Intensivvårdsläkare: Regeringen kan utlösa “krigslagar” för att begränsa corona

6

CORONAKRISEN. Exakt24 intervjuade den 5 mars Mikael Fjällid som är intensivvårdsläkare och hans prognos visar sig nu stämma. Sverige är oerhört sårbart vid en pandemi, varnade Fjällid. Han menar att människor i princip måste sjukvårda sig själva i sina hem eftersom det finns en risk för exponentiell smittutveckling.

Mikael Fjällid säger att risken finns att Sverige snabbt får 1000-tals vårdkrävande patienter och utöver dessa även 1000-tals personer som behöver intensivvård. Det betyder att folk inte kan lita på att sjukvården klarar av situationen utan människor måste ta hand om sina sjukdomstillstånd själva, menar Fjällid. Han sa även den 5 mars att vi förr eller senare måste sätta oss själva i karantän.

Fjällid säger även att Sverige i princip kan tillämpa “krigslagar” för att begränsa smittspridningen och det kan bli verklighet eftersom sjukvården inte kommer att kunna hantera situationen. Det beror på att Sverige har låg kapacitet att hantera många svårt sjuka personer samtidigt.

“Sverige har varit världsledande när gäller civilförsvar och beredskapslager, men det avvecklade vi någonstans fram till 90-talet. Just nu är vi beroende av en ständig transport och tillflöde av medicintekniska produkter exempelvis. Så vi har ingen lagerberedskap.”

Text: NewsVoice | Källa: Exakt24.se

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jpnorlin
Jpnorlin
Gäst
17 mars 2020 kl 19:30

Sätt regering i karantän omedelbart, med tejp över munnen! De har spridit ett gigantisk hjärnspöke. Egentligen bara en tanke…. som smittar i ljusets hastighet. En tanke vars globala konsekvenser vida överstiger karaktären av en influensa och har därmed inget med influensan att göra. Vi måste omedelbart omyndigförklara dessa sinnesförvirrade människor och låta den nya tanken få fäste, en tanke som bygger på tillit, kunskap och glädje över livet.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
17 mars 2020 kl 14:37

Att ta hand om sina sjukdomstillstånd själva är något svenskarna skulle gjort för länge sedan.
Tack för upplysande kommentarer Kjell och Margareta.

En bussförarkollega delade Norrtelje tidning på Facebook om att första Coronapatienten kommit till sjukhuset.
För att få veta mer måste man säga ja till prenumeration.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
17 mars 2020 kl 13:32

Exakt Margareta och här finns en sida från hans blogg med många texter om denna lögn och många andra inom virusforskningen genom åren, håll till godo:

https://blog.nomorefakenews.com/?s=pasteur&submit=Search

Margareta LundströmD
Margareta Lundström
17 mars 2020 kl 12:55

Enligt John Rappoport har man aldrig testad PCR testet att det visar det skall visa . https://nomorefakenews.com/

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
17 mars 2020 kl 12:31

Dubbla budskap hela tiden, men experterna de vet? Men är det sant. Hur började det hela från början, mins ni Wuhan, första veckan, första fallet, var det några experter som åkte dit från WHO?

Men låt oss tänka att det var några från vårt trygga och tillförlitliga WHO och FN, grabbar och tjejer som vi alla litar på.
Tänk er att experter åkte till Kina, när de första fallen av de människor som “har viruset” är bosatta. Vilket diagnostiskt test använder de där? CT-skanning av lungorna. Låter ju bra.
Som letar efter vadå? Lunginflammation. Varför? Eftersom det kallas för första symptom på coronavirusinfektion? Hur de nu visste detta från början? Många frågetecken här, men de skojar, eller hur?
Tyvärr inte.
Tja, lunginflammation har många orsaker, varav ingen behöver närvaron av ett coronavirus. Det är nummer ett. Nummer två dör ungefär 300 000 människor i Kina av lunginflammation varje år – långt innan det antagna koronaviruset uppstod. Och nummer tre, i staden Wuhan, där ”epidemin” antagligen började, är luftkvaliteten hemsk. Förra sommaren intog protester på Wuhan gator att medborgarnas oro över problemet. Och nyheter: katastrofisk luftkvalitet kan orsaka lunginflammation – inga bakterier av något slag nödvändiga.

Detta test satte igång hela denna psyoooppps! I väst har vi i alla fall PCR test, men hur tillförlitliga är de? När vi vet hur lättlurade forskarna, experterna är på WHO och FN så det rullar på.

Roger
Roger
Gäst
Reply to  Kjell Holmsten
17 mars 2020 kl 17:08

Ja det går att spekulera i det mesta?

Detta är bara ett sätt att korrigera den finansiella marknaden, krediterna är slut.

Nu ska valboskapen få betala.

https://youtu.be/pUoCFqrzOWw