Upplev London – Fotboll, byggnader, kultur, shopping, pubar

publicerad 11 februari 2020
- Extern skribent
London. Foto: Michael Siebert. Licens: Pixabay.com
London

Att uppleva London borde stå på alla människors bucket list. Det här är en stad som har det mesta. London passar som resmål oavsett om du har en eller två veckors semester att göra av med, eller om du kanske bara har en weekend.

Extern skribent | Themsen i London. Foto överst i artikeln: Liu Shuquan. Licens: Pixabay.com


Här kan du uppleva häftiga byggnader, kultur, shopping, genuina engelska pubar och såklart fotboll. London har också fördelen av att vara tämligen lätt och hyfsat billigt att resa till från Sverige.


Svenskarna tillhör de bästa i världen på engelska, så språket är inget problem. Det finns alltså egentligen inte någon anledning att inte resa till denna underbara, livfulla och spännande stad.

Fotboll i England. Foto: Pottonvets. Licens: Pixabay.com
Fotboll i England. Foto: Pottonvets. Licens: Pixabay.com

Fotboll ska upplevas i London

I Londons finns flera stora fotbollsklubbar och arenor. Staden har inte mindre är 13 aktiva professionella fotbollslag och större delen av dem spelar i Storbritanniens högsta division, så passa på att se en match.

National arenan är Wembley Stadium, men det finns flera stora arenor. En av klubbarna i London, West Ham har sin hemma arena i Olympia Stadion, numer kallad London Stadium, som byggdes inför sommar OS 2012. Olympia Stadion används både för fotbolls matcher men även för diverse andra sport evenemang och även konserter. Stadion har 60 000 sittplatser vid fotbollsmatcher och kan ta emot 80 000 personer vid konserter. Byggnaden har också världens längsta fribärande tak.

Upplev London uppifrån och ner

Är du inte höjdrädd kan det vara på plats att uppleva London från en linbana. Emirates Airline Cable Car invigdes inför sommar OS 2012 och var mest tänkt att användas som en pendlingsmöjlighet. Så blev det inte, den används istället mest av turister.

När vi ändå befinner oss högt upp så varför inte besöka Londons högsta konstverk ArcelorMittal Orbit 114,5 meter. Här uppifrån är utsikten magnifik, du ser flera mil åt alla tänkbara håll. Om du inte vill ta trapporna ner igen så finns här också världen längsta och högsta tunnelrutschkana, hela 24 km/h är hastigheten du kommer upp i innan du landar på marken igen.

London har många pubar. Foto: Yoss Cinematic. Licens: Pixabay.com
London har många pubar. Foto: Yoss Cinematic. Licens: Pixabay.com

Relaterat

  • Läs mer om resor i NewsVoice
ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq