jag kan använda som profilbild.

   Sen uppskattar jag dina artiklar. Din personlighet däremot har jag lite svårt för.

   Men om du då ändå väljer att lämna får du ett par ord på vägen.

   “Be the change that you wish to see in the world.”

   ― Mahatma Gandhi

 • Svar till Jan Norberg 26 februari, 2020 at 05:08

  Jag, mått jättedåligt? Knappast.

  Jan N. har krävt att jag inför honom avslöjar Lisas identitet eller kastar ut Lisa från NV, om jag förstår Jans önskemål korrekt.

  Jag har ingen aning om vem Lisa Larsson är, men jag gjorde bedömningen att det rör sig om en äkta person som följer kommentarsreglerna. Jag har ingen insyn i hur Norberg tagit fram Lisas identitet, om det stämmer.

  Jag kan i övrigt inte offentligt eller inför en enskild debattör uppge någons identitet eller bostadsadress etc för då bryter jag mot GDPR, dvs EU:s lag om personlig integritet. Det räcker istället med att jag som ansvarig debattör och ansvarig databasoperatör vet att en debattör är en äkta person för att kommentarsreglerna ska följas. Det är ju ett krav i Rakt-på-sak-artiklar.

 • Som hantverkande egenföretagare kan jag bara hålla med och inte. Tycker, till skillnad från flesta kollegerna, att ROT är principiellt fel och otyg. Dels ett sjukt gynnande av en sektor och missgynnande av hyresgäster. Visst har det också tryckt upp timdebitering. Att en massa byggare tagit in utlänningar och skurit emellan hade dock skett utan ROT. Men det har också blivit ett gissel när man är egen med pappersarbetet, som dessutom gjordes ännu värre med utökade redovisningsskyldigheten. Såpass att flera småföretagare nu vägrar ge ROT för de minsta jobben. Och varför ska staten numera ha koll på varenda skruv som skruvas i ? Sen ser jag ej att egenföretagarna i branschen har några enorma löner jmf med andra yrkesgrupper

  • Fredrik, du nämner att egenföretagare (t ex snickare) inte har några enorma löner. Det handlar inte så mycket om vad man tjänar på, utan undvika vad man förlorar på. Man bestämmer själv sin lön genom att bestämma sin timpenning. Allt man har att sälja är ju sin tid. Därför undvika allt som tar ens tid, man inte kan fakturera för. Som anställd behöver man aldrig tänka på detta.

   Ett utav de tuffare momenten som egenföretagare är kundkontakten eller rättare sagt vissa kunder som tömmer en på all energi, tar mycket tid i anspråk som inte går att fakturera. Ett typiskt nybörjarfel man kan “alternativa-bort”.

   Aldrig gå utanför standarden. Går man utanför standarden vet man inte hur lång tid det tar och kan heller inte uppskatta tiden. Kund vill inte ha standard: säg typ kök och vill ha “annorlunda” köksölösning med “egen stil” utan ritning eller någonting att vissa upp. Ställer tusen frågor: “om man går bort från standard med klenare dimensioner bla bla… blir det inte billigare då”? “Kan man inte göra så här”? “Måste man göra så här”? “Använd din egen snickarglädje och fantasi”. Kund ändar sig hela tiden. Kan inte svara på vad kund vill ha och till sist: “Jaha…Blev det så här…Men det vill inte jag ha”.

   Ge alternativ 1, 2 och 3. Pris 1, 2 eller 3. Be kund återkomma.

  • Timdebitering dras upp genom att man sätter upp material som timmar. Det blir ett fusk på flera plan av den innovative företagaren. Hela konceptet med bidrag till företagare skapade av byråkrater kommer alltid att slå fel.

 • Lisagate:

  Jan med flera är sippa
  De vill helst Lisa från Newvoice slippa
  Då Jan banan inte tror Lisa har snippa

  Hon säger för sin del
  Det är inte mitt fel
  Vill bara jöka freds pippa

  • Stor fixering kring de nedre regionernas betydelse för diskussionen, men det kan ju också vara denna distraktion som bidrar till att argumenten haltar.

 • Lisa Larsson “Tack för penisen Erik. Som jag har längtat…”

  Välkommen till med-LEM-kapet. Penisavund är inget att skärmas för 🙂

  • @Erik Foreskin

   Tror att min smått ekivoka poäng gick över (penis)huvudet på dig. Men tack för med-LEM-kapet i den rättframma manliga gemenskapen. Om vi någon gång träffas IRL kan vi snusa, supa och bryta arm.

   • Nej Lisa, ditt lilla ekivoka skämt passerade inte alls. Man kan väl hälsa dig välkommen ändå med eller utan penis(avund)?

    • I dagens läge kan man vara kvinna med både såväl bröst som penis och därför finns det nödvändigtvis inte heller någon grund för (penis)avund. Du hänger ju inte med i den nya snabba underutvecklingen.

     Men tack för välkomnandet. Det värmde i detta hårda samtalsklimat.

 • Håller med Kjell Holmsten. När Göran Persson drog iväg med 280 miljarder av pensionspengar till banksystemet före millennieskiftet sattes ca 85% av de pengarna antagligen in i bostadslån (siffror från storebror över Atlanten). En nordamerikansk liknande process skedde med resultat i kraschen 2009 med Freddiemac- Fanniemay belåningen av bostadsmarknaden. Nu är ju svensken lite mera stabil och sitter still när det gungar så det har inte hänt här ännu trots idiotpriser för boende i städer. Kommuner gör nu sitt bästa genom att hålla uppe priser genom att köpa upp bostäder till behövande och skapar en virtuell marknad. ROT/RUT var bara en injektion för att öka på hastigheten i processen där bankirvärlden kunde öka på “skulden” . Jodu Jan Norberg, detta är ett försök till socialisering på hög nivå.

 • Socialismen är avslöjad för länge sedan. För mig var Jyri Linas bok “Under Skorpionens tecken” en ögonöppnare. Så jag satte mig ner och läste Karl Marx “Kapitalet” och fick åter igen en ögonöppnare om hur Wall Street fick kunskaper om hur de kunde rigga världens första “demokratier” till sin fördel. Söndra genom att slå blå dunster i folk om en vänster eller Marxister i folkets tjänst när det var tvärt om.

  Kapitalister har dragit stor nytta av detta och följaktligen ökat sina förmögenheter tusenfallt. En ögonöppnare var Per Lundgrens bok ”Kapitalismen avslöjad”.
  https://www.vaken.se/kapitalismen-avslojad/

  Slutsats: Frihet, är just frihet ifrån systemtänkande. Frihet är demokrati. Fritt tänkande är demokrati.
  http://staten-hyperdialog.blogspot.com/p/vad-det-hela-handlar-om.html

 • Det må vara problematiskt med RUT och ROT, men vad är alternativet? Måste jag väljer behåller jag nog reformerna än att sektorn går tillbaka till den svarta marknaden. Sedan förstår jag inte riktigt Jan argument att reformen sätter kunkurens ur spel. Höjer alla hantverkare priset på tjänster blir det mer frågan om en ofrivillig kartellbildning. Det klart att olika snickare tar olika betalt för samma arbete. Vad som skiljer är yrkeskompempeten. Snacket om att svenska snickare blir utan jobb på grund av att billigare, t ex, polsk arbetskraft tar jobben är inte med sanningen överensstämmande. Den riktiga kompetensen är alltid svårt att hitta då dom är överhopade med förfrågningar och tar betalt.Samma sak gäller i Polen. Dom riktigt duktiga och yrkesskickliga polska snickaren stannar kvar i landet, det är dom mindre kompetenta som kommer hit. Vad kund måste först är att kund får vad kund betalar för. Sedan är varje renovering av ett en investering som betalar sig senare vid en försäljning.

 • Det finns mycket underligheter i hela byggsektorn. Normala marknadsprinciper är satta ut spel. Ta bara stormen Gudrun som ett ex. Här blev skogsägarna tvungna att avverka enorma mängder virke (faktum är att dom är tvungna enligt lag att göra det, men det är en annan historia), Således översvämmades marknaden av billigt virke. Eller borde göra det. Gick priserna på virket ner? Nej. Principen om tillgång och efterfråga är helt satta ur spel. Skogsägarna kompenserade av regeringen.

  Ett allmänt tips: det är betydligt mycket billigare på utländska byggvaruhus. Vet man vad man söker kan man göra sig en regel hacka. Dessutom få det uppsågat i önskade längd på köpet.

  • Javisst är det billigare utomlands! Jag känner folk som åker med skåpbil till Tyskland och Polen för att handla byggvaror. Det blir billigare trots färjekostnader och priset för bränsle! Och ja, de tar med sig lite drycker som är bra att ha när man bygger om hemma…Det är också billigare!

   • Aj, aj… Inte utföra byggnadsarbete med alkohol i blodet, inte bra. Har själv aldrig gjort det. Det behövs inte då planerandet och byggandet i sig är nöje nog.

 • År 2019 var Statens kostnad för ROT-avdrag närmare 10 miljarder och RUT-avdrag 5.4 miljarder samtidigt som de givmilt portionerade ut ca 5 miljarder i nödbistånd till de krisande kommunerna.

  • Snälla Lisa,
   Förklara för oss vanliga svenskar vad Du menar med KOSTNADER FÖR
   STATEN.
   Är alla pengar, all egendom fast och lös tillhöriga STATEN?
   Till dels kan jag hålla med, det finns ingen rätt för enskilda svenskar att inneha FAST EGENDOM!!!
   Egendomsrätten är en myt.
   Se RF Kap 2 par. 15 sista stycket.
   Den egendomsrätt Du inbillar dig skall finnas har endast ett syfte, att ge socialisterna den fulla rätten att plundra Dig på pengar eller rättigheter.

   • Kostnaden och d.v.s. summan i sig är ju densamma oavsett vilka skatteslavsmekanismer som förser Staten med dessa pengar. Men inlägget gällde ju mer själva kostnaden än mekanismen bakom. Vilket också framgår av mitt ursprungliga inlägg. Och ja, allting tillhör staten enligt staten själv. Du som jag och alla de andra slavarna.

    Insinuerar du sen att jag skulle vara en ovanlig svensk? Om ja, Tack i så fall.

    Sen innehåller den här illusionen fler myter än bara egendomsrätten så jag har faktiskt inte inbillat mig någonting tror jag eller så är också det inbillning.

    • Har Du någonsin funderat över om STATEN skall ha en självskriven rätt att plundra Dig på över 75% av det Du tjänar på hederligt arbete utan att tro att man kan överleva på parasitism på andras egendom, RUT och ROT avdrag bl.a.

     • Staten och kommunerna är de största parasiterna av dem alla och det är onekligen lite komiskt när företrädare från dessa entiteter diskuterar bidragsberoende hos den befolkning de själva tappar på blod.

      Men om du då bara i slutänden får behålla ca 25 % så är du ju per definition en slav som för den egna fjärdedelen ska husera, klä, föda och transportera dig till din slavsysselsättning m.m.

      Men jag tror vi är rätt mycket av samma åsikt och att du missförstod avsikten med mitt första inlägg. Ville väl mest bara visa hur oansvarigt och ologiskt de hanterar de pengar som de har snott.

 • Dessutom svenskar som har hus i både Sverige & Spanien (där jag bor permanent) de blir påtalade till svensk leverantör att de höjer beloppet på papperet så behöver kunden betala nästan ingenting.
  Kan man ju är att likställa som migranter som lever på bidrag.

 • Företagarna tjänar också om de köper tjänster som städning eller reparation på sin verksstadslokal. De får dra av hela kostnaden (!) och behöver inte betala med skattade pengar som privatpersoner får göra.
  Grundproblemet är en groteskt hög beskattning som tvingar fram diverse avsteg. Nu betalar en knegare två tredjedelar av sin lön i skatter. Om det varit en tredjedel hade de kunnat köpa tjänster utan ROT och RUT.

  • Jan I, du har förvisso rätt i att företagare får dra av hela kostnaden som de har för de tjänster vi nu pratar om.

   Något som dock reducerar resultatet för företaget och uppstår trots allt i slutänden en vinst för bolaget så beskattas denna vinst med bolagsskatt.

   Vad som sedan återstår efter detta blir föremål för skatt på utdelning till bolagets ägare, dvs skatt i flera led.

   Men visst har du rätt i att en vanlig knegare betalar MINST två tredjedelar i skatt, förutsatt att denne uppnår vissa tröskelvärden.

   Det var också lite det jag ville försöka visa med artikeln, dvs att det som vanligt när man använder olika former av bidrag blir rundgång i dessa transfereringssystem.

   Det är dock alltid de sämst ställda som lider mest av dessa bidragstransfereringar, en låg rak och platt skatt och inga bidrag gör att vi kan göra oss av med en väldig massa onödiga byråkrater inom Deep State.

   BTW så är denna platta skatt i tex Ryssland endast 13%, reserverar mig för att de kan ha ändrat procentsatsen den senaste tiden.

 • @ Jan

  OT: 1. En lösning vore att gå halvvägs, d.v.s. att Sassersson beviljar anonyma konton som han själv känner källan till, men att de enbart får kommentera tills de börjar begå personangrepp eller lagbrott, då de blir av med sin rätt att kommentera.

  2. En annan lösning vore kompetent moderering enligt uppsatta kända regler, men det är ett jättearbete som på något vis måste delas upp mellan flera individer som belönas på något vis.

  3. En annan lösning är att folk får kommentera från egna bloggar genom s.k. “ping”/”trackback”. Den metoden innebär att Newsvoice arbetsbelastning med moderering sjunker dramatiskt.

  Till sakfrågan! För att hantverkare ska kunna skratta till banken, så innebär det att de som köper tjänsterna inte använder kapitalismen, såsom den är tänkt att användas, d.v.s. att skapa konkurrens genom att höra med olika hantverkare på en fri marknad.

  I övrigt anser jag att systemet med ROT/RUT är utmärkt. Det tar bort incitamentet att fuska och skyddar människor som anlitar hantverkare på en mängd olika vis.

  • @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 20 februari, 2020 at 17:26

   Även om vi rent politiskt inte delar uppfattning så delar vi uppfattning om dilemmat med alla dessa anonyma troll, du skall ha heder för att du står upp med ditt riktiga namn. Se och lär Lisa!!

   När det så gäller själva sakfrågan så skulle vilja be dig att förtydliga en smula, jag kanske är korkad som Lisa ständigt påstår, men jag förstår faktiskt inte vad du vill säga med din kommentar.

 • @ Birgitta 20 februari, 2020 at 15:06

  Till och med jag som är en orädd och ganska “bufflig” debattör åstadkommer ju i alla fall artiklar som Lisa och andra kan kräkas över, men att bemöta sakfrågan undviker alla dessa ockultdyrkande new age anhängare.

  De sätter närmast en ära i att inte bemöta sakfrågan, förvisso tål jag mycket personlig kritik men det är att slåss mot väderkvarnar.

  När dessutom typer som “Lisa Larsson” utger sig för att heta just Lisa Larsson och vara kvinna, fastän “hon” i själva verket är en man med ambitionen att vara ett kunskapsorakel blir det spel mot ett mål.

  Jag har i ett otal artiklar I dagsläget +100) försökt bidra till Newsvoice utveckling mot en mer sansad och vardagligt faktaorienterad debatt m a a artiklar som jag skriver.

  Men när detta nätverk av anarkister skickar fram den ena personen efter den andra så förlorar Newsvoice läsare, det stör mig och det borde störa Torbjörn Sassersson som gör ett hästjobb i bakgrunden med ytterst begränsade resurser.

  Att jag är konservativ, gillar Donald Trump och står på den sk högersidan är inget jag hymlar med, var såna som “Lisa Larsson” står är dock mer oklart.

  Min uppmaning blir återigen att Torbjörn endera kräver inloggning för att kunna kommentera eller att han åtminstone gör en grundlig check av identiteten av alla de vilka under anonymitet och VPN tjänster dagligen sitter och förstör vad Torbjörn försöker åstadkomma då det kväver debatten.

  Lisas enda räddning är att själv komma ut ur garderoben med sin rätta identitet och som kompensation skriver en egen artikel.

  Jag lämnar frågan till Torbjörn S att avgöra.

  • Efter otaliga diskussioner med mig och med andra så har du fortfarande inte fattat grundproblemet och det gör att man onekligen tänker i diagnostermer. Det är inte dina åsikter som är problemet och inte heller är det mina. Likaså är din som min identitet helt irrelevant. Precis som alla dina skrivna artiklar är lika irrelevanta som min egna totala avsaknad av dem är skit samma.

   Du är inte “bufflig” Jan. Du är en oförskämd tölp som hånar, dumförklarar, förolämpar och smetar skit på precis alla som uttrycker en åsikt du inte håller med om eller helt enkelt inte förstår. Det du tillför den här sajten genom att skriva artiklar tar du bort genom hur du sen uppför dig i kommentatorsfälten där du är en djävla skitstövel.

   Men ska man väga för och nackdelar så är det nog mer du som förstör den här sajten genom att tysta och skrämma bort människor som helt enkelt inte orkar med dig och just därför blir tysta eller lämnar helt. Du är ju i en total avsaknad av självinsikt då du fortfarande ser dig själv som något djävla offer. Det är du som är förövaren här, ingen annan.

   [Text i slutet av denna kommentar borttagen på debattörens egen begäran]

   • Jag lämnar walk over intill dess att Torbjörn bestämt sig hur han vill kolla alla anonyma skribenters riktiga identitet.

    Du är ett anonymt troll som skall bort i från det här forumet intill dess att du bakom VPN och falska e-mail adresser bekänner färg. Återgå till Flashback där du hör hemma.

   • Under några timmar fick jag dig att hålla dig borta från din egen artikel för att du upplever mig som otrevlig. Den känslan som gjorde att du inte ens ville vara inne på din egen artikel är precis samma känsla du framkallar hos andra när du är otrevlig mot dem.

    Om du inte uppskattar mitt beteende till den grad att du till och med börjar skrika efter Torbjörn. Varför skulle då andra behöva acceptera samma beteende från dig?

    Men tycker du inte om min skit så kanske du själv borde sluta ösa skit över andra. Det där borde ju var rätt logiskt även för dig. Om inte annat kanske Torbjörn kan förklara när du får tag i honom.

    • Lisa Larsson.

     Detta är ju en rakt-på-sak-artikel så det är tillåtet med hårdare ton.

     Om ni kan komma överens så är det allra bäst.

     Jag försökte nå dig via din mail-adress, men det studsade. Det betyder att din adress är hitte-på. Är även ditt namn här hitte-på? Regeln för att delta i diskussioner här i rakt-på-sak är att man uppger sin riktiga identitet och kan nås på en mail-adress.

     • @Torbjörn

      Det är klart att det är mitt namn. Sen funkade det att mejla i morse så det låter konstigt, men jag ska kolla upp detta.

      Som det sen framgår av kommentaren ovanför din så har det aldrig handlat om någon osämja utan jag hade en poäng.

      • Mycket talar för att Lisa Larsson är samma person som Mats Sederholm och ett till honom knutet nätverk.

       “Lisa” började dyka upp samtidigt som jag klargjorde mitt mål med att försöka få ut honom på banan efter vår senaste samman-drabbning i somras.

       Fortsätter “Lisa” att skriva bakom VPN så tackar jag för mig.

       Torbjörn, du väljer.

     • Lisa, det var som jag trodde.

      Du är inte den du utger dig för att vara.

      Hoppas att din närvaro här på NV nu är historia.

      Vi andra är evinnerligt tacksam för att Torbjörn nu äntligen har fimpat dig.

      Tack och välkommen åter när du uppger din rätta identitet.

    • Till er övriga vilka använder VPN och falska e-post adresser.

     Fundera lite över varför ni absolut vill dölja era korrekta identiteter, de vilka i likhet med mig står upp för åsikts och yttrandefrihet gör det under eget personligt ansvar och vi spelar i en annan division.

     Det finns alltid en anledning till varför vissa människor vill dölja sin rätta identitet.

     Så här i efterhand kan jag säga att jag ganska länge har misstänkt att alla dessa knäppgökar och anarkister bara törs vräka ur sig om de är förvissade om sin anonymitet.

     Alla dessa fega och ryggradslösa amöbor hör inte hemma i ett öppet och demokratiskt samhälle där man tar eget och personligt ansvar.

     Jag bestämde mig för ett tag sedan att testa den sk Lisa Larsson och som van debattör kunde jag snabbt inse att “hon” var fake.

     Nu är det ju bevisat och det är åtminstone jag tacksam för.

     Savalle du är förlåten för att Du gick på “Lisas” bedrägeri, själv har du ju på särskild förfrågan öppet redovisat din identitet och det skall du ha all cred för. Att du sedan av olika skäl ändå vill använda signaturen Savalle är en helt annan sak och det respekterar i alla fall jag.

      • Jodå, i samband med en annan Rakt På Sak artikel så blev Savalle refuserad mht att det där finns krav på en riktig identitet.

       Jag påpekade då att det förekommit andra som tillåtits skriva under signatur.

       Torbjörn, rensade då i efterhand och Savalle hade inga problem med att uppge sitt rätta namn.

       Minns jag rätt så heter Savalle Hans-Gustav Dahl, men minnet kan ju svikta som “Lisa” påpekat!!!

      • Ja, jag är lätt identifierbar, eftersom det endast finns en
       Hans Gustav Dahl i vårt land, vad jag vet.

       Och jag hoppas att jag får fortsätta att finnas.

       Utdrag ur en polisanmälan jag gjorde 2018-03-27:

       “HÄNDELSE:
       Hans är ofta inne på Peter Krabbes blogg där han kritiserar och tar upp samhällsfrågor. Efter att han gjort ett inlägg och kritiserat läkemedelsindustrin och hemliga brödraskap svarade en person på bloggen den 21 februari.
       Personen skrev, – så bäste bror det gäller att vara helskärpt i dessa tider, mycket kontemplation är att rekommendera, må gott och lev väl.
       Personen hade signatur “D.”, vilket är det samma som döden på engelska enligt Hans.”

       Signaturen Diddno adresserar mig med orden “Till den det berör…”
       https://newsvoice.se/2020/02/bianca-muratagic-stefan-lofven/

       Signaturen Diddno är med till visshet gränsande sannolikhet samma person som signaturen D., eller hur?
       https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/02/17/hoten-mot-manskligheten-istallet-for-solstralning-del-3/comment-page-1/#comments

       Den avhoppade black-operation-agenten och yrkesmördaren Chip Tatum sade i en intervju med Ole Dammegård att de hade i uppdrag att alltid ge någon form av halvdold ledtråd / varning till den människa de kommenderats att mörda.

       Diddno / D. har jag aldrig mött på någon blogg vare sig förr eller senare, förutom vid dessa båda tidpunkter då han varit rätt aktiv med sitt skrivande.

     • Till “Lisa Larsson” och andra vilka använder signaturer och falska e-mail adresser.

      Med lite kontakter på andra sidan Atlanten så har jag nu på relativt kort tid fått signaturen “Lisa Larssons” rätta identitet fastställd, det var ganska lätt om man har de rätta kontakterna. Torbjörn vet hur jag tagit reda på detta, det är allt jag av sekretess skäl kan säga.

      Efter mitt och “Lisas” ganska animerade meningsutbyte så har Torbjörn mått jättedåligt då han till slut upptäckte vem som faktiskt dolde sig bakom detta alias.

      Jag beklagar detta men då Torbjörn nu sitter fast i sina personliga lojaliteter så måste han ta personlig ställning och han ville då istället att jag och “Lisa” skulle försöka klara upp våra mellanhavanden så att Torbjörn slapp ta ställning.

      “Lisa Larsson! tog därför också kontakt med mig via mail, men “hon” vägrade envist att kommunicera annat än via sin krypterade VPN mail.

      När jag ville kommunicera live och med bild via tex Skype, WhatsApp eller nån annan plattform där man ser varandra i realtid så blev svaret blankt nej från “Lisa”.

      En analys av sak och textinnehåll, gjord av en bekant med lång erfarenhet av sk profilering, så kunde denne med 99 % sannolikhet säga att sign Lisa är en man.

      Jag är nu, när jag vet vem ligger bakom pseudonymen Lisa, ganska imponerad trots allt, jag brukar inte vara så enkel att lura och vilseföra.

      Jag har länge varit kritisk gentemot Torbjörns slappa tillämpning av sina egna kommentarsregler och då i synnerhet inne hans nya Rakt På Sak forum.

      Min uppmaning blir därför till både “Lisa” och Torbjörn att komma ut ur garderoben och visa oss andra lite civilkurage. Dvs att lägga korten på bordet varefter vi alla kan gå vidare på den sanna öppenheten och transparensens väg.

      Att Sveriges regering nu (April) lyckats trumfa igenom en lagstiftning som gör det möjligt att i realtid fastställa id bakom olika anonymiseringstjänster är något som sedan länge tillämpats av mina vänner over there. Ingen kan idag vara säker bakom VPN och annat.

      Min något filosofiska fundering är varför vi anser oss behöva dessa anonymiseringstjänster för att kunna uttrycka oss fritt??

      I alla fall med vetskapen att man med de rätta kontakterna ändå kan ta reda på vem som döljer sig bakom dessa falska identiteter.

      Det här bråket har också fått mig att fundera lite extra på vartåt utvecklingen är på väg och då i synnerhet på de områden som är politiskt känsliga och där den breda massans uppfattning inte står i samklang med vad det sk pk-narrativet försöker tvinga in oss alla under.

      Läs igenom länken härnedan och fundera därefter om vi inte alla måste våga föra debatten om tex Islam helt öppet och under eget namn.

      Om vi alla gör det så svämmar det av pk-narrativet styrda rättssamhället över då man tvingas stämma in hundratusentals individer inför rätta för åsiktsbrott.

      Med detta sagt så lämnar jag till Torbjörn S och pseudonymen “Lisa” att framträda, kommer ingen av dem ut ur garderoben så är min tid som skribent för Newsvoice över och det känns ju inget vidare då jag innerst inne egentligen tycker synd om Torbjörn pga dennes obeslutsamhet att följa de egna kommentarsreglerna.

      https://sv.gatestoneinstitute.org/15642/frankrike-hadelse-tysthet

      Om någon undrar betr tidpunkten som detta skrivs så hänvisar jag till tidsskillnaden mellan Europa och andra sidan Atlanten.

      • @Jan Norberg

       Du skriver: “En analys av sak och textinnehåll, gjord av en bekant med lång erfarenhet av sk profilering, så kunde denne med 99 % sannolikhet säga att sign Lisa är en man.

       Jag är nu, när jag vet vem ligger bakom pseudonymen Lisa, ganska imponerad trots allt, jag brukar inte vara så enkel att lura och vilseföra.”

       Jag får inte ihop resonemanget rent logiskt. Om du hela tiden hävdat att jag är en man och om då även din profileringspolare hävdar detsamma till 99 %.

       Hur kan du då känna dig lurad eftersom hans påstående “bevisar” att du hela tiden haft rätt?

       Du har ju hela tiden till 100 % hävdat att jag är en man vilket gör dig 1 % vassare än din polare.

       Grattis!

  • @ Jan Norberg

   Här kommer ännu en anarkist med ett alias och en dold agenda som skickats fram av “nätverket”… du som brukar göra dig lustig över “konspirationsdårar”.

   Oj ,vad du trivs med att efterdebatten till var o varannan artikel riktas mot dig i stället för själva ämnet för desamma. Du har ett uppmärksamhetsbehov som en extrovert tonåring. Vad har du egentligen för belägg för att Lisa är en man ? Inga som helst. Men du bara måste hitta något för att misstänkliggöra de som inte viker sig för dig utan ger tillbaks med samma mynt. Att det är totalt irrelevant för debatten bryr du dig inte om.

   Alla med avvikande åsikter har endera en dold agenda eller skriver under pseudonym eller är kommunist , socialist , islamist och biter inte det så googlar du namnet o rotar i deras privatliv för att hitta eventuella ofördelaktigheter som du kan använda som vapen för att försöka tysta dem. Så det är väl inte konstigt om folk inte vill använda sina riktiga namn med såna som dig i farten. Integritet , kan du förklara innebörden i det ordet , utan att googla det.

   Jag kom att tänka på ett gammalt ordstäv när jag funderade över vad som döljer sig bakom en personlighet som din : ” Man vill bli älskad , i brist därpå beundrad , i brist därpå fruktad , i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser inför tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst”.
   – Hjalmar Söderberg

   Jag kom rätt nära , va ?

   Sådär , nu e ja klar.

   Eller vänta…måste bara scrolla upp o se om det här är en “RAKT PÅ SAK”-artikel…jodå.
   JÄVLA STOLPSKOTT! Måste ju skriva något jag med säkerhet vet att du greppar.

   • Till Kenneth T och alla andra vill jag bara uppdatera vad som pågår “lite bakom kulisserna”.

    Låt mig först börja med att bemöta Kenneth T, du anför ju i vanlig ordning inget i sakfrågan så där finns ju egentligen inget att tillägga, eller hur?

    Det är ju kännetecknande för dig Kenneth att inte ta ställning i sakfrågor utan i likhet med en del andra så vill du ställa dig i mitten och när du blir ombedd att ta ställning för egen del så passar du.

    Nu till det sk Lisagate, Torbjörn har ju försökt säkerställa “Lisas” rätta identitet men hon vägrar envist att skriva på Newsvoice om “hon” inte får använda VPN. “Hon” hävdar bestämt att hon är den hon utger sig för att vara.

    Torbjörn som har mycket på sin tallrik varje dag har då ställt frågan till “Lisa” om “hon” kan tänka sig kontakta mig direkt utanför Newsvoice.

    Jag har sagt ja till detta under förutsättning att vi kommunicerar med bild.

    Hittills har jag inte blivit kontaktad av “Lisa” varför jag misstänker att “Lisa” inte vill bli avslöjad, eller så skäms “hon” för sina osedvanligt grova påhopp.

    Detta landar till slut i den synnerligen viktiga frågan, skall vi stå för vad vi säger under eget namn eller kan vissa bara vara tuffa om de har skydd av anonymitet??

    För andra läsares info så dristar sig ibland Kenneth T att skriva på NV, kanske är det gamla oförrätter som gör honom så uppjagad. Av kommentarsfältet framgår vad jag och andra har sagt.

    Kenneth Du är en ynkrygg och inget annat.

    https://newsvoice.se/2019/04/hoger-vanster-helhetsbild/

    • Jag kan med 100 % säkerhet säga att jag aldrig blivit “ombedd” av vare sig dig eller någon annan att “ta ställning” som du uttrycker det. Således ett fantasifoster skapat i din bedrägliga hjärna. Men hävdar du ändå motsatsen så kan du ju ge ett exempel. Jag vet att jag inte kommer att få nåt.

     Och vad gäller sakfrågor så behandlade jag just det problemet ovan. Dessa kommer ju allt som oftast i skymundan för att du via ditt språkbruk och fokus på allt annat , som kan tänkas kringgärda den eller de personer du för tillfället har ett meningsutbyte med , lyckas placera sakfrågan i periferin.

     Avslutningsvis så ber jag dig ge exempel på tillfälle när jag undvikt att ta ställning i just sakfrågor och i stället “ställt mig i mitten”. Men jag kommer förstås inte få nåt sånt exempel heller eftersom det bara är ännu ett fantasifoster som du greppat i luften.

    • Du har ju via ultimatum krävt att få komma i kontakt med mig. Jag har gett Torbjörn tillåtelse att ge dig min e-postadress. Ska någonting sen ske “bakom kulisserna” är sanning och lite tålamod bra utgångspunkter.

     • Måste blanda mig in i debatten här. Har tidigare skrivit att jag tror att Lisa är en man. Detta på grund dels av hens textart som mer framstår som mer manlig än som kvinnlig. Är av den bestämda uppfattningen att det endast finns två kön, och tar inte alla dessa “hitta-på-kön” riktigt på allvar. Frågan om hens könstillhörighet är mest ett intresse för att jag har stor kärlek till språk och språket. Det intresserar mig hur folk skriver samt varför, och då är naturligtvis det manliga maskulina respektive kvinnliga feminina könet av stor vikt. Dels tror jag att Lisa är en man på grund av hens åsikter, speciellt kring HBTQ samt jämlikhet osv.

      Är det av vikt vilken könstillhörighet någon har. Absolut. Grunden i vår identitet är vår könsidentitet. Den grundläggs först. Är Lisa en man ser jag på hen på ett sätt, som man på ett annat. Så ska det också vara.

      Utvikning – lång text: där av att kulturmarxister angriper just vår grundläggande identitet, självklart. Frankfurtskolan är en myriad av idéer, åsikter eller insikter. Det finns betydligt färre böcker, än färre författare samt ett fåtal tänkare. Hur som helst, är deras övergripande mål det samma. Att förstå deras tankevärld, låter sig inte göras med mindre än att man läser samma böcker. Tar del och lyssnar på samma tänkare. Litteraturen är tämligen svårgenomtränglig och förståelsen uppstår först när man ställs inför deras unika iakttagelseförmågor. Visst, man kan få det förklarat för sig, men att till fullo förstå kulturmarxisternas samt Frankfurtskolan måste man utsätta sig för dess hela resonemangsvärld, som strikt taget består av olika legobitar, fragment som man sedan på egen hand kan bygga vad man vill med. Resultatet blir det samma. Där av alla dessa myriader av alternativa idéer att bryta ner ett fungerande samhälle på, just för att dem själva brutit ner allt i sina minsta beståndsdelar.

 • Lisa. Har du själv någon diagnos med tanke på de spyor du levererar? Det är inte helt normalt att diagnosticera andra med “odiagnosticerad autismproblematik”, “låg självkänsla”, “degenererande demenssjukdom” eller “frontallobsdemens”. Hur har du det själv med det “sociala”. Talar du till andra så i ditt arbetsliv? Tycker annars att du, Lisa, kommit med bra kommentarer, men denna är ett riktigt bottennapp. Fy skäms på dig! Vad har du för något i din “ryggsäck” som gör att du går igång så fradgeskapande?

  Bättre vore om du bemötte Jans artikel I SAK. Jans artiklar tar upp olika typer av samhällsproblem, vilket jag tycker är bra. Jan kan karaktäriseras som en “silverrygg” tillsammans med några andra skribenter här av samma kaliber. Alla äldre herrar med lång livserfarenhet. Därför kan de göra olika typer av analyser och ur lite olika perspektiv beroende på sina livserfarenheter och intressen. Jag tycker det är BRA att de höjer sina röster. De ger mig hopp om en bättre framtid.

  • Alternativt kanske jag håller på att visa någon hur det känns att vara i andra änden av konstanta förolämpningar eller så kan det också vara ett uttryck för någon egen odiagnosticerad diagnos. Vem vet eftersom den i så fall ännu inte är fastställd. Men tack för att du försöker hjälpa.

   • Ps/ Tant vet väl om att detta är en “Rakt på sak”-artikel där man rätt fritt får uttrycka vad man vill. Om det här känns lite för magstarkt har NV mer moderata kommentarstrådar där det går utmärkt att gnälla på tonen. Sen får du ju i och för sig även gnälla här, men kan ändå inte förvänta dig någon förbättring av samtalsklimatet. Bzzzzzz….

 • Åter en viktig artikel från Jan Norberg, som sätter tummen på bidragens bumerangeffekter mot folket som skall betala för alla glada Rut/Rot leverantörer som nöjda skuttar till banken. Dessa självklarheter verkar inte Löfvens väljarskara låtsas om, därför behöver de upprepas gång på gång. Här håller jag med Ulla Andersson (V) om att avskaffa bidraget, som mindre bemedlade tvingas betala till de mer välbeställda, men troligen går våra åsikter i sär till vad dessa 5-6 miljarder i stället skall användas till. Mitt förslag är mer stöd till utvisningar och återvandring, asylstopp borde inte kosta någonting. https://twitter.com/AnderssonUlla/status/1225142567936897029

 • Ytterligare en massproducerad-artikel där geriatrikern har fasta ramar för det egna tänkandet i hans utpekande av självklarheter alla redan vet om. Hitta fel här och hitta fel där i det annars så felfria systemet. Gäääääääääääääsp…

 • Håller med dig Jan, det är precis så det har utvecklat sig. Detta känner småhusägare ganska väl till. Hör granar tala om detta, speciellt lite äldre husägare med lång s a s ägarerfarenhet och som vet hur det var förr. Det man kan göra är att läsa på och göra jobbet själv. Fungerar också.

  Det finns många sätt ett byggföretag kan tjäna mycket pengar extra som gemene man inte känner till allt från tjänster till gentjänster inom branschen till subventionerade byggpriser. Lägg till en onödig snårig lagstiftning, onödiga obligatoriska byggregler till tvingande byggfelsförsäkringar. Byggfelsförsäkring slipper man för övrigt om bygger själv. Så svårt är det inte.

  • Tack Erik för att du håller med, jag är på ett generellt plan till 100% “bidragsallergisk” och när dessutom bidragen som i detta fall “bidrar” till ett alldeles för högt skatteuttag för folkflertalet och då i synnerhet för de som har det sämre ställt ekonomiskt.

   Vad som fick mig att börja fundera lite extra över detta var faktiskt vilka orsakerna är till att den sk arbetskraftsinvandringen ökat så dramatiskt de senaste åren.

   Sveriges migrationspolitik utgör ju en veritabel magnet för kriminella massinvandrare och då man nu insett vilka möjligheter RUT och ROT utgör så tar man hit sina landsmän som anhöriga eller som arbetskraftsinvandrare. Först ser man till att skenanställa dem i något suspekt företag eller så tvingar man dem att skaffa en F-skattsedel.

   Därefter börjar man agera i utkanten av vad vårt bidragsbaserade samhälle har att erbjuda, och där är RUT och ROT en tummelplats för organiserad kriminell verksamhet i regi av kriminella klaner från när och fjärran.

   Politikerna slår sig för bröstet och vill påskina att man eliminerat allt svartarbete, en veritabel illusion om du frågar mig.

   • Hela byggbranschen är en tummelplats för illegala invandrare och oseriösa underleverantörer till de etablerade stora byggföretagen som anlitar denna billiga arbetskraft. Och ja, byggföretagen täljer bokstavligen guld för de tar betalt från kunden som om de hade de kostnader för arbetskraften som de påstår finns i Sverige. I verkligheten så är deras lönekostnad knappt hälften, om ens det! Nu gör ju regimen i Stockholm inget åt detta fuffens helt enkelt av den anledningen att många byggen skulle läggas ner eller inte komma igång alls vilket skulle späda på den katastrofala bristen på bostäder som migrationen skapat. Åk förbi vilket bygge som helst så ska ni se att det är upplyst på kvällen…det är i huvudsak svart arbetskraft från östeuropa som jobbar undan på kvällar och nätter för att bli klara så de kan åka hem med pengarna. Snart är de dock tillbaka på nya uppdrag…

    • Benny, jag håller med till 100 % men kanske det är dags för oss alla att börja söka förklaringar till varför detta tillåts pågå år efter år??

     Att våra politiker rent generellt är uppe på läktaren är ju väl känt sedan länge.

     Jag har en idé om varför detta får pågå, du kan väl svara vad du tycker, ja även andra är givetvis välkomna med synpunkter.

     Svenska byggkostnader har ju blivit orimligt höga och då kliver ju hela lobbyeliten från arbetsgivarhåll in och sätter sig hos politikerna med den tydliga uppmaningen att de skall ändra regelverket så att kostnaderna sjunker.

     Lättare sagt än gjort, för vilken regering vill utmana LO vilka organiserar majoriteten av de berörda byggarbetarna.

     Detta då i synnerhet för en sosse regering vars finansiering till delar kommer från LO där man plågat av byggarbetarna mycket höga medlemsavgifter, utan att de kunnat se några positiva effekter för egen del.

     Istället har LO tjatat om att det är svenska löner som skall gälla för alla, oavsett var de kommer ifrån (minns den sk Lavaldomen).

     Tillsammans med otroligt långtgående och detaljerade regleringar för hela byggprocessen så lyckas man inte sänka de höga byggkostnaderna.

     Vad återstår då??

     Jo, svartarbete med hjälp av utländsk arbetskraft. Hur kommer det då sig att vi ändå ser att LO inte kan kontrollera arbetskraftsutbudet??

     Det är nu trolleritricket sker, alla anhöriginvandrare och arbetskrafts-invandrare som kommer in på falska premisser går in under oseriösa entreprenörer, ofta är dessa själva massinvandrade sedan ett tag (hur länge vill jag ha osagt).

     Man har från politiskt håll på olika sätt försökt stävja detta genom att avkräva huvudentreprenören kontrollansvaret, har det fungerat? Svar Nej!!!

     Det jag nu pratar om gäller väl iofs mestadels större byggprojekt, men även för RUT och ROT går det i princip till på samma sätt.

     De svenska byggjobbarna tvingas bara se på när de utländska svartarbetarna på osolidariska villkor konkurrerar ut den svenska arbetskraften, alltmedan LO och politikerna fortsätter med sin jakt på SD.

     Vilka svenska ungdomar vill börja jobba i byggsvängen när inte villkoren är rättvisa?

     Så här går det när lobbyister påverkar politiken samtidigt som massinvasionen pågår för fullt.

     • Exakt Jan! Det märkliga är att politikerna tillsätter nya “utredningar” som ska ge svar på varför svensk byggmarknad inte fungerar. Självklart för att man vill begrava frågan några år till och slippa göra något. Samma sak med alla heta potatisar som regimen inte vill göra något åt som migrationen, brottsligheten, den fallerade sjukvården m.m.

    • Lägg till svensk byggstandard. Varför är det så orimligt mycket dyrare att bygga i Sverige jämför med andra jämförbara länder som t ex Tyskland? Vi talar här 30-40 procent över Tysklands nivå.

     Praktexemplet är torde vara Nya Karolinska. Kostnadsgränsen till 14 miljarder kronor. De totala kostnaderna nu rusat iväg till över 60 miljarder kronor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *