Jimmie Åkessons tal till nationen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 mars 2020
- NewsVoice redaktion
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020

“Tillsammans som en nation. Tillsammans som en familj.

Sverige genomgår nu en av de värsta kriserna i modern tid, tusentals svenska liv riskeras att släckas och vår ekonomi skakar i sina grundvalar.

Det gör mig förbannad att vår sjukvårdspersonal saknar rimlig skyddsutrustning, att vårt lands beredskap är så pass eftersatt, att vi knappt klarat oss några dagar innan lagren gapade tomma.

Men den tiden att vara förbannad, är inte nu. Vi går igenom denna kris som ett enat land, som en nation, som en familj. Tiden kommer när vi kan och ska utkräva ansvar, men nu gäller det att hålla ihop vårt land och samarbeta.

Först och främst ska vi rädda liv och göra vårt yttersta för att sjukvården inte kollapsar av överbelastning, men vi måste samtidigt, med kraft, möta de allvarliga följdverkningar som drabbar företag och jobb.

Vi kommer att ta oss igenom det här. Det är ett allvarligt läge, men vårt land har stått inför svåra prövningar förr, och vi har klarat det. Det kommer att vara tufft, det kommer att vara kämpigt. Vi må vara ett litet land, men vi är en stor nation. Men vi kommer att klara det. Det kommer att krävas uppoffringar, men vi kommer att gå igenom det här, tillsammans som en nation, tillsammans som en familj.

Jimmie Åkesson”


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Nej du Åkesson, det där går jag inte på. Jag har kämpat sedan i mitten av 90-talet mot den falska skolmedicinen som styrs av Big Pharma. Det är Big Pharma som har orsakat att sjukvården går på knäna.

  Den här epidemin är skapad för att sätta oss i skräck så att vi lyder “storebror” Jag hoppas att det bara är fejk och att det inte har laborerats fram något djävulskt.

  Många röstar på SD därför att de är rädda när det väller in folk från främmande kulturer. Men vi har inte talat om varför det blivit sådan massflykt. Vilka som står bakom den.
  Att det är samma fulingar som ser till att stora massan göder deras bolag.
  Dina fagra ord betyder ingenting.
  Vad är det för kraft vi ska ta till för att möta de allvarliga följdverkningarna som drabbar oss ?

  • Endast mental kraft kan idag omintetgöra det som JFK berättade om på 60-talet. Fienden är inte arméer utan metoder av infiltration gäller (mycket förkortat).
   Vad som händer i USA är en spegelbild av vad som redan hänt här. Men där har presidenten konstitution att arbeta utifrån, vilket vi inte längre har. I samma veva som det blir helikopterpengar till folket kom ett dekret: Habeus Corpus, Suspended! I princip, nu tar militären vid. Det är på den nivån spelet ligger .

 • Expressen debatt idag: SD: Regeringen gör inte nog – här är vår krisplan

  SD förklarar mer om hur de tänker. de adresserar bla varför S inte klarar av att styra landet.

  “Det finns en inbyggd och defensivt grundad ängslighet som genomsyrar beslutsfattandet. Omfattningen är mindre, villkoren mindre generösa och tidslinjen, när det gäller att öronmärka pengar till mindre bolag, är mer utdragen. Exempelvis är regeringens modell med lån till höga räntor förvisso behjälplig för vissa större företag. Men för de riktigt små, som just nu står med en bunt räkningar i famnen, betyder detta noll. Vi måste därför utforma en mer tydlig målbild som direkt träffar de som behöver stödet och hjälpen allra mest.”

  https://www.expressen.se/debatt/sd-regeringen-gor-inte-nog-har-ar-var-krisplan/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *