
Läkare i delstaten New York har börjat behandla kritisk sjuka coronaviruspatienter med höga doser intravenös C-vitamin. Förra veckan skrev TV Hälsa om det framgångsrika behandlingen av Covid-19 patienter i Kina. Nyheten spred sig världen över och nu har fler sjukhus börjat ta efter.
Text: Sanja R. Juric | Temabild ovan: Coronapatienter behandlas med C-vitamin. Foto: Anna Shvets. Licens: Pexels
Dr Andrew Weber, specialist i kritisk vård vid Northwell Health, har börjat ge sina intensivvårdspatienter 1,500 mg intravenöst C-vitamin, tre till fyra gånger per dag. Enligt läkaren baseras behandlingen på kliniska studier som genomfördes i Kina i år. En av dessa inleddes den 14 februari på Zhongnan Hospital i Wuhan och förväntas vara klart i slutet av september.
“Patienterna som fick C-vitamin blev betydligt bättre än de som inte fick C-vitamin… Det hjälper enormt mycket, men det lyfts inte fram eftersom det inte är ett tilltalande läkemedel.” – Dr Andrew Weber
Läs resten av artikeln i TV Hälsa

- I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
- Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Ajdå – inte bara i Kina utan nu också i USA. Där fick väl Expressens ‘journalister’ och Professor Björn R ‘vad-han-nu-hette’ smäll på fingrarna, efter den gräsliga artikeln häromsistens – där Dr Dahlqvist anklagas för att ‘ta död på folk’ för att hon länkat till intravenös användning av C-vit på sin LCHF blogg. Dessutom påstods det, felaktigt, att hon (och andra som förespråkar naturlig bot) tjänar storkovan på CO-19. Det blir skamvrån för de obildade ‘journalisterna’ och professorn ..eller ännu hellre ‘buren’!!
Food Babe beskriver på sin hemsida varför C-vitamin från mat inte är samma sak som askorbinsyra:
https://shop.truvani.com/pages/vitaminc?02e1affd8fba483ea3a566dd1a11ca16
Bara att slå till, utan GMO?
https://www.amazon.de/Golden-Peanut-Ascorbinsäure-Vitamin-25kg/dp/B0088ZC1U6/ref=sr_1_5?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&crid=1ZGQ2D300Z85Q&dchild=1&keywords=c+vitamin+1kg&qid=1585431949&sprefix=c+vitamin+1%2Caps%2C221&sr=8-5
Askorbinsyra framställs i sju steg av majssirap:
1.) Stärkelsehydrolys: Majssirap bryts via en serie processsteg ned till enkelt socker, D-glukos, via värme och enzymer.
2.) Hydrogenering: D-glukos omvandlas till D-sorbitol.
3.) Fermentering: D-sorbitol omvandlas till L-sorbos.
4.) Tillsättning av syra: L-sorbos kombineras med en syra vid låg temperatur.
5.) Oxidering: produkten oxideras med en katalyst, syrasätts, renas och torkas för att bilda L-glukonsyra.
6.) Hydrolys: L-glukonsyra behandlas med saltsyra för att bilda askorbinsyra.
7.) Återkristallisering: den ”råa” askrobinsyran filtreras, renas och mals till fint kristalliknande pulver.
Enligt Lars Bern spelar det ingen roll om majsen är GMO eller inte. Själv är jag inte lika okritisk.