Experimentell “välfärdsteknik” och 5G installeras på demens- och äldreboenden

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 mars 2020
- NewsVoice redaktion
Äldre kvinna. Foto: Gerd Altmann. Licens.Pixabay.com

DEBATT. Påverkanskampanjer från telekom- och teknikföretag uppmanar beslutsfattare att införa digitala lösningar som en besparingsåtgärd, men säljs in som en arbetsmiljöåtgärd till personalen inom vårdsektorn. Välfärdsteknik, nanoteknik, robotisering, e-hälsa, e-tjänster, artificiell intelligens och 5G är nya begrepp som inte diskuteras i den offentliga debatten.

Redan vid millennieskiftet hade innovatörer i svenska företag utvecklade lösningar för nanoteknik. På seminarier visade man dess olika användningsområden. Det var svårt att förstå hur en “nanouppkopplad” blöja skulle kunna förmedla att den blivit full eller att medicinburkar skulle varna användare att de tagit en tablett för mycket eller för lite.

Tio år senare är tekniken implementerad utan att brukare, anhöriga och vårdpersonal inom äldre- och demensboenden förstått innebörden eftersom den säljs in under positiva benämningar såsom välfärdsteknik och e-hälsa. Regeringen har delat ut stimulansbidrag så att kommuner ska kunna investera i tekniken. 5G basstationer och WiFi-noder ska kunna behandla den enorma datamängd som behövs för ändamålet. Att det handlar om självlärande maskiner (Artificiell Intelligens – AI) som ska utföra vårdpersonalens arbetsuppgifter i framtiden har troligtvis aldrig diskuterats.

Välfärdsteknik testkörs på sårbara människor med svårigheter att hävda sina rättigheter

I tysthet installerar kommuner WiFi i alla utrymmen med förevändning att de äldre ska ha åtkomst till internet. Äldre och funktionshindrade ska övervakas med GPS-armband, rörelsedetektorer och sensorer – likt ett digitalt fängelse utan mänsklig kontakt. En grupp sårbara människor med multisjukdomar och svårigheter att hävda sina rättigheter är målgruppen för att testköra en hårt kritiserad teknik.

I praktiken innebär denna ”välfärdsteknik” att privata företag ska tillhandahålla tjänster och det kan bli godtyckligt när upphandlande myndigheter ska ta fram kravspecifikationer. Även medborgares rätt till insyn kan komma att begränsas då företagen hävdar att tekniken är en affärshemlighet och kräver att hela upphandlingsförfarandet sekretessbeläggs.

5G-styrda drönare ska ersätta hemtjänstpersonal på landsbygden

Bengt Simonsson, civilingenjör, Teknikmarknad Campus på KTH har skrivit en artikel i branschtidningen Riksföreningen Sjuksköterskan inom Äldre-och Demensvård. Titeln lyder: ”Vårdhygien och 5G blir avgörande för äldreomsorgen”. Den är riktad till verksamhetschefer inom äldreomsorgen.

Simonsson beskriver hur trådlösa dörrhandtag och knappar ska kunna hindra smittspridning i äldreboenden och att 5G-styrda drönare ska ersätta hemtjänstpersonal på landsbygden. Vidare skriver Simonsson att varje brukare måste ha mobilt bredband för att kunna övervakas i sitt hem. Intelligenta duschar och rullstolar ska prata med varandra göra att en personal klarar jobbet istället för två.

Simonsson använder skrämseltaktik för att sälja in tekniken till kommunerna när han påstår att färre svenskar kommer förvärvsarbeta i framtiden – därför argumenterar han att AI tillsammans med 5G trådlös teknik borde ersätta personal som saknas.

Anonym skribent

Socialstyrelsen: "Rekvisition av stimulationsmedel för 2018 till investeringar i välfärdsteknik i omsorgen". Dnr: 9.2-20447/2018
Socialstyrelsen: “Rekvisition av stimulationsmedel för 2018 till investeringar i välfärdsteknik i omsorgen”. Dnr: 9.2-20447/2018

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Man undrar verkligen om det är så bra med stark strålning. Otur? med ännu ett medallionnet fartyg med stark strålning/ G har fått “Corona” och då kom det från Nya Zeeland om dom nog inte så mycket Corona innan eller?
  https://www.princess.com/ships-and-experience/ocean-medallion/medallionnet/
  https://www.sbs.com.au/news/ruby-princess-cruise-ship-three-test-positive-to-coronavirus-in-sydney
  https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal samma symptomer nämns här som sagt, men viruset har samma symptomer av tillfälligheter eller?
  https://youtu.be/CtfqUtW_8AA?t=987

  Norditalien ligger också långt fram, men sant att norditalien har många gästararbetare från Kina också https://gigalife.vodafone.com/digital-milan-life-5g/
  https://www.telecomtv.com/content/5g/italy-first-in-race-to-declare-its-5g-city-14457/
  Mina funderingar i alla fall.

 • Aningslösa tekniker utan hjärta och empati är ofta uppsatta på piedestal av den befolkning som inte är lika tekniskt kunniga. Här ser man hur de gör ett liv själlöst med datorer istället för mänsklig kontakt likt de småbarnsföräldrar som helt har tappat kontakten med sina barn i en barnvagn och låter sig helt uppslukas av sin mobiltelefon och struntar helt i sitt barn som tigger om uppmärksamhet. Ibland tar elektroniken över totalt över dessa föräldrahjärnor så de går på stan kollandes sin mobiltelefon och rätt vad det är så viker de av mitt ut i gatan framför min taxibil på Kungsgatan i Uppsala för några år sedan. Den nya tekniken ,oavsett om den hanteras av aningslösa barnföräldrar eller tekniker som installerar lösningar som tar bort mänsklig kontakt på äldreboenden, är förödande för vårt framtida samhälle.

 • Man undrar verkligen om det är så bra med stark strålning. Otur? med ännu ett medallionnet fartyg med stark strålning/ G har fått “Corona” och då kom det från Nya Zeeland om dom nog inte så mycket Corona innan eller?
  https://www.princess.com/ships-and-experience/ocean-medallion/medallionnet/
  https://www.sbs.com.au/news/ruby-princess-cruise-ship-three-test-positive-to-coronavirus-in-sydney
  https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal samma symptomer nämns här som sagt, men viruset har samma symptomer av tillfälligheter eller?
  https://youtu.be/CtfqUtW_8AA?t=987

  Norditalien ligger också långt fram, men sant att norditalien har många gästararbetare från Kina också https://gigalife.vodafone.com/digital-milan-life-5g/
  https://www.telecomtv.com/content/5g/italy-first-in-race-to-declare-its-5g-city-14457/
  Mina funderingar i alla fall.

 • Aningslösa tekniker utan hjärta och empati är ofta uppsatta på piedestal av den befolkning som inte är lika tekniskt kunniga. Här ser man hur de gör ett liv själlöst med datorer istället för mänsklig kontakt likt de småbarnsföräldrar som helt har tappat kontakten med sina barn i en barnvagn och låter sig helt uppslukas av sin mobiltelefon och struntar helt i sitt barn som tigger om uppmärksamhet. Ibland tar elektroniken över totalt över dessa föräldrahjärnor så de går på stan kollandes sin mobiltelefon och rätt vad det är så viker de av mitt ut i gatan framför min taxibil på Kungsgatan i Uppsala för några år sedan. Den nya tekniken ,oavsett om den hanteras av aningslösa barnföräldrar eller tekniker som installerar lösningar som tar bort mänsklig kontakt på äldreboenden, är förödande för vårt framtida samhälle.

 • Finns bara en lösning, lägga ner denna dysfunktionella variant av samhälle, att byta ut nuvarande dårar mot andra dårar hjälper inte, det är den sk. demonkratin * med sitt urusla trackrecord) som är själva problemet, hur man bygger ett äkta samhälle med människors välbefinnande som ledstjärna finns bla. hugget i sten för 2800 år sedan på obelisken från Xantos, (nuvarande Turkiet) mainstreem historiker låtsas inte kunna tyda den “Lykiska” texten, vissa andra kan, men dagen innehållet blir känt så kommer ALLA dagens “politiker/parasiter” att ha nöjet att testa på begreppet gatlopp, i bästa fall, fredlös på livstid kan även vara ett alternativ (för vissa)

  Våra gemensamma förehavanden vi är överens om bör förvaltas och koordineras av individer med vissa EGENSKAPER inte som idag med partibok, denna gemensamma aktivitet bör finansieras av äkta räntefri valuta, (som alla stater har rätt att trycka, utan BIS/IMF:s långa fingrar och fula näsor) all övrig verksamhet bör vara privat utan inblandning av tredjepartsinkräktare som med hot om våld beslagtar merparten av kreativa människors ansträngningar, tillgång och efterfrågan har alltid strävat efter balans, ta julskinka som exempel eller Amerikanernas kalkonhelg, många människor som inte känner varann bidrar till att göra detta möjligt, utan inblandning av Gris & Kalkonmyndigheten, vi behöver inte staten, den behöver oss.

  • Det här innehållet i länken nedan har vi i olika delar sett här tidigare, men när man tittar på det i nutid – känns det mer som en “generalrepetition” inför vad som faktiskt har tilldragit sig under den senaste tiden… – Det kallades dock SIMULERING – när hela scenariet / övningen genomfördes för några månader sedan:
   https://www.youtube.com/watch?v=mx8xKcQMTRs&feature=emb_title
   –> Did Bill Gates & World Economic Forum Predict Coronavirus Outbreak?

   Diddno@ lösningen på demonkratin är absolut att bygga ett äkta samhälle med människors välbefinnande i fokus… där all vår unika kreativitet kan flöda… – Berätta gärna mer om innehållet i den “Lykiska texten”…

   • @Ingrid, ang. den “Lykiska” texten på obelisken från Xantos/Sirbin så består den av 16 kapitel och omfattar 250 paragrafer om hur man bygger en stat/samhälle, bla. står vilka egenskaper ledare ska besitta, vilka skyldigheter staten ska ha gentemot invånarna, frihet att välja sysselsättning, respekt mellan man och kvinna, barnuppfostran, hygien, nyttig föda, en soldats plikter, hur man korrekt uppträder mot motståndaren, brott och straff och mycket mera, för att summera lite så bygger hela detta regelverk på sunt naturligt förnuft, välvilja, ömsesidig respekt för alla deltagare och en uppmaning att vårda förfäders visdom och föra det vidare till kommande generationer, folkanda genomsyrar hela denna uppmaning, min vilda gissning är att dagens manipulatörer/politiker dör hellre än att detta blir allmänt känt, för ingen av dom är i närheten av att kvala in som “ledare” vi får hoppas på att talesättet “lögnen åker första klass och sanningen får lifta” stämmer, för det är hög tid att den visar sig.
    Kanske dags att återvända till ruta ett och börja om och göra rätt.

    • @Diddno – vilket drömscenario (om man nu räknar bort soldaterna) – för i mina förhoppningar om en bättre tillvaro – behöver vi inte dessa. Att vårda kunskap och visdom från våra förfäder är värdefullt liksom att värna om kommande generationer, och att banden mellan alla som har existerat och kommer att existera knyts samman av ömsesidig respekt. Ja tänk dig ett naturligt liv baserat på naturens rikedomar, och ett genuint fotfäste som förankrar individen till jorden… – Vilken kontrast till dagens leverne, och med den extremt låga energin som vi lever under idag, liv som är baserat på återkommande konflikter och utnyttjande… När jag först läste dina rader, kom jag att tänka på en dokumentär jag såg för några år sedan. Det var en antropolog som reste runt till olika kulturer, och nu hade han kommit till en kvinna som levde nomadliv i Mongoliet, och som åter var på väg att flytta… Antropologen satt där med tomma ögon och ställde frågor som kvinnan inte ens förstod – eftersom hans frågor var baserade på det “västerländskt tomma livet”… Kvinnans underbart lyckliga och lysande själ strålade i hennes ögon – och än idag kan jag förnimma hennes ytterst starka livskraft… – Visst behöver vi återvända till det naturliga – på alla sätt och vis – det är i alla fall min egen inspiration och vad jag hoppas på av kommande tider…

     • @Ingrid, det verkar dröja innan vi får uppleva en harmonisk tillvaro där soldater inte behövs, fram till dess behövs riktiga män med extremt våldskapital som kan skydda er och våra gemensamma barn, barnbarn och det samhälle vi valt att vara del i, precis som det står på den 2800 gamla obelisken, observera att dessa ättlingar till dagens Serber under historiens gång endast krigat DEFENSIVT, även under kaoset på 90 talet trots MSM:s massiva propaganda om motsatsen, många modiga soldater har sen 1300 talet spillt sitt blod för att skydda sin familj, sitt folk och sitt territorium och även hindrat Ottomanerna att ockupera övriga Europa, otack är världens lön sägs det, dessa äkta soldater har alltid satt skräck i sina motståndare och därför vågade inte fega NATO sätta in trupp på marken utan valde att bomba civila och infrastruktur istället, dessvärre består dagens Europeiska”ledare” av förrädare och femtekollonnare och behöver snarast förpassas till komposten tillsammans med sina uppdragsgivare.

      Spelet är riggat och många fler behöver komma till insikten att enda vägen för att vinna framledes är att INTE delta och tillsammans finna en bättre väg, och det, bästa Ingrid har visat sig mycket besvärligt, många säger sig vilja ha förändring men inte EN enda jag mött hittills är beredd att ändra på några av sina vanor , ex att bo i en “dry cabin” ingen el, maximal självhushållning, samarbete ala. Amishfolket, hemskolning, ingen Tv, mm mm. En sådan tillvaro är bevisligen bättre för både kropp och knopp så vadan denna massiva ovilja, måste vara nåt i luften eller vattnet, suck.

      Apråpå inspiration, har du ramlat på filmserien “Happy people” 4 delar på YT vår, sommar, höst och vinter, eller berättelsen om Agafia Lykov och hennes familjs livsöde.

 • Sen kan de ha en liten mini-5G-drönare som flyger runt inne på äldreboendet genom självöppnande dörrar och ger gamlingarna en liten virusdusch innan de vaknar för smaklös frukost och blöjbyte.

 • Vi står inför en stor ekonomisk kollaps. Förstår därför inte argumentationen att det skulle saknas personal när det omvända förhållandet istället med all sannolikhet blir verklighet. Ska arbetslösa sitta hemma och rulla tummarna medan AI-tekniken tar över vård och omsorg? Många äldre längtar efter mänsklig kontakt och närhet men istället får de tekniska lösningar. “Sverige – humanitär stormakt”?

  De säger att de ska förbättra vård och omsorg och att kunden ska sättas i centrum. I verkligheten är det pengarna som ska tjänas in som hägrar. AI-tekniken handlar om total övervakning av såväl kund/patient som personal. Personal ska ha på sig digitala armband som gör att deras stressnivåer och bemötande kan mätas och utvecklas. Hur snart dröjer det innan det blir obligatoriskt med digitala armband för alla medborgare? Vem kommer att övervaka övervakarna? Framtiden ser alltmer dystopisk ut.
  Rapport 2017: “Bortom It. Hälsa i en digital tid”: https://www.iffs.se/media/22074/bortom-it_low.pdf

 • Exakt Carina du uttrycker det tydligt. Vi behöver ett folktribunal för att blir av med de ansvarige för den typ av holocaust.

 • Finns bara en lösning, lägga ner denna dysfunktionella variant av samhälle, att byta ut nuvarande dårar mot andra dårar hjälper inte, det är den sk. demonkratin * med sitt urusla trackrecord) som är själva problemet, hur man bygger ett äkta samhälle med människors välbefinnande som ledstjärna finns bla. hugget i sten för 2800 år sedan på obelisken från Xantos, (nuvarande Turkiet) mainstreem historiker låtsas inte kunna tyda den “Lykiska” texten, vissa andra kan, men dagen innehållet blir känt så kommer ALLA dagens “politiker/parasiter” att ha nöjet att testa på begreppet gatlopp, i bästa fall, fredlös på livstid kan även vara ett alternativ (för vissa)

  Våra gemensamma förehavanden vi är överens om bör förvaltas och koordineras av individer med vissa EGENSKAPER inte som idag med partibok, denna gemensamma aktivitet bör finansieras av äkta räntefri valuta, (som alla stater har rätt att trycka, utan BIS/IMF:s långa fingrar och fula näsor) all övrig verksamhet bör vara privat utan inblandning av tredjepartsinkräktare som med hot om våld beslagtar merparten av kreativa människors ansträngningar, tillgång och efterfrågan har alltid strävat efter balans, ta julskinka som exempel eller Amerikanernas kalkonhelg, många människor som inte känner varann bidrar till att göra detta möjligt, utan inblandning av Gris & Kalkonmyndigheten, vi behöver inte staten, den behöver oss.

  • Det här innehållet i länken nedan har vi i olika delar sett här tidigare, men när man tittar på det i nutid – känns det mer som en “generalrepetition” inför vad som faktiskt har tilldragit sig under den senaste tiden… – Det kallades dock SIMULERING – när hela scenariet / övningen genomfördes för några månader sedan:
   https://www.youtube.com/watch?v=mx8xKcQMTRs&feature=emb_title
   –> Did Bill Gates & World Economic Forum Predict Coronavirus Outbreak?

   Diddno@ lösningen på demonkratin är absolut att bygga ett äkta samhälle med människors välbefinnande i fokus… där all vår unika kreativitet kan flöda… – Berätta gärna mer om innehållet i den “Lykiska texten”…

   • @Ingrid, ang. den “Lykiska” texten på obelisken från Xantos/Sirbin så består den av 16 kapitel och omfattar 250 paragrafer om hur man bygger en stat/samhälle, bla. står vilka egenskaper ledare ska besitta, vilka skyldigheter staten ska ha gentemot invånarna, frihet att välja sysselsättning, respekt mellan man och kvinna, barnuppfostran, hygien, nyttig föda, en soldats plikter, hur man korrekt uppträder mot motståndaren, brott och straff och mycket mera, för att summera lite så bygger hela detta regelverk på sunt naturligt förnuft, välvilja, ömsesidig respekt för alla deltagare och en uppmaning att vårda förfäders visdom och föra det vidare till kommande generationer, folkanda genomsyrar hela denna uppmaning, min vilda gissning är att dagens manipulatörer/politiker dör hellre än att detta blir allmänt känt, för ingen av dom är i närheten av att kvala in som “ledare” vi får hoppas på att talesättet “lögnen åker första klass och sanningen får lifta” stämmer, för det är hög tid att den visar sig.
    Kanske dags att återvända till ruta ett och börja om och göra rätt.

    • @Diddno – vilket drömscenario (om man nu räknar bort soldaterna) – för i mina förhoppningar om en bättre tillvaro – behöver vi inte dessa. Att vårda kunskap och visdom från våra förfäder är värdefullt liksom att värna om kommande generationer, och att banden mellan alla som har existerat och kommer att existera knyts samman av ömsesidig respekt. Ja tänk dig ett naturligt liv baserat på naturens rikedomar, och ett genuint fotfäste som förankrar individen till jorden… – Vilken kontrast till dagens leverne, och med den extremt låga energin som vi lever under idag, liv som är baserat på återkommande konflikter och utnyttjande… När jag först läste dina rader, kom jag att tänka på en dokumentär jag såg för några år sedan. Det var en antropolog som reste runt till olika kulturer, och nu hade han kommit till en kvinna som levde nomadliv i Mongoliet, och som åter var på väg att flytta… Antropologen satt där med tomma ögon och ställde frågor som kvinnan inte ens förstod – eftersom hans frågor var baserade på det “västerländskt tomma livet”… Kvinnans underbart lyckliga och lysande själ strålade i hennes ögon – och än idag kan jag förnimma hennes ytterst starka livskraft… – Visst behöver vi återvända till det naturliga – på alla sätt och vis – det är i alla fall min egen inspiration och vad jag hoppas på av kommande tider…

     • @Ingrid, det verkar dröja innan vi får uppleva en harmonisk tillvaro där soldater inte behövs, fram till dess behövs riktiga män med extremt våldskapital som kan skydda er och våra gemensamma barn, barnbarn och det samhälle vi valt att vara del i, precis som det står på den 2800 gamla obelisken, observera att dessa ättlingar till dagens Serber under historiens gång endast krigat DEFENSIVT, även under kaoset på 90 talet trots MSM:s massiva propaganda om motsatsen, många modiga soldater har sen 1300 talet spillt sitt blod för att skydda sin familj, sitt folk och sitt territorium och även hindrat Ottomanerna att ockupera övriga Europa, otack är världens lön sägs det, dessa äkta soldater har alltid satt skräck i sina motståndare och därför vågade inte fega NATO sätta in trupp på marken utan valde att bomba civila och infrastruktur istället, dessvärre består dagens Europeiska”ledare” av förrädare och femtekollonnare och behöver snarast förpassas till komposten tillsammans med sina uppdragsgivare.

      Spelet är riggat och många fler behöver komma till insikten att enda vägen för att vinna framledes är att INTE delta och tillsammans finna en bättre väg, och det, bästa Ingrid har visat sig mycket besvärligt, många säger sig vilja ha förändring men inte EN enda jag mött hittills är beredd att ändra på några av sina vanor , ex att bo i en “dry cabin” ingen el, maximal självhushållning, samarbete ala. Amishfolket, hemskolning, ingen Tv, mm mm. En sådan tillvaro är bevisligen bättre för både kropp och knopp så vadan denna massiva ovilja, måste vara nåt i luften eller vattnet, suck.

      Apråpå inspiration, har du ramlat på filmserien “Happy people” 4 delar på YT vår, sommar, höst och vinter, eller berättelsen om Agafia Lykov och hennes familjs livsöde.

 • Sen kan de ha en liten mini-5G-drönare som flyger runt inne på äldreboendet genom självöppnande dörrar och ger gamlingarna en liten virusdusch innan de vaknar för smaklös frukost och blöjbyte.

 • Alla de som planerar för en exploatering av 5G i de mest horribla sammanhang – verkar vara ytterst manipulerande… – Hur sjutton kan de så fullständigt okänsligt ägna sig åt detta vidriga… ???

  https://newsvoice.se/2020/03/coronakrisen-granska/comment-page-1/#comment-355734
  Läs vad Per kommenterar här om montering av 5G på skolor…

  Har du inte sett Sacha Stone’s film om 5G – så se den här:
  https://newsvoice.se/2020/01/5g-secrets/comment-page-1/#comment-354961

 • Här har vi ju det ultimata medlet mot sinande pensionskassor! Tillsammans med klusterutbrott av “coronavirus” på våra äldreboenden kan enorma summor sparas. Massor av äldreboenden kan då läggas ner och andra grupper behövande kan istället flytta in, dock förstås inte strukturell hemlösa eller andra hemlösa, en grupper som kommer att öka dramatiskt i antal inom kort. (Obs! Cynism)

 • Vi står inför en stor ekonomisk kollaps. Förstår därför inte argumentationen att det skulle saknas personal när det omvända förhållandet istället med all sannolikhet blir verklighet. Ska arbetslösa sitta hemma och rulla tummarna medan AI-tekniken tar över vård och omsorg? Många äldre längtar efter mänsklig kontakt och närhet men istället får de tekniska lösningar. “Sverige – humanitär stormakt”?

  De säger att de ska förbättra vård och omsorg och att kunden ska sättas i centrum. I verkligheten är det pengarna som ska tjänas in som hägrar. AI-tekniken handlar om total övervakning av såväl kund/patient som personal. Personal ska ha på sig digitala armband som gör att deras stressnivåer och bemötande kan mätas och utvecklas. Hur snart dröjer det innan det blir obligatoriskt med digitala armband för alla medborgare? Vem kommer att övervaka övervakarna? Framtiden ser alltmer dystopisk ut.
  Rapport 2017: “Bortom It. Hälsa i en digital tid”: https://www.iffs.se/media/22074/bortom-it_low.pdf

 • Exakt Carina du uttrycker det tydligt. Vi behöver ett folktribunal för att blir av med de ansvarige för den typ av holocaust.

 • Alla de som planerar för en exploatering av 5G i de mest horribla sammanhang – verkar vara ytterst manipulerande… – Hur sjutton kan de så fullständigt okänsligt ägna sig åt detta vidriga… ???

  https://newsvoice.se/2020/03/coronakrisen-granska/comment-page-1/#comment-355734
  Läs vad Per kommenterar här om montering av 5G på skolor…

  Har du inte sett Sacha Stone’s film om 5G – så se den här:
  https://newsvoice.se/2020/01/5g-secrets/comment-page-1/#comment-354961

 • Här har vi ju det ultimata medlet mot sinande pensionskassor! Tillsammans med klusterutbrott av “coronavirus” på våra äldreboenden kan enorma summor sparas. Massor av äldreboenden kan då läggas ner och andra grupper behövande kan istället flytta in, dock förstås inte strukturell hemlösa eller andra hemlösa, en grupper som kommer att öka dramatiskt i antal inom kort. (Obs! Cynism)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *